çok çok geçmiş olsunn ablacımm rabbim şifa versin bol c vitamini ıhlamur falan iç hastalık iyileştim sandırıyo az iyi oluyo insan sonra bi daha hastalanıyogeçmiş olsun kızınadaa
folik asıt ne tatlım ? doktora başvurmadan mı kullanıyorsun bunu? bi süresi bırakman gereken bi zman varmı ?cano öncelikle sen en fazla 2-3 ay kullanmışsındır sonuçta yıllardır uzun süren kullanımlar için geçerli o yumurta kalitesi düşük olduğu için bebekte anormallikler olduğu gerçek yumurtalıkları dinlendirmek için 3 adet görmek gerekiyor ama sen sonuçta yeni evlisin ve 2 ay dinlendirdim dedin diğer aydan sonra zaten eski kalitede olacaktır yüksek oranda en az etki olmuştur o kadar tırstma doktora gidince senden tahliller isticektir bol bol kan verceksin3 bilemedin 4 tüp kadar .sen folik asite başlasana madem önümüzdeki aylarda bebek istiyorsun ben ocaktan beri kullanıyorum . 3 ay önce başlamak tavsiye edilen.
seyyah2806 madem bebek düşünüyorsunuz ilk yapmanız gereken folik asit kullanmaya başlamak..bu hapı bırakır bırakmaz hamile kalmayın sözü ne kadar doğru doktoruna sormalısın..ama sana tam burda hapı bıraktığı ay hamiş olan birisi olarak yazıyorum..şu anda 1.5 yaşında oğlum var..ama ben 3 ay önceden foliğe başlamıştım..ve bu hapı bırakıncayla 3 ay sonra gebe kalabilirsin konuları bende tutmadı..:)))
milk canım hoşgeldin ama az gelmişsin.sanırım sende yoğunluktan paylaşım yapamıyorsun. canım istersen deneme süreni 1 hafta uzatalım.çünkü bu kadar az paylaşımla olmaz.ama ben böyle memnunum dersen ,listede olmasan bile yazışmaya devam edersin hayatım olurmu.
teşekkür ederim ama ben saatlerce pc başında oturamıyorum küçük bi kızım var onunla ilgileniyorum onu uyutup ev işlerini bitirirsem zamanım kalıyor ben en iyisi diyet gurubuma döneyim size başarılar
Maaşallah ya ,zor olmuyor mu o saatte kalkmak.Ben hergün saati 7'ye kuruyorum,ancak 7.30'da o da zar zor kalkabiliyoru.selam kızlar.
inşallah herkesler iyidir. çok şükür bende iyiyim. birazcık uykum var.
epeydir sabahları erken kalkıyorum,kahvaltı edebilmek için. sabah 6.30 ayaktayım. zaten normaldede böyleydik sabah erken uyanıp işe gitmeden önce kahvaltımızı yapardık ama kış gelince birde oğlum geç uyanmaya başlayınca işe gitmeden 15 dk önce kalkıp,apar topar hazırlanıp çıkıyorduk evden. çok şükür yine düzene girdik. oğlumuda kaldırıyorum,hepberaber kahvaltı ediyoruz. hem ayılmış oluyorum iyi oluyor gerçekten. gerçi ben oğluma yedirmeye çalışmaktan kendim doğru dürüst edeme ama bazen eşime satıyorum o yediriyor bende apar topar yiyorum işte.
bu sabah 1 dilim ekmeğe klasik kahvaltı yaptım. ara 1 fincan yeşil çay. (uzun zaman sonra ilk defa)
birazdan tekrar içeceğim.
evdede pek kahvaltılığımız kalmadı. sadece kahvaltılık değil yemeklik de birşey kalmadı tamtakır kurubakır. hafta sonu market yapıcaz. bu akşamda oğluma poğaça yapıcam.dün akşam poğaça istedi kuzum. böyle işte canlar. yetiştirmem gereken acil bir işş var. onu halledip tekrar burdaım.
Bayılırım pekmez tahine ama çok çok yağlı ve kalorili.Hiç aklımda yoktu aklıma soktunuzbu arada bende kansızlık var sanırım sürekli üşüyorum eşim de sana pekmez alalım dedi. ama pekmez benım boğazlarımı yakıyo tahinle karıştırsam da çok mu kalorili olur:26: aslında zaten bı tatlı kaşığı keser ama napsam bilemedim nasıl tüketeyim sizce pekmezi? şu üşümelerim bitsin istiyorum .
sirkeli su da midemi yaktı bal karıştırmak gerekirmiş midede sorun olmasın diye ya bal alacam şimdi sadece sirkeli suya katmak için. hem bal hem pekmez de nasıl olacak bilmıyorum kı sağlıklı olalım diye kilo almak istemiyorum:44:
Ben de demir eksikliği çok.Acaba hangi besinlerden yoğun demir alabiliriz?pekmez yerıne demır ılacı al bebdede vardı 8 ay içtım demır depolarım doldu
sımdıdede adet zamanları gunde 2 tane ıçıyorum sorun olmuyor pekmez kilo yapıyor
Ne kötüsü,rüya gibi rakamlar :)) Ben hayal bile edemiyorum :))sabah belimi ölçtüm 73
kalçamı ölçtüm 95
çokmu kötü durumdayım ya
günaydın hayatım.
valla nihancım 3 yaşı bitti bitecek,artık kendi yesin istiyorum yoruldum 3 senedir yedir. farettimki akşamları ona yemek yedirme derdim olmasa daha az yemek yicem gerçekten zor oluyor yaa.
