Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına kavuşur ..
Kolay gelsin, hoş yapmış yemişsinizdir bile ama ..

topikte bir ızsızlık mevcut ..ramazan boyuncada böylemi devam ederkine..:26:

Umarım devam etmez ramazan boyunca ..

herkese iyi iftarlar kızlar

bugün sebze günü yaptım taze fasülye yedim

biraz önce de kabak yedim rendeleyip kavurdum naneyle çok da güzel oldu tadı

Afiyet olsun Gözde ..
Kabak lifli falan çok iyi olmuş ..

Selam kizlar.. Yine kimse yok burda.. Ben de bugun disardaydim, gelemedim.. Bu arada reglim bitti artik gercekten oruc tutuyorum nihayet Neyse benim menum
sahur:
1 yk pekmez
3 yk yogurt
2 yk nesfit

iftar:
1 kase yogurt corbasi
1 dilim ekmek

yaa kizlar alakasiz olacak ama bu sac boyalarinin son kullanma tarihi var mi? Baktim uzerinde bir sey yazmiyor ama.. Sacim findik kabugu, koyu kahveye boyucaktim ama vazgectim.. Uzun oldugu icin de 2 kutu boya aldim.. Bi kac ay sonra boyucam ama bozulur mu acaba boyalar, bilen var mi:S

Son kullanma tarihi var ama uzun yıllar elisya öyle bir kaç ayda bir şey olmaz ..
Afiyet olsun menüler gayet iyi ..

bu nasıl nbı ıftardır yaa.dıkkat etsene hılalllllllllll

Yine bozdum değil mi :26:
Şimdi şöyle ki ..
Bugün sıkıntıdan değil aslında ama zaten öğlen uyudum çok geç uyandım derken hiç aç hissetmiyorum üstüne bir şey yiyebilecek gibi de hissetmiyorum.
Muhtemelen alışık olmayınca dün yediklerim tıkadı iyice.
Ama sahurda yiyeceğim düzgünce ..
Şimdilik bitki çayı ve su içeyim ..

Kızlar okudunuz mu bilemedim paylaşmak istedim ..
Geçen haftanın bireysel birincisi ..

nev81 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Hanımlar merhaba.Adettenmiş,bireysel derece alanlar tüyolarını yazıyorlarmış,memnuniyetle yazarım Bu hafta 2.7 kg verdim.Bunun için hiçbir şok diyet uygulamadım.Ender Saraç vesilesi ile tanıştığım müsliyi,kendi tasarladığım kalorilerini hesapladığım bir listeye uyarladım.Ramazan başından beri bu diyeti uyguluyorum.diyet keyifli,sağlıklı ve tok tutucu.Sanırım ramazan için ideal olmasının sebebi bu.Öncelikle listemi yazıyım,sonra gerisini anlatırım.
30 gün boyu:SAHUR:
Başlamadan 500 ml ılık su,limon damlatılmış
*30 gr müsli+100 gr süt
*1 dilim kepekli ekmek yanında kahvaltılık ya da haşlanmış yumurta,ya da omlet.
*Domates,salatalık
İFTAR:
Başlamadan 500 ml ılık su,limon damlatılmış
*30 gr müsli+100 gr süt
*Günün çorbası ya da 1 porsiyon sebze yemeği ya da bir porsiyon et
İFTAR İLE SAHUR ARASI:
*1 koca porsiyon meyve,2 galeta ya da galeta yerine 2 parça bitter.

İşte uyguladığım diyetin kaba hali bu.Müsli zaten içerdiği yulaf,fındık,badem ve kara üzüm içeriği ile hem tatlı ihtiyacını fazlası ile karşılıyor,hem de muhteşem bir enerji veriyor.Yani tam ramazanda ihtiyaç duyulan enerjiyi.Ayrıca yulaf sayesinde iftara kadar açlık duygusu engellenmiş oluyor.Tasarladığım bu diyetle en az 3-4 kiloya garanti veriyor ve en az 7 cm incelme vadediyorum Düşünün canlarım,ramazan nerdeyse tüm insanların kilo alma ayı iken,biz bu düzenli ve az yeme saatlerini lehimize çevirip en az 3 kilo atıp incelicez.Ben kefilim.Ayrıca müslinin muhteşem antioksidan etkisi,zaten herşeyin önünde bir güzellik.Takım arkadaşlarımdan üçü ile birlikte bu diyeti uyguladık ve bı hafta üçümüz toplam 5.2 kg attık. Ayrıca ben 21 günlük daha sıkı bir müsli programını nisan ayında uygulamış ve bel,kalça ve göğüsten 7'şer cm incelmiştim.Ramazanda bu diyeti seçmemin sebebi bu oldu.
Ve ayrıca,iftar ile sahur arası 3 lt suyumu mutlaka tükettim.Birden değil,çünkü hızlı içilen su vücuda dağılmadan hızla atılıyor.Çay içer gibi,yudum yudum 5 saate yaydım ve soğuk olarak tükettim.Bir de iftarda tercih ettiğim eti ya da sebzeyi soğan rendesi ve domates rendesi ile birlikte haşladım,kesinlikle yağ kullanmıyorum 5 gündür ve olumlu etkisini hissediyorum.7. takımdayım,uygulamak isteyen kafasına sorular takılan arkadaşlar olursa beklerim,her zaman başımızın üzerinde yeriniz var.
Sporu ise ramazan rehavetinden eski tempomda yapamasam da düzenli olarak günde 20-30 dakika kol-bacak ve bel-kalça egzersizleri yapıyorum.Bireysel birinciliğimden çok takımımın bu haftaki 1. liğini öncelikle kutluyor ve hayatımda oldukları için çok teşekkür ediyorum.Sözlerimi sevgili Püsküüt'ün güzel temennisi ile noktalıyorum,hepinize sağlıklı,kalıcı ve keyifli kilo vermeler diliyorum

