inşallah canım 54 kilo görürsün tartıda balıkta iyi fikir haftada bir güzel oluyor gerçi ben alabalık yapıyorum ama havuz balığı olduğundan pek vitaminli olmuyo sanırım .misafirlerin için sütlü tatlı yap çerezle geçitirme yeni gelinsakaleym kardeş lafı gediğine oturtmuş . 'kilo vermek için burdayız almak için değil' yorumuyla! buda bana kapak olsunnnnnnnnn :78:
akşam nohut yiyecem
yarın ve perşembe günü spora gidecem allah nasıp ederse
mısafırım gelır kesın bhafta eşim evde diye onlara da cerez dayayacam kek börek yapmak yok
eşim evdeyken nasıl yapacam bilmıyorum ama ls yıde yapmaya calısacam
en iyisi bütün hafta ne yemekler yapacağıma hafta başından karar vermek
bu haftaiçi bir günde balık yersem süper olur.
cuma günü 54 olacam haedefim bu. eğer olamazsam da ceza verin bana
baharda kilo vermek bir başkadır havalar güzelleştikçe bizde ciiclerimizi giyicez ana bakıcaz fazlalıklar var daha istekli olcaz öyle birşey mi deryacımadım derya..gerçekten hepimizde bir gevşeklik söz konusu ..ama bahar havası bizi motive edicek inanıyorum....:13:
bu haliyle menü güzel. inşallah kaçamak yapacak bir neden üretmezsinsaat:6 :yarım çay bardağı süt
saat:11.20 1 tane muz
saat:14.20 1çay bardağı haşlanmış kepekli makarna içine 3yk kadar yğurt az sarımsak az tuz
akşama yemek olarak etköfte ve mercimek çorbası yapcam pilav yapıcam bakalımduruma göre bende köfte yerim
doğru yerdesin canım. ablana çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun.Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama ben poly nin kardeşiyim,ablam ağır bir soğuk algınlıgı geçirdiginden 7 gün raporlu duruma göre daha da uzayabilirmiş,sizlere bildirmemi,cuma günü kısmetse tartılıp benden size bildirecegini ama kaptan izinli göstermek isterse onu da kabul ettiğini söyledi.
ha şöyle canım ya, senden böyle kararlı satırlar okumak istiyorum.zayıflamak için bı nedene ihtıyacımız var. örneğin ben hamile kalmak istıyorum onuın için zayıflıyorum. ama son zamanlarda çok az kılo verdiğimi görünce acaba yeter mı bukadar diye düşünmeye başlamısım ve bunu kendıme bıle itiraf edememişim. benım yaptığım diyet değil kı mehter takımı gibi bir iki ileri bir geri. tüm hafta sebze ye çorba iç hafta sonu patates kızartması ye kebabcıya git. bütün emek boşa gitti. irademe hiç sabıt değilim . ve başaramayınca da hemen vazgeciyorum. ve kendıme çok kızıyorum.
anlatamadım sanırım ne demek istediğimi ama bazen hepimizde olur ya aman benı beğenen beğenmış zaten deeriz yada ben göbeğimle mutluyum kışın kalın kıyafetler içinde görünmüyo zaten deriz.. bi rehavet var üstümde. bahar geldi umarım atabılırım üstümden bu durgunluğu .
deryacım, ben de kaçamk yaptım maalesef. bir de şu olmaya başladı ben kaçamak yapınca kaçamak yapan başkasına da kızmıyorum veya kızamıyorum. olmaz ama, kaçamaklarımızı meşrulaştırıyoruz öyle yapınca. ben kaçamağımın yanlış olduğunu biliyorum ve benim gibi kaçırana da kızarım. sizler de öyle yapın. hep birbirimizi pohpohlamayalım. kilo vermek içinse kızın da yeri gelince.bazen hep aynı şeyleri yapmak sıkıcı oluyor değilmi..
menün yine harika..hafta sonu kaçmağı sendede olmuş...
sabah 5 te tam olarak uyabildim ama uykusuz değilim..gün içinde uyuma huyum pek yoktur..
pideye gelince öğlen yarım yedim bol salata ile akşamda sadece 1 dilim yedim ..
evet ya hafta sonu kaçamağına son versek ne kaçamağı hala isteiğimiz kiloya inmedikki ödüllendirelim..
topluca hizaya gelmek gerek
geçen cuma düşünmedim desem yalan olur..iyi bir gaza ihtiyacımız var..
