Sabah yarim kase çorba içtim.1 tane haşlanmış yumurta cay..midem bulanıyor resmen canım yemek yemek istemiyor.esimde hasta evde üşütmüş oda aynı yemek yemiyor .yememek şimdilik bizim acimizdan güzel bisey ama zararlı şeylere kaçmasak bari.mesela şimdi 1 kocaman pasta olsa oturup yerim .börek yerim.ama yemek olarak canım hiç bisey istemiyor.tabi bu saydıklarımi yapamayacak kadar kotuyum. Disaridanda alamıyoruz malum kapalı heryer dışarı çıkma yasağı var kocaelide..ıyi oldu benim için.
Mesela sen patates kızartması dedin ya aman allahım yazarken bile midem bulandı şuan..Çok hastayım resmen ya..
Geçmiş olsun, neyin var canım, üşüttün mü?Mesela sen patates kızartması dedin ya aman allahım yazarken bile midem bulandı şuan..Çok hastayım resmen ya..
Neden o çocuğun annesi ilgilenmiyor yada başka bir çocuk varken neden siz oynatasiniz ki bu kisim yanlış anlaşılıyor işte kaliteli zaman her saat olmaz gün içinde 1 saat kaliteli zaman olur diğer saatlerde herkes kendi işini yapabilmesi siz çocuğunuzun annesisiniz öğretmeni degilki3,5 yas tek cocukla konuyu takipteyim. Birden fazla çocuğu olanların yanında benimki de dert mi ama bir şekilde oluyor, tam inatlasma bencillik ofke nobeti donemindeyiz. Instagramdaki aktivite anneleri gibi ben de kaliteli zaman gecirmeye çalışıyorum, sabrediyorum, 3 gun sonra kayis kopuyor. Tabi sonrasi pismanlik, bu vakitler geti gelmez, rahat ol diyorum ama iste oluyor. Hatta bu corona surevi bitse, bi psikoterapiste gitmeyi dusunuyorum bu konulsrla ilgili.
Kadınların ruh halini tek bir şey tertiplemez çünkü genelde, obur şeyler kıvılcımı çıkarır altta başka birikmislikler olabilir.
Bir de biz bayadır karantina ve sokağa çıkma yasagindayiz, o yüzden komşu çocukları biraz birbirleriyle oynayabiliyor. Ama bu da bana sikinti iste. 1,5 yas daha buyuk bir komsu cocugumuz var, cok oynamak istiyor kapiya geliyor, ama ikisi de paylasmiyor yas itibatiyle, benim onları oynatmam gerekiyor. Ben de geriliyorum, evde ıs var bi rutinimiz var, hep sonu ağlamalı bitebiliyor bu ziyaretlerin. Bahçeye çıkıyoruz sesimizi duyunca direk geliyor, bi rahat oturup kahvemi içemiyorum.
Mesela bunu aslında çok büyütüyor olabilirim, sonuçta o da cocuk, oğlum evde tek, kardeşi olsaydı da böyle olacaktı işte, o gelince seviniyor, o mutluysa benim de rahat ve mutlu olmam lazım. Huy işte, çok düzen hastasiyim.
