• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

12 yaşında kız yeğenim

• Konu Sahibi Konu Sahibi snmay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bizim ilkokulda herkesin sevgilisi vardı. birbirine kağıt verir mektup yazarlardı falan:d ama aynı sınıftan mahalleden falan oluyordu. tiktoktaki insanla olmaz. bu yaşta aşk mı olur diyenlere de inanmıyorum gayet oluyorduk valla:d
Vardı ilkokulda hatta yazmıştı o da mektup Ama çocukta ona ben seni arkadaş olarak seviyorum yazmıştı :) Sonra mahalleden oldu aşık birine . Biz gayet normal karşıladık ama sevgili yaşı için erken olduğunu arkadaş olarak sevmenin daha güzel olduğunu hissetmediğimizi düşünüyorum. Bu nedenli olmasını şuna bağladım. Kuzenler grupları var ve büyük olanların tiktok vs var . Arkadaşının da aynı şekilde .oyunda tanışmış sevgili olmuşlar mesela . Ya hadi mahalleden okuldan normal karşılanır da . Tiktok çok korkuttu beni …

bunu tek sizin icin yazmiyorum, cevremde benzer seyi yasayan birkac cocuk oldu, sevgili degil ama baska olumsuzluklar yasadilar. aileleri de tabii cocugu payladi, sucladi vs.
ama bence cocuklarin hicbir sucu yok. cocugu dogdugundan beri tvye maruz birak, her türlü carpik seyi zihnine kazısın, aşksiz bir dizi yok aşki hersey sansin, beyni aşkla ilişkiyle dolsun, sussun diye eline ver küçücük çocuğa telefonu kaydira kaydira gördüğü her sacmaligi normallestirsin, daha cocukken tablet al internete erissin, 12 yasinda telefon al tiktok indirsin
sonra?
12 yasinda sevgili yapti ne yapmalıyım
ne yapabilirsiniz ki? o cocuk bu yaşta o cesareti almis başlamis. Ayirsaniz kendini filmlerdeki büyük askin icinde zannedecek, yasaklasaniz daha tatli gelecek, görüşme deseniz yalan soyleyecek, görüş kizim deseniz ilk genclikte yasadigi seyler insanin gelecegini etkiliyor bir arkadasima lisede hoslandigi ve kisa sureli iliski yasadigi cocuk "ben iddiaya girdim kankamla ondan seni seviyorum dedim, seni kim sevsin aygır gibisin" falan demisti. sonra kiz erkeklerden cekindi utandi. Atandi etti onca sene gecti simdi benim gibi 34 yasinda. bildigim kadarıyla hic sevgilisi olmadi. kendine adim atandan kaciyor çünkü sevilmeyecegini, dalga gecilecegini düşünüyor. psikoloğa gitmesi icin cok israr ettim ama onu da yapmıyor. yani resmen lisedeki bir salagin lafi yüzünden geleceğinden oldu kiz.
yani ilkgenclikte bazi kötü şeyler yaşanırsa-hassas insanlar icin- toparlamasi cok zor olabilir.
yani iki ucu da b.klu degnek.
yani bu kiza ne denir ki?
bazi onlemler daha öncesinde alinmali, is isten gectikten sonra ne yapsan boş.

bu sevgilisiyle hic görüşmüşler mi? yoksa tiktoktan sevgilicilik mi oynuyorlar?
iyi de bunlar içgüdüsel şeyler. diziyle filmle de ilgisi yok ki. yaşıtı biriyse devlet meselesi yapmak saçma. ha büyükse engel olunmalı tabii

bi de çocuğu korkutarak bağırarak yaklaşmayın sonra duygularından utanan ve sevgisini bile ifade edemeyen insanlar yetişiyor. bu sefer de dikkat çekmek için saçma şeylere meyil ediyorlar. düzgünce konuşun biraz da gözetim altında tutun yeterli. dünyanın en absürd şeyiymiş gibi yaklaşmayın. ben 12 yaşımda regl oldum. cinsel isteğim de oluyordu. dünyadan bi haber kundaktaki bebek yaşı değil.
ailem bi çocuk hakkında msn de konuştuğumu görünce cıngar çıkarmıştı hiç o kadar aşağılanmış hissettiğimi hatırlamıyorum çok utanmıştım.
Babası bile çok normal karşıladı . Zaten eğitimli aileririz. Bunun yanlış olduğunu dile getirdik. Okul , mahalle oksa hadi neyse . Tiktok nedir … Çok korktuk. Aile olarak hep gezmelerdeyiz , aile de çok iyi anlaşıyor . Hiçbir sevgi eksikliği yok . İstediği her şeyi yapıyor . İstediğini alıyor , geziyor . Sadece yasaklı olan internetti , instagram, tiktoktu . Yazın arkadaş bahanesi ile açtı . Bende üzerine gitmeyin dedim çünkü arkadaşının snap numarası yüzüne yokmuş . Tiktok aç demiş . O şekilde yaptı . Konu Buralara kadar geldi ….

