- 7 Mayıs 2018
- 1.910
- 3.157
- 48
Ay canım kolay gelsin. Benim çocuğum yok henüz 2 yıllık evliyim. Gelen misafirin çocuklarına bakarım annesi peşinden gitmiyorsa ben giderim. Mesela bişey yiyeceği zaman annesi eline birşey verdi diyelim sofra bezini alırım hadi gel burda yiyelim derim hem çocuk kırılmaz hem ev pislenmez. Bazıları yatak odama girip yatağımda zıplıyor annesi görmüyor ya da görmemezlikten geliyor ben gidiyorum uygun bir dille yatakta ziplanmayacagini söylüyorum yatağı düzeltip kapısını kapatıyorum. Ama hepsini uygun bir dille kırmadan yapıyorum. Ya da tuvalete girdiğinde bazıları gerçekten kontrol etmiyor. Çıktıktan sonra gidip kontrol ediyorum gerekirse temizliyorum başkası girerse ayıp olmasın diye. Gerçekten bazıları çocuk eğitmeyi bilmiyor. En azından başkasının evinde dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum o senin evladın sonuç olarak kimse mecbur değil ki bakmaya. Ya da çikolata yerler koltuklara sürerler içecekleri halıya dökerler. Çok katı bir insan değilim normal hayatımda çocukları çok severim çok ilgilenirim bakarım oynarım ama boş bırakmam özellikle nerde olduklarına dikkat ederim. Çünkü biz 8nci katta oturuyoruz Allah korusun balkona çıkar ki evde 3 tane balkon var çok korkarım. Allah nasip ederde bir gün çocuğum olursa bunlar bana çok güzel örnekler oluyor ne yapmam ne yapmamam gerektiğini görüyorumKızlar bugün çok yoruldum sabah 11.00 da kahveye misafir geldi. Misafiri severim çok da memnun olurum ama evi bi görseniz. Oyuncaklar evin her yerinde yemek kırıkları ona göre. Benim çocuğum okulda yani. Madem çocuğun dağıtıyor toplamıyor anne olarak sen toplayacaksın.
Ben çocuğumu çok kısıtlamışım misafirlikte yok oyuncak topla yok masadan yemek bitmeden kalkma .Ayyy Ayy ne zor çocuk terbiye etmek bu zamanda.
Doğru olan da bu zaten herkes evinde mum böceği çocuklar başkanın evinde özgür anlamadım bu işimaaalesef bazı anneler bu konuda çok duyarsız adıda çocuğumu özgür bırakıyorum... benimde başıma geldi benim daha çocuğum yoktu bi arkadaş geldi oğlu evi talan etti koridordaki halılarımı rulo yapıp üzerinden atlıyordu .... kalkıp dur oğlum yapma bile demedi oğlu yapıyor bu gülüyor adınada ben çocuğumu özgür bırakıyorum diyor git kendi evinde bırak diyesim geliyor ama mecbur susmuştum bidahada görüşmedim ...
ben gittiğim evde kızıma asla ayakta yemek yedirmem eline bişey verip göndermem oturur yanıma yerse yanımda yer kalkar...kalkarkende hadi kızım oyuncak toplama saati geldi diye seslenirim toplarız öyle çıkarız....
Canım benim Kızım da haziranda 6 yaşını bitirdi. Alttan 3 dişi öyle çıktı. Takip eden çocuk diş hekimi hiçbirini çekmedi. 2 ön yerleşti gibi ama biri baya arkada, nasıl olacak bilmiyorumGunaydin herkese ,
Tecrubeli anneler bisey soracam sizlere ....
Benim kızım 5.5 yasinda ondeki sut disinin arkasindan ana dis gelmeye baslamis bugun gördüm ucu çıkmış... randevu aldik yarin dr gideceğiz...
Ama sut disi sallanmiyor ne olacak? panik yaptim icimde... tabiii kizima belli etmiyorum sarildik öptük kutladik hediye sözü verdim evde bayram havasi var şuan....