sana tavsiyem çocuk olunca 1 yaşında ver eline kaşığı yesin dursun,rahat edersin.ama iştahsız olursa yani benimki gibi sevmediğine elini sürmeyen bir çocuk olursa ozaman ben gibi devam edersin yedirmeye.markete sanırım aç gidecem ama yok yinede saldırmıyorum hayatım. abur cuburun önünden transit geçiyoum ama sağolsun eşim alacağını alıyor.
sağol canım sanada kolay gelsin.
canım,bu durumlarının biraz olsun düzelmesini istiyorsan,bizlerle biraz daha paylaşım yapmalısın. neyneysenin dünkü gözlemlerini okumalısın. :13:
gelelim yediklerine, dün sürekli karbonhitrat olmuş,bugün proteinle dengelersen iyi olur. ara öğünle meyve ve süt tavsiye edrim.akşam mümkünse sebze yemeni tavsiye ederim şeker.
ah asuman ah nerden çıktı o sigara börekleri,neyseki minikmiş.
akşamda 1 tabak patatesli bezelye yerine yarım tabak yeseydin daha iyiydi,yanına salatada tüketebilirdin. (yeşiilliğim yok)
tuzlu fıstığı görmemiş olayım,birdahakine yeşilçayda kurtaramaz seni.
oburum işte obur pis boğazım adlı şarkısıyla seyyah top 20 de 1. sıradaaaaa
canım benim bendede kansızlık var gibi ama dr her gittiğimde değerlerim normal çıkıyordu. gerçi doğum yaptıktan sonra dahada iyiyim. ama yinede ellerim ayaklarım soğuk olur.
pekmezi 1 çay bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı karıştırıp içebilirsin. daha iyi olur diye düşünüyorum. ama sanırım dombili yazmıştı,demir ilacıda kullanabilirsin tabii dr tavsiyesiyle.
bu arada esprilerime kızmıyorsun değilmi balım
selam dombili. canım 100 mekik için tebrik ediyorum seni.
dünkü beslenmede süper afiyet olsun.
ama sabah kahvaltı etmemişsin canım niyekii. :44:
valla hayatım,yağına tuzuna bakmadım gözümü kapadım yedim,ama inan çok yağlı olsaydı midemi kesinlikle rahatsız ederdii.
sus kız rabia duymasın ne fıstığı,yok fıstık mıstık.
amann süper yaa benden çok iyi durumdasın,keşke bende olsam öyleeee.
en mantıklısı doktorla görüşmek sanırım canım. gözüme bı doktor kestırdım eğer ısınırsam adama hamıle kaldığımda da (allah nasıp ederse) onunla devam ederim diye düşündüm. netten falan da araştırdım herkez çok ii yorumlar yazmış.
ben bu folk asiti ilk defa duyuyourm. ne kadar da tecrubesizim(
canım kaç yıllık evlisiniz. maşallah değiştirmeye başlamışsınız eşyaları.hadi hayırlı uğurlu olsun,güle güle eskitin eşyalarınızı.evde tadiat değil ufak eşya değişimleri yapıyoruz yeniliyoruz daha doğrusu....önce yatak odamızı halettik..sırada oturma odası vardı onuda halletik sayılır..kaç gündür..mobilya halı felan bakmaya çıkıyoruz
bugün ilk ara öğünüm 1 adet portakal..
öğle balık +salata..
ikinci ara zencefilli yeşil çay.
akşam sebze çorbası..(mecburen hazır çorba yapıcam.)
şu ana kadarda 1.5 litre suyumu içtim..spora hala başlayamadım :26:
canım normalde dekahvaltı etmeden çıkmazdık evden ama bukış iyi rehavet çöktü bize birde oğlum büyüdükçe geç uyanmaya başladı.eskiden çalar saat gibi 6-630 arası uyanırdı bende acıkmıştır diye kalkardım. şimdi iyi bir silkelendik tekrar başladık erken kalkmaya. birde normaldeuyanıyorum ama tekrar yatıyordum üşengeççlikten şimdi uyanır uyanmaaz Bismillah deyip atıyorum kendimi yataktan mutfağa,tv dede müzik açıyorum bazen oda iyi oluyor.sabah kahvaltısı günün en önemli öğünü..kahvaltılı günlere geri dönmeniz çok iyi olmuş..
menün güzel..
56.6 de çok güzel neden beğenmedinki..?:44:
canım bu konuda illaki dr a götürmüşsündür, herhangi birözürü yoksa bugün yarın konuşur.sende ilgileniyorsun anladığım kadarıyla sıkıntı etme yakındakonuşacaktır.ya kızlar bu arada ne dicem enes şimdi kelimeleri yaklaşık bir bucuk aydır tekrar etmeye başladıya bu her dediğimi tekrarlııyor cümle olarak çok az kullanıyor akıl verin şimdi napım bol bol konuşuyorum aynı bizim gibi konuşmasını beklemiyorum ama kitaplardan kelime kelime anlatıyorum hikaye okuyo babası 4 yaşına kadar güzel konuşur mu :26: çok şükür dili çözüldü bu f,h,ş,s, bu harflari daha tam çıkartamıyor bir de bazı şeylere hep aynı şeyi söylüyor su diyor ama hala şı şı şı ve ş harfini şule diyorum demiyor
canım dr a gidip gebelik düşündüğünü söylediğinde dr bu ilacı veriyor bebeğin gelişimi için ben hamile kaldıktan sonrada kullandım amafazla değil.tam zamanını hatırlayamıyorum şimdi. ama dr git verir zaten yada illa kullanman şart diye birşey yok,senin ilk gebeliğinolacağı için hamile kalıp gittiğindede verecektir diye düşünüyorum ama gebelik düşündüğünüz içiinn dr.la konuşun derim.folik asıt ne tatlım ? doktora başvurmadan mı kullanıyorsun bunu? bi süresi bırakman gereken bi zman varmı ?