Vardı ilkokulda hatta yazmıştı o da mektup Ama çocukta ona ben seni arkadaş olarak seviyorum yazmıştı :) Sonra mahalleden oldu aşık birine . Biz gayet normal karşıladık ama sevgili yaşı için erken olduğunu arkadaş olarak sevmenin daha güzel olduğunu hissetmediğimizi düşünüyorum. Bu nedenli olmasını şuna bağladım. Kuzenler grupları var ve büyük olanların tiktok vs var . Arkadaşının da aynı şekilde .oyunda tanışmış sevgili olmuşlar mesela . Ya hadi mahalleden okuldan normal karşılanır da . Tiktok çok korkuttu beni …
yaşıtı mahalleden olanlara boşver sevgiliyiz desinler çok müdahale etmeyin o yaşlarda yanlış bi durum yaşanmıyor çocukça şeyler siz büyütürseniz iyice bi şey sanır.
tiktoktan olana bi şey diyemem ürkütmeden takip edin foto falan isterlerse asla yollamaması gerektiğini söyleyin

iyi de bunlar içgüdüsel şeyler. diziyle filmle de ilgisi yok ki. yaşıtı biriyse devlet meselesi yapmak saçma. ha büyükse engel olunmalı tabii
Yorumlara çok sinirlendim . İlgisiz aile olarak ne bekliyorsunuz yazmış kimi . Yok kısıtladığınız için ne bekliyorsunuz yazmış biri . Okullla alakalı yazmış biri . Halbuki sporcu kızımız . Erkek arkadaşları çok . Sadece instagram , tik tok kesinlikle baskıcıydık . Çünkü görüyorsunuz ortam kötü . Bu da ters mi tepti anlamadık …

yaşıtı mahalleden olanlara boşver sevgiliyiz desinler çok müdahale etmeyin o yaşlarda yanlış bi durum yaşanmıyor çocukça şeyler siz büyütürseniz iyice bi şey sanır.
tiktoktan olana bi şey diyemem ürkütmeden takip edin foto falan isterlerse asla yollamaması gerektiğini söyleyin
Çok iyi anlatmışsınız . Teşekkür ederim yazdıklarınız için . İnanın defalarca konuştuk. Neden hayatında tiktok vs olmaması gerektiğini . Yok arkadaşlarımın var . Herkes bana gülüyor . Siz resim bile koydurmuyorsunuz . Bla bla . Ergenliğe yeni girdiği için sürekli arkadaşlarını öne sürüyor.

Okul kız İmamhatip . Erkeklerle bağlantısı bile yok . Mahalle arkadaşları maalesef….. Çok güzel konuşmuşsunuz .
Okul seçmeye gelince muhafazakar yani korumacı ama takip etmeye, sınır koymaya gelince saldım çayıra mevlam kayıra bir aile.

Kursa gönderelim enerjisini bunlara yöneltsin hobi edinsin görece daha temiz ortamlarda sosyalleşsin dememişler, kız İmam hatibe gönderip eline telefon vermişler.

Snap normal bir şeymiş gibi konuşulmuş ama anonim ve sohbetlerin kalıcı olmadığı bir yer. Her türlü pislik kaynıyordur. Tıktok için zaten bir şey diyemiyorum.

çok büyük bir yanılgı içindesiniz.
kız imamhatip olunca erkekler konu dışı kalmıyor.
daha gizemli daha merak uyandırıcı oluyor.
Daha geçenlerde bir zincir burgercide okul çıkışına yemeğe gelmiş 6 7 kızla karşılaştım. Birbirlerine ilk ne zaman kiminle öpüştüklerini, çocukların bunlara attıkları nude fotoğrafları, alenen ortalık yerde herkesin duyacağı şekilde konuşuyorlardı.

Gizemin çekici gelmesinin net ispatıydı.

