Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

dukanda hesaplama yaptım
3 gün atak evrisi yapacakmışım ortalam 1,1 kg verir mişim.ben hedefime 52 yazdım inatla 57 kg da bıraktı beni hesapayıcı
ideal kg 57 miş

Az ve sik yemek baska bi diyetten bilincaltima yer etmis sanirsam

eVET canim mantikli bu

dukanda hesaplama yaptım
3 gün atak evrisi yapacakmışım ortalam 1,1 kg verir mişim.ben hedefime 52 yazdım inatla 57 kg da bıraktı beni hesapayıcı
ideal kg 57 miş

Beni de 59da mı 60da mı ne bırakmıştı
Eee ne yapacaksın başlayacak mısınn ..
Heyecan yaptım

Bu arada kıymalı ekmeğimi yaptım.
Ben yarın yorum yaparım ama oda arkadaşım yedi.
Çok beğendi diyet diye kandırıyorsun sen beni galiba diyor
6lı muffin kaplarında yaptım günde 2 tane bile yenilebilir ekmek ihtiyacı da tamam işte.

anladim canim bende monti karatay karisimi biseymi yapsam ne yapsam zaten cok benziyolar sadece karatayda ekmek yok bulgur serbset ve meyve ögünde yeniyor bu 3 kuralla anlasamiyolar montiyle :) bende montiden ekemk kuralini alsam fena olmaz

olabilir canım karatayda taze meyve yasak galiba montide bir kaç meyve dışında tüm meyveler serbest.

Montignac Diyeti

'Yiyerek zayıfla' diyen Montignac özgürlükçü bir diyet. Örneğin kepekli makarnanın yanında canınızın çektiği kadar sebzeye, yağsız yoğurda ve bir kadeh şaraba izin var

Montignac Diyeti, kolay uygulanabilir bir diyet. Bu diyetin en önemli özelliği, proteinlerle karbonhidratların farklı öğünlerde tüketilmesi. Bu diyette proteinler ile karbonhidratlar aynı öğünde tüketilmiyor. Diyetin bir amacı da kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesini sağlamak.
Yapılan araştırmalar, proteinlerin lifli sebzelerle birlikte alındığında vücudun yağ depolamadığını gösteriyor. Bu diyetteki hedef, tüketilen gıdaları karbonhidratlarla karıştırmayarak pankreasın insülin salgılamasını engellemek. Böylece ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanması için vücuttaki yağ stokları kullanılıyor ve böylece kilo vermek çok daha kolay oluyor.
Montignac Diyeti'nin ilk aşamasında beyaz un ve şeker tamamen beslenmeden çıkarılıyor. Kepekli un ya da kabuklu pirinçle hazırlanmış yiyeceklerin tüketiminde rahat davranabilirsiniz. Ancak karbonhidratlı bir öğünün ardından en az üç-dört saat ara vererek diğer öğüne geçmeniz gerekiyor. Proteinli öğünler için de bu kurala uymanız şart.

Düşük glisemik indeks

Diyeti tam anlamıyla uygulayabilmeniz için öğün atlamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Eğer öğün atlarsanız insülin salgılamasındaki dalgalanmalar diyetin etkisini azaltabilir. Yiyeceğiniz besinlerin miktarına çok fazla bir sınırlama getirilmiyor, ancak besinlerin tüketilme zamanları önemli.
Diyetin ilk aşamasında, glisemik indeksi düşük gıdalardan oluşan bir kahvaltı öneriliyor. Ancak kahvaltıda tüketilecek gıdaların yağsız olmasına da dikkat ediliyor. Kahvaltı sırasında aşırıya kaçmamak koşuluyla dilediğiniz miktarda kepek ekmek, yağsız peynir, yoğurt ve süt tüketebilirsiniz.