verdiğin bilgi için teşekkürler canım kaydettim.kansızlık ciddi bir rahatsızlık aslında ve ülkemizde çok görülüyor..kan hapı veya şurubu kullandığınızda 2 değerlikli kan ilaçları kullanmalısınız daha etkili 3 değerlikli şurublar daha geç etki ediyor..et deki doğal demirin değeride 2 olduğu için vucudün yaralanma oranı çok yüksek..küçük bir dipnottu..:)))
bayağı çok tüketiyormuşsun canım. ben şöyle biliyorum,yumurta alerjenik özellikleri fazla barındıran bir besindir. yani fazlası çoğu kişiye dokunur.sende dokunmamıştır ama ileride dokunmıcak diye bir kural yok. dr önerisiyle tüketiyorsan sanırım sorun olmaz. midenle ilgili problem yaşamıyorsan ne ala.:13:önceden haftada 21 yumurta yiyiodum günde 3 tane2 ye indim inş azcık daha kilo verince 1 olcak diyetisyenede gitmiştim ama işe yaramadı sormuştum günde 2 yumurta yiyorum diye olur ama yanında peynir yeme demişti ekmeksiz protein diyeti oluyo sanırım ama ben kurabiye yedimm rabişşten bende korkmaya başladım yaa asarmı keser mi nolurrr rabişimm kızmaa offf offf işlerim çok yoğun ya ben iki işte çalışıyorum kuyumcu ve emlak ikisi aynı kişinin olduğundan iki yere ben bakıyom yazık banaaa iki maaş mı istesem nee
Maaşallah ya ,zor olmuyor mu o saatte kalkmak.Ben hergün saati 7'ye kuruyorum,ancak 7.30'da o da zar zor kalkabiliyoru.
Bayılırım pekmez tahine ama çok çok yağlı ve kalorili.Hiç aklımda yoktu aklıma soktunuz(
Hafta sonu kaçamağı menüsü belli oldu :))
Ben de demir eksikliği çok.Acaba hangi besinlerden yoğun demir alabiliriz?
Ne kötüsü,rüya gibi rakamlar :)) Ben hayal bile edemiyorum :))
Benim oğlan 7,1. sınıfa gidiyor hala ağzına lokma lokma veriyorum.Ne kahvaltı,ne öğlen-akşam yemeği.Asla kendi yemiyor.Bu da benim suçum.Aman yesin,aman vitamin alsın diye kaşıkla peşinden koşa koşa çok fena bir şey yaptım( Ben tabağı koyuyorum önüne,aklına gelip yemiyor,benim yedirmemi bekliyor.Bu da çok yorucu oluyor.Daha kendi yemeğimi sıcak yemişliğim yok.
ay valla ben bu çocukla napıcam bilmiyorum. zaten tabağına az bir şey koyarım hiç öyle kepçe kepçe yediren bir anne olmadım. ama bu çocuk yemek yemiyor. abur cubur yiyor.valla gülüm ben enese bir nokta atışı yapıyorum yemezse biliyor ki kızıcam sesimden dahi korkan bir çocuk o kadar etkili bir de hep çatalın az ucuyla gösteriyorum 5 kaldı 4 kaldı aha bitti hoppala falan araba alıcam sana oyun alanına götürücem diyorum zaten her haftasonu yaptığmız şeyleri sayınca hem o yiyor hem sözümü tutmuş olarak enesin kafasındda dediğini yapan bir anne profilini çiziyorum.
rabişimden korkulmaz ay yufka yüreklim az kızıyo ama sonra güzelce motive ediyo oy oy
ya kızlar bu arada ne dicem enes şimdi kelimeleri yaklaşık bir bucuk aydır tekrar etmeye başladıya bu her dediğimi tekrarlııyor cümle olarak çok az kullanıyor akıl verin şimdi napım bol bol konuşuyorum aynı bizim gibi konuşmasını beklemiyorum ama kitaplardan kelime kelime anlatıyorum hikaye okuyo babası 4 yaşına kadar güzel konuşur mu :26: çok şükür dili çözüldü bu f,h,ş,s, bu harflari daha tam çıkartamıyor bir de bazı şeylere hep aynı şeyi söylüyor su diyor ama hala şı şı şı
ve ş harfini şule diyorum demiyor
ben zerdeçalı da zencefili de çok seviyorum. yeşil çayıma ekleyebilirim, sanırım bir kaybım olmaz. ayrıca zerdeçalı nohut yemeğine eklemeni tavsiye ederim. nohuta ayrı bir lezzet katıyor.
zerdeçal ve zencefil metabolizmayı hızlandırıyor...1 hafta içtiğniz yeşil çayınıza 1 çay kaşı ucu kadar ekleyip için vücudunuzdaki farkı hemen görürsünüz..
ay ben fox'u hiç hiç sevmiyorum. beni bu kadar sinir eden bir kanal daha yoktur.dizim başladı entrikalı hohoho fox tv de izleyenler var mı ya pek tasvip etmiyorum ama bir kere izleyince meraktan bakıyorum öpüyorum hepinizi.
