Günaydınlar canım. Umarım biraz daha sakinleşmişsindir. İçinde biriktirdiklerin yaşadığın stresle birlikte dışarı çıkmaya çalışmış ki yaşanabilecek en doğal şey. Hepimiz zaman zaman bu yollardan geçiyoruz. Sana tavsiyem kendini iyi hissettiğin ve duygularını rahat ifade edebileceğin zamanda eşine kendini anlat en güzeli. Çünkü evliliklerde ailelerde sorun genelde konuşmamaktan konuşamamaktan çıkıyor. Konuşmadıkça kendini daha yalnız ve yorgun hissedebilirsin. Kendini yük gibi hissetmene gerek yok aslında şartların gerektirdiği ölçüde hareket ediyorsun. Tavsiyem evde de olsa kendine yeni hobiler edin ve meşgul ol kendini daha iyi hissedeceksin:) ayrıca ben çalışıyorum ama kontrolsüz harcama gibi bir durumum yok harcamalarımız ortak ve gerçekten gerek yoksa bazı şeyleri almayabiliyor erteleyebiliyoruz. Ya da benim istediğim bazı şeyleri anlayamayabiliyor. Dertlendiğin için fazla geliyor yalnızca:)Kıbrıs ve covid bende hiçbir şwkilde psikoloji bırakmadı desem yeridir. Burada çalışamamak, bebek istediğim halde olmaması üstüne sürekli kendini birilerine yükmüş gibi hissetmek ve bunu özellikle eşine karşı hissetmek berbat bir şey. Nasıl aşacağımı bilemez oldum artık. Evlenene kadar babamla aynıydık babamdan bir şey istemeye hep çekinirdim para muhabbeti olacak diye. Şimdi eşimde aynısı. Belki şaka yapıyor ben anlamıyorum bilmiyorum ama çok ağrıma gidiyor. Bazen çok gidesim geliyor ama kıbrısta elim kolum bağlı resmen. İşin garibi çalışırkende kendimi yük gibi hissederdim. Çünkü hep istediğim şeyler masraf olarak görülüyor neden anlamıyorum bende mi bi sorun var bilmiyorum.
Canim ne diyecegimi bilemiyorum acikcasi fakat dusuncem bazen baxi seylerin üzerine düştükçe endişe kaygi sebepli kendimizden uzaklastiririz. Cocuk icin diyorum bunu. Ben herseyin bir zamani olduguna inaniyorum tavsiyem seninde boyle oldugunu dusunmen ve kendini rahatlatman yönünde. Diger seylere gelince calisamiyor olma sebebin bulundugun ortam mi? Ailesel mevzular mi? Suan ki surec mi? Suan ki surec hepimizi vurdu malesef. Yok esin istemiyorsa o zaman maddi konularin mevzuu olmaması gerekir yada Kıbrıs ta bulunmansa farkli olarak ne yapilabilir onu dusunebilirsin. Ortami bilmedigim icin yorum yapamiyorum. Ama sebep ne olursa olsun bi akışa birakmani tavsiye ederim kendini. Genel olarak bu bir süreç tüm bunlar gecicek diye dusun bunaltma kendini... Naçizane fikirlerim bunlar haddimi aşmak istemem
Canim bende 5 yillik evliyim ama hala harcama yaparken 40 kere düşünüyorum malesef calismiyorum bu gerçekten sinir bozucu bi his umarim aşarız ve dilerim sanada nasip olsun evlatumudunu kaybetme
