abartılı bir durum yok canım. güzel bir menü bence.leslie ile taçlanır:129:
Günaydın kızlar
Gecmisi okudum
Sakaleyn; paylaştıgın menüler çok güzeldi ama dikkatimi çeken şu oldu, spordan sonraki ilk ögün meyve yeme yağ yakımını engelliyor canım.:18:
[.
paylaşımın için teşekkür peki spor sonrası ne önerirsin..ne yersek yağ yakımına engel olmaz..ben unttum yav hiçde araştırma yapamdım
protein oranı yüksek besinler, ton balığı,yumurta,süt ürünleri ben genelde spor spnrası ara ögün saatine denk geliyorsa süt ürünü ana ögün saatine geliyorsa ton balıgı salata tercih ediyorum.
teşekkür ederim bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım..ama benimki hep akşama geliyor ..meyve öğünüm kalıyor o yüzdende meyve tüketiyordum..o saatte ton balığı yumurta uygun olmazki .ben az araştıryaım hele..
poly canım şimdi iki ayzı buldum spor sonrası yenilebilecek şeylerin başında 1-2 porsiyon meyve yenmeli yazıyor ..yada 1 su bardağı meyve suyu..aslında greyfurt suyu içmeyi düşnüyordum onu uygulayabilirm..
yada 3-4 adet grisini.. bir küçük kase yoğurtla gibi gibi....bunlar uygun..bana..:92::87:
günaydınnn hatunlar sabah şerifleriniz hayr olsun
benim diyetisyenim bana her seferinde spordan sonra meyve yok yazıyor,yağ yakımını şöyle engelliyormuş,sende bilirsin spor bittikten sonra da belli bir süre vucut yağ yakmaya devam eder diyelim 45 dk spor yaptın 20 dk sonra vucudun yağ rezervlerinden yakmaya başlıyor kalan 25 dk bu rezervleri harcamaya devam ediyor,spor bittikten sonra vucuda direk şeker girişi yaparsan hem yap yakımı 45-20 dk ısınma =25 dk ile sınırlı kalır hemde hemen protein almazsan oluşan kas tahribatinin hemen önüne geçemezsin bu da uzun vadede kas kaybı yaşatacagından meto yavaşlar.
Tabi her konuda oldugfu gibi bunda da farklı görüşler vardır.Plastic gelince bir spor hocasına sorduralım canım ama benim tae boo hocamdan dersten çıkınca ton balığı,yumurta yiyin mutlaka diyordu.:26:
günaydın canım
HEPİMİZİN BİLDİĞİ BİLGİLER AMA HATIRLATMAKTA FAYDA VAR..
7. Her sabah aynı kahvaltıyı etmeyin. Bazı günler yeme biçiminizi değiştirin, tek yönlü beslenmeyin, farklı tatları deneyin.
Örneğin: Meyve salatası ile yoğurt, Yulaf ile süt, Meyve ile badem, Süt ile meyve, Peynir - ekmek, Tost, Simit - peynir, Omlet ile ekmek, Çorba
8. Fiziksel açlıkla duygusal açlığı ayırt etmeye çalışın. Sakın cesaretinizi kaybetmeyin. Hiçbirimiz mükemmel değiliz ve her zaman aynı disiplinde olamayabiliriz. Hep pozitif düşünün.
9. Öğün atlamayın. Öğün atlamayı alışkanlık haline getirmeyin. Çünkü atlanan her öğünden sonra, diğer öğündeki besin tüketimi daha fazla olmaktadır. Beslenmenizi bu konuda yeniden gözden geçirin.
10. Ara öğün yapmayı unutmayın. Az ve sık yeme prensibiyle metabolik hızınız artar, kan şekeriniz dengede olur ve açlık hissetmezsiniz. Uzun süre aç kalmak özellikle öğle yemeği yedikten sonra 6 - 7 saat aç kalıp akşam yemeğini geç yemek kilo alımında önemli bir etkendir. Bunun için 3 saatten fazla aç kalmamaya özen gösterin.
