günaydin arkadaslar
bu mesaj bildirimini gun olarak mi yapiyoruz iki gunde bir mi? listeden 2 gunde bir anladim? yada bugün aksam mi?yada hergün mü ? :))
simdi kizim musade ederse gecmise bakayim
buarada sampiOOoOoOoOoOoOooooOOOnn besiktassssssnefes kesen bir mücadeleydi
Merhaba kizlar
Geri dondumm:))
Ozlediniz mi beni
Pazara kadar demistim ama bugun de giremedim
Eve yeni geldim basim da agriyo gecmisi okuyamadim
Yarin tam gaz burdayim
yani toplamda 4 köfteyi ayrı olarak kendime has pişrip yiyebilirim.yanınada cacık ohh.sağolun kızlar:)
Ben GELDUUUMMMM ,SPORUMU YAPTUM DA GELDUUUMM[TABLE="class: grid, width: 500, align: center"]
SPORUM
[TR]
[TD="align: center"]Koşu bandında
KOŞU+YÜRÜYÜŞ
[/TD]
[TD="align: center"]İP ATLAMA
[/TD]
[TD="align: center"]TWESTER
[/TD]
[TD="align: center"]SOPALI HAREKET
[/TD]
[TD="align: center"]SOPALI YAN BEL HAREKETİ
[/TD]
[TD="align: center"]GÖĞÜS HAREKETİ
[/TD]
[TD="align: center"]YER HAREKETLERİ
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]5 KM
[/TD]
[TD="align: center"]250
[/TD]
[TD="align: center"]100
[/TD]
[TD="align: center"]100
[/TD]
[TD="align: center"]100
[/TD]
[TD="align: center"]100
[/TD]
[TD="align: center"]100
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
.
Kendime bir de limonlu soda yaptım.Bakalım neler konuşmuşsunuz.
Yarından itibaren yanımda birşeyler götüreceğim ya da eve gelmeden iş çıkışında yiyebilirim. Çorba çok severim mesela, 7'ye kadar çıkmış olursam bir yerde çorba içip öyle eve gidebilirim.
Teşekkürler kızlar..
Geçmiş olsun bu arada elmalıturta, ameliyat mı oldun yoksa?
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle menümü paylaşayım..
Sabah - peynir, 1 dilim çavdar ekmeği
Öğlen - fırında tavuk göğsü (suyundan yemedim) , az mercimek çorbası, cacık, yarım dilim ekmek... (çorba fazla oldu sanırım içmeyebilirdim..)
Akşam - Salata, 2 kaşık taze fasuyle
2lt'den fazla su, 2 bardak yeşil çay (bende işyerinde sadece sallama olanlardan içebiliyorum, doğadan alıyorlar)
Kötü kısmı ise, akşam 9 eve geldim ve bahsettiğim akşam yemeğini 9'da yedim. Buna bir çözüm bulmam gerekiyor. Ama geç geldiğimde ne yapmam gerek bilmiyorum..
Zararlı bildiğimiz ama kilo vermek için aslında yararlı olan besinler nelerdir?
Gerçekte 'aman sakın yeme' diye tanımlanan yiyeyecek ve içeceklerin, belki de sağlığımıza ve diyetimize faydalı olabileceği hiç aklınıza geldi mi?
Bakın hangi yiyecekleri zayıflama sürecinizde listenizden çıkarmamalı, tam tersine kilo vermek için faydalanmalısınız?
Yumurta; her zaman kolesterol açışından az tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir, ayrıca beyazı ve sarısını ayrı ayrı tüketmek gerektiği de söylenir.
Bir adet yumurtanın beyazında, kolesterol ve yağ yoktur ancak sarısında 213 mg kolesterol bulunur. Besinlerdeki yüksek kolesterolün, kan kolesterolünde direkt artışa neden olduğu düşünülmüş ve bu nedenle yumurta tüm diyetlerden uzak tutulmuş ve az tüketilmiştir.
Ancak yumurta; tüm besinler içerisinde en kaliteli proteini içermektedir. Çünkü yumurta proteinin de insan vücudunda sentezlenemeyen ve kesinlikle besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan "elzem amino asitleri" bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksektir, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine dönüşebilmektedir. Yumurta başlıca A, D, E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diğer vitaminleri de önemli oranda içermektedir. Yumurta sarısındaki A vitamini gözün iyi görmesini sağlar, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için de gereklidir. D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir. Yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmasını engeller. Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız için çok önemli olan mineralleri de içermektedir.