:13::81:
bak işte bu yazdıkların olmaz medinebacıma bak günah çıkarır gibi yazmış yazmış seyyahım üzülme kilon gayet güzel hamilelikte çok kilo almazsan sabit yediklerin aşırı olmazsa korkuluak birşey yok .zayıf kalan daha çok kilo alır bunuda asla unutma55 le kalıp en fazla 15 kilo alsan 70 le bitirirsin ben diyorum ya sana bacım günlük yediğim çiko miktarı 4-5 taneyi bulurdu son zamanlarda çozutmuştum sen şuanda 55 sin şükret daha kilo ile hamile kalanlara kıyasla çok iyi .ben 2 haftaya kadar seni yakalar mıyım bilmem ama şuan inişteyim gerçi su kaybıdır diyom ama bakalım .
o yüzden ben kaçamaklara pek kızmıyorum farkındaysanız eritmeye çalış vs diyorum.
her insan gibi bizde tatlı yemeliyiz ,çikolata yemeliyiz yeri geldiinde pizza ,hamburger yemeliyiz.
sürekli yenilmicek ama tadında bırakılıcak.
hergün düzenli egzersiz ya da yürüyüşlerle o yediklerimizi erittikten sonra ben karşı değilim aburukcuburuklara.
tatlım şimdi senin kilon bu bahsettiğin düzeni kaldırıyor ama ben bir zamanlar 80 kiloydum ve senin bahsettiğin gibi yaparak kilo falan veremiyorsun o kiloda. bu yazdığın şekilde seyyahın dediği gibi oluyor: 2 ileri, 3 geri. mehter takımı gibi. bir süre sonra insan hedefe yaklaşamadığını ve yerinde saydığını görüyor. diyet falan yapası gelmiyor. beni dinlersen kaçamak veya ödül her neyse bunu her hafta yapmamalısın. atıyorum 80 kiloysan 75'e düşünce yapabilirsin. böyle daha sayısal olsun bence hedefler ve ödüller.ben buraya geldim geleli elimden geldiğice yürüyüşümü yapmaya özen gösterdim birşey paylaşcam kızlar okuyum hee.
cuma günü tartıl günü olduğu için kilo aldıysam ya da kilom sabitse o gün başıma vurulmuş gibi o an dikkat edip 2 günü en az kaçamakla kapatmayı hedefliyorum pazartesi geliyor bilhassa ben dizilerimden bahsediyorum ya onlar beni çok oyalıyor öğleden sonra yapacak birşey bulamıyorum tv izlerken sopa alyom yoksa eminim bir tabak birşeyler alıp yicem tabi hep aklımda şu var cumaya az kaldı eger güzel kilo verirsem haftasonu birşeyler yerim diyorum tabi bu sadece o gün kaçamak yapmamamı sağlıyor salı ,çarşamba derken son 3 gün son 2 gün diyerek götürüyorum ve şuanda zarda olsa zorda olsa gram gram verdim buraya geldiğimde 62.5 kiloydum olduğum yerde saymadım 100 gram gitti diye üzülüp yemedim veremiyorum diyip bırakmadım asla 300-400 gram verdiğimde zil takıp oynadım resmen çok sevindim.
çarşambadan dikkat etseniz yine arkada bıraktığınız 3-4 günün kilosunu verir en azından kilonuzu korursunuz bol su içiyorum acıktıkça ne bilim paylaşmak istedim.
bu hafta sporyapmıyorum dişten birde çok su içemiyorum resmen yesemde oturuyorum haliyle kalıyo bazen de aç geziyorumbencede artık ceza uygulamasına geçmemizin zamanı geldi.
tamam canım, ben sana seve seve ceza vericemsakaleym kardeş lafı gediğine oturtmuş . 'kilo vermek için burdayız almak için değil' yorumuyla! buda bana kapak olsunnnnnnnnn :78:
akşam nohut yiyecem
yarın ve perşembe günü spora gidecem allah nasıp ederse
mısafırım gelır kesın bhafta eşim evde diye onlara da cerez dayayacam kek börek yapmak yok
eşim evdeyken nasıl yapacam bilmıyorum ama ls yıde yapmaya calısacam
en iyisi bütün hafta ne yemekler yapacağıma hafta başından karar vermek
bu haftaiçi bir günde balık yersem süper olur.
cuma günü 54 olacam haedefim bu. eğer olamazsam da ceza verin bana
ben de inanıyorum. bahar silkelenmemizi sağlıyacak. boş kalori almak yok.adım derya..gerçekten hepimizde bir gevşeklik söz konusu ..ama bahar havası bizi motive edicek inanıyorum....:13:
çok güzelgerçekten özlelikle cumaya yaklaştıkça işin ucunu daha bir sıkı tutuyorum..yüzüm kara çıkmasın özellikede kilo verdiğimi görüncede çok çok mutlu oluyorum..tabi takıma karşı olan sorumluluğumuda unutmuyorum..kaçamak yapınca üzülüyorum ..
gelin olurken 50 kiloydum daha doğrusu hep ince bir genç kızdım..şimdide 50 li kilolarda olmak isitiyorum...bu sefer kararlıyım..
