Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kuzenim bir süre gaziantepte görev yapmıştı. ( urfa,antep,maraşın yemekleri benziyor sanırım birbirine.)
Kız alışık değil acı yemeye.
Bütün yemekler acı burada diyordu.
Nasıl kilo vermişti, yiyemediği için.
O geldi aklıma şimdi.
Ama ben acının kilo verdirdiğine de inanıyorum.

evet canım acı severik. Zayıflattığı konusunu bilemizcem okadar yemek kültürü gelişmiş ki acı kesemez o etkiyi.velhasıl herkes tombiş oaralarda. Gerçekten yemek için yaşanır oaralarda.

NOT: KOCA PARMAKLARIM NETBOKUN TUŞLARINA BÜÜTK GELİYO SANIRIM YAZDIKALRIM BAZEN YANLIŞ OLUYO. AYNEN BÜYÜK YAZMAK İSTERKEN SAÇMALAMAM GİBİ.YADA HIZLI YAZMA İSTEĞİNDEN OLABİLÜÜÜ.

Son düzenleme:

Benim aslında tedirgin olduğum konu, saf protein yapıp bırakınca kilo alındığı.
Ama dukan ve karatay o konuda örtüşüyor diye düşünüyorum.
Proteinden sonra protein ağırlıklı ve sebze ile besleneceğim zaten.
Olmadı haftada 1 gün yine saf protein yaparım.
Ne düşünüyorsun bu konuda ?

evet canım acı severik. Zayıflattığı konusunu bilemizcem okadar yemek kültürü gelişmiş ki acı kesemez o etkiyi.velhasıl herkes tombiş oaralarda. Gerçekten yemek için yaşanır oaralarda.

O yemeklere zaten çok zayıf olmak beklenemezki.
Gerçekten herkes çok severek yiyor.
Bu kilo konusunda çok etkili.
Yine o bahsettiğim kuzenimle yemek yerken herkes masada onu izler.
O kadar mutlu oluyor ki yüzünden çok bariz belli.
Çok sevimli oluyor.
Ben öyle değilim aslında, yaşamak için yesem yeterli.
Benimkisi hep abur cuburdandı.
Yoksa 2 gün yemek yemesem, unutacak şeyler yaparken.
Aklıma gelmez yemek yiyeyim demek.

Canım bence birisini seç çünkü dukan başlayınca sonuna kadar gidilecek bişey. Bırakırsan yoyo etkisi denen şey bağışıklık kazanırsın ve birdaha yapmak istersen zorlanırsın. Vücut herşeyi hafızasına alırmış mesela 100 kiloya çıktın defalarca aldın verdin vücut bunu hafızasını alırmış biliyomusun okuyunca çok şaşırdım. Ve o kişi istesede çok fazla zayıf olamazmış. Yani ne kadar sabit bi diyette kalırsak o kadar iyi. Sen iyice araştır kararını ver dukana başlarsan beraber yaparız. Ama dukan topiğine filan bak mezun olan çok. Facebookta dukan grubu var mayısta başlayıp 20 kilo veren var tam uygulanırsa etkili ama kaçamak affettmiyor hemen etkisini gösteriyor. Yani tartı borsa gibi tek beni rahatsız eden konu bu. Yani sabah uyandığımd aiyi veya kötü sürprizle karşılaşmak. Normalde hergün 100 gram düşse normal diyetle bunda bi bakıyosun günde 1 düşmüş ertesi gün sebze yediysen 300 ü geri gelmiş ama demek değilki hepsini geri alıyosun böle böle gidiyo işte. Kuzu sen et balık seviyosun sütte sevişyosan bence yapabileceğin bi diyet.

Ben protein ağırlıklı beslenmeyi seviyorum.
Güzel de oluyor ama bağlı kalamam işte.
Yasaklı ürünler çok olunca dayanamıyorum, karataydan da çok memnunum ve inan başladığımdan beri kendimi çok pozitif hissediyorum.
Çok sağlıklı.
Amacım sadece 1 hafta proteinli beslenip kilo verişimi arttırmak.
korkum da geri almak.
Ama içimde kalmasın.
Artık 50li rakamları görmek istiyorum.
Bu arada temmuzun ortasında dampdar oaln bir pantolonum vardı, bir denedim belimden düşüyor, zor tuttum

sen denemek istiyosun sanırım. Istersen deene sende benim gibi aklına taktığını mutlaka uyguluyosun.yap bakalım ozaman 1 hafta. Kız bende 83 ken giydiklerimi attım gitti 1 tanesi dışında onu atmaycam en son 59 olduğumda içine girip foto çektirecem inşallah. Bu arada hulk nerde izinli mi?

Çok büyük bir zevk ya.
Bildiğin artık popom küçük duruyor giyinikken.
Ama ben çıplakken de öyle dursun istiyorum
Dün izin günüydü.
KArdeşini okula kaydettirip doktora gidecekti.
Cumartesi de çalışıyor normalde ama acaba 2 gün mü aldı izin ..