Kırmızı et; genelde beslenme önerilerinde her zaman sağlıksız bir besin olarak lanse edilmiştir.
Neden olarak kırmızı etin sindiriminde meydana gelen güçlük ile bağırsaklarda besinin parçalanması sırasında oluşan kanser yapıcı maddelerin sağlığı verdiği tehdit olarak gösterilmesi olmuştur.
Dünya Sağlık Örgütünün diyet ve kanser araştırmalarına baktığımızda, Batılı ülkelerde tüm kanser vakalarının en az % 30’ünün diyet etmenlerine bağlı olduğunu göstermektedir. Hatta kanser araştırmacıları diyet ve kanser arasındaki bağlantıyı araştırmaya başladıklarında ilk majör etken olarak kırmızı etten kaçınılmanın en etkin yol olduğunu bildirmeye başlamışlardır. Hatta kırmızı et tüketiminin azalması ile daha az hastalıklara yakalanma olacağı ihtimalini de belirtmişlerdir. Kırmızı etin yağ ve kolesterol içeriğinin yüksek olmasının prostat ve meme kanserleri için riski arttıran bir hormon üretimini de sağladığı düşünüldüğünde ülkemiz için çok önemli bir riskli besin konumuna geldiği düşüncesi ağır basmaktadır.
Diğer yandan kırmızı et; protein bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Protein, vücuttaki dokuların gelişmesi, yeni dokuların oluşması ve hasar gören dokuların tamiri için gereklidir. Ayrıca ette yüksek miktarda, kırmızı kan hücreleri için çok gerekli olan B12 vitamini, yanı sıra deri sağlığı ve yeni hücrelerin yapılanması için çinko bulunur.
O zaman kırmızı eti nasıl ve ne sıklıkta yemenin doğru olacağını bilmekte fayda var. Kırmızı eti haftada 2’den fazla yememek kanserden korunmak açısından önemli bir değişimdir. İkincisi bu besinleri kendi suyunda düdüklüde veya buharda pişirerek yemek en sağlıklı olanıdır. Böylece yukarıda bahsettiğimiz kanser bileşiklerinin oluşmasını da engellemiş oluruz.
Yağı görünmeyecek kadar yani tamamen yağsız et yemek oldukça önemlidir. Etin işlenmiş ürünler olan salam, jambon, sosis, sucuk ve salamı mutfaklardan çıkarmak gerekir. Ve en önemlisi sağlıklı pişirilen eti bol değişik renkte taze sebze ile yemek en değerlisidir.
Makarna; vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağıdır.
Makarna; A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıdadır. Makarnadaki yağ ve sodyum oranı çok düşüktür. Kolesterol riski de bulunmaz.
Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alır ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşür.
Bu nedenle, kolay hazmedilir. Ayrıca, makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar da bulunmaz.
Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslardır.
Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış bir tabak makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir.
Kahvenin, astım hastalarına yardımcı bir içecek olduğu yaklaşık 150 yıldır bilinmektedir.
Kahvenin içerisindeki kafein nefes yollarını açıcı etkiye sahiptir. Kahvenin de yeşil çay ve siyah çay gibi iyi bir antioksidan kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Hatta kahve işlenme sürecinde de içindeki antioksidanları kaybetmemektedir. Bilindiği üzere antioksidanlar kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engelleyici özelliktedirler. Yapılan araştırmalar, kahve alışkanlığına sahip yaşlıların, hafızalarının daha kuvvetli olduğunu kanıtlıyor.
Günde bir fincan kahve içen erkeklerin Parkinson hastalığı riski, yüzde 40'a varan oranlarda azalıyor. Ayrıca sütsüz siyah kahveyi şekersiz tükettiğinizde kalori ve yağ almadan metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Peynir; süt ürünleri arasında besin değeri en yüksek olanıdır, protein minerler ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakımından zengin bir kaynaktır. A, B ve E vitaminleri, kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir protein açısından sütle aynı gereksinimi karşılayacak değerdedir. Özellikle beyaz peynir ve lor protein açısından zengindir.
100 gram peynir yetişkin bir insanın günlük mineral ihtiyacını karşılayabilir.
Peynir, kolay hazmedilir ve diğer gıdaların hazmolmasına yardımcı olur. Ayrıca Kemik erimesini önler, mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir, ishali tedavi eder ve diş çürüklerini önler.
