ben de cok kararliyim.. bugün spor bilem yaptimhatta ben menümü yazayim hazir
sabah
1 form cayi
3 kibrit kutusu beyaz peynir
ara
4 findik
ögle
1 nescafe
1 form bisküvi
aksam
henüz yemedim ama balik kizartacakmis annem. hem balikla aram yok, hem de kizartilacagi icin ben 1 kase sehriye corbasi icerim sadece. biraz da salata yerim. yeter iste
ve sporuumm; 40 dk bisiklet + leslie 3 mile
Ben çıkıyoreee ütü yapılacak ve daha birsürü iş. Pazartesi okul açılacak hazırlıklar tam gaz. Veli yoplantısı konuşmalarımı hazırlaycam. Geçen yıl çok yumuşaktım ilk yılları diye bu sene hem velilere hem öğrencilere az sert yüzümü göstermenin zamanı geldi. Gelir düzeyi düştükçe öğretmenle yüzgöz olma oranıda artıyor. Laflar sıkıntılar çalışan velim yok mesela hiç. Ama çalışan velileri olan yüksek gelirli smetlerdede vel,ler herşeyde öğretmene iş öğretiyor gibi davranıyormuş hangisi iyi bilemedim. Yinede buna şükür diyelim. Ya en zoruda para toplamak. Okulun hiçbi geliri yok ve devlet yardım etmiyor. Müdür toplayın diye bize baskı yapıyor nefret ediyorum para istemekten.
Ben çıkıyoreee ütü yapılacak ve daha birsürü iş. Pazartesi okul açılacak hazırlıklar tam gaz. Veli yoplantısı konuşmalarımı hazırlaycam. Geçen yıl çok yumuşaktım ilk yılları diye bu sene hem velilere hem öğrencilere az sert yüzümü göstermenin zamanı geldi. Gelir düzeyi düştükçe öğretmenle yüzgöz olma oranıda artıyor. Laflar sıkıntılar çalışan velim yok mesela hiç. Ama çalışan velileri olan yüksek gelirli smetlerdede vel,ler herşeyde öğretmene iş öğretiyor gibi davranıyormuş hangisi iyi bilemedim. Yinede buna şükür diyelim. Ya en zoruda para toplamak. Okulun hiçbi geliri yok ve devlet yardım etmiyor. Müdür toplayın diye bize baskı yapıyor nefret ediyorum para istemekten.
Açlıktan öleceksin diye korkuyorum :26:
sporun harika.
Akşam da annenden rica etsen senin için fırında yapsa, balık çok faydalı ..
kolay gelsin canimhem ütü konusunda, hem ögretmenlik.. ikisi de zor is
evet biliyorum balik cok faydali, bugün bunu sofrada daha kac kez duyucam bakalimyesem de ben az yiyorum zaten onun icin firini calistirmaz ki annem:44: ama sorucam yine de
Ben de balık yiyeceğim bugün de nasıl yapsam karar veremedim bakalım.
Fırına koysam çok az yiyorum kalanı dolapta saklanır mı bilmiyorum.
Tavada yağlı kağıtla deneyebilirim.
öğünleri 4 saatte bir yapıyorsun.
Dediğin gibi leptin hormonu salgılatıp yağları yakmak için.
Sabah çok güzel bir kahvaltı yapman gerekiyor.
Mutlaka 2 yumurta.
Peynir. eksik olmayacak.
Gün içinde ceviz ve bademle omega 3 almış oluyorsun.
Bu da hem daha pozitif yapıyor insanı, hem de daha enerjik oluyorsun.
Tahıllar kesinlikle yok.
Ekmek vs. ( ben zaten ekmeği hiç aramıyorum, poğaça falan da isterse canım yiyorum. Dün yedim mesela ama genelde yememek en iyisi.)
Meyve çok sık tüketmiyorsun, salt şeker çünkü.
Tatlı konusunda dikkatli oluyorsun.
Glisemik indeksi düşük besinler tüketiyorsun ki çabuk acıkma.
İnan 4-5 saat hiç acıkmıyorum.
Onun haricinde protein ve sebze ağırlıklı bir beslenme gerekiyor.
Yağ olarak zeytin yağı tüketiyoruz.
Meyveler asla kaynatılmamalı ( trans yağlara dönüşüyor ve çok zararlı.)
Aslında bir diyet değil sağlıklı beslenme.