ne güzel yazdın gerçekten içim ferahladı bu söylediklerin her zaman benimde aklımda oluyor ama “o an” geliyor ya işte ok yaydan fırlıyorGonul83 Canım anneler grubunda değildim 1 tane 3 yaşına girmek üzere olan Yavuz Selimim var teyzesi ellerinden öper.. 2017 den beri bu gruptayım senin isminde bana hiç yabancı gelmedi :) hatırlıyorum ben bi ara izne ayrılacağım sıra sen gruba gelmiştin :) üşenmedim geçmişe gittim hakkatende öyle :))
Çocuk eğitimde henüz başlardayım ama öfke kontrolü eğitimini stres yönetimi eğitimini bende aldım :) pamuk gibi miyim yooo valla :))arada parlıyom hemde parıl parıl :)))
Allahım yokluklarını göstermesin.. düşünsene senden bir parça senin ellerinde doğdu sadece sana muhtaç, yemek verirsen yer vermezsen yemez.. Ah ev dağınıklığı insanı gerçekten bunaltıyo daha yeni toparlıyosun arkanı bi dönüyon heryer berbat.. Ama bunlar çocuk bilmiyo ki.. bir kez amaan boşver temizleriz toplarız bişe olmaz de bak ne rahatlıyo insan.. sinirlenince sadece kendimize oluyo kimsenin harmanına kar yağmıyo :)..iş bölümü yapın ama sakin sakin bağırmadan.. sürekli kızıp bağırıp mutfaktan, iş yapmaktan çıkmayan annelerin çocukları daha başarısız olurmuş. Hatalarında tabi uyaracaksın ama hep şunu düşün canım benim...büyüyüp elden gidecekler. Yalniz kalacağız.. tek başımıza... evimiz tertemiz olacak amaaa keşke burda olsalar keşke kırıp dökseler eskisi gibi evin dağılmasını koltukların tepelerinde zıplamalarını o kadar özleyeceğiz kiii.. inan ben hep bunu göz önüne alıyorum ne kadar çok zaman gecirirsek kâr.. ölüm varrr ayrılık varrr sarılın sevdiklerinize ben bugün çok duygusallaştım.. roman yazmışım kız :)
aslında çocuklar çocukluklarını yapıyorlar altta yatan benim başka sebeplerim olduğunda ufacık şey gözüme batıyor halbuki onların günahı yok kendimi eğitip, kontrol edip mutlu olduktan sonra herkes mutlu olacak eminim Allah herkese ruh sağlığı huzuru mutluluğu versinGonul83 şaka bi yana, benimde 3 çocuklu bi anne olarak sinir patlaması yaşadığım çok zamanlar oldu .özellikle de 2 oğlum seninkiler yaşındayken. Aralarında 3,5 yaş var ve bi dönem o kadar çok kavga edip dövüşürlerdi ki...evi savaş yerine çevirlerdi..seni çok iyi anlıyorum..
Belli bi zaman sonra azalarak bitiyo, şimdi daha sakinler.. o dönemlerde enerjilerini atamıyorlar böyle dışa vuruyorlar... Biraz iş bölümü yaptır, onlarla konuş, senin yorulduğunu, üzüldüğünü anlat, biraz empati yapsınlar, sende hoşgör bazı şeyleri... Bunun bi süreç olduğunu, hayatımızdaki herşey gibi geçici olduğunu düşün.. Bide çocuklara kızıp bağıracağın zaman önce 15-20 saniye bekle, nefes al ver, git bi bardak su iç, sinirinin baya azaldığını göreceksin..
Şimdi mesela babası büyük oğlanı aldı babaannesine gitti 1 günlüğüne ben küçükle kaldım şuan bana nasıl iyi geldi anlatamam resmen tatil yapıyorum3,5 yas tek cocukla konuyu takipteyim. Birden fazla çocuğu olanların yanında benimki de dert mi ama bir şekilde oluyor, tam inatlasma bencillik ofke nobeti donemindeyiz. Instagramdaki aktivite anneleri gibi ben de kaliteli zaman gecirmeye çalışıyorum, sabrediyorum, 3 gun sonra kayis kopuyor. Tabi sonrasi pismanlik, bu vakitler geti gelmez, rahat ol diyorum ama iste oluyor. Hatta bu corona surevi bitse, bi psikoterapiste gitmeyi dusunuyorum bu konulsrla ilgili.
Kadınların ruh halini tek bir şey tertiplemez çünkü genelde, obur şeyler kıvılcımı çıkarır altta başka birikmislikler olabilir.
Bir de biz bayadır karantina ve sokağa çıkma yasagindayiz, o yüzden komşu çocukları biraz birbirleriyle oynayabiliyor. Ama bu da bana sikinti iste. 1,5 yas daha buyuk bir komsu cocugumuz var, cok oynamak istiyor kapiya geliyor, ama ikisi de paylasmiyor yas itibatiyle, benim onları oynatmam gerekiyor. Ben de geriliyorum, evde ıs var bi rutinimiz var, hep sonu ağlamalı bitebiliyor bu ziyaretlerin. Bahçeye çıkıyoruz sesimizi duyunca direk geliyor, bi rahat oturup kahvemi içemiyorum.