hayırlı olsun canım o zaman. eşyaları yenilemek ne kadar hoş oluyordur.. biz daha 3 yıllık evli olunca henüz yenileme durumunda değiliz:) ama ben şimdiden sıkılmış hissediyorum:97:ne güzel beyaz beyaz takımlar çıkmış, hayran kaldım.evde tadiat değil ufak eşya değişimleri yapıyoruz yeniliyoruz daha doğrusu....önce yatak odamızı halettik..sırada oturma odası vardı onuda halletik sayılır..kaç gündür..mobilya halı felan bakmaya çıkıyoruz
öğle balık +salata..
canım işini seviyorsan maaşın çok önemi yok. 2 iş için biraz az geldi bana ama tabii kendi durumunu sen daha iyi bilirsin.tmm balık yicem karar verildi
maaşım 700 yaişi öğrendim 2 buçuk yıldır aynı işteyim bak yine 2 çıkmakta istemiyorum ama yoğun oluyoruz inşaat ta var
maalesef çok süt tüketenlerde demir eksikliği riski daha fazla..sebze karışık içinde patlıcan kabak havuç ben yaptımtmm 1 e indircm artıkk zaten bu ilk haftam olduğundan yağ deil vücut suyunu atıyodur muhtemelen.
kansızlığa gelince aslında doktorlar tedavi den önce nedenini araştırmalı ya ilaç veriyo 2 ay sonra gel olmazki ama bi baksalar niye ha bire düşüyo bu meletbenimki sanırım bebekken inek sütünü çok içmektenn anne sütü hiç emmedim yazık banaaa
canım sen milk'e yazmıştın, ben kopyaladım ferdiciyeaslında uzmanlarda söylüyor dinlenmiş yemeğin tadı daha bir lezzetli olur diye gerçektende öyledir kanımca,pişirdiğim yemek ertesi gün daha lezzetli gelir bana.
poğaçayı yapayım,söz ben yemicem sabah burdakilerede getirirm hemen biter zaten sadece oğlum için ayırırım birkaç tane daha o kadar.
ah uh gene yedik dayağı emi. seyyah hep senin yüzünden.
bende aynen bu şekilde yazmıştım kendisine ama geçmişi okumamış demekki.
paylaştığın için teşekkürler canım. iyi bir bilgi oldu.kansızlık ciddi bir rahatsızlık aslında ve ülkemizde çok görülüyor..kan hapı veya şurubu kullandığınızda 2 değerlikli kan ilaçları kullanmalısınız daha etkili 3 değerlikli şurublar daha geç etki ediyor..et deki doğal demirin değeride 2 olduğu için vucudün yaralanma oranı çok yüksek..küçük bir dipnottu..:)))
takyoncuğum çok geçmiş olsun canım. allah şifa versin.selam kızlar nasılsınız inşaAllah herkes iyidir dozbacım canım çok geçmiş olsun üzüldük ama elden bişey gelmez canım dularım seninle her zaman Rabbim yardımcın olsun inşaAllah
asumancım ve rabiacım kızlar size çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun her zaman yanımızdasınız sağolun canlarım sizin hakkınızı nasıl öderim bilmiyorum sağolun
ben biraz daha iyiyim bugün ama daha toparlanamadım bu nasıl bir hastalıktır yaa kaç gündür yatıorum geçecek inşaAllah böyle kalmıyacak herkesi öpüyorum ama uzaktan hastalığı bulaştırmim :)) kızıma bulaştı oda yatıyor benimle beraber neyse görüşürüz arkadaşlar
ha bak ben bunu hiç anlamıyorum.teşekkür ederim ama ben saatlerce pc başında oturamıyorum küçük bi kızım var onunla ilgileniyorum onu uyutup ev işlerini bitirirsem zamanım kalıyor ben en iyisi diyet gurubuma döneyim size başarılar
hoşgeldin canım.kızlar selam bugün uğrayamadım. öğlen geldim işten sonra da misafir geldi apar topar onlara birşeyler hazırladım anca gelebildim şimdi de kocişe yemek yapıcam.akşama görüşürüzzzzz
oh oh ne güzel koşturmaca aldıklarının resmini isteriz ben çok meraklıyım hayırlı olsun .evde tadiat değil ufak eşya değişimleri yapıyoruz yeniliyoruz daha doğrusu....önce yatak odamızı halettik..sırada oturma odası vardı onuda halletik sayılır..kaç gündür..mobilya halı felan bakmaya çıkıyoruz
öğle balık +salata..
oy bacıcağızım inek sütü içen çok kabız olurmuş öyle bir şikayetin var mı bir de böbrek rahatsızlığı inşallah yoktur ama dikkat et emi .sebze karışık içinde patlıcan kabak havuç ben yaptımtmm 1 e indircm artıkk zaten bu ilk haftam olduğundan yağ deil vücut suyunu atıyodur muhtemelen.