dosbam bu kiloyu sen nasıl aldın evlendikten sonra dikkat etmedin mi acaba ?gelin olurken 57 kiloydum veee benim hala bebişim yokken 71 kilo olmak çok koyuyor(
valla gülüm kaçamak yapacak durumda değiim karnımı doyurup ilacımı alınca ben dinleniyorum dişten aklıma çikol falan gelmiyor aslında benim seyyaha demek istediğim hamile kalmak için kilo vermeye ugraşıyorum ama veremiyorum diyince moreli düşmesin diye kilon fazla degil dedim tabiki kilosundan memnun olacağı zamanda gelir inşallah.ben de memnun değilim herkes gibi fazla geliyor biri böyle iyi dese yine vermek en iyisi diyorum bebiş istiyo ya ondan kiloyu takmasın kafaya dedimbu haliyle menü güzel. inşallah kaçamak yapacak bir neden üretmezsin
doğru yerdesin canım. ablana çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun.
izinli göstermeye gerek yok, inşallah hayırlısıyla iyileşip aramıza çabucak döner.
bu kadar düşünceli davrandığı için de ayrıca teşekkür ederim.
ha şöyle canım ya, senden böyle kararlı satırlar okumak istiyorum.
kendimize karşı dürüst olunca nasıl çözülüyor düğümler, değil mi?
deryacım, ben de kaçamk yaptım maalesef. bir de şu olmaya başladı ben kaçamak yapınca kaçamak yapan başkasına da kızmıyorum veya kızamıyorum. olmaz ama, kaçamaklarımızı meşrulaştırıyoruz öyle yapınca. ben kaçamağımın yanlış olduğunu biliyorum ve benim gibi kaçırana da kızarım. sizler de öyle yapın. hep birbirimizi pohpohlamayalım. kilo vermek içinse kızın da yeri gelince.
bak işte bu yazdıkların olmaz medine
kilosu gayet güzelse neden burda seyyah? demek ki memnun olmadığı bir şey var. ayrıca eğer listedeyse de kilo vermek için çabalaması lazım. bu sadece seyyah için değil, hepimiz için geçerli.
canım ben sadece abur cuburlar için değil normalde pilav yerken de kaşıkları sayınca ben tat almıyrum ya ondan dedim çok aşırı kasmamak lazım diye kasınca gitmiyor daha çok insanı depresyona sürüklüyor diye söylemiştim.7/24 sürekli tatlı ,hamburyer yiyim demedim loo en azından haftada bir dışarı çıkıyorsanız canınızın istediğini yemekten çok korkmayın diye şeyettimya hayatım belki bu senin için geçerli...çikolata ve tatlıdan bişi olmuyo ama hamburger yediğim hafta hiiiç veremiyom hatta fazla çıkıyom
bence çok öenmli bi yiyecek değil sadece gözümüzde büyüdüğü için cazip geliyo...belki yasak olmasa bu kadar canım çekmeyece
ben abur cuburu sağlık açısından da yemek istemiyorum bilmem doğru mu düşünüyorum
80 kiloysan bunları tabiki yemicen canım ideal kilona yaklaştıkça yapıcaksın ben bunu kastettettim.hani sen demiştinya elma ve hurma yiyorum senin gibi tadelle yemiyorum diye mesela tercih meselesi ben kalori olarak aynı değerdeki abur cuburu tercih ederek o an kaçamak tercihimi kullanmış oldum ve vücuduma giren enerji aynıydı sağlıklı değildir belki ama ben bir tadellanın da çok zarralı olduğunu düşünmüyorum bir yerde taviz verince diğer taraftan onu çürütmeye çalışmalıyız dedim.tatlım şimdi senin kilon bu bahsettiğin düzeni kaldırıyor ama ben bir zamanlar 80 kiloydum ve senin bahsettiğin gibi yaparak kilo falan veremiyorsun o kiloda. bu yazdığın şekilde seyyahın dediği gibi oluyor: 2 ileri, 3 geri. mehter takımı gibi. bir süre sonra insan hedefe yaklaşamadığını ve yerinde saydığını görüyor. diyet falan yapası gelmiyor. beni dinlersen kaçamak veya ödül her neyse bunu her hafta yapmamalısın. atıyorum 80 kiloysan 75'e düşünce yapabilirsin. böyle daha sayısal olsun bence hedefler ve ödüller.
tamam canım, ben sana seve seve ceza vericem
ben de inanıyorum. bahar silkelenmemizi sağlıyacak. boş kalori almak yok.
çok güzel
ayyy herkes dertli...işin kötüsü sizi çoook iyi anlıyorum
medine seni diş ağrına rağmen sopalarıminşallah canım 54 kilo görürsün tartıda balıkta iyi fikir haftada bir güzel oluyor gerçi ben alabalık yapıyorum ama havuz balığı olduğundan pek vitaminli olmuyo sanırım .misafirlerin için sütlü tatlı yap çerezle geçitirme yeni gelin
neysecim ben senin anlattıklarına katııyorum ama bazen diyorum ki çikolata yemiceksem bazen kaçamak yapamıcaksan bu hayat nasıl geçiyo yavvv.birgün içinde olsa kaçamak tadınca güzel oluyor bilmiyorum başka arkadaşlar belki bana kızabilir dışarı çıkıyorsam kaçamak çok tatlı geliyor ben şuanda sürekli yediklerime dikat ettikçe yediklerimden zevk almıyorum ne yalan söylüm.