Et, balık, omlet yiyebilirsiniz

Yine yağsız olmak şartıyla öğle ve akşam yemeklerinde kırmızı et, tavuk, balık ya da omlet gibi protein ağırlıklı beslenebilir, ana yemeğin yanına yine çok düşük glisemik indeksli yeşil salata, yeşil sebze ya da mantarı rahatlıkla yiyebilirsiniz.
Karbonhidrat ağırlıklı bir yemek tercih ederseniz karbonhidratları yine düşük glisemik indeksli gıdalardan seçmelisiniz. Örneğin kepekli makarna, kabuklu pirinç, kuru baklagillerden oluşan bir porsiyonun yanında dilediğiniz kadar yeşil sebze ve yağsız yoğurt yemeniz tavsiye ediliyor.
İşlenmiş (rafine edilmiş) her karbonhidrat, patates, havuç, pancar, mısır, muz ve karpuz gibi gıdalar diyetin ilk aşamasında vazgeçilecek besinler. Diyete başladıktan iki ay sonra mönünüze yavaş yavaş bu gıdaları da ekleyebilirsiniz.
Kaçamak yaparken bile proteinli gıdaları karbonhidratlı gıdalarla karıştırmamaya özellikle dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde diyetiniz sonuç veremez.

Tatlı ihtiyacı meyveden

Bu diyet sırasında vücudunuzun tatlı ihtiyacını ise ilk aşamada meyve, badem, ceviz, fındık, kuru meyve, yağsız yoğurt, şekersiz marmelat gibi ürünlerle gidermelisiniz. Ancak diyetin ikinci aşamasında, früktozla yapılmış ya da yüksek oranda kakao içeren bitter çikolata gibi gıdaları, yine miktarına dikkat etmek şartıyla tüketebilirsiniz. Bunu hak ettiğiniz bir ödül olarak görün. Ve içki sevenlere güzel haber. Montignac Diyeti'nde yemeklerde bir ya da iki kadeh kırmızı şarap içebiliyorsunuz..

ÖRNEK MÖNÜ

Kahvaltı:
Meyve, kepek ekmeği ve diyet margarin, kafeinsiz kahve, kaymaksız süt
Öğlen:
Yağ, limon ve sirkeli avokado, biftek, taze fasulye ve peynir
Akşam:
Çiğ sebze veya sebze çorbası, mantarlı omlet, yeşil salata, yağsız beyaz peynir

Beslenme rehberi

Ölçülü tüketim
Sütlü ürünler: Yarım yağlı süt, yarım yağlı peynir, yarım yağlı yoğurt, yumurta
Balık: Uygun yağda kızartılmış balıklar
Et: Yağsız sığır, kuzu (haftada 1-2 kez), ciğer (ayda 1), dana jambon, tavuk sosis
Yağlar: Çoklu doymamış yağlar (ayçiçeği, mısır özü, soya), tekli doymamış yağlar (zeytinyağı, hidrojene olmamış yumuşak margarin)
Sebze ve meyveler: Uygun yağda kızartılmış patates ve sebzeler
Tatlılar: Çoklu doymamış yağ ve margarinle yapılan pasta ve bisküviler, helva
Kuruyemişler: Yerfıstığı, Antepfıstığı
İçecekler ve soslar: Az yağlı soslar

Tüketmekten kaçının

Ekmek ve tahıllar: Açma, Kruvasan, poğaça ve benzeri hamur işleri
Sütlü ürünler: Tam yağlı süt, yağlı peynir ve yoğurt, kaymak, kremşanti
Çorbalar: İşkembe çorbası, paça
Balık: Belirsiz yağda kızartılmış balıklar, balık yumurtası, havyar
Et: Yağlı görünen tüm etler, kümes hayvanları derisi, ördek ve kaz, sosis, salam, pastırma, sucuk
Yağlar: Tereyağı, hidrojene yağlar, sert margarinler, içyağı ve kuyrukyağı
Sebze ve meyveler: Belirsiz yağda kızartılmış patates ve sebzeler, cips
Tatlılar: Dondurma, baklava, kremalı pasta, hazır pasta ve bisküvi, hazır pudingler, çikolata ve tüm hazır tatlılar
Kuruyemişler: Hindistancevizi
İçecekler ve soslar
Fazla tuz
Hazır salata sosları
Mayonez

İlaçla değil diyetle tedavi

Damarların düşmanı kolesterolle savaşmanın yolu diyetle tedavi. Kolestrol Diyeti sebze ve meyve ağırlıklı bir mönüyle sağlık ve güzellik vaat ediyor