kansızlığa gelince aslında doktorlar tedavi den önce nedenini araştırmalı ya ilaç veriyo 2 ay sonra gel olmazki ama bi baksalar niye ha bire düşüyo bu meletbenimki sanırım bebekken inek sütünü çok içmektenn anne sütü hiç emmedim yazık banaaa
evet seyyahcım folik asit çok önemli açıkçası ilk bebeğimde bende bilmiyordum ve gittiğimde 1 aylıktı 3 ay boyunca kullanmıştım 3 er tane ama şimdi dokturum 2 tane al hamilelik için başlayınca 3e çıkart dedi eleviti de hamiş başladıktan sonra almıştım sen eczaneden alıp kullanabilrsin normal insanların dahi kullanması gereken zararı olmayan çok yararlı vitaminler var canım. bu arada seyyahcım ilk hangi doktora gidersen sonra ondan başkasına gitmekte çekinebilirsin bu arada erkek yerine ben sana kadın doktor tavsiye ederim.ben alttan muayene oluyorum çok utangaç biriyim erkek doktora kulak burun bogaz hariç hiç gitmedim.seyyah2806 madem bebek düşünüyorsunuz ilk yapmanız gereken folik asit kullanmaya başlamak..bu hapı bırakır bırakmaz hamile kalmayın sözü ne kadar doğru doktoruna sormalısın..ama sana tam burda hapı bıraktığı ay hamiş olan birisi olarak yazıyorum..şu anda 1.5 yaşında oğlum var..ama ben 3 ay önceden foliğe başlamıştım..ve bu hapı bırakıncayla 3 ay sonra gebe kalabilirsin konuları bende tutmadı..:)))
hah istediğimde buydu gülmeniz sağolasın canım benim,esprilerime kızmayacağından emin olduğum için yazıyorum ama hani olurda farkına varmadan ileri giderim diye soruyorum hayatım.
suyla karıştırıpta içersen hem hafif olur hayatım baymaz diye düşünüyorum,oğlumada arada yapardım kan yapsın diye.
bu mağdurumda mağdurum şarkısını geçen hafta pazar ilk defa izlediğim yahşi cazibede duydum. yılbaşı bölümünü verdiler ama inan kahvaltı sofrasında yerlere yattık. hele kemale yılbaşı alışverişinde noel baba gelipde,noel şarkısını türkçeye çevirip;
''vıy vış bu nasıl göbek
vıy vış bu nasıl göbek
vıy vış bu nasıl göbek
yeme artık ekmek '' olarak söyleyince çatladık. oğlum bile çok güldü o repliğe.
teşhislerimi beğendiğine sevindim hayatım,maksat gırgır olsun diye yazdım ama doğruyu yazdım tabii.
hemide bir avuç. 2-3 tane neyine yetmiyordu şekerim. :76:
canım ya ben eşofmanı hiç kullanmıyorum süs gibi evde duruyor ev kombili olmasına ragmen ben onda üşüyorum :86: yapışıyo bir de daha giymek istemiyorum bakalım yazın giyerim belki yürüyüşümü daha yapmadım ya of :-( 10 dakika sonra yaparım daha sindiremedim yediklerimi bu arada bacım kereviz olayı ne bene marketten kereviz aldım onuda tadayım anlatacam sizlerevalla hayatım bendede popo var malesef anama çekmişim ne yapayım,birde kilo alıp vermekten vücut hop hop oldu kesinlikle spor yapıp sıkılaşmam lazım. göbeğimde çok yok ama doğum sonrası odun gibi bir belim oldu.
gerçekten böyle birşey Kur'an da varmı yaa şaşırdııımm.
milk canım hoşgeldin ama az gelmişsin.sanırım sende yoğunluktan paylaşım yapamıyorsun. canım istersen deneme süreni 1 hafta uzatalım.çünkü bu kadar az paylaşımla olmaz.ama ben böyle memnunum dersen ,listede olmasan bile yazışmaya devam edersin hayatım olurmu.
aslında kayınvalidenin evlenirken seni uyarması lazımdı,hatta ve hatta 2 bilezik yerine 2 inek vermesi gerekiyordu kanımca..
kız ne oluyoo.. hep bu ayyıldızın yüzünden varyaa. yediğimi yazmaya korkar oldum,şimdi ballandıra ballandıra anlatıp canını çektirecek milletin diyee. anacım kızda öyle bir iştah varki kereviz desek,başlıcak onunda ballandıra ballandıra anlatmaya nerdeyse.
öğle öğünün iyi olmuş hayatım. bilmiyorum severmisin ama sarmayı üzerine yoğurt döküp yersen hem çok doyurucu olur hemde fazla kaçırmazsın. sonrasında hemen dolaba kaldır tencereyi hayatım göz önünde durmaasın.
canım, inan üstüne dökerden ziyade yemiyor diyee hep ben yedirdim ama kaşığı verseydim eline yermiydi bilmiyorum. yaşına girmeden önce ıspanak,pırasa falan yiyen çocuk yaşına girdikten sonra yememeye başladı,sadece çorba aldı onuda zorla,kendi haline bıraksam hiç yemezdi diye düşünüyorum. ama olurda 2. olursa 1 yaşında başlıcaz pratiklere hatta yaşı dolmadan. ben oğlumu aç bıraktım ama öğleden akşama kadar,banamısın demedi. ondan sonrasını gönlüm razı olmadı. kendimi çok kötü bir anne olarak gördüm samimi söylüyorum.
belki doğruyu yapıyordum ama çekeceksem cefasını çekerim canı sağolsun yeterki dedim.
hayatım senin şurda 1 senen kalmış. bende öyle böyle 1.5 -2 sene daha idare edicem artık ama buyaz epey yol katederiz inşallah.
canım iyileşmedi gitti yavrucak,keçi gribi falan olmadı değilmi. Allah şifa versin kuzucuğa canım benim yaa.
kop kop
valla arkadaşının bebeği kaç yaşına oldu hayatım. inşallah o çocuğun ileri yaşlarda mide problemi olmaz .
terledinmi hatun. şu sauna eşofmanından bende alsam diyorum ama dur ben önce spora başlayayım
aslında uzmanlarda söylüyor dinlenmiş yemeğin tadı daha bir lezzetli olur diye gerçektende öyledir kanımca,pişirdiğim yemek ertesi gün daha lezzetli gelir bana.