Örneğin: 3 kuru kayısı, 2 parça ceviz, Yarım paket diyet bisküvi, 1 bardak süt ile kahve 1 kutu yoğurt, 10 -15 adet yaban mersini, 1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve, Yarım paket diyet çubuk kraker, ayran, 1/2 simit, peynir, Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze, 1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık, 1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir, 5 adet kuru erik, 10 badem, Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran
11. Su içmekte zorlanıyorsanız şişeyle tüketmeyi deneyin. Bardak saymakta zorlanıyorsanız, şişeyle içmeyi deneyin. Su içmek hem kilo vermenizi kolaylaştırır, hem de cildiniz için çok önemlidir.
12. Çeşitli beslenin. Hiçbir besin tek başına mucizevi bir özelliğe sahip değildir ve hiçbir besin de tek başına suçlu değildir. Hedefiniz hep ölçülü beslenmek olsun.
hele gelmediğinden belli zaten götürmüşün yine bol bol abur cubur:)) onu aylardır yemedim bunu aylardır yemedimkızlar ben yokum diye mi ço sohbet olmamışayy bugünüde atlattım hee.
rabiş kız diş korkum geçti hee geçen ki gibi değil yani cumartesi tekrar gidicem ya bu sefer tırsmıyorumoda biterse ohh bayram edicem valla.
bende sabah kalktım 1 kk peynir yedim.az menemen yedim.2 dilim ekmek yarım çay içtim
öğlen yemek yemedim makarna vardı ben bir tane muz yedim.aylardır yemiyordum gerçi
sonra ikindi bir elma yedim yarım armut yedim.
akşam yemekte 3 adet tavuk pirzola fırındaydı yanında 1çy meyve suyu rabişin dediği gibi 100de 100 organik mi ne yazıyordu sonra az patlıcan sögüç yoğurtlaması ve salata yedim.
akşam arada 1 bardak çay 1 çay bardağı kadar mısır patlaması onuda çok uzun aylar oldu diye az yedim hani tadımlıktı
ay birde gece yatarken 1sb süt içtim yanında eti puf yedim.
anaa çok mu olmuş ne du bakim yarın menüleri yorumlucam kızlarınkini şimdi gidip yatam enes erken kalkıyo dişim acıyo enese kızmaktan sürekli inatlaşıyo ay sürekli anne illaki birşey söyle diye gözümün içini seyrediyor arabaların tekerlerni çıkarıyo deri koltuk kenarına sürtüp duruyor illaki biryerleri çizik yırtıcak
yarın görüşürüz gelicem
allah rahatlık versin hepinize dostlar.yarın sabahbir tartılım bakalım kilo almamışımdır inşallah pastalardan puftan .
cumartesi menümün maşallahı yok, o yüzden yazmadım:)) hakkımda bayağı hüsnüzan ediyorsunuz yawNeysem; her zamanki gibi menülerin maşallahı var
tamam canım bundan sonra daha dikkatli olurum inşallah.aslında lavaş ve ekmek olayı hakkında ne düşünüyorsun pidenin ekmeğimi yoksa ince lavaş mı tercih edersin sen olsaydın.Günaydın kızlar
Gecmisi okudum
Dosbam; canım muayenen güzel geçmiş,piknik nasıl geçti umarım fazla kaçamak olmamıştır:26:
kompostu tarifi de güzele benziyor bende kompostuyu çok severim ama şekersiz olacak
Seyyah; seninde anladığım kadarıyla pilates kursun güzel geçmiş,özellikle karın hareketleri yapilması göbeginden kurtulmada sana maksimum fayda sağlayacaktır.
Sakaleyn; paylaştıgın menüler çok güzeldi ama dikkatimi çeken şu oldu, spordan sonraki ilk ögün meyve yeme yağ yakımını engelliyor canım.:18:
Neysem; her zamanki gibi menülerin maşallahı var
Dombilim; menüde ufak tefek haftasonu kaçamakları gördüm haftaiçi daha sıkı tutarak dengelemeni tavsiye ederim canım
adcım; senin tatil günleri değişmiş sen cumartesileri çalışıyor muydun,hatırlayamadım:26:
ayyildizim; oncelikle dişçi de yaşadıkların ve rüyan çok komikmiş büyük bir stresi atlattın çok şükür geçmiş olsun.bebek konusunda hayırlısı olsun canım.haftalık incelmelerini de kıskandım doğrusu sopalar işe yaradı demek ki
Benim diyetim bu hafta protein agırlıklı hep ızgara yedim haftasonu protein agırlıklı diyet çok doyurucu oluyor canım.birde canım pide porsiyonu için doğrusu yarım pide ,ayran,salata idi belki ilkinde yanlış söylemiş olabilirim.:18:
plastic; hiç gelmemiş merak ettim umarım hersey yolundadır.