Ahh ahhh bu seneye kadar kesinlikle yoktu. Bizden gizli açmış . Babası silmiş ama o silene kadar tabii yazışmış , numarasını vermiş . Sadece arkadaş olarak konuşuyoruz demiş anne , babasına . Kesinlikle her şeye karşı , baskıcı idik . İnstagramı falan bile yok . Arkadaşlarından snap yüklemiş sonra tiktok . Bizimle kavga etti . Arkadaşlarımın her şeyi var benim yok . Hiçbir şey kullanamıyorum . Hayatımı çok kısıtlıyorsunuz diye kavga ediyor . Kimse onun gibi değilmiş . Arkadaşlarının bile sevgilisi varmış. Ben teyzesiyim defalarca güze bir dille uyardım . Kızım yaşın daha çok küçük . Tabii lki de ünv yıllarında olacak . Arkadaşlıkların olacak . Şu an buna ihtiyacın yok . Kaç kere sarılarak öperek anlattık ama hep arkadaşlarından vuruyor bizi .
+ güvenli bir ortam olmadığını ve tehlikelerini anlatmalısınız. Yasaklamakla olmuyor şekil 1-a arkadaşlarından girer yine bir yol bulur yapar. Sakıncalarını anlamasını sağlamalısınız.

İmam hatiptte sınıflar karışık değil mi? Cok şaşırdım bence sinflar karmadir yanlışınız vardir.

11 yaşında oğlum var telefonu var. Evet genel seyleri herkesin var ama olmayan çocuklarda var. Lisede olabilir sanirim anca

Sizin temel probleminiz aile olarak hatayı kendinizde aramamanız gibi görünüyor. Burada da sizde hata bulan kişilere karşı müthiş bir savunma halindesiniz.
"Biz her şeyin en doğrusunu yaptık, gerekeni yaptık ama kızımız bir yolunu buldu, özendi" gibi bir yaklaşım içindesiniz.
Ama maalesef şu anda işler ters gidiyorsa demek ki siz bazı şeyleri doğru yapamamışsınız. Önce bunu bir sorgulayın derim.
Mesela imam hatibe göndermek gibi, mesela yasakların ve baskının bir şeyi daha ilgi çekici hale getirdiğini düşünmeden baskıcı davranmak gibi, çocuğa temelden bazı şeylerin ne anlama geldiğini ve nasıl riskler taşıdığını anlatamamak ya da hiç tanımadığı, görmediği birine güvenmeye ve ondan sevgi beklemeye ihtiyacı olmadığını hissettirememek gibi...
Elbette her şeyi en doğru şekilde yapacak yeterlilikte olamayabilirsiniz ve siz de hata yapabilirsiniz ancak sorununuzu çözmek istiyorsanız öz eleştirel yaklaşmak zorundasınız.
Burada insanlara laf yetiştirmeye çalışıp kendi aile imajınızı korumak adına büyük bir çaba vermeniz şu anda sorununuzu çözüyor mu? Tamam en doğru kararları alan kişiler sizsiniz, peki bizi buna ikna etmeniz şu anda çocuğunuzun bir sapık tarafından kandırılma riskini ortadan kaldırıyor mu? Hatayı yetişkinlerde değil de 12 yaşında bir çocukta mı arayalım?
Bir uzmanla paylaşmalısınız bu konuyu. Hiçbir şey çözümsüz değildir, yeter ki doğru yoldan ilerleyin.
Umarım daha büyük problemler olmadan sorununuzu çözersiniz.

Son düzenleme:
Güzel bir dille yaşının çok küçük olduğunu, derslerine odaklanması gerektiğini söyleyin. Sosyal medya asla masum bir mecra değil. Yakın zamanda yeğeniniz yaşlarda bir kızın videosunun altına koca koca adamlar çok güzelsin tanışalım mı yazmıştı. Oradan uzak durmalı
Bu yaslarda bu söylediklerinizi hic ama hic anlamiyolar anlamayi gectim umursamiyorlar , enn deli çağlar en deli yaşlar.. ergenlik dönemin yeni yeni pik yaptığı zamanlar. Aşırı tepki ağlama sinirlilik yaşanır net.