Canım karatay nasıl bişey? çok ünlü değilken kadının bi programını izlemiştim uzun süre aç kalmak gerektiğini söylemişti sanırım 5 saat filan mı
onun dışında aklımda kalan bişe olmamış leptinden gayrı. Neler yasak neler serbset anlatsana hem senin menülerini de ona göre değerlendiririrm. şimdi karataya uyuyomu uymuyomu anlamıyorum menülerine bakınca.

bu arada elisyanın mesaja alıntı yapayım dedim ama niyeyse olmadı

bende akrep burcuyuuuum

canim ben akrep burcunun özelliklerini pek bilmedigim icin merak edip eksisozlukten baktim simdi.. ilk entrynin ilk cümleleri;
"genelde hatları yuvarlak olur. ne kadar zayıflasa da kalçaları ilk olarak göze çarpar yerleridir.bundan hep şikayet ederler."

kalca problemin var mi bilmiyorum ama bir an düsündüm aceba benim burcum kova degil de akrep mi diyee neyse ya sonucta biz bu kötü degistiricez burada di mi?? basen masen hicbir sey kalmayacak iste

masallah sana yaa

öğünleri 4 saatte bir yapıyorsun.
Dediğin gibi leptin hormonu salgılatıp yağları yakmak için.
Sabah çok güzel bir kahvaltı yapman gerekiyor.
Mutlaka 2 yumurta.
Peynir. eksik olmayacak.
Gün içinde ceviz ve bademle omega 3 almış oluyorsun.
Bu da hem daha pozitif yapıyor insanı, hem de daha enerjik oluyorsun.
Tahıllar kesinlikle yok.
Ekmek vs. ( ben zaten ekmeği hiç aramıyorum, poğaça falan da isterse canım yiyorum. Dün yedim mesela ama genelde yememek en iyisi.)
Meyve çok sık tüketmiyorsun, salt şeker çünkü.
Tatlı konusunda dikkatli oluyorsun.
Glisemik indeksi düşük besinler tüketiyorsun ki çabuk acıkma.
İnan 4-5 saat hiç acıkmıyorum.
Onun haricinde protein ve sebze ağırlıklı bir beslenme gerekiyor.
Yağ olarak zeytin yağı tüketiyoruz.
Meyveler asla kaynatılmamalı ( trans yağlara dönüşüyor ve çok zararlı.)
Aslında bir diyet değil sağlıklı beslenme.
2 haftadan beri lise yapıyoruz forumdaki karataycılar.
Zaman zaman kaçıranlar olmasına rağmen hiç kilo alan olmuyor.
Ve 20'den sonra asla bir şey yemiyorsun.
Yoksa leptin üretimi azalıyor ve kilo verişini etkiliyor.
Çok memnunum aslında.
Ve genel izlenim fazlalıklar hep istenen yani sorunlu bölgeden gidiyor.
Biliyorsun yağ oranıma dikkat ediyorum.
1 ay olmadan %2.2 gibi bir azalış var.
Aklıma şimdi bunlar geldi.
Genel olarak çok kuralı da yok zaten.

ortagiimmm haftaya 61sin bak unutma yoksa senin icin cok kötü cezalar düsünüyorum

ortagiimmm haftaya 61sin bak unutma yoksa senin icin cok kötü cezalar düsünüyorum

tamam canım menülerine artık bu gözle bakıcam. Ilgimi çeken meyvelerin kaynaması. Hoşaf mesela mesela reçel dimi bana hoşaf sağlıklı gibi gelirdi demek değilmiş.

hmm.. en cok paylasim yapan 12 kisi diyorum ben.. ama zor karar:44:

Genel görüş böyle diye düşünüyorum ama yine de sürekli gündemde tutalım da.
Herkesin haberi olsun hem.

tamam canım menülerine artık bu gözle bakıcam. Ilgimi çeken meyvelerin kaynaması. Hoşaf mesela mesela reçel dimi bana hoşaf sağlıklı gibi gelirdi demek değilmiş.

Hoşafı ben de hep öyle zannederdim ki hastanelerde bile hastalara verilir.
Ama karatay zaten kalp doktoru ve bu konuda bilimsel araştırmaları olduğundan güveniyorum.
Aslında ben reçeli hiç düşünmemiştim ama sonuçta pişiriliyor o yüzden haklısın reçel de var.

Çok kararlıyım çok.
Haftaya mutlaka o 61 görülecek.
Olmadı bir yerimi keseceğim yine görülecek
Sen bir 52 olma da o zaman görüşelim seninle

ben de cok kararliyim.. bugün spor bilem yaptim hatta ben menümü yazayim hazir

sabah
1 form cayi
3 kibrit kutusu beyaz peynir

ara
4 findik

ögle
1 nescafe
1 form bisküvi

aksam
henüz yemedim ama balik kizartacakmis annem. hem balikla aram yok, hem de kizartilacagi icin ben 1 kase sehriye corbasi icerim sadece. biraz da salata yerim. yeter iste

ve sporuumm; 40 dk bisiklet + leslie 3 mile

Ben çıkıyoreee ütü yapılacak ve daha birsürü iş. Pazartesi okul açılacak hazırlıklar tam gaz. Veli yoplantısı konuşmalarımı hazırlaycam. Geçen yıl çok yumuşaktım ilk yılları diye bu sene hem velilere hem öğrencilere az sert yüzümü göstermenin zamanı geldi. Gelir düzeyi düştükçe öğretmenle yüzgöz olma oranıda artıyor. Laflar sıkıntılar çalışan velim yok mesela hiç. Ama çalışan velileri olan yüksek gelirli smetlerdede vel,ler herşeyde öğretmene iş öğretiyor gibi davranıyormuş hangisi iyi bilemedim. Yinede buna şükür diyelim. Ya en zoruda para toplamak. Okulun hiçbi geliri yok ve devlet yardım etmiyor. Müdür toplayın diye bize baskı yapıyor nefret ediyorum para istemekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…