- 1 Aralık 2019
- 3.200
- 7.329
- 108
- 42
Canım, günlük kalori ihtiyacının 500 kalori altında kalırsan(az yiyerek yada sporla yakarak), haftada yarım kilo verirsinHmm öyle mantıklı cunku altta kalırsan ilerleyen zamanda daha neyi kisacaz da kilo verecez sporu da eklemem lazım yani
Bence 1700 senin bazal metabolizma hızındır, günlük kalori ihtiyacın ise 1900-2000 dir diye düşünüyorum.ikisi farklı şeyler.. bi kaç farklı siteden günlük kalori ihtiyacını hesaplasana ne çıkacak bakalım?Canım 1700 almam gereken ben sizden biraz siskoyum ya
Tamam canım aslında benim demek istedigimle ayni mantık kaloriyi düşürmek lazım deyince şaşırdım sporla dengeliyor MuşuZ ki bu olması gereken tesekkurler.canimCanım, günlük kalori ihtiyacının 500 kalori altında kalırsan(az yiyerek yada sporla yakarak), haftada yarım kilo verirsin
Günlük kalori ihtiyacının 1000 kalori altında kalırsan( az yiyerek, yada sporla yakarak), haftada 1 kilo verirsin..
Bu bilimsel bi tespit.. araştırdığım bi çok yerde aynı sonuca ulaştım..
Günlük kalori ihtiyacımız kadar yiyip sadece sporla zayıflamaya çalışırsak, hadi günde sporla 500 kalori yaktık diyelim( ki bu da mesela 1 saatten fazla hızlı tempolu yürüyüşle olabilir), 2 haftada 1 kilo verilebilir en iyi ihtimalle...ki hergün o kadar spor yapamayabilir, o kaloriyi de yakamayabiliriz.
O yüzden kalori ihtiyacımızında biraz altında alıp sporla desteklemek en mantıklısı bence..benim günlük ihtiyacım 1700 kalori, diyetin ilk başında 1500 aldım vucudum alışana kadar 2-3 hafta .
Sonra 100 er azalttım aşamalı olarak. Şuan sınırım 1000 kalori ve sporla da bunun 300-400 ünü yakıyorum. Bu şekilde haftada ortalama 1 kilo kadar veriliyor..
2300 çıktı ama ben zaten 1700 alıyorum günde normal yeme düzenim bu artırmalı miyim yaniBence 1700 senin bazal metabolizma hızındır, günlük kalori ihtiyacın ise 1900-2000 dir diye düşünüyorum.ikisi farklı şeyler.. bi kaç farklı siteden günlük kalori ihtiyacını hesaplasana ne çıkacak bakalım?
1700 sana yetiyorsa, artırma bence..bi de 2300 çok fazla bence, yüksek aktiviteyi seçip hesaplamış olabilirsin gibime geldi2300 çıktı ama ben zaten 1700 alıyorum günde normal yeme düzenim bu artırmalı miyim yani
Yüksek aktivite değil ama benim normal de haftada 3 gün aktivitem olur onu yazdim1700 sana yetiyorsa, artırma bence..bi de 2300 çok fazla bence, yüksek aktiviteyi seçip hesaplamış olabilirsin gibime geldi
1700 e vucudun alışınca 1500 e düşürmeyi deneyebilirsin
Canım, bulgurlu şeyler beni baya tok tutuyor, bide haşlanmış yumurtaArkadaşlar tok tutan kalorisi az ne Yiyebilirim
Benimki de aynı sitede, en hareketsizde 1698, biraz aktifte 1970 çıktı, ben en hareketsizi baz alıp, yaptığım sporları sonradan düşüyorum..Bende hesapladım sonuç böyle
Bakalım bir hafta böyle deneyim de eğer olmazsa dusururum ama çok az beslenmek sağlıklı değilse ben yapamam önceliğim sağlığım ben çünkü çok sıkıntılar çektim sağlık için kilo vermeye çalışıyorum çünkü canımBenimki de aynı sitede, en hareketsizde 1698, biraz aktifte 1970 çıktı, ben en hareketsizi baz alıp, yaptığım sporları sonradan düşüyorum..
