Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Hani karnıyarııık? Yemedim mi hiiç?
Kuru köfte ne ola ki? Et köfte mi?
Güzel menü, afiyet olsun..
Yemedim ıslak kek tabiki, tepsinin dibine yapışan yerlerinden çay kaşığı ile sıyırdım azıcık..

Çok iyi yapmışsın canım, çorba daha sağlıklı ve doyurucu olmuş..iradeni tebrik ediyorum...cuma fazlasıyla mutlu olacaksın inşallah...

Ben karnıyarık yapmaya erindiğim için, ayrıca çok kalorili olduğu için onun yerine bizim memleket Kahramanmaraş'ın yemeği patlıcan kebabı yapıyorum, hem çok lezzetli, hem çok pratik, hem de kalorisi çok az, diyete uygun... Biliyor musun patlıcan kebabını Gonul83 ?
Kızlar, sizlerden bilen yapan var mı?

2 tane idi patlıcan zaten eşimle bana
dün yediler pilav o yüzden makarna yaptım yanına
Yedin mi ıslak kek
ooo çok iddialı menü
Benden iyi korkmuşsun Buda iyi birşey
Senin dün ki kıtlık menünü görünce iştahım gitti birden, bugun akşama hiç yemek yiyesim yoktu gerçekten, zorla çorba içim bari dedim, aç durup bi anda krize girmeyim gece gece dedim

Herkese selamlar. Bir süredir home office çalışıyorum ama söylendiği gibi kolay değilmiş. Onun dışında hazır evdeyken bahar temizliğine giriştim. Bu arada IF fena gitmiyor. Bu arada şeker krizleri gelse de kahvelerimi şekersiz içmeye başladım. İş yerine geçtiğimizde aynı düzeni tutturabilir miyim bilmiyorum ama şimdilik 12 sa açlık kısmını uyguluyorum (ramazanda ne olur bilmem). Sabah limonlu su ile açılışı yapıyorum ,kahvaltı 9-9:30 arası ;o nedenle öğle yemeği de saat 3 yaa 4 gibi oluyor.Bugün evde yulaflı muzlu kek yaptım. Şu anda kilomda görülür bir azalma yok.Düzene girdiğinde menü olarak da gireceğim. Umarım herkes iyidir. Öpüyorum hepinizi.

karnıyarıkta yenir bence diyette kızartmadan direk fırında hem daha sağlıklı hem de pratik
patlıcan kebabı da çok güzel oluyor

hiç yemedim karnıyarık dünkü yemeklerden yedim onu da yarın yerim kuru köfte evet bildiğimiz kıymadan köfte
Tehlikeli sularda yüzme Ayşegül kaşıkla kenardan felan aman diyorum Sen söyle bakayım benim bildiğim gibi mi seninkisi
Ben çok marifetli sayılmam 30 yaşımda evlendim ve yemek yapmayı o yaştan sonra öğrendim
Çok az yağda patlıcanı öldürdüm ve geri kalanını fırında pişirdim

Olur olur, gezmem..
Ben 18 yaşında üniversiteye başladığımda yemek yapmaya başladım mecbur gurbette..yemek yapmayı çok severim, çok öyle abidik gubidık yeni tarifler bilmem ve denemem, klasiğe yakın takılırım ama genelde beğenilir yemeklerim..
Karnıyarık ayrı, patlıcan kebabı ayrı bi yemek.. Patlıcan kebabı için ince uzun kemer patlıcanı iyi olur, Her bi patlıcan 4-5 parça şeklinde kesilir, patlıcan dilimlerinin arasına kıymalı harç konur çiğden(kıyma, baharat, az salça), et köfte gibi şekil verilir, bi patlıcan bi kıyma, birbirine yapıştırılarak dizilir.. tepsinin ortasına domates biber dilimlenir..çarşı fırınında daha lezzetli pişiyor ama ben salgın yüzünden ev fırınında pişirdim. Lavaş ekmekle daha güzel gidiyor ama tercihe bağlı tabi..ev fırınında pişecekse biraz kaynar su ekliyorum tepsiye.
Patlıcan ve kıyma çiğden konuluyo, kızarmadığı için yağsız..ben kıymaya az zeytinyağı katıyorum sadece..karnıyarık tam daha hafif, ve pratik oluyo bana göre..

Sabah 12:30 haşlanmış yumurta zeytin peynir tere

Ara türk kahvesi 3 draje
Ara limonata

Akşam 19:30 myesrl mercimek çorbası ton balıklı salata

Spor 30 dakika zumba 1 saat bölgesel spor su iki litre

Not bugün sokağındaki köpeklere mama yaptım isteyen olursa tarifini veririm çok açlar 10 kilo mama hemen bitti

Menünü de çok beğendim, köpüşler için yaptıklarını da..
Tarifi ni yaz, inşallah denemek isterim, sana zahmet

Menünü de çok beğendim, köpüşler için yaptıklarını da..
Tarifi ni yaz, inşallah denemek isterim, sana zahmet
Tamam canım
A101 den aldım ucuz diye
1paket tavuk ciğer
1 paket tavuk göğüs
2 paket makarna
4 tane et bulyon
Önce ciğeri pişirdim
Sonra tavugu hasladim suyu kaynayınca makarnayı et bulyonunu attim suyunu suzmedim daha çok seviyorlar
Sonra pişince içine cigeride karıştırdım
10 kilo oldu
Evde ekmek yoktu içine kuru ekmeğinde atabilirsiniz
Afiyet olsun bu zor günlerde en çok onlar aç kaliyor

İyi geceler..
Geçmişe bakamadım..
07.30 kahvaltı yumurta salatası, dolates salatalık, 2 ceviz, 1 dilim ekmek , peynir, 5 adet zeytin
Saat 14.30 kabak dolması 6 tane yedim heralde, yoğurt, yarım dilim ekmek
Saat 22.00 1 elma
Sabah yoga yaptım.. bugün kalkmanacasina ders calistim.. son günlerde bozulan uyku düzenimi toparlamaya çalışıyorum.. sabah 6.30 uyandım tabi aralarda uyukladim biraz.. yarında insallah erken uyanabilirim.
iyi geceler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…