kuzu normalde ben hünkar beğendiyi tereyağlı sütlü unlu yani beşamel soslu yapardım tabi bu öle değil. Yağsız tuzsuz ama kesinlikle tatsız değil.ama şu an acıdan ölüyorum yaa baharat olayını abarttım sanırım. Bizim maraşın pulbiberide çok acıdır yane.
kuzenim bir süre gaziantepte görev yapmıştı. ( urfa,antep,maraşın yemekleri benziyor sanırım birbirine.)
kız alışık değil acı yemeye.
Bütün yemekler acı burada diyordu.
Nasıl kilo vermişti, yiyemediği için.
O geldi aklıma şimdi.
Ama ben acının kilo verdirdiğine de inanıyorum.
canım inşallah öyledir bende kalori sayımı yaparrken bukadar olmazdı ama bu diyetin özelliği bu sanırım herkes yaşıyor. Aslında dukanda o kadar çok tartıda iniş çıkış oluyor ki şaşarsın. 1 günde normalde 1 haftada vereceğin kadar verip alabiliyorsun bunun açıklaması kitapta yazıyor da uzun sürer şimdi.yani demek istediğim her bünyede aynı olmayabilüü ama benim atakta 3 kilo vermişken regl olup çoğunu geri alan arkadaşımda oldu mesela.tabi reglden sonra güzel bir düşüş olacağını bilerek moral bozmadan devam etmek şart almışım diye yenirse olmazz.önceden olsa dikkat ettim yine aldım derdim bırakırdım ama artık anladım olayı.
evet canım acı severik. Zayıflattığı konusunu bilemizcem okadar yemek kültürü gelişmiş ki acı kesemez o etkiyi.velhasıl herkes tombiş oaralarda. Gerçekten yemek için yaşanır oaralarda.
Canım bence birisini seç çünkü dukan başlayınca sonuna kadar gidilecek bişey. Bırakırsan yoyo etkisi denen şey bağışıklık kazanırsın ve birdaha yapmak istersen zorlanırsın. Vücut herşeyi hafızasına alırmış mesela 100 kiloya çıktın defalarca aldın verdin vücut bunu hafızasını alırmış biliyomusun okuyunca çok şaşırdım. Ve o kişi istesede çok fazla zayıf olamazmış. Yani ne kadar sabit bi diyette kalırsak o kadar iyi. Sen iyice araştır kararını ver dukana başlarsan beraber yaparız. Ama dukan topiğine filan bak mezun olan çok. Facebookta dukan grubu var mayısta başlayıp 20 kilo veren var tam uygulanırsa etkili ama kaçamak affettmiyor hemen etkisini gösteriyor. Yani tartı borsa gibi tek beni rahatsız eden konu bu. Yani sabah uyandığımd aiyi veya kötü sürprizle karşılaşmak. Normalde hergün 100 gram düşse normal diyetle bunda bi bakıyosun günde 1 düşmüş ertesi gün sebze yediysen 300 ü geri gelmiş ama demek değilki hepsini geri alıyosun böle böle gidiyo işte. Kuzu sen et balık seviyosun sütte sevişyosan bence yapabileceğin bi diyet.
ben protein ağırlıklı beslenmeyi seviyorum.
Güzel de oluyor ama bağlı kalamam işte.
Yasaklı ürünler çok olunca dayanamıyorum, karataydan da çok memnunum ve inan başladığımdan beri kendimi çok pozitif hissediyorum.
çok sağlıklı.
Amacım sadece 1 hafta proteinli beslenip kilo verişimi arttırmak.
Korkum da geri almak.
Ama içimde kalmasın.
Artık 50li rakamları görmek istiyorum.
Bu arada temmuzun ortasında dampdar oaln bir pantolonum vardı, bir denedim belimden düşüyor, zor tuttum
sen denemek istiyosun sanırım. Istersen deene sende benim gibi aklına taktığını mutlaka uyguluyosun.yap bakalım ozaman 1 hafta. Kız bende 83 ken giydiklerimi attım gitti 1 tanesi dışında onu atmaycam en son 59 olduğumda içine girip foto çektirecem inşallah. Bu arada hulk nerde izinli mi?
bu arada elisyanın mesaja alıntı yapayım dedim ama niyeyse olmadı
bende akrep burcuyuuuum
hilalcim ben hedef kilomu değiştirmek istiyorum. 70-75 di.
