Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Aynı egzersiz tipini yapmak etkili bir sonuç verir mi?

Kardiyo egzersiz tipini sık sık değiştirmek lazım. Rutin olarak aynı egzersizi yapmak da vücuda bir alışkanlık kazandırır ve yağ yakımını durdurur. Çocukluktan itibaren çok sıkı bir şekilde at biniyor olabilirsiniz. Artık bu sportif bir aktivite değil, bir hobidir. Bu durumda haftalık at binme sürelerini spordan sayamazsınız. Çünkü vücut alışmıştır ve minimum enerjiyle bu egzersizden çıkmayı öğrenmiştir.

Diğer sporlar için de bu geçerli. Çocukluğundan beri yüzen bir kişi yeni başlayana göre çok daha az enerjiyle yüzebilir. Dolayısıyla artık onun koşması, bisiklete binmesi ya da kardiyo egzersiz yapması lazım. Başka bir şey yaptığı anda vücut cevap verir, işte bu yüzden hep değiştireceksiniz.

Aylara Göre Beslenme Şekli

OCAK: Sebze ve et suyu ile hazırlanmış çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz gecen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sistemini düzenler. Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.

ŞUBAT: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.

MART: Mart, yaza hazırlık ayıdır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, ayni zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.

NİSAN: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini tercih edin. Sutlu hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak sut için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

MAYIS: Çilek kısa omurlu bir meyve. içeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçiş mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.

HAZİRAN: Kısa omurlu dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.

TEMMUZ: Semizotu, balıktan sonra en çok omega - 3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega - 3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karsı etkili.

AĞUSTOS: Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun yanı sıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.

EYLÜL: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir. Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı hergün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.

EKİM: Ekim ayı omega - 3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz . Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. içerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin.

Tarçın Tavsiyesi

Arkadaşlar.. Bir tavsiyede bulunmak istiyorum.. Son zamanlarda tarçının metabolizma hızlandırdığına dair sıklıkla birşeyler duyuyorum.. Günde 1 çay kaşığı tarçın kullanmamız gerektiğine dair bilgiler var..
İşe yarar mı henüz bilemiyorum çünkü sadece 2 gündür kullanıyorum.. ama iştahımda bir azalma ve daha sık tuvalet ihtiyacı belirmeye başladı.. Bunlar tarçının mucizesi mi bilemem tabii..

Kullandığım yerleri yazayım hemen:
1- Vazgeçemediğim sakızlı muhallebili dondurma keyfimi artık bol tarçınla yapıyorum.
2- Türk kahvesini pişirirken içine yine tarçın ekliyorum.
3- Filtre kahve hazırlarken, kağıdın içine yine tarçın ekliyorum.
4- Bitki çaylarının içine de serpiyorum..
5- Nescafede de kullanıyorum..

evet onu bende çok sık duydum. bir bardak sütün içine tarçın atıp içiyorlar. yine topiklerde gördüm bende.

yediklerimi yazayım.

sahurda
yarım domates
yarım salatalık
4 zeytin
bir haşlnmış yumurta
bolca şekersiz çay
biraz yağsız peynir
ve yarım dilim kepek ekmeğine incecik sürülmüş bal oda tat versin diye

iftarda
bir kase mercimek çorbası
4 kaşık et kavurma
4 kaşık pilav
ekmek YOK
4 kaşık salata
2 küçük ayran
1 hurma

iftarda ve sahurda dışarıdaydık yiyeceklerim kısıtlı olduğu için bunları tercih ettim iftarda pilav yerine tercih edebieceğim başka bişey yoktu patates kızartması, ekmek ve tulumba tatlısı ymediklerimden. sahurdada kaşar peyniri ve menemen yemediklerimden. saat 11 gibi 5 tane badem yedim. kasılmaları engelliyormuş.

spor yok ama bolca yürüdüm.
su 1,5 lt.

KIZLAR TOPİKLERİ GEZERKEN BİR TOPİK GÖRDÜM.BELKİ DİKKATİNİZİ ÇEKER.
http://www.kadinlarkulubu.com/gunce...gobekten-kurtulma-garantisi.html#post25718262

Çok güzel bilgiler canım teşekkürler.8 dakika olanı yapmayı düşünüyorum.

günaydın,gene kimse yok burda...
Günaydın canım.Evet burası neden bu kadar sessiz.

günaydın herkese çok güzel bi gün geçiririz inşallah
Günaydın Zeliş.

Pilav ve kavurma olmamış.Yiyecek birşey olmadığı için kavurmayı yemişsin ama keşke pilav olmasaydı.

dünkü mesaj sayılarını kime atıyorduk hatırlamıyorum. benim mesaj sayım 8.
Kübraya atılacak.

Merhaba kızlar . .
Evde misafir var giremedim pek ..
Akşama doğru gelirimmm..
mesaj sayılarını atmayanlar atsınlar..

öncelikle suyun çok az,bu sıcakta nasıl dayanıyorsun.pilav çok olmuş.tadımlık 1 kaşık neysede,4 çok.

27 Temmuz mesaj sayıları

Yasmin yaso :22
Mersinli42 : 31
Uzayım : 24
bilgen35 : 14
Kbra23 : 49
nurgulguney: 26

28 temmuz mesaj sayısı

Mersinli42:11
Bilgen35: 12
nurgulguney:8
Kbra23:27

Halen atmayanlar var .. Sorumluluk sahibi olalım Lütfen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…