bunu tek sizin icin yazmiyorum, cevremde benzer seyi yasayan birkac cocuk oldu, sevgili degil ama baska olumsuzluklar yasadilar. aileleri de tabii cocugu payladi, sucladi vs.
ama bence cocuklarin hicbir sucu yok. cocugu dogdugundan beri tvye maruz birak, her türlü carpik seyi zihnine kazısın, aşksiz bir dizi yok aşki hersey sansin, beyni aşkla ilişkiyle dolsun, sussun diye eline ver küçücük çocuğa telefonu kaydira kaydira gördüğü her sacmaligi normallestirsin, daha cocukken tablet al internete erissin, 12 yasinda telefon al tiktok indirsin
sonra?
12 yasinda sevgili yapti ne yapmalıyım
ne yapabilirsiniz ki? o cocuk bu yaşta o cesareti almis başlamis. Ayirsaniz kendini filmlerdeki büyük askin icinde zannedecek, yasaklasaniz daha tatli gelecek, görüşme deseniz yalan soyleyecek, görüş kizim deseniz ilk genclikte yasadigi seyler insanin gelecegini etkiliyor bir arkadasima lisede hoslandigi ve kisa sureli iliski yasadigi cocuk "ben iddiaya girdim kankamla ondan seni seviyorum dedim, seni kim sevsin aygır gibisin" falan demisti. sonra kiz erkeklerden cekindi utandi. Atandi etti onca sene gecti simdi benim gibi 34 yasinda. bildigim kadarıyla hic sevgilisi olmadi. kendine adim atandan kaciyor çünkü sevilmeyecegini, dalga gecilecegini düşünüyor. psikoloğa gitmesi icin cok israr ettim ama onu da yapmıyor. yani resmen lisedeki bir salagin lafi yüzünden geleceğinden oldu kiz.
yani ilkgenclikte bazi kötü şeyler yaşanırsa-hassas insanlar icin- toparlamasi cok zor olabilir.
yani iki ucu da b.klu degnek.
yani bu kiza ne denir ki?
bazi onlemler daha öncesinde alinmali, is isten gectikten sonra ne yapsan boş.
bu sevgilisiyle hic görüşmüşler mi? yoksa tiktoktan sevgilicilik mi oynuyorlar?