Salatalık Zayıflatır Mı

Salatalığım %96’sı sudan oluşur. Bu yüzden içerisindeki kalori miktarı oldukça düşüktür. Ortalama büyüklükteki bir salatalığın içinde hemen hemen 45 kalori vardır. Bu durumda 4-5 tane salatalık yediğinizde ortalama 250 kalori almış olursunuz. Yiyeceğiniz salatalık sizi tok tutacağı gibi zayıflamanıza da yardımcı olacaktır. Salatalık; domates ve karpuza oranla daha büyük avantaj sağlar. Çünkü uzun zaman saklayabilirsiniz. Salatalığın üzerinde bulunan ince kabuk; salatalığın içeriğindeki suyun uçmasını önleyerek kurumasını önler. Şunu da belirtmeliyiz ki; küçük boyuttaki salatalıklar büyüklere oranla daha lezzetlidirler.

Salatalık zayıflatır mı? Sorusuna vereceğimiz cevap; ”evet zayıflatır” olacak. Salatalık içerdiği yağ yakımını sağlayan enzimler sayesinde zayıflama için doğanın güzel bir hediyesidir bize. Salatalık yemek istemezseniz salatalık suyu içmeniz de olumlu sonuç almanıza yetecektir.

Salatalık zayıflatıcı özelliğinin dışında daha birçok şeye yararlıdır. İçerdiği silika maddesi sayesinde vücuttaki bağ dokusunu ve kolojenleri güçlendirmektedir. Cilt lekelerine ve sivilcelere iyi geldiği gibi kırışıklıkların görünümünde gözle görülür bir azalma sağlar. Cildin nem dengesi için önemlidir. Her gün mutlaka salatalık tüketmenizi öneririz.

iyi geceler kızlar,
misafirim şimdi gitti, hemmen size koştum
üzerimden kamyon geçmiş kadar yorgunum ama geçti çok şükür
haftasonuna kadar ufukta misafir görünmüyor
ne var ne yok, kimler online?

salatalığı çok seviyorum ama artık tadını alamıyorum. marketteki salatalıklar sanki salatalık değil de lastik olmuş hilalcim ya..

Gel biran önce Neyneysecim özledik seni ..
ben de özledim canım ya
iftara misafir ağırlamak gün boyunca didinmeyi gerektiriyor. bir de ben ekstra telaş yapan bir bünyeye sahibim. foruma hiç giremiyorum bu sebepten.
ramazanda oluyor bu kadar.
sen neler yapıyorsun?
yaz okulu bitti mi?

Benim iftar menüm de az garip oldu ama ..

kuru kayısı
armut
yeşil çay
az garip derken
garip ötesi olmuş..
canın mı sıkkın senin?

az daha geçmiş okumak isterdim ama ortalığı toplamam lazım kızlar.
inşallah yarın geçmişi okuyacağım.
bakalım bu hafta ne yemiş ne içmişsiniz

bu arada kızlar,
oruç tutanlar perşembe iftar öncesi tartılmayı unutmasınlar. cuma sabahı sahur sonrası fazla çıkıyor çünkü.

iyi geceler kızlar,
misafirim şimdi gitti, hemmen size koştum
üzerimden kamyon geçmiş kadar yorgunum ama geçti çok şükür
haftasonuna kadar ufukta misafir görünmüyor
ne var ne yok, kimler online?

Geçmiş olsun Neyneysecim güzelce atlatmışsın anlaşılan ..
Hafta sonu da pek uzak değil ama bir kaç gün iyice dinlen sen ..

salatalığı çok seviyorum ama artık tadını alamıyorum. marketteki salatalıklar sanki salatalık değil de lastik olmuş hilalcim ya..

Doğru her şey hormonlu artık tadı yok eskisi gibi hiç ..
Babamlar bahçe yapmışlardı varmış salatalar ama ben yokum kii ..

Haklısın her şey güzel olsun derken sen kendini nasıl yormuşsundur kimbilir.
Yaz okulu devam 1-1.5 hafta falan kaldı.
Bakalım sonrasında internet problemim olabilir tam emin değilim ama öyle olursa mecburen izin isteyeceğim ama istemiyorum.
Biliyorsun uzak kalınca ne oluyorum ..
Aslında bugün canım sıkkın değil.
Sunumum vardı gündüz uykusuz bir gecenin ardından ama keyfim fena değildi o yüzden çok zorlamadı ..
Bu sıkkınlık konusu da bir öyle bir böyleyim valla ben de kendimi anlayabiliyorum desem doğru olmaz ..

az daha geçmiş okumak isterdim ama ortalığı toplamam lazım kızlar.
inşallah yarın geçmişi okuyacağım.
bakalım bu hafta ne yemiş ne içmişsiniz

Kolay gelsin tekrar Rabiacım çok yorma kendini yorulmuşsun zaten çok ..

kızlar bugünkü menüm

sabah limonlu su
yumurtasız klasik kahvaltı

öğlen
ızgara tavuk, fırında patates

akşam
ton balıklı salata

sonra
sade kahve

çok beğendim.
Ton balıklı salata favorim zaten.

saol tatlım ama beceremedim galiba bişeysi eksik gibiydi...
göbek marul, domates, light ton balığı, biraz peynir, mısır
üzerine bir tatlı kaşığı zeytin yağı, yarım tatlı kaşığı nar ekşisi

yine de su gibiydi böyle bi tuhaftı
sen ne koyuyosun içine? var mı farklı bi püf noktası?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…