masalcim da ugramiş onunda haberini almış olduk
ferdicim sen nasılsın canım?Bu hafta daha güzel bir sonuç alırsın umarım.
bu arada kilo veren herkesi tekrar tebrik ederim.Diğer takımların listelerine daha bakamadım birazdan bakacagım.
ne kadar güzel uyuyorsun canım çok güzel bence.simit olayına bayıldım heleCuma
Uyanınca:1/2 sb soya sütü
Kahvaltı:1/2 simit,1 yumurta,1 dilim keçi peyniri, Maydanoz kırmızı biber, 1fincan yeşilçay
Ara:10 kaju,1 fincan sade kahve
Öğle:2 ızgara tavuk pane,yeşil salata,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
Ara:1 sb light kefir
Akşam:1 levrek(fırında) yeşil salata,1 fincan yeşilçay
Ara:1 sb tarçınlı soya sütü
Su:3 lt,3 fincan yeşilçay,2 fincan sade kahve
Spor:55 dk LS 4 mil
Cumartesi
Kahvaltı:1/2 simit,1 yumurta,2 dilim keçi peyniri, Maydanoz kırmızı biber, 1fincan yeşilçay
Öğle:2 ızgara tavuk nuget,yeşil salata,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
Akşam:3 köfte, yeşil salata,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
Pazar
Kahvaltı:1/2 simit,1 yumurta,2 dilim keçi peyniri, Maydanoz kırmızı biber, 1fincan yeşilçay
Öğle:yok geç kahvaltı etmiştim.
Akşam:8 adet nuget(tost mak.) yeşil salata,,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
kızlar cumartesınden beri intrnette bı sorun var sıteye gıremıyorum. özellikle kk ya gıremıyorum ama hata var dıyor ve sayfa kendılığınden kapanıyor. sınır krızları geçirıyoum.
benı merak etmeyın öptuımm.
canım net magduriyesi olmuşsunuz hepiciniz
kızlar merhaba dun cazuttum akşam yemeğinden sonra 2 parca pıde ve pişmanıye yedim
yanı b....k unu cıkarttım.
bugun kahvaltım 1 dlm ekmek sucuklu yumurta ve pişmaniye
ara yok
bu arada net arızalı bı var bı yok
çok güzel canım, maşallah.Cuma
Kahvaltı:1/2 simit,1 yumurta,1 dilim keçi peyniri, Maydanoz kırmızı biber, 1fincan yeşilçay
Öğle:2 ızgara tavuk pane,yeşil salata,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
Akşam:1 levrek(fırında) yeşil salata,1 fincan yeşilçay
Cumartesi
Öğle:2 ızgara tavuk nuget,yeşil salata,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
Akşam:3 köfte, yeşil salata,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
Pazar
Öğle:yok geç kahvaltı etmiştim.
Akşam:8 adet nuget(tost mak.) yeşil salata,,1 sb light ayran,1 fincan yeşilçay
maşallahleslie 3 mil yapıldı taçlandırıldı..3 litre suya tamamlanıldı..:13:
ne sabahı kız 11'de:))günaydınnn hatunlar sabah şerifleriniz hayr olsun
yağ yakacaz diye alim olcaz yaniYağ Yakma
İlk önce zayıflama ile yağ yakmayı birbirinden ayırmamız lazım.Yağları yakmak zayıflamaktan çok daha zor bir olaydır. İnsan zayıflarken yağ dokusu ile beraber kas dokusunda da bir azalma olmaktadır.Bu da vücutçular için hiç istenmeyen bir durumdur.Nedense zayıflamak bizim konumuza kıyasla çok basit bir olgu olmasına rağmen toplum içinde çok irdelenmekte ve spesifik bir olgu gibi lanse edilmektedir. Öncelikle konunun temeline inmeliyiz.Yalnızca diyetle ya da sade egzersizle insan zayıflamaz.Hatta sadece egzersiz yapılırsa iştah açılacağından kilo alma bile gerçekleşebilir. Zayıflamayı etkin kılmak için ikisi bir arada uygulanmalıdır.Aynen kilo almada olduğu gibi günlük enerji alımınızın altına inerseniz ve olağan enerji tüketiminizin üstüne çıkarsanız zayıflarsınız. Günlük enerji-kalori gereksinimi 3000 kcal ise 2500 alırsanız zayıflama gerçekleşir fakat zamanla metabolizma buna ayak uydurmak için yavaşlayacağından etkinlik kaybedilir. Bu nedenle mutlaka sık frekansla egzersiz yapılmalıdır...