Mesela bunu aslında çok büyütüyor olabilirim, sonuçta o da cocuk, oğlum evde tek, kardeşi olsaydı da böyle olacaktı işte, o gelince seviniyor, o mutluysa benim de rahat ve mutlu olmam lazım. Huy işte, çok düzen hastasiyim.
çok çok iyi maşallah haftada 3 gün yapılsa bile etkili oluyor10.000 adım atıldı bu arada.
o kötü işte ben kocaman pasta olsa bile 2 çatal alsam içim soğur daha yüzüne bakmam yada gerçekten çok yemek istersen başka hiçbirşey yememYa benim ayarım yok.. ya hep ya hiç. İradesizim bide
Ben İstanbul’a tatile geldiğimde büyük oğlan (5yaş) tuvaletini çok tutardı bu sebeple pedagog gittik 1,2 kere yüz yüze görüştük ve sonra ben Almanya’ya döndüm ve online olarak devam ettik ve kaka tutma probleminde %85 oranında çözdük. Diğer konuştuğumuz konular teknolojiden nasıl uzak tutabiliriz. Eskiden cep telefonumuzdan YouTube girer çizgi film iZlerlerdi ve oyun oynarlardı tabletten de oyun oynamak ve YouTube girmek vardı Ayrıca televizyondan netflix çocuk bölümünü iZlerlerdi. Şimdi bunlardan sadece tablette belli bir süre oyun oynamak ve televizyondan çocuk çizgi filmleri izlemek var benim kontrolümdeTerapi alan sensin canım bence sen bizimle paylaş.. Bende senin durumundayım.ikiz oğlan çocuklarla 5 yas....ne yapma demekten anlıyorlar ne dur demekten. Sürekli birbirleriyle kavga ediyorlar. Oyuncakları paylaşamıyorlar.kavga ediyorlar diye yeni oyunlar aldik fazla fazla yine parca kavgası yapiyoralr legolarda...sabirli olmak çok zor gerçekten allah yardımcımız olsun.
Süper yaa maşallah size ne kadar donanımlı bir sitedeyimne güzel yazdın gerçekten içim ferahladı bu söylediklerin her zaman benimde aklımda oluyor ama “o an” geliyor ya işte ok yaydan fırlıyor
Allah bağışlasın oğlunu
Demek bir yerde konuştuk senle çok seviyorum ben burayı
Ben bu arada eğitim almadım Sadece terapi alıyorum aslında bir nevi eğitim de sayılır aslında çocuklar çocukluklarını yapıyorlar altta yatan benim başka sebeplerim olduğunda ufacık şey gözüme batıyor halbuki onların günahı yok kendimi eğitip, kontrol edip mutlu olduktan sonra herkes mutlu olacak eminim Allah herkese ruh sağlığı huzuru mutluluğu versin
Şimdi mesela babası büyük oğlanı aldı babaannesine gitti 1 günlüğüne ben küçükle kaldım şuan bana nasıl iyi geldi anlatamam resmen tatil yapıyorum
Bende senden tam tersi düşüncedeyim eve bir arkadaşı gelse diye can atıyoruz onlar aralarında oynuyorlar tabi müdahale gerektiren durumlar oluyor ama ben daha mutlu oluyorum çünkü oğlum çok eğleniyor canı sıkılmıyor. Ben terapinin başındayım henüz
çok çok iyi maşallah haftada 3 gün yapılsa bile etkili oluyor
o kötü işte ben kocaman pasta olsa bile 2 çatal alsam içim soğur daha yüzüne bakmam yada gerçekten çok yemek istersen başka hiçbirşey yemem
Ben İstanbul’a tatile geldiğimde büyük oğlan (5yaş) tuvaletini çok tutardı bu sebeple pedagog gittik 1,2 kere yüz yüze görüştük ve sonra ben Almanya’ya döndüm ve online olarak devam ettik ve kaka tutma probleminde %85 oranında çözdük. Diğer konuştuğumuz konular teknolojiden nasıl uzak tutabiliriz. Eskiden cep telefonumuzdan YouTube girer çizgi film iZlerlerdi ve oyun oynarlardı tabletten de oyun oynamak ve YouTube girmek vardı Ayrıca televizyondan netflix çocuk bölümünü iZlerlerdi. Şimdi bunlardan sadece tablette belli bir süre oyun oynamak ve televizyondan çocuk çizgi filmleri izlemek var benim kontrolümde
Artık cep telefonu YouTube falan kesinlikle yok
Bunu nasıl yaptık alarm kuruyordum alarm bitince tableti veriyorsun veriyordu ve hemen onunla birşey oynuyorduk mesela puzzle ve memory sonra ben işime o işine kreşe de gittiği için 08:00-14:00 arası pek teknolojiye vakit kalmadı ama yine Türkiye’ye gidersem mecbur kalacağım ortamlar oluyor
Ayrıca biz çocuklarla birlikte asla bizim izlediğimiz hiçbirşeyi izlemiyoruz çok istisnai şeyler diyebilirim
Onlar uyur biz o zaman tv açarız
Bu teknolojiyi fazla kullandığında çok ağresif emirler yağdıran iki adım atmaya hali kalmayan ıyuşuk bir çocuk olurdu. Allah’a şükür büyük oranda çözdük.