hesaplamalar vs çok aşırı sıkıyor beni düzenli yürüyüşler ve kanaatinde kaçamak sonrası onu eritebiliyorsam bu benim için önemlidir.bir arkadaşım var ne isterse yer ama kilo almaz 47 kilo kendisi benim kaçamak dediklerimden yer almaz ben az yesem alırım .azıcık çikolata vs derken onu bile irdelediğimde tadı kalmıyor .yalnış düşünüyor olabilir kesinlikle haklısınız ama kaçamak olunca ağız tadıyla yenildikten sonra eritebilmenin yollarını bulmamız lazım işte orda ne yapcaz
çok güzel canım, maşallahgüne 2 kuru kaysı ve 2 bardak suyla başladım
kahvaltım..
1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği.
1 yumurta
yarım domates
yarım slatalık
2 zeytin..
1 kk.yy peynir..
yeşil çay
ara 5 badem..
öğlen haşalma tavuk göğsü
4 adet marul ve limon eşliğinde sandeviç şeklinde yedim..ekmeğin içini çıkarttım çeyrek ekmek bu arada.
1 bardak ayran..
kuzuyu uyutup leslie 3 mil yaptım..spor sonrası 3 kaşık y.y yoğurtla kırmızı toz biber katıp yedim..
2. arada y.y beyazpenir yedim çok az 1 adette zeytin..
2 litre suyumuda içtim..
akşama belli değil..
eritilebilecek kaçamak var, bir de eritilemeyecek var canım. hamburgerin kalori değerine hiç baktın mı? ülkemizde hamburgerini bol bol tükettiğimiz burger king'e baktım ben geçen gün:o yüzden ben kaçamaklara pek kızmıyorum farkındaysanız eritmeye çalış vs diyorum.
her insan gibi bizde tatlı yemeliyiz ,çikolata yemeliyiz yeri geldiinde pizza ,hamburger yemeliyiz.
sürekli yenilmicek ama tadında bırakılıcak.
hergün düzenli egzersiz ya da yürüyüşlerle o yediklerimizi erittikten sonra ben karşı değilim aburukcuburuklara.
hadi hadi üzgün yüzler yok, bak herkes kendine bir söz veriyor. sen de takkeyi önüne al ve bundan sonra "hayır"ların net bir şekilde duyulsun. millet bir tepsi dolma da yese sen yeme. zaten biliyorsun dolmanın tadını, bir şey kaçırmıyorsun ki.gelin olurken 57 kiloydum veee benim hala bebişim yokken 71 kilo olmak çok koyuyor(
tamam canım, sen kuzucuğu doyur.topik kalabalık ama kuzucuğun meyve saati. onu doyurayım akşam yemeğim yok daha..ne yapacağımada karar veremedim...(
sonra görüşrüz kızlar..
çok doğru düşünüyorsun. diyet için diye düşününce kaçamak yapmak çok hoş geliyor. bir yasağı deliyoruz ya.ya hayatım belki bu senin için geçerli...çikolata ve tatlıdan bişi olmuyo ama hamburger yediğim hafta hiiiç veremiyom hatta fazla çıkıyom
bence çok öenmli bi yiyecek değil sadece gözümüzde büyüdüğü için cazip geliyo...belki yasak olmasa bu kadar canım çekmeyece
ben abur cuburu sağlık açısından da yemek istemiyorum bilmem doğru mu düşünüyorum
işte tadellede yanılıyorsun canım. tadelle senin kan şekerini birden yükseltiyor ve sen benim hurma ve elma yememe göre daha çabuk açlık hissediyorsun. oysa ben hurma yiyerek aldığım ekstra lifle sindirim sorunları da önleniyor. aynı kalori miktarıyla tokluk sürelerimiz de farklı oluyor. ayrıca aldığım vitamin şu bu da farklı. bebiş düşünürken vitaminlerin, demirin önemini biliyorsun.80 kiloysan bunları tabiki yemicen canım ideal kilona yaklaştıkça yapıcaksın ben bunu kastettettim.hani sen demiştinya elma ve hurma yiyorum senin gibi tadelle yemiyorum diye mesela tercih meselesi ben kalori olarak aynı değerdeki abur cuburu tercih ederek o an kaçamak tercihimi kullanmış oldum ve vücuduma giren enerji aynıydı sağlıklı değildir belki ama ben bir tadellanın da çok zarralı olduğunu düşünmüyorum bir yerde taviz verince diğer taraftan onu çürütmeye çalışmalıyız dedim.
