Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Hmm öyle mantıklı cunku altta kalırsan ilerleyen zamanda daha neyi kisacaz da kilo verecez sporu da eklemem lazım yani
Canım, günlük kalori ihtiyacının 500 kalori altında kalırsan(az yiyerek yada sporla yakarak), haftada yarım kilo verirsin
Günlük kalori ihtiyacının 1000 kalori altında kalırsan( az yiyerek, yada sporla yakarak), haftada 1 kilo verirsin..
Bu bilimsel bi tespit.. araştırdığım bi çok yerde aynı sonuca ulaştım..

Günlük kalori ihtiyacımız kadar yiyip sadece sporla zayıflamaya çalışırsak, hadi günde sporla 500 kalori yaktık diyelim( ki bu da mesela 1 saatten fazla hızlı tempolu yürüyüşle olabilir), 2 haftada 1 kilo verilebilir en iyi ihtimalle...ki hergün o kadar spor yapamayabilir, o kaloriyi de yakamayabiliriz.

O yüzden kalori ihtiyacımızında biraz altında alıp sporla desteklemek en mantıklısı bence..benim günlük ihtiyacım 1700 kalori, diyetin ilk başında 1500 aldım vucudum alışana kadar 2-3 hafta .
Sonra 100 er azalttım aşamalı olarak. Şuan sınırım 1000 kalori ve sporla da bunun 300-400 ünü yakıyorum. Bu şekilde haftada ortalama 1 kilo kadar veriliyor..

Tamam canım aslında benim demek istedigimle ayni mantık kaloriyi düşürmek lazım deyince şaşırdım sporla dengeliyor MuşuZ ki bu olması gereken tesekkurler.canim

2300 çıktı ama ben zaten 1700 alıyorum günde normal yeme düzenim bu artırmalı miyim yani

2300 çıktı ama ben zaten 1700 alıyorum günde normal yeme düzenim bu artırmalı miyim yani
1700 sana yetiyorsa, artırma bence..bi de 2300 çok fazla bence, yüksek aktiviteyi seçip hesaplamış olabilirsin gibime geldi
1700 e vucudun alışınca 1500 e düşürmeyi deneyebilirsin

1700 sana yetiyorsa, artırma bence..bi de 2300 çok fazla bence, yüksek aktiviteyi seçip hesaplamış olabilirsin gibime geldi
1700 e vucudun alışınca 1500 e düşürmeyi deneyebilirsin
Yüksek aktivite değil ama benim normal de haftada 3 gün aktivitem olur onu yazdim

Benimki de aynı sitede, en hareketsizde 1698, biraz aktifte 1970 çıktı, ben en hareketsizi baz alıp, yaptığım sporları sonradan düşüyorum..
Bakalım bir hafta böyle deneyim de eğer olmazsa dusururum ama çok az beslenmek sağlıklı değilse ben yapamam önceliğim sağlığım ben çünkü çok sıkıntılar çektim sağlık için kilo vermeye çalışıyorum çünkü canım

Bence sitenin verdiği ölçütte beslen canım çok azı sağlıklı olmayacaktır zaten.hem burada tek amacımız hızlı kilo vermek değil sağlıklı vermek. Ramazan ayında belki biraz zor olacaktır ama gündelik hayatımıza döndüğümüzde daha uygulanabilir olur.

Tabiki de çok az beslenmek te sağlıklı değil.. sağlık herşeyden önemli
Benim demek istediğim yemekten hiç kısmayıp günlük ihtiyacımız kadar kalori alırsak, sadece sporla zayıflamanın zor olacağı idi...çok fazla kısınca da vucut kıtlık moduna girip zayıflama duruyor zaten ki buda çok yanlış ve sağlıksız oluyor..kendi vücut dilimizi dinleyerek ikisinin arasını tutturmak en iyisi galiba

Ben de öyle düşünüyorum canım kacamaksiz sağlıklı beslenip spor yaparsak zaten kilolar gidiyor

Karşılıklı konuşsak Ayn şeyleri söylüyoruz deyip 5 dakikada başka konuya geçmiştik tamam canımın içi

Allah kolaylık versin canım iki gün görmeyince merak ettim ama herşey yolundaymis şükür ekmek tam buğday ekmeği idi suyu 5 litreye kadar söylüyorum dahasini söylemiyim5e bile şaşkın surat geliyor yaz ayı geldi 5ten çok ıçmemrye çalışıyorum biraz zorlanıyorum

Bu hafta çok acayip geçti benim için.. sonucu merak ediyorum.. gitmedi sanki..

Tamam canım aslında benim demek istedigimle ayni mantık kaloriyi düşürmek lazım deyince şaşırdım sporla dengeliyor MuşuZ ki bu olması gereken tesekkurler.canim

Kavram kargaşası yaşıyoruz bence şuan sporla dengelemeyecegiz. Örneğin Kilo vermek için almamız geren 1800 se 1500 alacağız. sporla birlikte 1200 e düşer atıyorum. Bu sekilde kilo veriliyor. Benim son günlerde tamamen yanlış oldu. almam gereken kalorinin üzerine cikiyorum sporla yakmaya çalışıyorum. Bu şekilde kilo veremeyeceğim. Yukarıda yazilana göre
Ki öylede hissediyorum
Tabiki en önemlisi sağlıklı verebilmek

Kahvaltı
10.00 da 1 has. Yum., Domates, ,az beyaz peynir, 2 zeytin, 2 gün kurusu, 2 ceviz

Saat 17.00 1 ceviz, 1 gun kurusu

18. 30 1 tabak lahana yemeği, 4 yk kıymalı makarna, 3 yk yogurt

Su 1.5 bitti şuana kadar. Devam 3 e tamamlayacağım.

Spor 1.11 dk yürüyüş 4.72 km

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…