poğaçayı yapayım,söz ben yemicem sabah burdakilerede getirirm hemen biter zaten sadece oğlum için ayırırım birkaç tane daha o kadar.
ah uh gene yedik dayağı emi. seyyah hep senin yüzünden.
ah seyyahıııım ne güzel anlattın annenin yaptıklarını,ama şöyle bir durum var hayatım. :89:torun babanneyide ananeyide parmağında oynatıyor. dolayısı ile annen artık belirli biryaşa geldiğii için ortalığa dökmesin diye özende gösterecek,peşinden yemek yemeyince tabaklada dolaşacak.
benim oturduğum mahalle eskiden köy diye geçermiş,kemer köyü. şimdi kırmacı mah. oldu. düşün yaşayan insanların daha doğrusu eskiler harbi köy insanı. onları az çok bilirsin. şimdi hepsi torun torba sahibi ve artık çocuk yetiştirmenin eskisi gibi olmadığının farkındalar. ellerinde tabak geziyolar.hem yaşları ilerledi,hemde şimdiki çocuklar aşırı ilgi ve sevgiden şımarık oluyorlar ve çok güzel insan kullanıyorlar. bu kötü birşeymi aslında hayır tabiki çünkü gerçekten çok tatlı oluyor veletler kıyamıyorsun.ama yemek yemeyen bir çocuk için ,aşırı hareketli bir çocuk için kötü oluyor gerçekten. amaaan boşver yaa canları sağolsun, küçükkken vitaminli beslensinde öyle hopur hopur yemesede olur yeterki vitaminlerini alsın.
canım ne güzel gelişmeler olmuş öyle okurken bile heyecanlandım.. e az kaldı zaten herşeyin hayırlı birşekilde davam etmesini dilerim. inşallah sağlık dolu,huzur dolu,sıcacık bir yuvanız olur.
canım,senin içinde problem olmazsa yoğunsan eğer,listede olmazsın belki ama böylede idare ederiz. sen bize fırsat buldukça yaz canım bizde elimizden geldiği kadarıyla cevaplar yazarız. :13:
bende aynen bu şekilde yazmıştım kendisine ama geçmişi okumamış demekki.
bu arada pehlivanson arkadaştı galiba şu közde biber yiyen aldım marketten şimdi akşam yemekte yarısını yedim ama pek tutmadım kokusu bir hoşuma gidiyo sonra agzıma alınca ızgara tadı kaçıyo yarım yedim ancak ama damak tadına yakışır afiyette .seyyahım sucukta aldımben çok canı çeken biiryim bak ona göre bol çeşit özellikle bilmediğim şeyler duyunca nefsim merak ediyor
canım hamile kalmayı planladığın andan itibaren kullanıyorsun eczaneden temin edebilirsin 90 lı folikasit plus var ondan al.bırakman gereken zamanı doktorun sana soyler.folik asıt ne tatlım ? doktora başvurmadan mı kullanıyorsun bunu? bi süresi bırakman gereken bi zman varmı ?
en kısa zamanda git canım bir görün bakalım.en mantıklısı doktorla görüşmek sanırım canım. gözüme bı doktor kestırdım eğer ısınırsam adama hamıle kaldığımda da (allah nasıp ederse) onunla devam ederim diye düşündüm. netten falan da araştırdım herkez çok ii yorumlar yazmış.
ben bu folk asiti ilk defa duyuyourm. ne kadar da tecrubesizim(
rabiş bu enesciğim 9 aylıkken anne gel gel diye çağırırdı baba adee gel derdi ben nazar ettim sanırım konuştu konuşacak falan derken bir sustu tam sustu sonra yine 2 yaşa doğru gene başladı sonra tekrar bıraktı derken 3 yaşına girmeden dr götürdüm ben norolog buldum bir tane gittik bana kreşe ver bu çocuk hemen açılırdedi ve gerçekten öyle oldu 1.5 ayda bildiği 10 kelimeyi 10a katladı şimdi tekrarları çok güzel ediyorcanım kaç yıllık evlisiniz. maşallah değiştirmeye başlamışsınız eşyaları.hadi hayırlı uğurlu olsun,güle güle eskitin eşyalarınızı.
canım normalde dekahvaltı etmeden çıkmazdık evden ama bukış iyi rehavet çöktü bize birde oğlum büyüdükçe geç uyanmaya başladı.eskiden çalar saat gibi 6-630 arası uyanırdı bende acıkmıştır diye kalkardım. şimdi iyi bir silkelendik tekrar başladık erken kalkmaya. birde normaldeuyanıyorum ama tekrar yatıyordum üşengeççlikten şimdi uyanır uyanmaaz Bismillah deyip atıyorum kendimi yataktan mutfağa,tv dede müzik açıyorum bazen oda iyi oluyor.