Günaydın canlarGünaydınlar canım. Umarım biraz daha sakinleşmişsindir. İçinde biriktirdiklerin yaşadığın stresle birlikte dışarı çıkmaya çalışmış ki yaşanabilecek en doğal şey. Hepimiz zaman zaman bu yollardan geçiyoruz. Sana tavsiyem kendini iyi hissettiğin ve duygularını rahat ifade edebileceğin zamanda eşine kendini anlat en güzeli. Çünkü evliliklerde ailelerde sorun genelde konuşmamaktan konuşamamaktan çıkıyor. Konuşmadıkça kendini daha yalnız ve yorgun hissedebilirsin. Kendini yük gibi hissetmene gerek yok aslında şartların gerektirdiği ölçüde hareket ediyorsun. Tavsiyem evde de olsa kendine yeni hobiler edin ve meşgul ol kendini daha iyi hissedeceksin:) ayrıca ben çalışıyorum ama kontrolsüz harcama gibi bir durumum yok harcamalarımız ortak ve gerçekten gerek yoksa bazı şeyleri almayabiliyor erteleyebiliyoruz. Ya da benim istediğim bazı şeyleri anlayamayabiliyor. Dertlendiğin için fazla geliyor yalnızca:)
Benim eşim de asker canım daha da takıntılı olabildiklerini biliyor yaşıyorum:) uzakta olmak durumların bu denli olması elbette ki kafesteki kuş gibi hissettiriyor hapsolmuş gibi. Ama başka yönlere odaklanırsan eminim daha iyi hissedeceksin. Senin durumunla muhtemelen aynı değil ama görevler sebebiyle biz de sürekli ayrı kalıyoruz birbirimizi anlamamız zorlaşabiliyor. Sen bunları boşver hayatımız belirsizlik dolu ama bugünü yaşıyoruz sonuçta bu anımız önemli. İnsanız onun başa sarması da normal konuşup tek hamlede çözülen hiçbir şey yok. En basitinden kendine şunu sor onun takılıp da senin anında düzeltebildiğin bir şey var mı? Zaman alır bazı şeyler hatta bazen yıllar. Ama şundan emin ol yaptığımız ya da yaptıkları davranışlar karşımızdakileri bizi rahatsız etmedikçe değişemiyor düzelemiyoruz orta yolu bulmakta zorlanıyoruzGünaydın canlarçocuk işine zaten nasip diyorum her şey Allahtan elbet bi nedeni bi zamanı var biliyorum ama arada esiyor işte olmayışı yakıyor. Kıbrısta öğretmen olarak çalışamıyoruz. Sadece özel ders verebiliriz o da dönüş olmadı hiç. 5 aydır buradayım. Türkiyede özel ders veriyordum o yüzden rahattım ama eşim o zamanda aldıklarımı masraf olarak görüyordu. Çok defa konuştum üzüldüğümü belli ettim ama sar başa yapıp duruyoruz işte. Günlük tutmaya başladım belki biraz olsun rahatlarım diye ama pek etkili olmadı. Bahçem var buradaki evimde onunla ilgileniyorum toprak en iyi terapi oluyor ama işte bazen bi krem bile laf olunca dayanamıyor insan. Bi de aileden bu kadar uzakta olup izne felan gidememekte var tabi. Askeriyenin covidden kaynaklı Türkiyeye gidişi ikinci bir emre kadar yasak eşlerde dahil. Çok acil bi durumda da dönüşte zorunlu karantina var günlüğü 40 euro ve en az 10 gün o da çok maliyetli tabi. Bi de eylülde sınav için gittiğimde geri dönememiştim uçuşlar iptal olmuştu yine aynı iptal oluyor ve bu kez gemide yok. Mahrumiyet bölgesinde gibiyim resmen. Hani kapıyı vurup gitmek istesem gidecek yer yok resmen. Pahalı bir memleket zaten. 2 sene hem bitsin hem bitmesin istiyorum. Evlendiğimden beri ilk defa aynı çatı altındayız suriyedeydi eşim. Şimdi buradan sonra tekrar ayrılma ihtimalimizde var o yüzden karmaşık duygular içindeyim. Sizide çok bunalttım hakkınızı helal edin
