yok canım montide 3 ana öğün önemli ara öğün tavsiye edilmiyor pek.kurallara uygun şeklide 3 öğünde de doyana kadar yemek serbest.sabah güne meyve ile başlamak tavsiye ediliyor meyveler ya yemekler yarım saat önce yada en az 2 saat sonra yeniliyor.öğünlerin arasında da en az 3-4 saat olması gerekiyor
yok canım montide 3 ana öğün önemli ara öğün tavsiye edilmiyor pek.kurallara uygun şeklide 3 öğünde de doyana kadar yemek serbest.sabah güne meyve ile başlamak tavsiye ediliyor meyveler ya yemekler yarım saat önce yada en az 2 saat sonra yeniliyor.öğünlerin arasında da en az 3-4 saat olması gerekiyor
dukanda hesaplama yaptım
3 gün atak evrisi yapacakmışım ortalam 1,1 kg verir mişim.ben hedefime 52 yazdım inatla 57 kg da bıraktı beni hesapayıcı
ideal kg 57 miş
anladim canim bende monti karatay karisimi biseymi yapsam ne yapsamzaten cok benziyolar sadece karatayda ekmek yok bulgur serbset ve meyve ögünde yeniyor bu 3 kuralla anlasamiyolar montiyle :) bende montiden ekemk kuralini alsam fena olmaz
bilemem ki..
2 kg koyarsın Melek ..
Hmm anladım canım mantıklı tabi ..
Bende 26 nisan memnun oldum bacimbOgalar cok atesli olur seni cok iyi anliyorum bacim
dukanda hesaplama yaptım
3 gün atak evrisi yapacakmışım ortalam 1,1 kg verir mişim.ben hedefime 52 yazdım inatla 57 kg da bıraktı beni hesapayıcı
ideal kg 57 miş
Beni de 59da mı 60da mı ne bırakmıştı
Eee ne yapacaksın başlayacak mısınn ..
Heyecan yaptım
Bu arada kıymalı ekmeğimi yaptım.
Ben yarın yorum yaparım ama oda arkadaşım yedi.
Çok beğendi diyet diye kandırıyorsun sen beni galiba diyor
6lı muffin kaplarında yaptım günde 2 tane bile yenilebilir ekmek ihtiyacı da tamam işte.
olabilir canım karatayda taze meyve yasak galiba montide bir kaç meyve dışında tüm meyveler serbest.
bilemem ki..
inş. o zaman 2 kg koyaım inş..
anla beni yavrum
Montignac Diyeti
'Yiyerek zayıfla' diyen Montignac özgürlükçü bir diyet. Örneğin kepekli makarnanın yanında canınızın çektiği kadar sebzeye, yağsız yoğurda ve bir kadeh şaraba izin var
Montignac Diyeti, kolay uygulanabilir bir diyet. Bu diyetin en önemli özelliği, proteinlerle karbonhidratların farklı öğünlerde tüketilmesi. Bu diyette proteinler ile karbonhidratlar aynı öğünde tüketilmiyor. Diyetin bir amacı da kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesini sağlamak.
Yapılan araştırmalar, proteinlerin lifli sebzelerle birlikte alındığında vücudun yağ depolamadığını gösteriyor. Bu diyetteki hedef, tüketilen gıdaları karbonhidratlarla karıştırmayarak pankreasın insülin salgılamasını engellemek. Böylece ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanması için vücuttaki yağ stokları kullanılıyor ve böylece kilo vermek çok daha kolay oluyor.
Montignac Diyeti'nin ilk aşamasında beyaz un ve şeker tamamen beslenmeden çıkarılıyor. Kepekli un ya da kabuklu pirinçle hazırlanmış yiyeceklerin tüketiminde rahat davranabilirsiniz. Ancak karbonhidratlı bir öğünün ardından en az üç-dört saat ara vererek diğer öğüne geçmeniz gerekiyor. Proteinli öğünler için de bu kurala uymanız şart.
Düşük glisemik indeks
Diyeti tam anlamıyla uygulayabilmeniz için öğün atlamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Eğer öğün atlarsanız insülin salgılamasındaki dalgalanmalar diyetin etkisini azaltabilir. Yiyeceğiniz besinlerin miktarına çok fazla bir sınırlama getirilmiyor, ancak besinlerin tüketilme zamanları önemli.