Aynen bende sen gibiydim canım ama artık bi bebeğim var ve abiside oluyor zaman zaman başkasının çocuğuna yetişemiyorum servis mi yapıcam kendi çocuğuma bakıcam derken ev talan oluyor insan 2 kez düşünüyor çocuklu misafir kabul ederken :))Ay canım kolay gelsin. Benim çocuğum yok henüz 2 yıllık evliyim. Gelen misafirin çocuklarına bakarım annesi peşinden gitmiyorsa ben giderim. Mesela bişey yiyeceği zaman annesi eline birşey verdi diyelim sofra bezini alırım hadi gel burda yiyelim derim hem çocuk kırılmaz hem ev pislenmez. Bazıları yatak odama girip yatağımda zıplıyor annesi görmüyor ya da görmemezlikten geliyor ben gidiyorum uygun bir dille yatakta ziplanmayacagini söylüyorum yatağı düzeltip kapısını kapatıyorum. Ama hepsini uygun bir dille kırmadan yapıyorum. Ya da tuvalete girdiğinde bazıları gerçekten kontrol etmiyor. Çıktıktan sonra gidip kontrol ediyorum gerekirse temizliyorum başkası girerse ayıp olmasın diye. Gerçekten bazıları çocuk eğitmeyi bilmiyor. En azından başkasının evinde dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum o senin evladın sonuç olarak kimse mecbur değil ki bakmaya. Ya da çikolata yerler koltuklara sürerler içecekleri halıya dökerler. Çok katı bir insan değilim normal hayatımda çocukları çok severim çok ilgilenirim bakarım oynarım ama boş bırakmam özellikle nerde olduklarına dikkat ederim. Çünkü biz 8nci katta oturuyoruz Allah korusun balkona çıkar ki evde 3 tane balkon var çok korkarım. Allah nasip ederde bir gün çocuğum olursa bunlar bana çok güzel örnekler oluyor ne yapmam ne yapmamam gerektiğini görüyorum
Evet canım anlayabiliyorum seni az çok. Biz misafirliğe gittiğimizde annemin gözünün içine bakardım oynayabilir miyim diye kaldı ki birinin evini talan edeceğim annem kalpten giderdi heralde öğretiklerim nerde diyeAynen bende sen gibiydim canım ama artık bi bebeğim var ve abiside oluyor zaman zaman başkasının çocuğuna yetişemiyorum servis mi yapıcam kendi çocuğuma bakıcam derken ev talan oluyor insan 2 kez düşünüyor çocuklu misafir kabul ederken :))
kolay gelsin canım uzun bir tatil mi olacak ?
maaalesef bazı anneler bu konuda çok duyarsız adıda çocuğumu özgür bırakıyorum... benimde başıma geldi benim daha çocuğum yoktu bi arkadaş geldi oğlu evi talan etti koridordaki halılarımı rulo yapıp üzerinden atlıyordu .... kalkıp dur oğlum yapma bile demedi oğlu yapıyor bu gülüyor adınada ben çocuğumu özgür bırakıyorum diyor git kendi evinde bırak diyesim geliyor ama mecbur susmuştum bidahada görüşmedim ...
ben gittiğim evde kızıma asla ayakta yemek yedirmem eline bişey verip göndermem oturur yanıma yerse yanımda yer kalkar...kalkarkende hadi kızım oyuncak toplama saati geldi diye seslenirim toplarız öyle çıkarız....
Selam kızlar birşey öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim.
Yetişkin bireylerin günde içmeleri gereken su miktarını ' kilomuz * 32gr ' şeklinde hesaplıyormuşuz. Yani mesela benim 96kg*32gr = 3,072 lt su içmem gerekiyormuş günlük. Ilk defa duydugum için sizinle paylaşmak istedim, belki bileniniz vardır.
Canim cok sağol , esim aksam geldi götürdük dr... biraz erken çıkmış dişler dedi...sallanan dişi cekmek istedi kızım izin vermedi ağladı kusmaya kalktı...dr bu sekilde cekemem dedi .. cekmeyede gerek yok iyice sallansın cikar o kendiliginden dedi...sert seyler yedir dedi...ada81
Merhaba canım benim oğlumda 5.5 yaşında ve yaklaşık 2 ay önce alt ön süt dişlerinde oldu ben fark ettiğimde epey çıkmıştı diğer iki diş ve diş hekimi hemen çekti. Ve diliyle arkada kalan dişleri öne doğru itme egzersizi verdi şuan neredeyse öndeler. Ve özellikle üst dişlerine dikkat etmemizi söyledi diğer dişler yine aynı şekilde gelirse mutlaka çektirin dedi.
Çünkü alt dişlerin geride olması büyük bi problem değilmiş ama üst dişler geride olursa çene şeklinde bozulma olabilirmiş
Bi diş hekimine danışın mutlaka
Bendede tam tersi hergun tartilmazsam ipin ucu kaciyor .. tarti beni cok motive ediyor sabah tartilirim , wcden sonra tartilirim , aksam yatmadan tartilirimBugün bir şey daha öğrendim. Kilo verememede büyük etkenim budur belki de.her gün tartilmamak lazımmış,bu stres yaratiyormus. İnsan stresli dönemlerde zor kilo verirmiş. Şimdi dusunuyorum çok iyi kilo verdiğim dönemde tartım yerini bile bilmezdim,aklıma gelmezdi.gunden güne incelmistim.inceldikce mutlu olmuştum tabi.
Şimdi ne yapıyorum her sabah ilk isim tartiya gitmek oluyor.diyelim önceki güne 100 gram fazlayim saatlerce moralim bozuk geziyorum.kendime söz veriyorum cumaya kadar tartı yok.
Nasil yapılıyormuş bi bakayim gerci ben detoks pek yapamiyorum...Diyetisyen Nilay keçecinin ananas detoksunu gördüm iki gün yapılıyor sadece yapan duyan var mı aramızda,denesem mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?