2 haftadan beri lise yapıyoruz forumdaki karataycılar.
Zaman zaman kaçıranlar olmasına rağmen hiç kilo alan olmuyor.
Ve 20'den sonra asla bir şey yemiyorsun.
Yoksa leptin üretimi azalıyor ve kilo verişini etkiliyor.
Çok memnunum aslında.
Ve genel izlenim fazlalıklar hep istenen yani sorunlu bölgeden gidiyor.
Biliyorsun yağ oranıma dikkat ediyorum.
1 ay olmadan %2.2 gibi bir azalış var.
Aklıma şimdi bunlar geldi.
Genel olarak çok kuralı da yok zaten.
hmm bilmiyorum ki ben anlamiyorum yemek islerinden ama pisirmezsen buzlukta saklayabilirsin.. tavada yagli kagit
hmmm benim diyetimde buna benzerrr canım hiç ekmek vs. yok sabah 2 yumurta mutlaka yiyorum sebze yiyorum ama meyve de yiyorum bennkuru kayısı falan mesela dün akşam şeftali yedim bi zararı olur muu diyetimeee
ımm şeyyy kaç olcaktım ben ya unuttum sanırımmÇok kararlıyım çok.
Haftaya mutlaka o 61 görülecek.
Olmadı bir yerimi keseceğim yine görülecek
Sen bir 52 olma da o zaman görüşelim seninle
bende mezura istiyorummm ölçelimm kızlar yaa merak ediyorum
hmmmmm kaç olsam kaç olsammmm bende 60,5 olmayı hedefliyorummm inşşş bakalımmm
sana söz verdim aşkımmm sözümü tutacağımmm .....aklıma geldide şarkı yoksa üstüne alınma masalım aşkım falannn
mazooooculardan mıyız neyizzzzBen o kadar faydalı olduğunu bilmiyordum ciğerin, Karatay sayfasında söylediler çok yararlıymış.
İyi bir şey yapmışım bilmeden
Pozitifiz pozitif.
At bir kahkaha bütün kasların çalışsın
Ben nasıl oldu anlamadım, yıllarca hiç acı yiyemeyen ben şimdi sınırlarımı zorluyorum.
Ne kadar acı olsa da yansam da yiyorum ve çook seviyorum.
allah yardımcın olsun canımmBen çıkıyoreee ütü yapılacak ve daha birsürü iş. Pazartesi okul açılacak hazırlıklar tam gaz. Veli yoplantısı konuşmalarımı hazırlaycam. Geçen yıl çok yumuşaktım ilk yılları diye bu sene hem velilere hem öğrencilere az sert yüzümü göstermenin zamanı geldi. Gelir düzeyi düştükçe öğretmenle yüzgöz olma oranıda artıyor. Laflar sıkıntılar çalışan velim yok mesela hiç. Ama çalışan velileri olan yüksek gelirli smetlerdede vel,ler herşeyde öğretmene iş öğretiyor gibi davranıyormuş hangisi iyi bilemedim. Yinede buna şükür diyelim. Ya en zoruda para toplamak. Okulun hiçbi geliri yok ve devlet yardım etmiyor. Müdür toplayın diye bize baskı yapıyor nefret ediyorum para istemekten.
hmmm dolapta saklanırmı bilmiyorum ama balık bayat olunca zehirleme ihtimali yüksek pişirildikten sonra 1-2 gün geçincede aynı tehlike var bilgine canımBen de balık yiyeceğim bugün de nasıl yapsam karar veremedim bakalım.
Fırına koysam çok az yiyorum kalanı dolapta saklanır mı bilmiyorum.
Tavada yağlı kağıtla deneyebilirim.
oy oyyy güzel canımm sevindimmSize güzel haberlerim varr ..
Püsküüt mesajıma cevap verdi.
Ve 13 kişi olabileceğini söyledi gerekli durumlarda.
Ve üstümden büyük bir yük kalktı.
Hemen sizinle de paylaşayım dedim.
Ama izinli yazılanlar döndüğünde problem olursa bu ortak kararımızı uygularız ..
Sizi seviyorum güzel takımımmm..
bizde seni seviyoruzzzzz
Dur bakalım deneyeceğim birşeyler.
Böyle böyle öğreneceğim.
İleride çok güzek yemekler yapmak istiyorum.
Çok da severim zaten.
Bilmeden Karatı mı uyguluyormuşsun ?