Bence sitenin verdiği ölçütte beslen canım çok azı sağlıklı olmayacaktır zaten.hem burada tek amacımız hızlı kilo vermek değil sağlıklı vermek. Ramazan ayında belki biraz zor olacaktır ama gündelik hayatımıza döndüğümüzde daha uygulanabilir olur.Bakalım bir hafta böyle deneyim de eğer olmazsa dusururum ama çok az beslenmek sağlıklı değilse ben yapamam önceliğim sağlığım ben çünkü çok sıkıntılar çektim sağlık için kilo vermeye çalışıyorum çünkü canım
Tabiki de çok az beslenmek te sağlıklı değil.. sağlık herşeyden önemliBakalım bir hafta böyle deneyim de eğer olmazsa dusururum ama çok az beslenmek sağlıklı değilse ben yapamam önceliğim sağlığım ben çünkü çok sıkıntılar çektim sağlık için kilo vermeye çalışıyorum çünkü canım
Ben de öyle düşünüyorum canım kacamaksiz sağlıklı beslenip spor yaparsak zaten kilolar gidiyorBence sitenin verdiği ölçütte beslen canım çok azı sağlıklı olmayacaktır zaten.hem burada tek amacımız hızlı kilo vermek değil sağlıklı vermek. Ramazan ayında belki biraz zor olacaktır ama gündelik hayatımıza döndüğümüzde daha uygulanabilir olur.
Karşılıklı konuşsak Ayn şeyleri söylüyoruz deyip 5 dakikada başka konuya geçmiştikTabiki de çok az beslenmek te sağlıklı değil.. sağlık herşeyden önemli
Benim demek istediğim yemekten hiç kısmayıp günlük ihtiyacımız kadar kalori alırsak, sadece sporla zayıflamanın zor olacağı idi...çok fazla kısınca da vucut kıtlık moduna girip zayıflama duruyor zaten ki buda çok yanlış ve sağlıksız oluyor..kendi vücut dilimizi dinleyerek ikisinin arasını tutturmak en iyisi galiba
Allah kolaylık versin canım iki gün görmeyince merak ettim ama herşey yolundaymis şükürBuralardayım canım çok yoğunum bu aralar. Bir de zaman yönetimi ile ilgili bir çalışma yapıyorum. Bugün de işlerimi hallettikten sonra uyuyakalmışım. Bir uyandım iftara az kalmış. Yemekti, çocukların dersleriydi, yürüyüştü. Şimdi kahvemi alıp geçtim pc başına. Ekmekler normal ekmek miydi? Suyu sormuyorum ama merak ettim ne kadar içtin
Canım, günlük kalori ihtiyacının 500 kalori altında kalırsan(az yiyerek yada sporla yakarak), haftada yarım kilo verirsin
Günlük kalori ihtiyacının 1000 kalori altında kalırsan( az yiyerek, yada sporla yakarak), haftada 1 kilo verirsin..
Bu bilimsel bi tespit.. araştırdığım bi çok yerde aynı sonuca ulaştım..
Günlük kalori ihtiyacımız kadar yiyip sadece sporla zayıflamaya çalışırsak, hadi günde sporla 500 kalori yaktık diyelim( ki bu da mesela 1 saatten fazla hızlı tempolu yürüyüşle olabilir), 2 haftada 1 kilo verilebilir en iyi ihtimalle...ki hergün o kadar spor yapamayabilir, o kaloriyi de yakamayabiliriz.
Tamam canım aslında benim demek istedigimle ayni mantık kaloriyi düşürmek lazım deyince şaşırdım sporla dengeliyor MuşuZ ki bu olması gereken tesekkurler.canim♥
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?