65-70 aralığında olmasını istiyorum. napmam gerekiyor bunun için buraya yazmam yeterlimi_? bilgilendirirsen çok mutlu olurum kuzum
yatıyorum kızlar hayırlı geceler...
Canım karatay nasıl bişey? çok ünlü değilken kadının bi programını izlemiştim uzun süre aç kalmak gerektiğini söylemişti sanırım 5 saat filan mı
onun dışında aklımda kalan bişe olmamış leptinden gayrı. Neler yasak neler serbset anlatsana hem senin menülerini de ona göre değerlendiririrm. şimdi karataya uyuyomu uymuyomu anlamıyorum menülerine bakınca.
Çok büyük bir zevk ya.
Bildiğin artık popom küçük duruyor giyinikken.
Ama ben çıplakken de öyle dursun istiyorum
Dün izin günüydü.
KArdeşini okula kaydettirip doktora gidecekti.
Cumartesi de çalışıyor normalde ama acaba 2 gün mü aldı izin ..
Ayy ben de tam tersiyim ne olacak
48 saatte 3 saat falan uyudum.
Günaydınnn Rabiacım.
bende mezura istiyorummm ölçelimm kızlar yaa merak ediyorum
hmmmmm kaç olsam kaç olsammmm bende 60,5 olmayı hedefliyorummm inşşş bakalımmm
sana söz verdim aşkımmm sözümü tutacağımmm .....aklıma geldide şarkı yoksa üstüne alınma masalım aşkım falannn
ayyyy bu dedelerrr yok muuu
ciğer miiiiiiii hilalimmm nasıl yedin ciğeri yaaa
bende istiyommm bendeee.....
tmm sözümü unutmuyorummm ....ciğer içinde afiyetlr olsunnn benimde yemem lazım ama yok tadı nasıldı o öyle yaaaa düşünürken bile kötü oluyorum acep benmi yapamadım yaaa belki yumurtayla yapsam daha iyi olurrr denicemmm bakalımmKolay gelsinn ..
Kızz nasıl alıntı yapmışsın öyleElim ayağıma dolaştı cevap için.
Ben de en kısa zamanda mezura bulayım.
Çok merak ettim valla ..
Aşkım kısmı hariç üstüme alınıyorum bacım.
Sözlerimizi unutmayalımm ..
Ben ciğeri çok severim zaten oldum olası.
NAsıl yaptım.
Önce azıcık zaytin yağı koydum kavurdum biraz.
Sonra üstüne su ekledim.
Haşladım.
Sonra da ( ki bu sonra ertesi gün oluyor ) ciğeri tava da ısıtıp üstüne yumurta kırdım.
Güzel oldu, beğendim ben.
Aslında kilo bildiriminden sonra kilo alanı veya en az vereni eklemesek listeye bir türlü de motive mi olur ki ?
Bence bu da mantıklı.
Sonuçta 12 kişi olmamız lazım, bir türlü ..
Bak mesaj yazarken üstte bir ataç işareti var, renk değiştirmenin yanında.
Onu seçip yüklüyorsun.
Seni de görelimm ..
evet canım her hareketin yağ yaktırdığını düşünüyorum artık seni örnek alarakkHoşgeldinn ..
Ohh bol bol yağ yakmışsındır, gitmiş yağlar diyordum ki ferdicim aynısını yazmış
Güzel demek ki bunu yerleştirdik artık aklımıza
Çok güzel olmuş, cidden koşu bandının yerini tutmuyor bence de hiç bir spor.
Koşu bandı ile koştuğum zamanlar kondisyonumun arttığını hissediyordum.
6 ile falan yürümeye başlayıp 12 ye kadar çıkarmıştım hızını.