Uygulanacak olan egzersizler kardiyovasküler yani aerobik sınıfında olmalıdır. Yüzme,yüksek tempoda koşu veya bisiklet,koşu bantı gibi makineler olabilir. İdeal zaman 30-45 dakikadır.45 dakika azamidir çünkü bu limitten sonra kas blokları yakılabilir. Aerobik çalışması için en uygun zaman sabahları aç karnınadır. Çünkü çalışma esnasında yağlar erimeye başlar ve kanda belli miktar yağ asitleri birikir. Karnınız aç olduğundan kanınızda glikoz bulunmaz ve yağ asitleri de glikoz olmadan depolanamaz. Kendi kendilerine nefes alırken bile yakılır. Aksi taktirde kanda arta kalmış olan bu yağ asitlerinin depolanması kaçınılmazdır. Nitekim glikoz olmadığı zaman amino asitlerin-kasların yakılacağı aşikar olduğundan çalışma öncesi sadece su ve amino asit almalısınız. Alınan amino asitler yakılacak kas bloklarının yerini alacaktır. Özellikle enerji üretilmesinde esas olan zincirli amino asitler(BCAA-Branch Chained Amino Acids) alınmalıdır. Ayrıca normal ağırlık çalışmasına 15-20 gibi yüksek tekrarlı setler eklenmelidir. Yüksek tekralı setler aerobik sınıfına girdiğinden yavaş seyrilen lifler daha fazla çalıştırılacak,hücrelerde daha fazla mitokondri oluşacak ve yağ asitleri yakılacaktır....
Diyette en çok yağlar üstünde durulur ve nedense karbonhidratlar göz ardı edilir.1 gr yağ 9 kcal enerji sağlarken 1gr protein ve karbonhidrat 4 kcal enerji sağlar.Yağlar çok daha konsantre enerji kaynağı olduklarından kesinlikle minimum düzeyde tüketilmelidir.Fakat unutulmamalıdır ki fazladan karbonhidrat ve protein de yağ olarak depolanır.Yalnız proteinlerin karbonhidratlara oranla yağ olarak depolanmaları çok daha zordur.Çünkü proteinler insülin salgılanmasını etkilemez.İnsülin olmadan da ekstra kaloriler de yağ olarak depolanamaz.Karbonhidratlar ise insülin salgılanmasını yegane etkileyen besinlerdir.Karbonhidratlar ikiye ayrılır:1.Basit Karb.(şeker,beyaz un,beyaz pirinç..) 2.Kompleks Karb.(lifli besinler,nişasta menşeililer-makarna,patates,bulgur..)Basit karb. yüksek glisemiks değerde olduklarından insülin salgılanmasını çok daha fazla etkilerler.Mesala basit karb. tükettiniz ,kanınızda glikoz oranı artacak kan şekerinin düşürülmesi içinde insülin salgılanacak ve kan şekeri düştüğü için tekrar acıkacak ve tekrar yemek yiyecekseniz.Görüldüğü gibi bir kısır döngü gibi tekrar etmektedir.Bu nedenlerden kompleks karb.’ı tercih etmelisiniz.İdeal besin oranları Karb. %50,Proteinler %40,Yağlar %10 şeklinde olmalıdır.Günlük öğün sayısı minimum 5 olmalıdır.Her öğün ve özellikle geceleri protein açısından zengin olmalıdır.Kesinlikle yatmanıza yakın yüksek oranda karb. tüketmeyin.