aynı dombilinin misafirlikte yedikten sonra 1 saat yüryüş yapıp hepinizin spor harika dediği gibi bir olay! ye erit kalmasın .tabi sürekli değil ya anlatıyom da yanlışmı anlatıyom acep lo
mesela ben şimdi 3 gündür güzel beslenemiyorum ya mesela dün tüm gün bir şey yemedim mesela dün bir hamburger yedim kalorisini öldürmek için de evin içinde turladım falan açda olsam yediğim kalmasın diye bir enerjiyle karşılık buldu
neyse konu iyice garipleşti hee
ailecek dişten çekiyorsunuz medinecimkociş geldi oda dişçiye gitmiş gelmiş dişşi uyuşukailecek taşındık sanki
ben kaçar görüşürüz sonra .hepinize hayırlı akşamlar dostlar
geceye yakın gelirim.
keşke psikolojiye atsak da kurtulsak değil mievlendikten sonra doğal olarak 1-2 kilo aldım ama ben bütün kilomu bi rahatsızlığımdan dolayı aldım
inanmayacaksınız ama 10 günde 9 kilo :)) eee herkes beceremez....hastanede yattım aldığım ilaçlar ve girdiğimi bilmediğim depresyon sonucu ortaya bu çıktı... sonrada 6 ay kendimi kapattım 76yı görmüşlüğüm var....bu kadar strese vücut dayanmadı bi de troid çıktı...şimdi de veremiyorum
haaa vermedim mi verdim hatta hedefime de çok yaklaştım ama sonradan tekrar sapıttım(
bundan 3 ay öncede gebelik için horman ilaçları kullandım eee sonuç üzerine koydum hamile kaldım 2.5 kilo aldım( yanii ben de hata yapıyorum ama olumsuzluklarla da sık karşılaşıyorum sanırım bu da benim sınavım...bi de spor için bacağım engel oldu ohhh misss
şimdi yazınca gördüm ne çok bahanem varmış
belki de benim ki gerçekten psikolojiktir
işte ben de bunu diyorum. yani kırılmanı istemem, eğer yazdığım şey ağır olduysa kusuruma bakma ama bir şeyleri normalleştire normalleştire bu hale geldik. onu yerim yakarım, bunu yerim yakarım derken işte alıyoruz.ne dıyem dogru dıyorsun HİÇ KACAMAK YAPMASAYDIMMEZUNDUM
aslında bız ısı yerım yururuym kosarım yakarım dedımız ıcın bu raddeye bu kılolara cıktık
Doğru düşünüyorsun..yasaklığı bir tarafa bırakalım zararlarını düşünelim daha çok engel olur belki..ya hayatım belki bu senin için geçerli...çikolata ve tatlıdan bişi olmuyo ama hamburger yediğim hafta hiiiç veremiyom hatta fazla çıkıyom
Ozaman yine doğru adretesin.. bebiş düşünene kadar seni incecik yapalım..ama önce sen karar ver buna..şu an belki senin için uygun zamanmıdır önce onu düşün ..bu gece uyumadan önce herşeyi baştan gözden geçir kendini sorgula neyi nasıl yaparsam hedefe varırım,beni ne engelliyor gibi detaylı ve samimi sorular olsun hepsini yanıtlamaya çalış .yarın çok daha farklı uyanırsın..gelin olurken 57 kiloydum veee benim hala bebişim yokken 71 kilo olmak çok koyuyor(
gerçekten kaçamak yapınca sanki başksınnda yapmış diye suçumuzu haflmiş gibimi hissediyoruz..aa oda kaçamak yapmış gibi gibi sanki olması gereken buymuş gibi ama işte yanlış ve hepimiz bu gün bunun farkına vardık değilmi..:13:bu haliyle menü güzel. inşallah kaçamak yapacak bir neden üretmezsin
doğru yerdesin canım. ablana çok üzüldüm, çok çok geçmiş olsun.
izinli göstermeye gerek yok, inşallah hayırlısıyla iyileşip aramıza çabucak döner.
bu kadar düşünceli davrandığı için de ayrıca teşekkür ederim.
ha şöyle canım ya, senden böyle kararlı satırlar okumak istiyorum.
kendimize karşı dürüst olunca nasıl çözülüyor düğümler, değil mi?
deryacım, ben de kaçamk yaptım maalesef. bir de şu olmaya başladı ben kaçamak yapınca kaçamak yapan başkasına da kızmıyorum veya kızamıyorum. olmaz ama, kaçamaklarımızı meşrulaştırıyoruz öyle yapınca. ben kaçamağımın yanlış olduğunu biliyorum ve benim gibi kaçırana da kızarım. sizler de öyle yapın. hep birbirimizi pohpohlamayalım. kilo vermek içinse kızın da yeri gelince.
bak işte bu yazdıkların olmaz medine
kilosu gayet güzelse neden burda seyyah? demek ki memnun olmadığı bir şey var. ayrıca eğer listedeyse de kilo vermek için çabalaması lazım. bu sadece seyyah için değil, hepimiz için geçerli.