Ama şimdi hiç öyle bir etkisi yok yaptığım sporların.pozitifff oluyoruzzz ommmmm
bence 2side oalbilirKızlar herkesten bir cevap bekliyorum.
Kilo bazında en çok kilo veren ya da en az alan ilk 12 kişi mi olsun listemizde yoksa en çok paylaşım yapan 12 kişi mi ?
oh ohhh afiyet olsunnnn ağrın içinde geçmiş olsun tahmin edebiliyorum bide hep derler evlenince geçiyoooöğle yemeğimide yedim. Neydi derseniz dukan beğendi yedim.
Patlıcanı közledim. Ezdim sarımsak ekledim
üstüne kuşbaşı et bol baharatlı. Süper oldu.tuz yerine bol baharat açığı kapatıyor cidden.
Karnımda acayip bi sancı var ateş basıyo üff ergenler gibi her ay bu acıyı çekmekten nefret ediyorum..evlenince geçer diyenlere basıyom küfürü.yok doğum yapınca geçiyo
dukan acayip bişi yaaaa ilk haftadan sonra gerçekten kilo verdirmeye başlıyoo ben sürdürememiştimm:18:canım inşallah öyledir bende kalori sayımı yaparrken bukadar olmazdı ama bu diyetin özelliği bu sanırım herkes yaşıyor. Aslında dukanda o kadar çok tartıda iniş çıkış oluyor ki şaşarsın. 1 günde normalde 1 haftada vereceğin kadar verip alabiliyorsun bunun açıklaması kitapta yazıyor da uzun sürer şimdi.yani demek istediğim her bünyede aynı olmayabilüü ama benim atakta 3 kilo vermişken regl olup çoğunu geri alan arkadaşımda oldu mesela.tabi reglden sonra güzel bir düşüş olacağını bilerek moral bozmadan devam etmek şart almışım diye yenirse olmazz.önceden olsa dikkat ettim yine aldım derdim bırakırdım ama artık anladım olayı.
bayılıyorum acıyaaaaakuzu normalde ben hünkar beğendiyi tereyağlı sütlü unlu yani beşamel soslu yapardım tabi bu öle değil. Yağsız tuzsuz ama kesinlikle tatsız değil.ama şu an acıdan ölüyorum yaa baharat olayını abarttım sanırım. Bizim maraşın pulbiberide çok acıdır yane.
Kuzenim bir süre gaziantepte görev yapmıştı. ( urfa,antep,maraşın yemekleri benziyor sanırım birbirine.)
Kız alışık değil acı yemeye.
Bütün yemekler acı burada diyordu.
Nasıl kilo vermişti, yiyemediği için.
O geldi aklıma şimdi.
Ama ben acının kilo verdirdiğine de inanıyorum.
aynen canım bende acı metabolizmayı hızlandırıyo diye biliyorum ama ordaki insanlar zayıf deil çünkü onların yemek kültürü baya geniş ya hamur işleri etler falan eee proteinler karbonhidratlar bir alınınca nasıl zayıf olsunlarrr kii
ortagiimmmhaftaya 61sin bak unutma yoksa senin icin cok kötü cezalar düsünüyorum
ortagiimmmhaftaya 61sin bak unutma yoksa senin icin cok kötü cezalar düsünüyorum
Ayy ben de tam tersiyim ne olacak
48 saatte 3 saat falan uyudum.
Günaydınnn Rabiacım.
bende mezura istiyorummm ölçelimm kızlar yaa merak ediyorum
hmmmmm kaç olsam kaç olsammmm bende 60,5 olmayı hedefliyorummm inşşş bakalımmm
sana söz verdim aşkımmm sözümü tutacağımmm .....aklıma geldide şarkı yoksa üstüne alınma masalım aşkım falannn
ayyyy bu dedelerrr yok muuu
ciğer miiiiiiii hilalimmm nasıl yedin ciğeri yaaa
bende istiyommm bendeee.....