Alacağınız kalori miktarını Bazal Metabolizma+Fiziksel Aktivite olarak hesaplayabilirsiniz. Fakat en geçerli yöntem deneme yanılma yöntemi ile kendinizi gözlemlemektir. Günde fazladan 650 kcal harcarsanız bu haftada 4550 kcal yapacaktır.4550 kcal/9 kcal =505 gr yağı bir haftada yakabilirsiniz. Dakikada 100 nabız atışıyla saatte 500 kcal, 115 ile 750 kcal,125 ile 1000 kcal yakabilirsiniz. Bazal Metabolizmanızı hızlandırmak için ECA(25 mg efedrin-200 mg aspirin-300 mg kafein) ya da sadece kafein kullanabilirsiniz. Antrenmandan önce alarak etki arttırılabilir. Ayrıca daha etkili fakat daha riskli olan tiroid hormonlarını ya da doping sınıfına giren klenbuterol’u kullanabilirsiniz. Yemeklerden önce su içerek mide hacminin azalmasından dolayı iştahınızı kısabilirsiniz. Lifli kompleks karb.’lı besinler tüketerek de daha uzun süre açlık hissetmezsiniz. Unutulmamalıdır ki imkansız diye bir şey yoktur yeterki sabredebilelim...
alıntıdır..
biraz uzun oldu ....:)))
valla bunları bilmiyor değiliz aslında ama unutuyoruz canım. hatırlatman gayet iyi olmuş.HEPİMİZİN BİLDİĞİ BİLGİLER AMA HATIRLATMAKTA FAYDA VAR..
7. Her sabah aynı kahvaltıyı etmeyin. Bazı günler yeme biçiminizi değiştirin, tek yönlü beslenmeyin, farklı tatları deneyin.
Örneğin: Meyve salatası ile yoğurt, Yulaf ile süt, Meyve ile badem, Süt ile meyve, Peynir - ekmek, Tost, Simit - peynir, Omlet ile ekmek, Çorba
8. Fiziksel açlıkla duygusal açlığı ayırt etmeye çalışın. Sakın cesaretinizi kaybetmeyin. Hiçbirimiz mükemmel değiliz ve her zaman aynı disiplinde olamayabiliriz. Hep pozitif düşünün.
9. Öğün atlamayın. Öğün atlamayı alışkanlık haline getirmeyin. Çünkü atlanan her öğünden sonra, diğer öğündeki besin tüketimi daha fazla olmaktadır. Beslenmenizi bu konuda yeniden gözden geçirin.
10. Ara öğün yapmayı unutmayın. Az ve sık yeme prensibiyle metabolik hızınız artar, kan şekeriniz dengede olur ve açlık hissetmezsiniz. Uzun süre aç kalmak özellikle öğle yemeği yedikten sonra 6 - 7 saat aç kalıp akşam yemeğini geç yemek kilo alımında önemli bir etkendir. Bunun için 3 saatten fazla aç kalmamaya özen gösterin.
Örneğin: 3 kuru kayısı, 2 parça ceviz, Yarım paket diyet bisküvi, 1 bardak süt ile kahve 1 kutu yoğurt, 10 -15 adet yaban mersini, 1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve, Yarım paket diyet çubuk kraker, ayran, 1/2 simit, peynir, Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze, 1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık, 1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir, 5 adet kuru erik, 10 badem, Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran
11. Su içmekte zorlanıyorsanız şişeyle tüketmeyi deneyin. Bardak saymakta zorlanıyorsanız, şişeyle içmeyi deneyin. Su içmek hem kilo vermenizi kolaylaştırır, hem de cildiniz için çok önemlidir.
12. Çeşitli beslenin. Hiçbir besin tek başına mucizevi bir özelliğe sahip değildir ve hiçbir besin de tek başına suçlu değildir. Hedefiniz hep ölçülü beslenmek olsun.
tamam seyyahçım. inşallah netle ilgili sorunlar düzelir kısa bir zamanda.kızlar cumartesınden beri intrnette bı sorun var sıteye gıremıyorum. özellikle kk ya gıremıyorum ama hata var dıyor ve sayfa kendılığınden kapanıyor. sınır krızları geçirıyoum.
benı merak etmeyın öptuımm.
geçmiş olsun
kızlar merhaba dun cazuttum akşam yemeğinden sonra 2 parca pıde ve pişmanıye yedim
yanı b....k unu cıkarttım.
bugun kahvaltım 1 dlm ekmek sucuklu yumurta ve pişmaniye
ara yok
bu arada net arızalı bı var bı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?