Kolesterol tedavisinde en önemli konu, ilaçsız tedavilerdir. Beslenme alışkanlığının değiştirilmesi, kolesterolün düşürülerek kontrol altında tutulması açısından önem taşır. Doymuş yağ ve kolesterol oranı düşük besinleri tüketme, diyetin başlıca özelliğidir. Süt ve süt ürünlerini sınırlamak, kolesterolden zengin olan sakatat ve şarküteri ürünlerini tüketmemek, yumurta miktarını sınırlamak, daha çok sebze ve meyveye yönelmek bu diyetin özelliğidir.
Vücudumuzdaki bazı sistemlerin işleyişini sürdürebilmesi için gerekli olan kolestrol, beyin, sinirler, kalp, bağırsaklar, kaslar ve karaciğer başta olmak üzere tüm organlarda yaygın olarak bulunur.
Kandaki fazla miktarda kolesterol, kan damarlarında birikir ve damar sertliğine yol açar. Kolesterol, hangi organın damarında birikirse o organa ait hastalıklar ortaya çıkar. Örneğin, kalbi besleyen atardamarlarda birikirse, göğüs ağrısı, kalp krizi gibi sorunlara neden olur. Böbrek damarlarında ise, yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliğine yol açabilir.

'İyi huylu' ve 'huysuz'

Yağ kıvamındaki kolesterolün, kanda çözünmesi ve taşınması için karaciğerde bir proteinle birleştirilmesi gerekir. Bu kolesterol ve protein birleşimine lipoprotein adı verilir. LDL (Low Density Lipoprotein, düşük yoğunluklu lipoprotein): Kötü huylu kolesterol ve HDL (High Density Lipoprotein, yüksek yoğunluklu lipoprotein): İyi huylu kolesterol, bunlara örnektir.
Kanda kolesterol ve düşük yoğunluklu lipoproteinin kolesterolün yüksek olması, hasta için risk taşır. Yüksek yoğunluklu kolesterolünün düşük olması da bir risktir. Bu riske sahip hastalarda, kalp krizi, felç, damar tıkanıklığı, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların ortaya çıkma olasılığı daha fazladır.
Kolesterolün yüksek olması, yağ metabolizmasındaki bozukluğa işarettir. Bu tür durumlarda kişiden kan alınarak öncelikle kolesterol, kötü huylu kolesterol, iyi huylu kolesterol ve trigliserid düzeyi ölçülmesi ve sonuçlara göre bir tedavi yönteminin belirlenmesi gerekir. Kandaki kolesterol düzeyini etkileyen birçok faktör vardır. Bunların arasında kalıtımsal faktörler; yediğimiz gıdalar; şişmanlık ve stres önemlidir.
Kolesterol yüksekliğinde belirti ve bulgular, çoğu zaman ani kolesterol yükselmesine bağlı değildir, uzun süreli kolesterol yüksekliğinin damar duvarında kolesterol birikmesine yol açmasının sonucudur. Şişmanlık ise, kolesterolün yükselmesine neden olur.
Dikkat edilmesi gereken bir başka konu da, kolesterol yüksekliğinin her yaştan insanda görülebilmesidir. Yağ oranı yüksek gıdalarla beslenen genç ve çocukların damarlarında da kolesterol birikimi başlayabilir. Son yıllarda yaygınlaşan fast-food beslenme tarzı nedeniyle obezite ve kolestrol yüksekliği ciddi bir sorundur.

Alışkanlıklarınızı değiştirin

Doymamış yağ oranı yüksek olan sıvıyağları tercih edin.

Sebze, meyve ve tahıllara yönelin.

Kızartmalardan kaçının.

Beyaz eti tercih edin.

Tansiyonunuz için tuzu azaltın.

Karaciğer ve böbrek gibi kolesterolü fazla olan etlerden uzak durun.

Yağı azaltılmış peynir ve sütü tercih edin, ama miktarını sınırlandırın.
Ailesinde kalp damar, diyabet, hipertansiyon, kanser gibi hastalıklar bulunanlar sağlıklı beslenmeyi yani yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmek ve uygulamak zorundadırlar.