Şeftalinin glisemik indeksi çok yüksek değil bir çok meyveye göre çok iyi.
Ama saat kaçta yediğine bağlı.
ara öğün yapmasan iyi olur.
Mesela şeftali mi yiyeceksin hemen ana öğününde ye.
Yine de ne kadar az yesek o kadar iyi meyveyi.
ama akşam geçti 8:30 - 9 arasıydı sanırım ve akşam yemeği yememiştim:26:ana öğün gibii
ımm şeyyy kaç olcaktım ben ya unuttum sanırımm60larda olsam daha aşağısı olurmu kiii 59.9 faaln süper olurdu ama 1 haftada 2 kilo vermek sağlıklı değillll 60.5 faaln olsam fena olmazzz offf offf
bende mezura istiyorummm ölçelimm kızlar yaa merak ediyorum
hmmmmm kaç olsam kaç olsammmm bende 60,5 olmayı hedefliyorummm inşşş bakalımmm
sana söz verdim aşkımmm sözümü tutacağımmm .....aklıma geldide şarkı yoksa üstüne alınma masalım aşkım falannn
mazooooculardan mıyız neyizzzz
allah yardımcın olsun canımm
hmmm dolapta saklanırmı bilmiyorum ama balık bayat olunca zehirleme ihtimali yüksek pişirildikten sonra 1-2 gün geçincede aynı tehlike var bilgine canım
oy oyyy güzel canımm sevindimm
bizde seni seviyoruzzzzz
ama akşam geçti 8:30 - 9 arasıydı sanırım ve akşam yemeği yememiştim:26:ana öğün gibii
60.5 demiştin ama aşağısına da hayır demeyiz tabiki.
Ama önemli olan bunu sağlıklı vermek tabili.
Şöyle yapıyorum.
Az bir balığı fırında pişiriyorum kalanını da buzlukta bekletiyorum.
2-3 gün içinde de bitirmeye çalışacağım.
Olur değil mi?
Akşam saat 20'ye ayarla bence kendini.
Ben en geç 19da yiyorum yemeğimi sonrasında bir şey tüketmiyorum.
Arkadaşlar merhaba,
Ya kusura bakmayın valla dünden beriii bittim artık ya
aceleyle yazıyorum biri gelmeden göndereyim diye,
ayrıntıları girip anlatırım ama bir türlü fırsat bulmadım öğlen yemeği yiyemedim bugün,
akşam evde değil geç gelirim girerim
Size güzel haberlerim varr ..
Püsküüt mesajıma cevap verdi.
Ve 13 kişi olabileceğini söyledi gerekli durumlarda.
Ve üstümden büyük bir yük kalktı.
Hemen sizinle de paylaşayım dedim.
Ama izinli yazılanlar döndüğünde problem olursa bu ortak kararımızı uygularız ..
Sizi seviyorum güzel takımımmm..
ben de sevindim valla biri gitse üzülürdüm.. biz de seni seviyoruzz
İyi olmana sevindim Sinemcim.
Akşam ayrıntıları bekliyoruz.
Dikkat et kendine olur mu ?
Saol canım, ederim nasıl olacak bilmiyorum ama,
Dün emniyette ayrı,
Kardeşimin okulunda ayrı uğraştım tam 4 saat bir öğretmen bekledim ve işim hala olmadı,
İşyerine geldim yığınla işim var sabahran beri toparlamaya uğraşıyorum,
Deli gibi koşturuyorum tam bitti dedim ,
Yeniden başladı çok bunaldım yaa,
Yarın sabah kalkıp şöyle sahile inip saatlerce yürümek istiyorum kafam çok doluu,
Gittikçe işyerinden soğumaya sıkılmaya başladım,
Üstüne bir de benimkinin tribini çekiyorum ya
Ben su içmeye kalkamıyorum adam niye ilgilenmiyon diye trip atıyo ya,
Çıldırmak üzereyim valla iki gündür saçma sapan besleniyorum resmen
Neyse gece gelirim ya öptümm herkesiii
Yüzücülerin vücuduna dikkatlice baktığında ne kadar da seksi ve biçimli olduğunu fark edersin. O bedene sahip olmak için olimpiyatlara katılan sporcular kadar ağır idman yapmak zorunda değilsin. İndiana Üniversitesi'nden araştırmacılar, yüzücü ve diğer sporcular arasında bir kıyaslama yapmış. Sonuç olarak yüzücülerin vücudunda daha az yağ bulunmakla birlikte bellerinin daha ince ve kalçalarının da daha dar olduğu görülmüş.