Üçüncü konumuz kardeşine vurma konusu
Ona da stres köşesi yaptık yastıklara vur veya vuracağın zaman hemen eller kollar bende yapŞunun gibi birşey yada gel hemen bana söyle gibi
Bu konuda tam başarı sağlayamadık ama eskiye göre yine iyi
Çocuklarla olan terapim bitti sıra bende.
çünkü çocuklarında böyle olmasında benim büyük oranda katkım var bende bu süreçte kendimi terapi ile toparlamaya çalışacağım.
gurbet çok zor
eyvah üşütük bir menü geliyor desene ben kaçtımBugün benim menumde çok güzel şeyler varakşama hazır olun yazacam hepsini♥♥
hakikatten çok güzel bayıldımBugünkü güzeller güzeli menüm
Sabah 10.00; 2 haşlanmış yumurta
1 dilim kadar peynir
3 zeytin
Domates,salatalık
Ara 14.30; 1 avuç leblebi
Şekersiz filtre kahve
Akşam 17:00; 1 kase tarhana çorbası
5 adet köfte
Salata
Su 2 litre
Öğlen 50 dakka spor
Üşütük haeyvah üşütük bir menü geliyor desene ben kaçtım
hakikatten çok güzel bayıldım
Duvara as kız bakıp bakıp gurur duyarsın kendinle
Bende birazda bölgesel hareketmi çalışsam diyorum acayip bi enerji geldiBen geldim hatunlar
Menüme hemencecik geçiyorum
Saat 11.de
1 dilim ekmek
Çok çok az yağda kızarmış biber (1 yk)
Peynir
Domates salatalık
Çay
Saat 15.00 'te 1 tanecik cips kırıntısı mi diyim parçası mı diyim bilemedim
Saat 18.45 'te
Kurutulmuş taze fasulyeleri haşlayıp soğan salça baharatla kavurdum ondan 3 yk yedim
2 kase de marul cacığı yedim :)
Bu grupta eskiler hatırlar belki marul cacığım çok meşhurdu:)) sizlere de tavsiye ederim
Marulu ince ince doğra sarımsaklı yoğurdu sulandır at içine marulları birazda tuz oh mis :) bildigin cacık gibi ama salatalık yerine marul :) aşırı şekilde tok tutuyo K krtp86 spor yapmış hemde 50 dakikaaa. Çok pis kıskandım bende yapicam:)))
Yapma kız yoruldun sen yazıkBende birazda bölgesel hareketmi çalışsam diyorum acayip bi enerji geldi
Evlerimiz bahçeli tek katlı site içinde karşılıklı cnm, bahçeye çıkınca cocuk annesinden habersiz kapıyı tikliyor, isim varsa kibar şekilde yolluyorum ama çok üzülüyor. Annesi bize geldiğini farkedince kızıyor zaten, mahcup oluyor.Neden o çocuğun annesi ilgilenmiyor yada başka bir çocuk varken neden siz oynatasiniz ki bu kisim yanlış anlaşılıyor işte kaliteli zaman her saat olmaz gün içinde 1 saat kaliteli zaman olur diğer saatlerde herkes kendi işini yapabilmesi siz çocuğunuzun annesisiniz öğretmeni degilki
Anladım canım desene bekara eş bosamasi kolaydır diye benim çocuğum yok uzaktan konuşuyorum istededigin gibi Allah kolaylık versin ama geçecek ama düşünsene bahçeniz var ne güzel ayağınız toprağa değiyor apartman tepesinde çok daha zorEvlerimiz bahçeli tek katlı site içinde karşılıklı cnm, bahçeye çıkınca cocuk annesinden habersiz kapıyı tikliyor, isim varsa kibar şekilde yolluyorum ama çok üzülüyor. Annesi bize geldiğini farkedince kızıyor zaten, mahcup oluyor.