bu kaçamaklarda kilşo farkıda önemli kilosu fazla olan ve daha yolun başınd aolan birisi için daha riskli bu kaçamak işi..tekarar başa dönmesine sebeb olabiliyor oda motivasyonu zedeliyor..en iyisi şu kiloya gelince kendime şu ödülü vereceğim şekli ben öyle düşünüyorum..tatlım şimdi senin kilon bu bahsettiğin düzeni kaldırıyor ama ben bir zamanlar 80 kiloydum ve senin bahsettiğin gibi yaparak kilo falan veremiyorsun o kiloda. bu yazdığın şekilde seyyahın dediği gibi oluyor: 2 ileri, 3 geri. mehter takımı gibi. bir süre sonra insan hedefe yaklaşamadığını ve yerinde saydığını görüyor. diyet falan yapası gelmiyor. beni dinlersen kaçamak veya ödül her neyse bunu her hafta yapmamalısın. atıyorum 80 kiloysan 75'e düşünce yapabilirsin. böyle daha sayısal olsun bence hedefler ve ödüller.
tamam canım, ben sana seve seve ceza vericem
ben de inanıyorum. bahar silkelenmemizi sağlıyacak. boş kalori almak yok.
çok güzel
FAZLA ASMADAN SONUCA BAKALIM dşyorsun doğru yaptığımız iş zevk yerine acı veriyorsa bizi zorlar..ki nefisle savaşımızlayız ..ASIL AMAÇ VERDİKTEN SONRADA BU KİLOYO KORUYABİLMEK ESTETİK AÇIDAN ÇOK SAĞLIK YÖNÜNE ODAKLANMAK..bu yüzden hayatımızda ufak ama köklü değişimlerl bu işi halldersek daha sağlıklı ve kalıcı olur..o yasak bu yasak şeklinde değil ne yemeli, ne yememli yönünde bilinçlenmeliyiz..sen tadelle yerken zevk aldıysan tamam yedikten sonra suçluluk duyduysan yanlış ....Rabiada elma ve hurma yerken mutlu oldu.ama daha çok yararına dikkat ederek yedi...oda tamam .ama fark kaloriden çok yararı zararı değilmi..burda ayırt etmemiz gereken bu olmalı ..canımız çikolata istediysede bitter ilk tercih olmalı ..buda benim görüşüm..dosbam bu kiloyu sen nasıl aldın evlendikten sonra dikkat etmedin mi acaba ?
valla gülüm kaçamak yapacak durumda değiim karnımı doyurup ilacımı alınca ben dinleniyorum dişten aklıma çikol falan gelmiyor aslında benim seyyaha demek istediğim hamile kalmak için kilo vermeye ugraşıyorum ama veremiyorum diyince moreli düşmesin diye kilon fazla degil dedim tabiki kilosundan memnun olacağı zamanda gelir inşallah.ben de memnun değilim herkes gibi fazla geliyor biri böyle iyi dese yine vermek en iyisi diyorum bebiş istiyo ya ondan kiloyu takmasın kafaya dedim
canım ben sadece abur cuburlar için değil normalde pilav yerken de kaşıkları sayınca ben tat almıyrum ya ondan dedim çok aşırı kasmamak lazım diye kasınca gitmiyor daha çok insanı depresyona sürüklüyor diye söylemiştim.7/24 sürekli tatlı ,hamburyer yiyim demedim loo en azından haftada bir dışarı çıkıyorsanız canınızın istediğini yemekten çok korkmayın diye şeyettim
80 kiloysan bunları tabiki yemicen canım ideal kilona yaklaştıkça yapıcaksın ben bunu kastettettim.hani sen demiştinya elma ve hurma yiyorum senin gibi tadelle yemiyorum diye mesela tercih meselesi ben kalori olarak aynı değerdeki abur cuburu tercih ederek o an kaçamak tercihimi kullanmış oldum ve vücuduma giren enerji aynıydı sağlıklı değildir belki ama ben bir tadellanın da çok zarralı olduğunu düşünmüyorum bir yerde taviz verince diğer taraftan onu çürütmeye çalışmalıyız dedim.
aynı dombilinin misafirlikte yedikten sonra 1 saat yüryüş yapıp hepinizin spor harika dediği gibi bir olay! ye erit kalmasın .tabi sürekli değil ya anlatıyom da yanlışmı anlatıyom acep lo
mesela ben şimdi 3 gündür güzel beslenemiyorum ya mesela dün tüm gün bir şey yemedim mesela dün bir hamburger yedim kalorisini öldürmek için de evin içinde turladım falan açda olsam yediğim kalmasın diye bir enerjiyle karşılık buldu
neyse konu iyice garipleşti hee
:13:doyuramdım yemedi zorla oyalayarak 3-4 kaşık yedi..
medine seni diş ağrına rağmen sopalarımseyyaha niye tatlı fikri veriyorsun, yeni gelinmiş
canım, ben hiç çikolata yemeyin demiyorum ki. hedeflediğiniz kiloya erişince yeyin. sen benim hiç çikolata yemediğimi gördün mü? hiç kendimi bir şeyden sınırlanmış hissetmiyorum ben. kaçamaklarınızı da düzene koyun diyorum. her hafta yemeyin diyorum:)) ve yaptıklarını diyet için yapıyormuş gibi düşünme. işte o zaman yediklerinden zevk almazsın. sağlıklı yaşamak için, kendi bedenin için iyi bir şey yapmak için yaptığını düşün.
burdan hareketle çikolatayı ele alalım. çikolatanın en faydalı hali hangisi biliyor musun? bitter olan, yani en az %70 kakao oranına sahip olması lazım. ondan başka senin bayram çikolatasıymış, marketteki sütlü çikolatalarmış, gofretlermiş şeker bombasından başka bir şey değil ve çikolatanın faydasına da sahip değil. sen bir paket çikolatayı eline aldığında bunları düşünmelisin.