Bu yaslarda bu söylediklerinizi hic ama hic anlamiyolar anlamayi gectim umursamiyorlar , enn deli çağlar en deli yaşlar.. ergenlik dönemin yeni yeni pik yaptığı zamanlar. Aşırı tepki ağlama sinirlilik yaşanır net.
Evet haklısınız en dikbaşlı yaşlar ve en saf yaşlar. O yüzden çok dikkatli olmalısınız. Dediğim gibi benim ortaokul arkadaşım bir erkeğe kapılıp kaçarak evlendi. Ailesi perişan, kendi okuyamadı. Tam göz boyanacak yaşlardalar

Evet haklısınız en dikbaşlı yaşlar ve en saf yaşlar. O yüzden çok dikkatli olmalısınız. Dediğim gibi benim ortaokul arkadaşım bir erkeğe kapılıp kaçarak evlendi. Ailesi perişan, kendi okuyamadı. Tam göz boyanacak yaşlardalar
Benim şuan cocuğum yok ama o yaşlarda 4 tane kız yeğenim var şuan 2 tanesi ergenlik zamanında. Biri düzeldi yavaş yavaş daha olgun ama diğeri felakettt aralarında 2-3 yaş fark var.

Çocuk odasından çıkmıyor dehşet bir telefon bağımlılığı var Abimler baştan biz hata ettik erkenden telefon aldık şimdide elinden alamıyoruz çok aşırı tepki veriyor hatta çok afedersin bi ağzımıza etmediği kalıyor demişti. Zaten eve kim gelirse gelsin bi muhabbet sohbet yok. Bende yengeme dedim sınır koyun ders calışsın. Bağırıyo kriz geçiriyor komşular acaba ne yapıyolar diye düşündrtcek derece de tartışıyor bizimle diyor. Hani artık lanet olsun al da sus derecesine getiriyor dedi biraz anlattı. Ben çok üzüldüm hatta şöyle bi düşününce yenge bir telefona baktınız mı acaba ne var telefonda bukadar tepki verecek dedim, baktık arkadaşlarıyla online oyun oynuyorlar kötü bişey görmedim dedi..

12 yaşındaki bir çocuğun tiktokta işi nedir? Bu çocuklar bu kadar iyi sosyal medyayı kullanmayı nasıl biliyorlar ki bir de ordan sevgili buluyorlar?
Bizim zamanımızda chat vardı mesela ben çoook erken bilgisayarla tanıştım. Abim babam bize bahsetmişti bu uygulamalar var araştırıp bulabilirsiniz merak edebilirsiniz belki sohbet de edebilirsiniz ama kimseye sakın güvenmeyin, bilgilerinizi ve özellerinizi vermeyin vs diye.
Bilinçli aileler çocuklarına bilinçli alanlar açar.
Aile kızını şu an kazanmaya çalışmalı.

Benim şuan cocuğum yok ama o yaşlarda 4 tane kız yeğenim var şuan 2 tanesi ergenlik zamanında. Biri düzeldi yavaş yavaş daha olgun ama diğeri felakettt aralarında 2-3 yaş fark var.

Çocuk odasından çıkmıyor dehşet bir telefon bağımlılığı var Abimler baştan biz hata ettik erkenden telefon aldık şimdide elinden alamıyoruz çok aşırı tepki veriyor hatta çok afedersin bi ağzımıza etmediği kalıyor demişti. Zaten eve kim gelirse gelsin bi muhabbet sohbet yok. Bende yengeme dedim sınır koyun ders calışsın. Bağırıyo kriz geçiriyor komşular acaba ne yapıyolar diye düşündrtcek derece de tartışıyor bizimle diyor. Hani artık lanet olsun al da sus derecesine getiriyor dedi biraz anlattı. Ben çok üzüldüm hatta şöyle bi düşününce yenge bir telefona baktınız mı acaba ne var telefonda bukadar tepki verecek dedim, baktık arkadaşlarıyla online oyun oynuyorlar kötü bişey görmedim dedi..
Yeni nesil çok daha başına buyruk. Bizim zamanımızda aile otorite demekti, çoğumuz sözlerinden çekinirdik. Şimdi çocuklar, telefonda sürekli video kaydırmaktan dolayı dikkatlerini toplayamıyor, derslerde başarısız oluyorlar. Sosyal medyada gördükleri genç kızlarla kendilerini kıyaslayıp çok erken yaşta makyaja başlıyorlar. Çocuk yetiştirmek gerçekten zor, fazla kısıtlama da geri tepebiliyor. En doğrusu, dengeyi koruyup onları dikkate gözlemlemek. Ve yeterince sevgi ilgi vermek ki yanlış insanlarda ilgi-sevgi aramasınlar. Bunu aileden görmüş olsunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X