Doktor görüşü

Dr. Gündüz Tezmen, Montignac ve Kolestrol Diyeti'ni artı ve eksileriyle değerlendirdi:
Montignac Diyeti: Beslenme uzmanı Montignac tarafından geliştirildiği için onun adını taşıyan bu diyet, aslında beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesini amaçlıyor. İnsanı acıktıran ve aynı zamanda yağların depolanmasına yol açan etkenin, kandaki şekerin yakılmasını sağlayan insülinin aşırı salgılanması olduğu gerçeğinden yola çıkıyor. Bu amaçla proteinlerle karbonhidratlı gıdaların aynı zamanda alınmamasını ve insülin salgılatıcı özellik anlamına gelen glisemik indeksi yüksek, şeker, beyaz un, patates ve pirinç gibi gıdalardan uzak durulmasını amaçlıyor. Aç kalmadan kilo vermenize olanak tanıdığı için tercih ediliyor.
Kolesterole karşı diyet: Kolesterol yüksekliği çağımızın en önemli sorunlarından olan damar sertliği ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kalp krizi ve felç gibi önemli sağlık sorunlarının oluşmasındaki risk faktörlerinin başında gelir. Her ne kadar kolesterolün önemli bir kısmı bünye tarafından üretilirse de, kandaki kolesterol düzeyinin yüksekliğinde gıdalarla alınan kolesterol ve doymuş yağların rolü büyüktür. Kolesterol yüksekliği nedeniyle bir sağlık sorunuyla karşılaşmadan ya da kandaki kolesterol yüksekliğini düşürmek için yaşam boyu sürecek bir ilaç tedavisine başlamadan önce bilinçli bir diyete başvurmak gereklidir.

başlayacağım hilacim malzemelerimde gelsin bi.Allah bilir eve ne zaman gelir ilçeye haftada 1 gün geliyo kargolar eğer gününe denk gelmezse 1 hafta sürüyor gelmesi.bide günün iyi ayarlamalıyım atak evresini aksatmamam lazım.

olabilir canım karatayda taze meyve yasak galiba montide bir kaç meyve dışında tüm meyveler serbest.

Meyve yasak değil ama çok yemeyin deniliyor karatayda.

bilemem ki..
inş. o zaman 2 kg koyaım inş..

anla beni yavrum

Hadi koy bakalım

Teşekkür ederim Gönül çok mantıklı ..

Yaşasın birini daha ikna ettik
Ayşe'cim eşinin geleceği zaman sana uygun hamur işleri yaparsın iyi olur.
Ama atak o yokken olsa daha iyi tabi.

dukanda hesaplama yaptım
ideal kg 57 miş

Nasi yapiorsunuz o hesaplamayi bana da yapin noooolaar :26:

bilemem ki..
inş. o zaman 2 kg koyaım inş..

anla beni yavrum

tOPIGIN tansiyonu yukselecek simdi

Bende yapsam 55 olana kadar bende yapmak istiyorum bunuuu

Yaşasın birini daha ikna ettik
Ayşe'cim eşinin geleceği zaman sana uygun hamur işleri yaparsın iyi olur.
Ama atak o yokken olsa daha iyi tabi.

Yok canım yurt/apart arası bir yerdeyim.
21 yaşındayım.

canım eşimin eve gelmesi problem değil benim eşim hamur işini falan sevmez zaten gıcık oluyorum keşke sevmeyen ben olsaydım
arkadaşlar çağırıyorlar vs o zaman problem oluyor atak dönemi aksasın istemiyorum.bu hafat içi günü belli değil gideceğim bir yer var

yemek yapıyorsun ya ondan sormuştum fırınınız falan var o zaman ne güzel

Kız sen ne hamarat çıktın böyle. diyet miyet ama ne güzel şeyler yapıyorsun.SENİ ALAN YAŞADI

Nasi yapiorsunuz o hesaplamayi bana da yapin noooolaar :26:

tOPIGIN tansiyonu yukselecek simdi

Bende yapsam 55 olana kadar bende yapmak istiyorum bunuuu

dukan diyetinin resmi sitesinden yaptım.bir blogda türkçeye çevirmişler ikisine bakarak yaptım benim ingilizcem kıt biraz.hiç gerek yok hesaplamaya bişey sanmıştım bende benim hedef kgma saygı bile duymuyor kafasına göre düşeceğim kg yu yazmış adam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…