56.6 güzelde aylardır 54 olamadım ona yanıyorum. spora başlayınca farkeder inşalah.
canım bu konuda illaki dr a götürmüşsündür, herhangi birözürü yoksa bugün yarın konuşur.sende ilgileniyorsun anladığım kadarıyla sıkıntı etme yakındakonuşacaktır.
canım dr a gidip gebelik düşündüğünü söylediğinde dr bu ilacı veriyor bebeğin gelişimi için ben hamile kaldıktan sonrada kullandım amafazla değil.tam zamanını hatırlayamıyorum şimdi. ama dr git verir zaten yada illa kullanman şart diye birşey yok,senin ilk gebeliğinolacağı için hamile kalıp gittiğindede verecektir diye düşünüyorum ama gebelik düşündüğünüz içiinn dr.la konuşun derim.
verdiğin bilgi için teşekkürler canım kaydettim.
bayağı çok tüketiyormuşsun canım. ben şöyle biliyorum,yumurta alerjenik özellikleri fazla barındıran bir besindir. yani fazlası çoğu kişiye dokunur.sende dokunmamıştır ama ileride dokunmıcak diye bir kural yok. dr önerisiyle tüketiyorsan sanırım sorun olmaz. midenle ilgili problem yaşamıyorsan ne ala.:13:
yok hayatım artık olmuyor birkaç gün kalkınca sonraki günlerde alışıyor insan.birde sabahları kakasıya kadar sürekli uyu uyan yapmak sersem yapıyor beni onu bildiğim içinde yatasım gelmiyor artık,bazen saat çalmadan hatta çoğu kez kendim uanıyorum.
bak öyle dedinkorkuttun beni ya bizim oğlanda öyle olursa.bende sen gibiyim,artık sofrada kendime aiit bir tabağım olsun istiyorum,çok nadir babaannesinde yediyse akşam yemeğini ben yedirmek zorunda kalmıyorum.gerçekten zor oluyor.
canım demir eksiklliği varsa ki dr söylediyse eğer ilaçları vardır kullanmanı tavsiye ederim. yani dr önerisiyle. beslenme konusundada bol sebze meyve ama bunlarında iyisi gelenni var işe yaramayanı var. birde beslenmemizi çok iyi ayarlamamız gerekiyor. mesela ıspanağı yoğrutla tüketmeyinn derler demir emilimini azalttığı içinbu konuda fırsat bulursma bende bakarım ama sende netten araştırma yapabilirsin canım.
canlar artık çıkmak zorundayım.öğünlerimi yarın toptan yazıcam
kilo bildirimleri 11.30 a kadardır hepinize sevgiler. iyi akşamlar.
asumancım o bebek şimdi enesle bir 3 yaşında bir dilli görceksin
bende o fox hiç sevmiyordum bir ara memlekete gittim ablam bakyodu oy abla ya bunlarımı izliyorsun dedim sonra ankaraya geldim açtım tv ablamın baktığı dizi dedim du bakim nasılmış dedim bir kere izledim sonra 3 gün daha izledim 4.gün ablamı aradım şu şunun nesi oluyo niye onla uğraşyo bilmem ne ablam nasıl gülüyo ama sendemi bakmaya başladınay valla ben bu çocukla napıcam bilmiyorum. zaten tabağına az bir şey koyarım hiç öyle kepçe kepçe yediren bir anne olmadım. ama bu çocuk yemek yemiyor. abur cubur yiyor.
canım enes 2 yaşında başladı konuşmaya. bak 5-6 ay geçti nerdeyse ama enes suya hala "sumu" der:)) bir çeşit suyumu deme biçimi sanırım. sumusunu gibi oluyor hattabazı ifadeleri konuşmayı ilerletse bile değişmeyebiliyor. suya neden sumu dediğini bilmiyoruz ama diyor:) bu cümleler düzelmeler falan 5-6 ayı bulur. sen onunla çocukça konuşma. yani insanın çok hoşuna gidiyor öyle konuşmak ama öğrenmesi için en doğru biçimde konuşun. zamanla düzelir inşallah.
ben zerdeçalı da zencefili de çok seviyorum. yeşil çayıma ekleyebilirim, sanırım bir kaybım olmaz. ayrıca zerdeçalı nohut yemeğine eklemeni tavsiye ederim. nohuta ayrı bir lezzet katıyor.
ay ben fox'u hiç hiç sevmiyorum. beni bu kadar sinir eden bir kanal daha yoktur.
hayırlı olsun canım o zaman. eşyaları yenilemek ne kadar hoş oluyordur.. biz daha 3 yıllık evli olunca henüz yenileme durumunda değiliz:) ama ben şimdiden sıkılmış hissediyorum:97:ne güzel beyaz beyaz takımlar çıkmış, hayran kaldım.
bence bu eşya gezmeleri spor sayılır canım. dikkatli de besleniyorsun tebrik ederim.
canım işini seviyorsan maaşın çok önemi yok. 2 iş için biraz az geldi bana ama tabii kendi durumunu sen daha iyi bilirsin.
maalesef çok süt tüketenlerde demir eksikliği riski daha fazla..diye diye.
bir de o kanalda ben yer gök aşk var arada ona bakınıyorum havvanın sahte bakışları çok güldürüyor beni .bugünde fatmagülü sucu var yarında feriha varsalı günü öyle bir geçer zamanki çarşamba da muhteşem yüzyıl bir haftasonu boşum ondada hep dışardayım .
gerçi geçen bir fox da kadını değiştirdiler pazar günü 12de öğlen vaktinde onu seyretmiştim gene bakabilirim bu hafta.
yok ben artık enese tahammül etmicem oturucak adam gibi yemek yemesini öğrenecek .az önce yemek yedik koydum pilavı ,eti eline bir çatal bir kaşık.
