Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Haftasonlarim herbat geciyor ama yazmak istiyorum yinede
Kahvalti 10.40
2 kalin dilim ekmek
2 3 kasik menemen tahin pekmez 2 dilim salatalik 3kk peynir 1kk tereyag
11 de aside 1 kase (pekmezli tatli)

Ara ogun 15 sade kahve 1 kucuk cocostar

Aksam 16.30 2 kucuk cicek ekmekle hamburger 1 bardak visne suyu
18 kavrulmus findik 1 avuc dolusu
21 1 cicek ekmek arasina çikolata
Inanilmaz tatli krizindeyim

Günaydınlar canım. Umarım biraz daha sakinleşmişsindir. İçinde biriktirdiklerin yaşadığın stresle birlikte dışarı çıkmaya çalışmış ki yaşanabilecek en doğal şey. Hepimiz zaman zaman bu yollardan geçiyoruz. Sana tavsiyem kendini iyi hissettiğin ve duygularını rahat ifade edebileceğin zamanda eşine kendini anlat en güzeli. Çünkü evliliklerde ailelerde sorun genelde konuşmamaktan konuşamamaktan çıkıyor. Konuşmadıkça kendini daha yalnız ve yorgun hissedebilirsin. Kendini yük gibi hissetmene gerek yok aslında şartların gerektirdiği ölçüde hareket ediyorsun. Tavsiyem evde de olsa kendine yeni hobiler edin ve meşgul ol kendini daha iyi hissedeceksin:) ayrıca ben çalışıyorum ama kontrolsüz harcama gibi bir durumum yok harcamalarımız ortak ve gerçekten gerek yoksa bazı şeyleri almayabiliyor erteleyebiliyoruz. Ya da benim istediğim bazı şeyleri anlayamayabiliyor. Dertlendiğin için fazla geliyor yalnızca:)

Günaydınlar kızlar. Hafta sonu ben de biraz saldım ama salma sebebim beslenme şeklimde bir sorun olduğunu düşünmem. İki haftadır aynı yerdeyim ne aşağı ne yukarı bir hareket yok biraz düzenimi değiştireyim istedim. Umarım işe yarar

Canim bende 5 yillik evliyim ama hala harcama yaparken 40 kere düşünüyorum malesef calismiyorum bu gerçekten sinir bozucu bi his umarim aşarız ve dilerim sanada nasip olsun evlatumudunu kaybetme

Günaydın canlar çocuk işine zaten nasip diyorum her şey Allahtan elbet bi nedeni bi zamanı var biliyorum ama arada esiyor işte olmayışı yakıyor. Kıbrısta öğretmen olarak çalışamıyoruz. Sadece özel ders verebiliriz o da dönüş olmadı hiç. 5 aydır buradayım. Türkiyede özel ders veriyordum o yüzden rahattım ama eşim o zamanda aldıklarımı masraf olarak görüyordu. Çok defa konuştum üzüldüğümü belli ettim ama sar başa yapıp duruyoruz işte. Günlük tutmaya başladım belki biraz olsun rahatlarım diye ama pek etkili olmadı. Bahçem var buradaki evimde onunla ilgileniyorum toprak en iyi terapi oluyor ama işte bazen bi krem bile laf olunca dayanamıyor insan. Bi de aileden bu kadar uzakta olup izne felan gidememekte var tabi. Askeriyenin covidden kaynaklı Türkiyeye gidişi ikinci bir emre kadar yasak eşlerde dahil. Çok acil bi durumda da dönüşte zorunlu karantina var günlüğü 40 euro ve en az 10 gün o da çok maliyetli tabi. Bi de eylülde sınav için gittiğimde geri dönememiştim uçuşlar iptal olmuştu yine aynı iptal oluyor ve bu kez gemide yok. Mahrumiyet bölgesinde gibiyim resmen. Hani kapıyı vurup gitmek istesem gidecek yer yok resmen. Pahalı bir memleket zaten. 2 sene hem bitsin hem bitmesin istiyorum. Evlendiğimden beri ilk defa aynı çatı altındayız suriyedeydi eşim. Şimdi buradan sonra tekrar ayrılma ihtimalimizde var o yüzden karmaşık duygular içindeyim. Sizide çok bunalttım hakkınızı helal edin

Benim eşim de asker canım daha da takıntılı olabildiklerini biliyor yaşıyorum:) uzakta olmak durumların bu denli olması elbette ki kafesteki kuş gibi hissettiriyor hapsolmuş gibi. Ama başka yönlere odaklanırsan eminim daha iyi hissedeceksin. Senin durumunla muhtemelen aynı değil ama görevler sebebiyle biz de sürekli ayrı kalıyoruz birbirimizi anlamamız zorlaşabiliyor. Sen bunları boşver hayatımız belirsizlik dolu ama bugünü yaşıyoruz sonuçta bu anımız önemli. İnsanız onun başa sarması da normal konuşup tek hamlede çözülen hiçbir şey yok. En basitinden kendine şunu sor onun takılıp da senin anında düzeltebildiğin bir şey var mı? Zaman alır bazı şeyler hatta bazen yıllar. Ama şundan emin ol yaptığımız ya da yaptıkları davranışlar karşımızdakileri bizi rahatsız etmedikçe değişemiyor düzelemiyoruz orta yolu bulmakta zorlanıyoruz