Yüzmeye gitmek koşuya çıkmak kadar pratik olmayabilir ama yine de fazla bir şeye ihtiyacın yok: Bir yüzücü mayosu, bone ve deniz gözlüğü yeter. Bir de tabii ki olimpik bir havuza ihtiyacın olacak. Dalmaya hazır mısın?
Neden yüzme?
Yüzerek hızla kalori ve yağ yakabilirsin. Hafif süratte yüzme saatte 500 kalori yakarken hızla yüzerek saatte 700 kalori yakabilirsin. Su havadan 800 kat daha yoğun bir element olduğu için, her kulaç, tekme ve itme esnasında vücut kaslarını çalıştırırsın. Gövde, kalça, bacak, kol ve omuzlar çalışır. Yüzerken sadece kalori yakmakla kalmaz aynı zamanda kaslarını da geliştirirsin. Böylece hızlanan metabolizman sayesinde duşunu alıp dinlenirken bile kalori yakmaya devam edersin.
Yüzmek seni inceltip kaslarını geliştirirken aynı zamanda bedene ve ruha da iyi gelir. Suyun kaldırma gücü sayesinde vücut ağırlığını hissetmezsin böylece eklemlerin dinlenir. Indiana Üniversitesi Yüzme Bilimi Fakültesi'nden Doktor Joel Stager, her gün incinme tehlikesi olmadan yüzebileceğini söylüyor.
Yüzme egzersizini bütün hayatın boyunca uygulayabilir ve böylelikle genç kalabilirsin. Stager'ın araştırmaları düzenli olarak yüzenlerin en az 20 yaş daha genç göründüğünü söylüyor. American College of Sports Medicine tarafından sunulan veriler, bir yüzücünün tansiyon, kolesterol seviyesi, kalp sağlığı ve sinir sisteminin, kendinden çok daha genç bir bireye yakın olduğunu söylüyor.
Başlangıç noktası...
Yeni başlayanlar havuza büyük beklentilerle atlıyor. Suya yüksek beklentilerle giren yüzücü yarım saat boyunca serbest kulaç yüzmeyi hedefliyor. Virginia'daki Washington and Lee Üniversitesi'nden Yüzme Koçu Joel Shinofîeld, böylelerinin dört dakika sonunda nefes nefese kalıp havuzun kenarına tutunduğunu söylüyor.
Bunun sebebi, suda egzersiz yaparken dolaşım sistemi ve kasların, karada olduğundan çok daha farklı çalışmasıdır. Akciğerler daha farklı nefes almak zorunda kalır çünkü karada olduğu gibi her istediğinde nefes alıp veremezsin. Diğer egzersizlerden farklı olarak, yüzerken suyun yüzeyinde ilerleyebilmek için kas grupların takım halinde çalışmalı.
Shinofield, yüzerek formda kalabilmek için kısa aralıklarla interval yapmanı ve farklı kulaç teknikleri arasında değişim yapmanı öneriyor: "Böylece daha verimli bir egzersiz yapmış olacaksın." Aralarda dinlenirken zaman kaybettiğini düşünerek endişelenme: "Yüzme yürüme gibi değildir. Durunca nabzın aniden düşmez. Birkaç kulaçtan sonra durakladığında bile 30 saniye boyunca yüksek kalır."
Bu egzersizi dene: Dikdörtgen bir havuzda dört kez bir uçtan diğer uca yüz. Diğer uca ulaşınca birkaç saniye dinlenebilirsin. Sonunda 30 saniye dinlen. Bunu 10 kez tekrarla. İki hafta boyunca, haftada iki, üç kez uygula. Minnesota Macalaster Koleji'nden Robert Pearson, bir süredir yüzmediysen kick-board kullanmanı öneriyor. Böylece yüzerken kol ve bacakların koordinasyon sağlaması için ekstra çaba harcamayacaksın.
Hayırdır emniyete neden gittin ters bir şey yok değil mi ?
Biraz daha sık dişini Sinemcim, yarın o yürüyüşle güzel bir rahatlarsın.
Şimdi takma kafana beslenmeyi, sen iyi ol da hepsi halledilir.
Ben hep eniştelerimi korurdum ama o da kızdırmasın
Gösteriveririz şeytanımızı.
Akşam görüşmek üzere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?