al bakim dedim bunlar biticek yoksa sana hiçbirşe yok dedim az agladı ,mış mış etti babsının gözüne bakıyo babamız hasta tabi hiç hali yok adamın hadi oğlum ye diyorenes baktı yüz bulamadı yedi 4-5 tane et ,pilavınıda ben dürte dürte kaşığı eline vere vere ye ye dedim yedi birde üstüne su içti nasıl kaçıyo annem başka şeylerde verir diye
kreşte hiç yemiyor biliyorum
canım, benim bildiğim çocuk 4 yaşına gelip de hala hiçbir şey söylemiyorsa bir sıkıntı olabilir diyorlar. seninki henüz 3 yaşında ve zaten artık başlamış. çocuktan çocuğa değişiyor. bizim enes de geç konuştu biraz. her şeye ıı ıı derdi. sonra babası askere gidince açıldı çocukrabiş bu enesciğim 9 aylıkken anne gel gel diye çağırırdı baba adee gel derdi ben nazar ettim sanırım konuştu konuşacak falan derken bir sustu tam sustu sonra yine 2 yaşa doğru gene başladı sonra tekrar bıraktı derken 3 yaşına girmeden dr götürdüm ben norolog buldum bir tane gittik bana kreşe ver bu çocuk hemen açılırdedi ve gerçekten öyle oldu 1.5 ayda bildiği 10 kelimeyi 10a katladı şimdi tekrarları çok güzel ediyor
bende o fox hiç sevmiyordum bir ara memlekete gittim ablam bakyodu oy abla ya bunlarımı izliyorsun dedim sonra ankaraya geldim açtım tv ablamın baktığı dizi dedim du bakim nasılmış dedim bir kere izledim sonra 3 gün daha izledim 4.gün ablamı aradım şu şunun nesi oluyo niye onla uğraşyo bilmem ne ablam nasıl gülüyo ama sendemi bakmaya başladındiye diye.
bir de o kanalda ben yer gök aşk var arada ona bakınıyorum havvanın sahte bakışları çok güldürüyor beni .bugünde fatmagülü sucu var yarında feriha varsalı günü öyle bir geçer zamanki çarşamba da muhteşem yüzyıl bir haftasonu boşum ondada hep dışardayım .
gerçi geçen bir fox da kadını değiştirdiler pazar günü 12de öğlen vaktinde onu seyretmiştim gene bakabilirim bu hafta.
yok ben artık enese tahammül etmicem oturucak adam gibi yemek yemesini öğrenecek .az önce yemek yedik koydum pilavı ,eti eline bir çatal bir kaşık.
al bakim dedim bunlar biticek yoksa sana hiçbirşe yok dedim az agladı ,mış mış etti babsının gözüne bakıyo babamız hasta tabi hiç hali yok adamın hadi oğlum ye diyorenes baktı yüz bulamadı yedi 4-5 tane et ,pilavınıda ben dürte dürte kaşığı eline vere vere ye ye dedim yedi birde üstüne su içti nasıl kaçıyo annem başka şeylerde verir diye
kreşte hiç yemiyor biliyorum
selam kızlar nasılsınız inşaAllah herkes iyidir dozbacım canım çok geçmiş olsun üzüldük ama elden bişey gelmez canım dularım seninle her zaman Rabbim yardımcın olsun inşaAllah
asumancım ve rabiacım kızlar size çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun her zaman yanımızdasınız sağolun canlarım sizin hakkınızı nasıl öderim bilmiyorum sağolun
ben biraz daha iyiyim bugün ama daha toparlanamadım bu nasıl bir hastalıktır yaa kaç gündür yatıorum geçecek inşaAllah böyle kalmıyacak herkesi öpüyorum ama uzaktan hastalığı bulaştırmim :)) kızıma bulaştı oda yatıyor benimle beraber neyse görüşürüz arkadaşlar
dombilicim,kızla cosmussunuz
canlarım ogle ve akşam yemegımı yedım arada 35 dk yurudum hatta kostum 100 mekık cektım 25 duz 25 alt karın 25 sag capraz 25 sol capraz
canım rabiacım milk i anlıyorum ınan gun gelıyor yemek bıle yıyemedıgın anlar oluyor sanırım bebegı yaramaz mesala enım kuzum notobook u elıme alınca aglıyor oda tusuna basacakmıs klavyede b tusumu koparttıo uyudugu zamanalardada yemektı ev ısıydı anlıyorum
bende cogu zaman gecmısı okuyamıyorum ama olabıldıgınce bol paylasımda bulunmayada calısıyorum gnde 2-3 kere yazılabılır. milk sanırım yorulmus zor gunler yasıyor
sımdık ırazcık gecmısı okuyayım bıraz daha buradayım
canım, dosba hamile kalmıştı. 9. haftayı da bulmuştu. ancak geçen hafta bebeğinin kalbinin durduğunu öğrenmiş ve kürtaj olacağını yazdı en son.
kızlar dosba ya ne oldu
emırel mezun mu oldu
masal nerlerde ela nerde
neyse ne canım sen 17 kg ne kadarda verdın cızelgenı gordum veeeeeeeee motıve oldum canım genel olarak ozetler mısın neler yapığını ?
canım, benim bildiğim çocuk 4 yaşına gelip de hala hiçbir şey söylemiyorsa bir sıkıntı olabilir diyorlar. seninki henüz 3 yaşında ve zaten artık başlamış. çocuktan çocuğa değişiyor. bizim enes de geç konuştu biraz. her şeye ıı ıı derdi. sonra babası askere gidince açıldı çocukne alakaysa artık
şimdi ise bağlaçları kullanabiliyor maşallah. çünkü ile falan açıklama yapabiliyor. benim bildiğim bunlar konuşmada temel yapıtaşları ve bizim bu gelişme eylül 2010'dan itibaren oldu. bu konuşma meselesinde ayları bırak haftalar bile gelişmeler açısından hızlı oluyor.
valla canım şu yemek konusunda darısı başıma. önce benim oğlumun et ve pilavın tadına bakmış olması lazım. siz böyle yazınca benim oğlumun ne kadar az şey tatmış olduğunu görüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?