Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Canım tebrikler bence.. önünde çeşit çeşit hamur işi vs varken salata yiyip kalkabilmek ... Her kişinin kârı değil. Önemli olan önünde hazır olmayanı yememek değil, önünde hazır olana hayır diyebilmektir..

Herkese iyi akşamlar

Sizlerle cook severek yediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum.

Brokoli ve havucu buharda veya suda hasliyorum. Normalde karnabahar da koyuyorum ama evde kalmamis bu kez. Sevdiginiz baska sebzeler varsa ekleyebilirsiniz. Onemli olan sosu zaten

Yarim portakal suyu
Yarim greyfurt suyu
Yarim limon suyu
1 tatli kaşığı kadar sirke
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı

Mumkunse sebzeler sicakken bu sosu dokun, daha guzel çekiyor. Efsane bir lezzeti var. Sadece sosu bile kaşık kaşık yemelik, o yüzden yağ ve tuzu ne kadar az kullanirsak o kadar iyi olur. Denemenizi cok isterim

Nar eksisi yazmayi unutmuşum. Sosunda 1 yemek kaşığı kadar nar eksisi de var

Sabah limonlu su

11.30 kasar ve sucuklu tost, ıhlamur

15.30 kucuk bir kase kısır, ıhlamur

18.30 brokoli havuç salatası

21.00 tarhana çorbası

2.5 litre su

Menüm
Sabah 10. Limonlu sıcak su
Sabah 11. Bir elma ( canım yine bişey yemek istemiyordu bari elma yiyim dedim)
Öğle 13. 5 kaşık bulgur pilavı ve salata
Akşam 17. 6 kaşık sebzeli et sote ve çeyrek ekmek( ekmek yemesem iyiydi ama.. herkes ekmek arası yiyince dayanamadım)
Akşam kaynımgile gittik. Yarım dilim kadayıf ve avuç içi kadar tuzlu ayçekirdeği ve 1 mandalina ile kurtardım şükür.

1 saat ev içi hızlı yürüyüş. 3 litre su.

Nefis görünüyor mutlaka deneyeceğim..

Bence reflun varsa sabah aç karnına elma da yememelisin meyve asidi daha cok zarar verir. Her gun yumurta diyet için cok faydali, hem kalorisi dusuk hem de güzel protein var.
Sabah canım birsey istemedigi zaman biraz yoğurt ve kuru meyve yiyorum, ozellikle hurma. Sonra kahvalti ediyorum bazen. Ama kahvalti atlanmamasi gereken bir öğün gerçekten.
Ekmegi de tahilli tercih edersen, hem lif almış olursun, hem kan sekerin daha dengeli yukselir. Beyaz ekmek yedigimizde daha hızlı acıkıyoruz malum. Bir de gun boyu içtiğin su miktarini yazarsan iyi olur. Gunde 2 bardak yesil cay da kilo vermeye yardımcı. Malesef bitti benim, hala alamadım.
Ah o misafirlikler beni de bitiriyor. Yarin akşam davetliyiz bir yere. Insallah fazla hasar olmadan atlatabilirim. Son 2 haftadir kilo aliyorum cunku

Keşke yumurta yı sevebilsem... yoğurt tüketebilseydim...ekmeğe çok düşkün biri değilim hatta 10 gündür dün ilk defa yedim sanırım. Yıllardır bi kahvaltı kültürüm yok ne yazıkki. Sadece hafta sonları yada bi misafirlikte düzenli kahvaltı yapıyorum. Kuru meyveleri bende severim hurma kayısı elma kurusu..bi ara biberiyeli form çayı içiyordum iyi geliyordu diyette. Yeşil çayı bu aralar içmedim alıp içeyim bari...evet malum misafirlikler..

Gün boyu 3 litre su içiyorum. Diyetkolik diye bi site var ordan hem yediklerimin kalorisini hesaplıyorum hemde aynı yerde su takipçisi diye bi bölüm var unutmamak için içtiğim bardak sayısını işaretliyorum. Kendime 1000 kalori günlük sınır koydum. Bu sayede kendimi frenliyebiliyorum. İlk günler biraz zor aldı ama şimdi alıştım gibi.Hatta bazen 700-800 lerde kaldığımda oluyo

Canım sana tavsiye bu kadar az kaloriyle beslenirsen kısa bir süre kilo verip sonra almaya bile başlarsın vücut kıtlık moduna giriyor. Kalori hesabı yapacaksan 1200 1300 kalorinin altına kesinlikle düşme. Yediğin şeylerin kalorisi önemli ama nasıl hangi tür besinlerden aldığın da önemli. Bence beslenmeyle ilgili bir uzmandan yardım alırsan daha iyi olur yağ,protein karbonhidratı daha dengeli alırsın

Bende aynı şeyi düşündüm ama yanlış bilgi vermiş olmayayım diye söylemekte tereddüt ettim

Günaydın kızlar mutlu pazarlar:) benim çocukların ikisi de hasta yine klasik otit olmuşlar onlarla uğraşıyorum kaç gündür

Dış ticaret mezunuyum ama 4 e tamamlamak istedim dgs ye girdim kazandım ama çocuk olduğu için gidemedim şimdi açıktan uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi okuyorum

Biliyorum haklısın biraz aceleciyim sanırım. Ya hep ya hiç gibi bi mantığım var ki bu genelde olumsuz sonuçlanıyo..Ama o şekilde kilo vermem çook uzun sürer diye düşünüyorum. Zaten bazal metabolizmam 1700 kslori. 1400 le 2 ayda bi kilo verebilirim ancak. Ve bu benim motivasyonumu çok düşürür vazgeçebilirim. Ama şimdi haftada 1 kilo veriyorum ve bunu görmek beni daha motive ediyo. 1000 kaloriye de bünyem alıştı çoğu zaman açlık hissetmiyorum zaten. Protein vitamin karbonhidratları dengeli almaya çalışıyorum hiçbirini çıkarmadım hayatımdan.Yağı azalttım.

Ben benzer süreçlerden geçmiş biri olarak söylüyorum canım tabi yine senin bileceğin bir şey. Başta gider kiloların kastan da verirsin sonra durur gitmez moralin bozuldukça kısır döngüye girersin diye söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…