çok güzel canım, maşallah
eritilebilecek kaçamak var, bir de eritilemeyecek var canım. hamburgerin kalori değerine hiç baktın mı? ülkemizde hamburgerini bol bol tükettiğimiz burger king'e baktım ben geçen gün:
whopper: 600 kalori ki bu değere kolası, patatesi dahil değil. ayrıca bundan da büyük boylar tercih ediliyor genelde. şimdi kendine bir sor, sen evde güzelce bir köfte yapsan, koysan hamburger ekmeğinin arasına ve biraz da yeşillik, al sana gayet güzel bir öğün. ve emin ol 600 kalori yapmaz. içine ne ekliyorlar da bir hamburger 600 kaloriye fırlıyor, hatta 1000 kaloriyi bulanlar var. el insaf diyorum. işte bu hazır hamburgerleri diyet için değil, sağlığı için yeme. kızarmış tavukları, popeyes vs yemeyin. çoğunlukla genetiği değiştirilmiş etler bunlar ayrıca. içiniz alıp da yememniz lazım.
pizza yiyeceksen evde yap, tam buğday unuyla ve incecik hamurla. üstüne sebze koy bol bol ve ye ona kimse bir şey deme ki.. gidip kocaman pizza hut alma.
hadi hadi üzgün yüzler yok, bak herkes kendine bir söz veriyor. sen de takkeyi önüne al ve bundan sonra "hayır"ların net bir şekilde duyulsun. millet bir tepsi dolma da yese sen yeme. zaten biliyorsun dolmanın tadını, bir şey kaçırmıyorsun ki.
tamam canım, sen kuzucuğu doyur.
çok doğru düşünüyorsun. diyet için diye düşününce kaçamak yapmak çok hoş geliyor. bir yasağı deliyoruz ya.
geçmiş olsun ailecek dişten çekiyorsunuz .. neyse hepinizinki birden biter..kociş geldi oda dişçiye gitmiş gelmiş dişşi uyuşukailecek taşındık sanki
ben kaçar görüşürüz sonra .hepinize hayırlı akşamlar dostlar
geceye yakın gelirim.
evlendikten sonra doğal olarak 1-2 kilo aldım ama ben bütün kilomu bi rahatsızlığımdan dolayı aldım
inanmayacaksınız ama 10 günde 9 kilo :)) eee herkes beceremez....hastanede yattım aldığım ilaçlar ve girdiğimi bilmediğim depresyon sonucu ortaya bu çıktı... sonrada 6 ay kendimi kapattım 76yı görmüşlüğüm var....bu kadar strese vücut dayanmadı bi de troid çıktı...şimdi de veremiyorum
haaa vermedim mi verdim hatta hedefime de çok yaklaştım ama sonradan tekrar sapıttım(
bundan 3 ay öncede gebelik için horman ilaçları kullandım eee sonuç üzerine koydum hamile kaldım 2.5 kilo aldım( yanii ben de hata yapıyorum ama olumsuzluklarla da sık karşılaşıyorum sanırım bu da benim sınavım...bi de spor için bacağım engel oldu ohhh misss
keşke psikolojiye atsak da kurtulsak değil mi
dosbacım, bu kadar diyetisyen tecrüben var, seninki doğru yolu bilmemekten değil. bir kere yaptım ama işte olmadı gibi bir ifade seziyorum ben. onun yerine bir kere yaptım, yine yapabilirim demelisin bence. hatta bu sefer daha iyisini yapabilirim. hi. sporsuz inanılmaz kilo verenler var. burda diğer başlıklarda okuyorum. spor yapmana engel durumların varsa bile yine de kilo verebilirsin, kendini şartlandırma. bak havalar ısınıyor, yürüyüşlere başlarsın vs. düşünürsek çareler buluruz canım
işte ben de bunu diyorum. yani kırılmanı istemem, eğer yazdığım şey ağır olduysa kusuruma bakma ama bir şeyleri normalleştire normalleştire bu hale geldik. onu yerim yakarım, bunu yerim yakarım derken işte alıyoruz.