tmm sözümü unutmuyorummm ....ciğer içinde afiyetlr olsunnn benimde yemem lazım ama yok tadı nasıldı o öyle yaaaa düşünürken bile kötü oluyorum acep benmi yapamadım yaaa belki yumurtayla yapsam daha iyi olurrr denicemmm bakalımm
evet canım her hareketin yağ yaktırdığını düşünüyorum artık seni örnek alarakkpozitifff oluyoruzzz ommmmm
bence 2side oalbilir
oh ohhh afiyet olsunnnn ağrın içinde geçmiş olsun tahmin edebiliyorum bide hep derler evlenince geçiyoooyok doğum yapınca geçiyo
dukan acayip bişi yaaaa ilk haftadan sonra gerçekten kilo verdirmeye başlıyoo ben sürdürememiştimm:18:
bayılıyorum acıyaaaaa
aynen canım bende acı metabolizmayı hızlandırıyo diye biliyorum ama ordaki insanlar zayıf deil çünkü onların yemek kültürü baya geniş ya hamur işleri etler falan eee proteinler karbonhidratlar bir alınınca nasıl zayıf olsunlarrr kii
Ben o kadar faydalı olduğunu bilmiyordum ciğerin, Karatay sayfasında söylediler çok yararlıymış.
İyi bir şey yapmışım bilmeden
Pozitifiz pozitif.
At bir kahkaha bütün kasların çalışsın
Ben nasıl oldu anlamadım, yıllarca hiç acı yiyemeyen ben şimdi sınırlarımı zorluyorum.
Ne kadar acı olsa da yansam da yiyorum ve çook seviyorum.
Kızlar herkesten bir cevap bekliyorum.
Kilo bazında en çok kilo veren ya da en az alan ilk 12 kişi mi olsun listemizde yoksa en çok paylaşım yapan 12 kişi mi ?
öğünleri 4 saatte bir yapıyorsun.
Dediğin gibi leptin hormonu salgılatıp yağları yakmak için.
Sabah çok güzel bir kahvaltı yapman gerekiyor.
Mutlaka 2 yumurta.
Peynir. Eksik olmayacak.
Gün içinde ceviz ve bademle omega 3 almış oluyorsun.
Bu da hem daha pozitif yapıyor insanı, hem de daha enerjik oluyorsun.
Tahıllar kesinlikle yok.
Ekmek vs. ( ben zaten ekmeği hiç aramıyorum, poğaça falan da isterse canım yiyorum. Dün yedim mesela ama genelde yememek en iyisi.)
meyve çok sık tüketmiyorsun, salt şeker çünkü.
Tatlı konusunda dikkatli oluyorsun.
Glisemik indeksi düşük besinler tüketiyorsun ki çabuk acıkma.
Inan 4-5 saat hiç acıkmıyorum.
Onun haricinde protein ve sebze ağırlıklı bir beslenme gerekiyor.
Yağ olarak zeytin yağı tüketiyoruz.
Meyveler asla kaynatılmamalı ( trans yağlara dönüşüyor ve çok zararlı.)
aslında bir diyet değil sağlıklı beslenme.
2 haftadan beri lise yapıyoruz forumdaki karataycılar.
Zaman zaman kaçıranlar olmasına rağmen hiç kilo alan olmuyor.
Ve 20'den sonra asla bir şey yemiyorsun.
Yoksa leptin üretimi azalıyor ve kilo verişini etkiliyor.
çok memnunum aslında.
Ve genel izlenim fazlalıklar hep istenen yani sorunlu bölgeden gidiyor.
Biliyorsun yağ oranıma dikkat ediyorum.
1 ay olmadan %2.2 gibi bir azalış var.
Aklıma şimdi bunlar geldi.
Genel olarak çok kuralı da yok zaten.
hmm.. en cok paylasim yapan 12 kisi diyorum ben.. ama zor karar:44:
tamam canım menülerine artık bu gözle bakıcam. Ilgimi çeken meyvelerin kaynaması. Hoşaf mesela mesela reçel dimi bana hoşaf sağlıklı gibi gelirdi demek değilmiş.
Çok kararlıyım çok.
Haftaya mutlaka o 61 görülecek.
Olmadı bir yerimi keseceğim yine görülecek
Sen bir 52 olma da o zaman görüşelim seninle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?