Diyetin ilk aşamasında, glisemik indeksi düşük gıdalardan oluşan bir kahvaltı öneriliyor. Ancak kahvaltıda tüketilecek gıdaların yağsız olmasına da dikkat ediliyor. Kahvaltı sırasında aşırıya kaçmamak koşuluyla dilediğiniz miktarda kepek ekmek, yağsız peynir, yoğurt ve süt tüketebilirsiniz.
Et, balık, omlet yiyebilirsiniz
Yine yağsız olmak şartıyla öğle ve akşam yemeklerinde kırmızı et, tavuk, balık ya da omlet gibi protein ağırlıklı beslenebilir, ana yemeğin yanına yine çok düşük glisemik indeksli yeşil salata, yeşil sebze ya da mantarı rahatlıkla yiyebilirsiniz.
Karbonhidrat ağırlıklı bir yemek tercih ederseniz karbonhidratları yine düşük glisemik indeksli gıdalardan seçmelisiniz. Örneğin kepekli makarna, kabuklu pirinç, kuru baklagillerden oluşan bir porsiyonun yanında dilediğiniz kadar yeşil sebze ve yağsız yoğurt yemeniz tavsiye ediliyor.
İşlenmiş (rafine edilmiş) her karbonhidrat, patates, havuç, pancar, mısır, muz ve karpuz gibi gıdalar diyetin ilk aşamasında vazgeçilecek besinler. Diyete başladıktan iki ay sonra mönünüze yavaş yavaş bu gıdaları da ekleyebilirsiniz.
Kaçamak yaparken bile proteinli gıdaları karbonhidratlı gıdalarla karıştırmamaya özellikle dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde diyetiniz sonuç veremez.
Tatlı ihtiyacı meyveden
Bu diyet sırasında vücudunuzun tatlı ihtiyacını ise ilk aşamada meyve, badem, ceviz, fındık, kuru meyve, yağsız yoğurt, şekersiz marmelat gibi ürünlerle gidermelisiniz. Ancak diyetin ikinci aşamasında, früktozla yapılmış ya da yüksek oranda kakao içeren bitter çikolata gibi gıdaları, yine miktarına dikkat etmek şartıyla tüketebilirsiniz. Bunu hak ettiğiniz bir ödül olarak görün. Ve içki sevenlere güzel haber. Montignac Diyeti'nde yemeklerde bir ya da iki kadeh kırmızı şarap içebiliyorsunuz..
başlayacağım hilacim malzemelerimde gelsin bi.Allah bilir eve ne zaman gelir ilçeye haftada 1 gün geliyo kargolar eğer gününe denk gelmezse 1 hafta sürüyor gelmesi.bide günün iyi ayarlamalıyım atak evresini aksatmamam lazım.
hilalcim evde mi kalıyorsun sen arkadaşlarınla bide kaç yaşındasın canım
dukanda hesaplama yaptım
ideal kg 57 miş
bilemem ki..
inş. o zaman 2 kg koyaım inş..
anla beni yavrum
başlayacağım hilacim malzemelerimde gelsin bi.Allah bilir eve ne zaman gelir ilçeye haftada 1 gün geliyo kargolar eğer gününe denk gelmezse 1 hafta sürüyor gelmesi.bide günün iyi ayarlamalıyım atak evresini aksatmamam lazım.
Yaşasın birini daha ikna ettik
Ayşe'cim eşinin geleceği zaman sana uygun hamur işleri yaparsın iyi olur.
Ama atak o yokken olsa daha iyi tabi.
Yok canım yurt/apart arası bir yerdeyim.
21 yaşındayım.
Nasi yapiorsunuz o hesaplamayi bana da yapin noooolaar :26:
Kız sen ne hamarat çıktın böyle. diyet miyet ama ne güzel şeyler yapıyorsun.SENİ ALAN YAŞADI
Beni de 59da mı 60da mı ne bırakmıştı
Eee ne yapacaksın başlayacak mısınn ..
Heyecan yaptım
Bu arada kıymalı ekmeğimi yaptım.
Ben yarın yorum yaparım ama oda arkadaşım yedi.
Çok beğendi diyet diye kandırıyorsun sen beni galiba diyor
6lı muffin kaplarında yaptım günde 2 tane bile yenilebilir ekmek ihtiyacı da tamam işte.
Nasi yapiorsunuz o hesaplamayi bana da yapin noooolaar :26:
tOPIGIN tansiyonu yukselecek simdi
Bende yapsam 55 olana kadar bende yapmak istiyorum bunuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?