Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Afiyet olsun allah kabul etsin cnm
Bence iyi menün

Afiyet olsun allah kabul etsin cnm

Seviyorum cnm
Ama evde kimse olmayınca hazırlamak istemiyorum
Hafta sonu bol bol yiyorum kahvaltiliklardan
Canim , üşenme inan bu tarz dolu dolu kahvalti daha iyi gelecek sana....bende diyete ilk basladigimda salata yaomaya üşenirdim... ay kim tek tek dograyacak derdim üşenirdim ama aştım simdi salatadiz öğünum yok....
Olsun bak bende tek basima kahvalti yapiyorum kizim 9 da kahvalti yapar masadan kalkar ben 10 gibi yapiyordum guzel tabagimi hazirliyorum cayimida aliyorum ... yumurta günlük tuketim cok onemli...

Yani haklısın cnm

cankizzzz ben evde kimse olmasada kendime mukellef bir sofra hazirlarim bebek ya diyet usenmeye gelmio bama kahvalti aliskanligini kazandiran ebrucumdur kafama vura vura yumjrta haslattirdi tost yaptirdi ben evden cikmama 15 dk kalkip ustumu giyinip cikardim simdi yaklasik 1 saat once kalkiom kahvlti hazirliom mesela evden cantama bisi atmadan asla.cikmam

süpersin
ben evde kahvaltı yapmadan çıktığımda bütün günüm mahvoluyor resmen. mutlaka birşeyler alıp ofiste tırtıklıyorum ama saat 10 geçirdiysem öldüm. gün boyunca işime odaklanamıyorum, halsizlik, baş dönmesi hissi. bir de sadece karbo içerikli kahvaltı da beni mahvediyor. mesela, tost, simit, poğaça vb. mutlaka protein almalıyım. mutlaka peynir, üşenmezsem yumurta.. söğüş domates salatalık. ekmek de beyaz olmayacak, tam buğday olacak veya çavdar veya yulaf. kahvaltıyı mümkün olduğunca erken yapmak önemli metabolizmayı hızlandırmak için. mesela 8 iyi bir saat-asla yapamıyorum. ama ne olursa olsun güne kahvaltısız başlamayın derim.

çalışanlar için pratik kahvaltı önerisi verebilirim. 3 kaşık yulaf ezmesi, 1 bardak süt içine ne isterseniz onu koyun. kakao+muz+bitter çikolata parçaları veya elma-kuru kayısı kuru üzüm- erik vb

akşam yatmadan hazırlayıp dolaba koyun. ertesi sabah uyanır uyanmaz çıkarın dolaptan, siz hazırlanana kadar ılısın. 5 dk da kaşıklayıp çıkın evden. sızdırmaz kaplarda hazırlayıp ofisinize de götürebilirsiniz.

ben bu aralar sıvı yiyeceklere taktım. yoğurt ve damak tadıma göre meyveleri blendırdan geçirip sızdırmaz şişeye koyuyorum. tabii blendırdan geçirirken 3-4 küp buz da atıyorum içine ki 4-3 saat sıcaklık yükselip ekşimesin. meyve ve yoğurdu dondurup da yapabilirsiniz. dışarıya çıkanlar bu içeceği tüketerek kalori bombası menülerden kurtulabilir. hatta içine 1 gün sütte bekleterek yumuşattığınız yulaf ezmesi de eklerseniz baya baya tok tutuyor.

Evet, bende onu anlatmaya çalıştım. tambugday ekmegi daha iyi simitle kiyaslanamaz..

tam buğday ekmeğinin glisemik indeksi beyaz ekmeğe göre daha düşük. yani daha yavaş sindirilip kan şeker düzeyini daha yavaş yükseltiyor. insülin de düşük oluyor bu yüzden. insülin yağ depolatan hormon kızlar. o yüzden şekeri çok tükettikçe (makarna, börek, poğaça, pasta da şeker bu arada) insülin çoğalıyor ve şeker yağa dönüştürülüp hooop depolanıyor. bu nedenle karatay veya dukan diyeti çok etkili kilo verdiriyor. dukan diyetinin sağlıklı oluşunu şüpheli buluyorum ama birçok arkadaşım inanılmaz kilo verdi. asla bana göre değil..

konu nerden nereye geldi...
ben asıl şunu söyleyecektim... tam buğday ekmeği diye aldığımız ekmek gerçekten de öyle mi?
bazı fırınların beyaz unla kepeği karıştırıp tb ekmeği diye sattıklarını duydum. hatta bu tür ekmeklere kakao ekleyen fırınlar varmış-bu kesinlikle doğru fırın çalışanı birinden bizzat duyduk ki ekmeğin rengi kendini ele veriyor. diyeceğim o ki kaliteli buğday alıp öğüttürüp elde ettiğimiz unu direkt kendimiz ekmek yapmalıyız ki gerçekten de tb ekmeği yedik diyebilelim. Türkiye de maalesef gıda terörü almış başını... neye elimizi uzatsak sağlık yönünden riskli, oynanmış ve hileli...

sizin emin olduğunuz bir tb ekmek var mı?

Sayılı gün çabuk geçer bünye alıştı artık yaz gibi de değil havalar ısınmasa bari böyle güzel gidiyor
Gerçekten guzel gidiyor da ben cook üşüyorum valla su an kombiyi bile calistirmayi düşünüyorum o kadar yaaniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…