Benimki 3.5 sayılır o da 4.5. Bu yaslar oyun yaşi ama işbirliği ve paylaşımın yapılamadığı yaşlar, oyun kuramıyorlar hemen bu benim bu da benim modu oluyor, moderator lazım böyle durumlarda.
Evde tekken de henüz oyun tam kuramıyor, hayali arkadaşlarını seslendirecek birisi lazım o da benimyani boyama, yapıştırma vs değil normal arabalarıyla bile oynarken birisini istiyor mutlaka. 5 yas gibi bitecek bu durum, kendisi kurabilecek oyununu.
Kres varken belli bir rutin vardı, aslında şu karantina süreci bizi bunalttı. Bu yaşta hoplamasi, fırlatması bağıra bağıra şarkı söylemesi, aynı zamanda ufaktan toplum kurallarını oturtması lazım.
Şimdi bütün görevler biz ebeveynlerde, o da isyan ediyor biraz. Ben de bu oyunları kurarken bi süre sonra yoruluyorum, çok oyuncu birisi değilim, biraz sabretmemiz gereken bir süreç vesselam. Kendimizi 2. Plâna atıyoruz bir süreliğine tabi.
şey ben eee kem kümÜşütük hasen görürsün tarif istersen vermeyecem
çok beğendim menünüBen geldim hatunlar
Menüme hemencecik geçiyorum
Saat 11.de
1 dilim ekmek
Çok çok az yağda kızarmış biber (1 yk)
Peynir
Domates salatalık
Çay
Saat 15.00 'te 1 tanecik cips kırıntısı mi diyim parçası mı diyim bilemedim
Saat 18.45 'te
Kurutulmuş taze fasulyeleri haşlayıp soğan salça baharatla kavurdum ondan 3 yk yedim
2 kase de marul cacığı yedim :)
Bu grupta eskiler hatırlar belki marul cacığım çok meşhurdu:)) sizlere de tavsiye ederim
Marulu ince ince doğra sarımsaklı yoğurdu sulandır at içine marulları birazda tuz oh mis :) bildigin cacık gibi ama salatalık yerine marul :) aşırı şekilde tok tutuyo K krtp86 spor yapmış hemde 50 dakikaaa. Çok pis kıskandım bende yapicam:)))
çayın yanına bir şey yok muİyi akşamlar,
Menüm
12.00. Çeyreğin çeyreği ekmek, 1 küçük tabak patlıcan kebabı, 2 sıkım Antep köftesi, yeşillik, 1 ceviz, 1 tatlı kaşığı bal..
18.00 1 elma, 1 portakal
19.30. 4 sıkım köfte daha, bol yeşillik..
Birazdan 3-4 bardak çay içerim..
2.5 litre su, 1 saat yürüyüş..
Ya gerçekten merak ettim bu tarifi şimdi İnan ki kerevizi de balkabağını Da severimSabah 12:30
Yumurta salatası zeytin ceviz bal Sarelle 2 catal
Ara türk kahvesi
Ara limonata çekirdek kuruyemiş
Akşam balkabakli kereviz çorbası ve fit mercimek köftesi bu kadar
birşey diyim mi süper gidiyorsun menün harikaaaIyi aksamlar herkese bugünkü menüm,
Sabah 9.30
Kızarmış biber 3 tane
4 küçük dilim beyaz peynir
8 zeytin
Domates Salatalık
Öğle 13.00
1 kase ıspanak çorbası
Ara 16.30
Sade kahve 3 kuru kayısı
Akşam 19.00
1 orta boy levrek
Su 2lt Spor 10.000 adımlık yürüyüş
Yaptım vallaYapma kız yoruldun sen yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?