Bilmiyorum canım ya 4 yıllık evliyiz benden değiştirmemi istediği birçok şeyi yaptım. Ama ben istediğimde hep bi sorun var anlamadığım çözemediğim. Dün kafayı yiyecek durumdaydım resmen bu yüzden. Biliyor çocukluğumu anlattım. Benim babam sürekli işsizdi çok nadir çalıştığını hatırlıyorum 4 kardeşiz annem soğuk hava deposunda çalışarak okuttu bizi. Ben hep bir şeylerden geri çektim kendimi okul hayatım boyunca. Yapmak istediğim eğitimim için önemli bir şey varsa haftasonları fabrikada çalışıp çıkardım harçlığımı daha 11-12 yaşlarından itibaren. Mezun olur olmaz iş buldum çalıştım. Eşim uzun süre iş bulamadı ben düğünümüz için birikim yaptım onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım ki özelde çalışmanın ne lanet bir şey olduğunu duymuşsunuzdur görmüşsünüzdür. Düğünün ertesi günü gel lafına katlandım ben sırf ihtiyacımız var diye. Hep kendimi erteledim ve halada öyle yapıyorum istemeyerek. Gerçekten bi krem sorun oldu ki krem 10 liraydı. Hani kuaföre giden biri değilim bakım yaptıran biri değilim her şeyimi kendim yaparım bunu bilir. Ya şunu çok iyi anladım biz kız çocukları çalışsakta çalışmasakta evlensekte evlenmesekte hep yüküz ya buna sinir oldum daha çok zaten. Peygamber efendimiz kız çocuklarını daha çok severmiş ama günğmüzde kimsede yok bu resmen buna deli oluyorum bunu gördükçe çocuk fikrindende soğuyorum iyice o kadar karışık duygular içindeyim ki anlattıklarımdan da anlamışsındırBenim eşim de asker canım daha da takıntılı olabildiklerini biliyor yaşıyorum:) uzakta olmak durumların bu denli olması elbette ki kafesteki kuş gibi hissettiriyor hapsolmuş gibi. Ama başka yönlere odaklanırsan eminim daha iyi hissedeceksin. Senin durumunla muhtemelen aynı değil ama görevler sebebiyle biz de sürekli ayrı kalıyoruz birbirimizi anlamamız zorlaşabiliyor. Sen bunları boşver hayatımız belirsizlik dolu ama bugünü yaşıyoruz sonuçta bu anımız önemli. İnsanız onun başa sarması da normal konuşup tek hamlede çözülen hiçbir şey yok. En basitinden kendine şunu sor onun takılıp da senin anında düzeltebildiğin bir şey var mı? Zaman alır bazı şeyler hatta bazen yıllar. Ama şundan emin ol yaptığımız ya da yaptıkları davranışlar karşımızdakileri bizi rahatsız etmedikçe değişemiyor düzelemiyoruz orta yolu bulmakta zorlanıyoruz
Üzüldüm canım açıkçası. Umarım konuşur ve sorunu halledersiniz çok can sıkıcı durumlar yoksaBilmiyorum canım ya 4 yıllık evliyiz benden değiştirmemi istediği birçok şeyi yaptım. Ama ben istediğimde hep bi sorun var anlamadığım çözemediğim. Dün kafayı yiyecek durumdaydım resmen bu yüzden. Biliyor çocukluğumu anlattım. Benim babam sürekli işsizdi çok nadir çalıştığını hatırlıyorum 4 kardeşiz annem soğuk hava deposunda çalışarak okuttu bizi. Ben hep bir şeylerden geri çektim kendimi okul hayatım boyunca. Yapmak istediğim eğitimim için önemli bir şey varsa haftasonları fabrikada çalışıp çıkardım harçlığımı daha 11-12 yaşlarından itibaren. Mezun olur olmaz iş buldum çalıştım. Eşim uzun süre iş bulamadı ben düğünümüz için birikim yaptım onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım ki özelde çalışmanın ne lanet bir şey olduğunu duymuşsunuzdur görmüşsünüzdür. Düğünün ertesi günü gel lafına katlandım ben sırf ihtiyacımız