işte tadellede yanılıyorsun canım. tadelle senin kan şekerini birden yükseltiyor ve sen benim hurma ve elma yememe göre daha çabuk açlık hissediyorsun. oysa ben hurma yiyerek aldığım ekstra lifle sindirim sorunları da önleniyor. aynı kalori miktarıyla tokluk sürelerimiz de farklı oluyor. ayrıca aldığım vitamin şu bu da farklı. bebiş düşünürken vitaminlerin, demirin önemini biliyorsun.
canım, dombiliyi de desteklemiyoruz kaçamak yapınca. ama kaçamak yaptığının farkında ve eve gelmiş spor yapmış. bir de biz vurmuyoruz napalım. bardağın dolu yanına sporuna bakıyoruz. oysa aynı dombili, hiç kaçamak yapmadan, bu kadar spor yapsaydı şimdi mezun olurdu.
senin için de aynısını diyorum, hamburger yeyip spor yapınca o hamburgeri yakıyorsun sadece. oysa yemeden yapsan vücudundaki yağdan yakıyorsun ve hedefine ulaşıyorsun.
sağol hayatım valla sorma gitsin ne bu bilmiyorum açılışı ben yaptım eşim getirdi sonunu eneste dişim agrıyo derse artıkailecek dişten çekiyorsunuz medinecimkocişine de geçmiş olsun.
gece bekleriz inşallah.:79:
geçmiş olsun canım vücudun çok tepki veriyor en azından azimli devam edersen tekrar eskisi gibi verebilirsin .evlendikten sonra doğal olarak 1-2 kilo aldım ama ben bütün kilomu bi rahatsızlığımdan dolayı aldım
bence yanlış düşünüyorsun hergün düzenli yiyen ve yediklerinden ziyade spor dahi yapmayanlar zayıflayabiliyor üstüne kaçamak yapılıp bunlar eritilirse gerçekten alınmaz ancak kilo korunuz diyorum inatlane dıyem dogru dıyorsun HİÇ KACAMAK YAPMASAYDIMMEZUNDUM
aslında bız ısı yerım yururuym kosarım yakarım dedımız ıcın bu raddeye bu kılolara cıktık
ben kaçamak yapınca suçlu gibi hissetmiyorum benim de hakkım diyorum elbette ideal kiloya yakınsan elbette benim anlatmaya çalıştığım ilk başladığım 63 kilo diyelim bu kiloyla yiyipde mutluyum elbette diyemem .ama yinede arada vücut istiyo sağlıksız ,sağlıklı .Doğru düşünüyorsun..yasaklığı bir tarafa bırakalım zararlarını düşünelim daha çok engel olur belki..
Ozaman yine doğru adretesin.. bebiş düşünene kadar seni incecik yapalım..ama önce sen karar ver buna..şu an belki senin için uygun zamanmıdır önce onu düşün ..bu gece uyumadan önce herşeyi baştan gözden geçir kendini sorgula neyi nasıl yaparsam hedefe varırım,beni ne engelliyor gibi detaylı ve samimi sorular olsun hepsini yanıtlamaya çalış .yarın çok daha farklı uyanırsın..
gerçekten kaçamak yapınca sanki başksınnda yapmış diye suçumuzu haflmiş gibimi hissediyoruz..aa oda kaçamak yapmış gibi gibi sanki olması gereken buymuş gibi ama işte yanlış ve hepimiz bu gün bunun farkına vardık değilmi..:13:
bu kaçamaklarda kilşo farkıda önemli kilosu fazla olan ve daha yolun başınd aolan birisi için daha riskli bu kaçamak işi..tekarar başa dönmesine sebeb olabiliyor oda motivasyonu zedeliyor..en iyisi şu kiloya gelince kendime şu ödülü vereceğim şekli ben öyle düşünüyorum..
FAZLA ASMADAN SONUCA BAKALIM dşyorsun doğru yaptığımız iş zevk yerine acı veriyorsa bizi zorlar..ki nefisle savaşımızlayız ..ASIL AMAÇ VERDİKTEN SONRADA BU KİLOYO KORUYABİLMEK ESTETİK AÇIDAN ÇOK SAĞLIK YÖNÜNE ODAKLANMAK..bu yüzden hayatımızda ufak ama köklü değişimlerl bu işi halldersek daha sağlıklı ve kalıcı olur..o yasak bu yasak şeklinde değil ne yemeli, ne yememli yönünde bilinçlenmeliyiz..sen tadelle yerken zevk aldıysan tamam yedikten sonra suçluluk duyduysan yanlış ....Rabiada elma ve hurma yerken mutlu oldu.ama daha çok yararına dikkat ederek yedi...oda tamam .ama fark kaloriden çok yararı zararı değilmi..burda ayırt etmemiz gereken bu olmalı ..canımız çikolata istediysede bitter ilk tercih olmalı ..buda benim görüşüm..
:13:doyuramdım yemedi zorla oyalayarak 3-4 kaşık yedi..
geçmiş olsun ailecek dişten çekiyorsunuz .. neyse hepinizinki birden biter..
bahaneleri boşver kararanı ver gari hep beraberce kilo verelim ve ince kalalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?