Bilmiyorum canım ya 4 yıllık evliyiz benden değiştirmemi istediği birçok şeyi yaptım. Ama ben istediğimde hep bi sorun var anlamadığım çözemediğim. Dün kafayı yiyecek durumdaydım resmen bu yüzden. Biliyor çocukluğumu anlattım. Benim babam sürekli işsizdi çok nadir çalıştığını hatırlıyorum 4 kardeşiz annem soğuk hava deposunda çalışarak okuttu bizi. Ben hep bir şeylerden geri çektim kendimi okul hayatım boyunca. Yapmak istediğim eğitimim için önemli bir şey varsa haftasonları fabrikada çalışıp çıkardım harçlığımı daha 11-12 yaşlarından itibaren. Mezun olur olmaz iş buldum çalıştım. Eşim uzun süre iş bulamadı ben düğünümüz için birikim yaptım onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım ki özelde çalışmanın ne lanet bir şey olduğunu duymuşsunuzdur görmüşsünüzdür. Düğünün ertesi günü gel lafına katlandım ben sırf ihtiyacımız var diye. Hep kendimi erteledim ve halada öyle yapıyorum istemeyerek. Gerçekten bi krem sorun oldu ki krem 10 liraydı. Hani kuaföre giden biri değilim bakım yaptıran biri değilim her şeyimi kendim yaparım bunu bilir. Ya şunu çok iyi anladım biz kız çocukları çalışsakta çalışmasakta evlensekte evlenmesekte hep yüküz ya buna sinir oldum daha çok zaten. Peygamber efendimiz kız çocuklarını daha çok severmiş ama günğmüzde kimsede yok bu resmen buna deli oluyorum bunu gördükçe çocuk fikrindende soğuyorum iyice o kadar karışık duygular içindeyim ki anlattıklarımdan da anlamışsındır

Üzüldüm canım açıkçası. Umarım konuşur ve sorunu halledersiniz çok can sıkıcı durumlar yoksa

Vuhuu olaylar olaylarr valla okuyamafım hepsini bi göz attım zaman herşeyin ilacı biz insanoğlu zor sabrederiz ama sabrın sonu selamat kızlar. Allah herkesin gönlüne göre varsin

Çok üzüldüm ama böyle hissetmeyin böyle hisettiğinizi karşıki anlayınca fırsattan istifadr iyice üste çıkarlar kim olursa olsun. Allah yardımcın olsun yavrm

Menümü yazayım bari
Kahvaltı 11.00
Domates, peynir salamlı bir sandiviç
1 bardak çay

Akşam18 00
Yalancı işkembe çorbası 2 kepçe
4 tane de çiğköfte

2 bardak çay
1küçük kuruyemiş
2lt su

suhas canim uzucu durumlar gercekten de ama en buyuk hatayi kendimizden fedakarlik ederek yapiyoruz. Neden degismek zorundayiz neden hep onlarin istedigi. Fazla fedakarligin sonu ne yazik ki vefasizlik. Cok da uzme kendini halledilmeyecek sorunlar degil. insallah sorunlarin cozulur. Cocuk meselesi buyuk imtihan Rabbim hayirlisini versin insallah. Imtihan dunyasi Rabbim sabir versin.

Menumu yazayim
sabah: 1 haslanmis yumurta
yarim ekmek ezme, peynir
oglen: yok
aksam: yogurtlu baharatli kabak
gece: pulbiberli limonlu yogurt
kacamak olarak yarim halley yiyebilirim :)
Bence kaçamak yapmadan belki küçük bir meyve yiyerek günü kapatabilirsin menün yarım ekmeği görmezsek güzel görünüyor:)

Ben de menümü yazayım
10.00
2 haşlanmış yumurta,2 dilim hindi füme,2 wasa,kiraz domates birkaç parça beyaz peynir maydanoz ve dereotuyla salata(inanılmaz doyurucu oldu tavsiye ederim),az tahin pekmez ve kuşburnu marmelatı ev yapımı az şekerli
14.00 1 kupa sütlü kahve,1 cennet hurması üzerine doğranmış 2 ceviz
18.45
1 kase mercimekli yoğurt çorbası,2 dilim sıcak sıcak siyez unlu tam buğday ekmeği,çok az tahin pekmez
Su 3.5 lt,45 dk leslie

Selam kızlar
suhas canim zaman zaman hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz. İnaniyorum senin icinde bu bir surec ve yasadiklarimdan tecrubem o dur ki gecmeyecek sandigimiz hersey geciyor bir sekilde cogu zaman yikici olsada bir sekilde geçiyor bu yüzden bunun bir surec oldugunu düşün ve umuyorum hersey yoluna girer ve cok daha iyi olur hersey.
Butun mutsuz kadınların vebali sorumsuz, gucsuz baba profillerinin boynunadir. Net... istisnalar illaki vardir.. Bu konu da cok sey soylemek istiyorum fakat cok ofkeleniyorum... Ruhumuz delik deşik... Neyse uzun lafin kisasi boşver... Hersey olacagi yere varir.. cokta sey etmemek lazim

Tam da meditasyonlara baslamisken Ofkelenmeyecegim

Menümü vereyim

Kahvalti 11.00 yulafli omlet, yarim domates, 9 yesil zeytin

14.30 mercimek corbası 1 kase, yesil salata.

16.00 1.5 ceviz, 2 parca erik pestili (sekersiz, ev yapimi)

18.30 1 kase mercimek corbasi, 1 tabak sarimsakli yogurtlu taze fasülye kavurma

1 tane yesil elma yedim de ne zaman yedim hatirlamiyorum.

Su 1.5 anca ictim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…