Kızlar makarna dışında bana çok mantıklı geldi çünki zaten bildiğimiz ve sık tükettiğimiz besinlerden. Makarna işide hoşuma gitmedi değil
Teşekkürler Ferhan'cım diğeri çok uzun olduğu için o an okuyamadım ama birazdan okuyacağım. O zaman söylerim fikrimi
Bende Galatasaray lıyım canım
Boşver canım bir ara ben içiyordum iyi gidiyor zannediyorsun ama gitmiyormuş. Allah beni kurtardı darısı kurtulmak isteyenlerin başına.
canım yeşilaycıyız hepimiz dimi boşver iyi birşey değil biz sek içelim kahvemizi:)
ay bende mi yapıversem tatlandırıcılı bir kahve nasıl karnım aç belkim o tutar beni
kızlar bu arada ya bu dikiş olan tarafım böyle beyaz beze gibi bişi olmus içinden beyaz birşey aktı bugün nromal midir ki ya haftaya kontrole gidicem ama kızardı falan orası doktor kızaracak demişti ama bu beyazlık ne yahu akıyor falan :2::2:
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle menümü paylaşayım..
Sabah - peynir, 1 dilim çavdar ekmeği
Öğlen - fırında tavuk göğsü (suyundan yemedim) , az mercimek çorbası, cacık, yarım dilim ekmek... (çorba fazla oldu sanırım içmeyebilirdim..)
Akşam - Salata, 2 kaşık taze fasuyle
2lt'den fazla su, 2 bardak yeşil çay (bende işyerinde sadece sallama olanlardan içebiliyorum, doğadan alıyorlar)
Kötü kısmı ise, akşam 9 eve geldim ve bahsettiğim akşam yemeğini 9'da yedim. Buna bir çözüm bulmam gerekiyor. Ama geç geldiğimde ne yapmam gerek bilmiyorum..
Ben GELDUUUMMMM ,SPORUMU YAPTUM DA GELDUUUMM[TABLE="class: grid, width: 500, align: center"]
SPORUM
[TR]
[TD="align: center"]Koşu bandında
KOŞU+YÜRÜYÜŞ[/TD]
[TD="align: center"]İP ATLAMA[/TD]
[TD="align: center"]TWESTER[/TD]
[TD="align: center"]SOPALI HAREKET[/TD]
[TD="align: center"]SOPALI YAN BEL HAREKETİ[/TD]
[TD="align: center"]GÖĞÜS HAREKETİ[/TD]
[TD="align: center"]YER HAREKETLERİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]5 KM[/TD]
[TD="align: center"]250[/TD]
[TD="align: center"]100[/TD]
[TD="align: center"]100[/TD]
[TD="align: center"]100[/TD]
[TD="align: center"]100[/TD]
[TD="align: center"]100[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
.
Kendime bir de limonlu soda yaptım.Bakalım neler konuşmuşsunuz.
Günaydın kızzlar ben bi geçmişe gideyim
Bu da dünkü menüm
Sabah:
2 dlm tam buğday ekmek
1 domates
1 salatalık
2 kk peynir
Ara: yok
Öğlen: yok
ara: yok
Akşam:
1 kase çorba
2 yk kıyma kavurması
1 domates
Merhaba kizlar
Geri dondumm:))
Ozlediniz mi beni
Pazara kadar demistim ama bugun de giremedim
Eve yeni geldim basim da agriyo gecmisi okuyamadim
Yarin tam gaz burdayim
Piacım ben normalde karşıyım boş geçen öğünlere, ama dün ara öğünlerim yoktu yanımda ve ilk defa canım istemedi, yoksa ben hayatta dayanamazdım, ayrıca en çok kızdığım şeydir
Günaydıııııııııııııın bebeklerrrr :103: :103:
Günaydıııııııııııııın bebeklerrrr :103: :103:
bugün gerginim biraz yaa havalardan mı ne ?
tatile de çıkamamadık henüz , ooof off :)
kızlar takıma girmem iyi oldu , sırf sizin için üşenmeden hergün spor yapmaya başladım :))
bana kalsa bir bahane bulur , yapmazdım !
iyi ki motivasyon için katıldım bu yarışa yaa :))
süpermiş
Günaydıııııııın
Kızlar herkese günaydınn :)
Elimden geldiğince takip edeceğim gün içinde. Buarada felaket sıcak bir gün....