var diye. Hep kendimi erteledim ve halada öyle yapıyorum istemeyerek. Gerçekten bi krem sorun oldu ki krem 10 liraydı. Hani kuaföre giden biri değilim bakım yaptıran biri değilim her şeyimi kendim yaparım bunu bilir. Ya şunu çok iyi anladım biz kız çocukları çalışsakta çalışmasakta evlensekte evlenmesekte hep yüküz ya buna sinir oldum daha çok zaten. Peygamber efendimiz kız çocuklarını daha çok severmiş ama günğmüzde kimsede yok bu resmen buna deli oluyorum bunu gördükçe çocuk fikrindende soğuyorum iyice o kadar karışık duygular içindeyim ki anlattıklarımdan da anlamışsındır
Çok üzüldüm ama böyle hissetmeyin böyle hisettiğinizi karşıki anlayınca fırsattan istifadr iyice üste çıkarlar kim olursa olsun. Allah yardımcın olsun yavrmBilmiyorum canım ya 4 yıllık evliyiz benden değiştirmemi istediği birçok şeyi yaptım. Ama ben istediğimde hep bi sorun var anlamadığım çözemediğim. Dün kafayı yiyecek durumdaydım resmen bu yüzden. Biliyor çocukluğumu anlattım. Benim babam sürekli işsizdi çok nadir çalıştığını hatırlıyorum 4 kardeşiz annem soğuk hava deposunda çalışarak okuttu bizi. Ben hep bir şeylerden geri çektim kendimi okul hayatım boyunca. Yapmak istediğim eğitimim için önemli bir şey varsa haftasonları fabrikada çalışıp çıkardım harçlığımı daha 11-12 yaşlarından itibaren. Mezun olur olmaz iş buldum çalıştım. Eşim uzun süre iş bulamadı ben düğünümüz için birikim yaptım onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım ki özelde çalışmanın ne lanet bir şey olduğunu duymuşsunuzdur görmüşsünüzdür. Düğünün ertesi günü gel lafına katlandım ben sırf ihtiyacımız var diye. Hep kendimi erteledim ve halada öyle yapıyorum istemeyerek. Gerçekten bi krem sorun oldu ki krem 10 liraydı. Hani kuaföre giden biri değilim bakım yaptıran biri değilim her şeyimi kendim yaparım bunu bilir. Ya şunu çok iyi anladım biz kız çocukları çalışsakta çalışmasakta evlensekte evlenmesekte hep yüküz ya buna sinir oldum daha çok zaten. Peygamber efendimiz kız çocuklarını daha çok severmiş ama günğmüzde kimsede yok bu resmen buna deli oluyorum bunu gördükçe çocuk fikrindende soğuyorum iyice o kadar karışık duygular içindeyim ki anlattıklarımdan da anlamışsındır
Bence kaçamak yapmadan belki küçük bir meyve yiyerek günü kapatabilirsin menün yarım ekmeği görmezsek güzel görünüyor:)Menumu yazayim
sabah: 1 haslanmis yumurta
yarim ekmekezme, peynir
oglen: yok
aksam: yogurtlu baharatli kabak
gece: pulbiberli limonlu yogurt
kacamak olarak yarim halley yiyebilirim :)
Bu arada su ve spor yapmışsak onları da ekliyoruz canım bildirimlerimizde ve öğün saatlerimiziBence kaçamak yapmadan belki küçük bir meyve yiyerek günü kapatabilirsin menün yarım ekmeği görmezsek güzel görünüyor:)
10 bardak su icmistim yazmayi unuttum. spor yapamiyorum 3 cocuk yeteri kadar yoruyor. ama 7-8 kilo verdikten sonra spora basliycam vucut sekillensin diye :)Bu arada su ve spor yapmışsak onları da ekliyoruz canım bildirimlerimizde ve öğün saatlerimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?