30 dk sürüyor zaten ben iyice alıştım yaklaşık 1 haftadır her gün yapıyorumsen yapıyosan bravo canım sana yaav
kaç dakikalık yapıyosun? hergün yapıyomusun ve ne kadar zamandır yapıyosun?
ne çok soru sordum yaa:44:
olsun yavaşta olsa gidiyor ya sakın bozma 90 ları görünce hevesin dahada artacak emin ol.
Kalan yarısınıda yarın yemeyi düşünüyorum canım.
Teşekkürler Ferhan'cım diğeri çok uzun olduğu için o an okuyamadım ama birazdan okuyacağım. O zaman söylerim fikrimi
Menün gayet güzel olmuş yürüyüşünde. Afiyet olsun canım.
Menün güzel olmuş ama püreden uzak dur canım azda olsa yeme.
Sakın haaaa Zeliş'cim o kadar zamandır boşamı uğraşıyorsun. Biraz daha hırslan lütfen. Biz koca koca kadınlarız. Belki annen yaşındayım. Bir tane çocuğum var ve ben çatır çatır kilo veriyorsam seninde vermen lazım. Birdaha böyle sözler duymak istemiyorum senden. Anlaştık mı? Bir şekilde çözeceğiz bu durumu.
Abartmadığın sürece bence bir sakıncası yok. Ama karpuz biraz tehlikeli bir meyve. Şeker oranı yüksek diye biliyorum.
Menün güzel olmuş canım. Kaçamak yapmamışsın aferin.
Bende Galatasaray lıyım canım
Vermezsen bozuşuruz zaten
Boşver canım bir ara ben içiyordum iyi gidiyor zannediyorsun ama gitmiyormuş. Allah beni kurtardı darısı kurtulmak isteyenlerin başına.
Hadi yap bakim biraz spor ama kahveden sonra çarpıntı felan yapmasın. Bende yeni bir hayatın finalini izliyordum. Hakan'a üzüldüm yaaa sevincinden ağladı adam. En son ilkokulda 100 kiloydum diyor. Bizler çok şanslıyız aslında kızlar. Kıymetini bilmemiz lazım.
Yarından itibaren yanımda birşeyler götüreceğim ya da eve gelmeden iş çıkışında yiyebilirim. Çorba çok severim mesela, 7'ye kadar çıkmış olursam bir yerde çorba içip öyle eve gidebilirim.
Teşekkürler kızlar..
Geçmiş olsun bu arada elmalıturta, ameliyat mı oldun yoksa?
özlemez olurmuyuz ablacımMerhaba kizlar
Geri dondumm:))
Ozlediniz mi beni
Pazara kadar demistim ama bugun de giremedim
Eve yeni geldim basim da agriyo gecmisi okuyamadim
Yarin tam gaz burdayim
günaydın ablacım bana kızıyodun öğün atlama diye ama buseferde sen atlamışsınGünaydın kızzlar ben bi geçmişe gideyim
Bu da dünkü menüm
Sabah:
2 dlm tam buğday ekmek
1 domates
1 salatalık
2 kk peynir
Ara: yok
Öğlen: yok
ara: yok
Akşam:
1 kase çorba
2 yk kıyma kavurması
1 domates
günaydin arkadaslar
bu mesaj bildirimini gun olarak mi yapiyoruz iki gunde bir mi? listeden 2 gunde bir anladim? yada bugün aksam mi?yada hergün mü ? :))
simdi kizim musade ederse gecmise bakayim
buarada sampiOOoOoOoOoOoOooooOOOnn besiktassssssnefes kesen bir mücadeleydi
Günaydıııııııııııııın bebeklerrrr :103: :103:
Kızlar herkese günaydınn :)
Elimden geldiğince takip edeceğim gün içinde. Buarada felaket sıcak bir gün....
Günaydın canım, evet çok sıcak, sen nerede oturuyorsun :26:
tahmin edebiliyorum:) illaki aksak gunler oluyor..haklisin
günaydinelmaturtayida cok severim yaaa hafif tarcinli himmmhhhhhhhhh
piacım sen kilo cetveli niye yapmadın bakiim ?
hayır merak ediyorum kilonu aklıma gelmiyo yaa
Günaydıııııııın
Kızlar herkese günaydınn :)
Elimden geldiğince takip edeceğim gün içinde. Buarada felaket sıcak bir gün....
turti ablacım geçmiş olsun iltihap gibi duruyo dikkat et kendine :44:
günaydın ablacım bana kızıyodun öğün atlama diye ama buseferde sen atlamışsın
İstanbuldayım ben maalesef:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?