Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

onun haricinde eşimle kariyer planlarımızı değiştiriyoruz, hayırlısı olsun diyorum çünkü ikimizinde şu andaki işi pek gelecek vaad etmiyor. en önemliside insanın mutlu olması öyle çok paralarda falan gözümüz yok. aslında hayalim kendi işimi kurmak ama şimdilik onuda yapmayacağım 10 yıl sonrasına aktardım

günaydın 13. Takımın muhteşem hatunları
günaydın muhteşem kaptaaannnnn
bu günün lk günaydını benden olsun
günaydınnn.. Ama kaçırmışsın zeynep senden önce davranmışş
afiyet olsun canımm.. Emzirmeye devammmmmmm
günaydınn kısllaarrrrr
günaydın nurgülcümm

kıyamam kuzuyaaa.. Yatmadan ağrı kesici vermende sakınca yok ama abartmamak koşuluyla.. Calgel denedin mi hiç jel şeklinde ağrı kesici dişetlerine masaj yaparak sürüyorsun bayaa rahatlatıyor..
şimdi en tatlı zamanları.. Biraz da konuşmaya başlasın hergün yeni bir kelime ile şaşırtacak seni.. Ayyyy özledim kuzumu

ayrıcana size bişey danışayım hafta sonu misafirim var yine
akşam oturmasına geliyorlar. bende zaten ogün aşure yapmayı planlıyorum onun haricinde etimekli tatlı yapacağım, tuzlu olarakta yufka ve milföy hamurundan yapılan börek, salata olarakta bulgur yada alternatif alabilirim. sizce bu menü yeterlimi yoksa bi çeşit daha tuzlu yapsammı. dolabımda haşhaş var onuda değerlendirmek istiyorum aslında ne yapayım fikirleri verin bakalım

evet emzirmeye devam ama azaldığını fark ediyorum, gündüz yanında olsam daha fazla geliridi değilmi. bir ölçek calpol veriyorum ama çok dolu değil. jel olarak doktorum bi tane vermişti (adını hatırlayamıyorum şimdi) ama pek işe yaramadı. sürmeye çalıştıkça yalayıp yutuyo benimki zaten çok iştahlı ne versem gidiyo yani. şimdilik sadace baba ve dede diyo onlarada geçen hafta beşladı ve ikisinide aynı gün söyledi. çok tatlı yaaaaaa. allah herkesin evladını bağışlasın

Ayyy bi basim agriyor kiii
Bi uyuyayim dedim kizim uyurken,tam daldim buyuk kizim anne telefon demez mi? Agliycaltiimmmmmm
Böyle pit pit pit yapti kafamin iciiiii
Fark etmemis daldigimiiii
Canım kronik bir rahatsızlığın mı var geçmiş olsun baş ağrısını bilirim yani insanı deliye çeviriyor
Benim de ders çalışmaya başlamam lazım ama Ocak ayına bıraktım. Önce bir diyetimi dsipline sokayım da sonra ingilizce çalışmayı hallederim diye düüşündüm
Burayı sadece takım üyelerine kilitlemenin bir yolu yok mu acaba, uyuz oluyorum cidden dışardan yazanlara. Git cafe latte mi ne açtılar oraya yaz yafuuu
Ay kesinlikle katılıyorum rahat rahat yazamıyor insan çekiniyorum açıkcası ben...

Aşurenin kalorisini araştırayım dedim ama 210 dan başlayıp 550 ye kadar sonuç buldum şaşırdım Sizce hangisi doğrudur
Oha okadar var mıymış ya

Şeker oranı biraz fazla olmuş sadece canımcım. Afiyet olsun

Canım senin menülerin hep çok farklı oluyor neye göre hazırlıyorsun?

Ben hafta sonu bildiğin sapıtıyorum ya:26: afiyet olsun canım

Ben de bu gri havalarda depresyona girmeye başlıyorum. Diyetimi mahfettim resmen ama kendime geleceğim çok kararlıyım ya

Canım ben yemek işinden pek anlamam ama aman dikkat et o güzel yemekleri sende kaçamak yapma

Ay resmen içim acıdı kıyamam ya böyle bi acayip oldum:26:
Günaydınn kısllaarrrrr
Günaydın cınımcııııımmmm

Menün çok güzel bence canım ara ara küçük tehlikeli şeyler yemişsin ama azıcık yemişsin hiç bişeycik olmaz afiyet olsun.

günaydın 13. takımın muhteşem hatunları
Günaydın kaptancuuuummmmm

Canım diyet menülerinin kalorisi spor ile birlikte 1200 falan oluyor diye biliyorum. Bana da fazla geliyor menülerin ama çatır çatır kilolarını veriyor gibi görünüyorsun ozaman sorun yok

dilan bu hafta pazartesiden itibaren mesaj sayılarını saymaya başlıyoruz,bilgin olsun.

kızlar mesajların gidecekleri üyelerin lisatesini yarı yazıcam
Tamam kaptancım yazıyorum not defterime

menüm
sabah 1 kae nesfit
ara 1 türk kahvesi
öğle: 1 tabak kurufasulye, 1 dilim ekmek, salata
ara: nescafe
akşam : tam buğday ekmekle yapılmış tost, light limonata, 2 çay kaşığı nutella
su 2 lt
Çok güzel canım menün afiyet olsun.
Kusursuz menü saygılar sevgiler

Afiyet olsun canım menün çok iyi olmuş.

Ay çok az değil mi buuuu:26:

mmmmm kısır güzel giderdi....

neler var kariyer planlarınızın arasında. bence aşure varken etimek tatlısı hiç yenmez. kaç kişi gelecekler?

dünkü menüm
sabah
2 dilim karışık tahıl ekmeği unonun
1 haşlanmış yumurta
1 çay kaşığı kadar bal
bi kk süzme beyaz peynir
2 zeytin

öğle
bir dolu kase nesfit light sütle
içine iki avuç yulaf ezmesi

ara
1ad galeta

akşam
yarım tabak nohut (susuz :))
yarım tabak pilav

bi tanede hamburger

neler var kariyer planlarınızın arasında. bence aşure varken etimek tatlısı hiç yenmez. kaç kişi gelecekler?

ben insanlara bişeyler yedirmeyi çok severim mutfakta vakit geçirmek zaten en büyük hobilerim arasında şimdi şöyle yapacağım önce tuzlularımı ve etimek tatlımı ikram edeceğim çayla, arkasından aşure vereceğim böylece hepsi yenecek 10-12 kişi gelecek üstünede çerez ikram ederim diyorum, meyvede düşündüm ama bayar aşureden sonra

afiyet olsun hamburger hariç güzel

Dilan canım benim uyduğum sizin uymadığın bir sürü ayrıntı var o yüzden böyle bir farklılık oluşuyor olabilir.Ayrıca canım diyetisyenlerin olmasının sebebinin herkesin farklı olmasıdır yani 1200 kalorilik diyet uygulanması gerekiyor diye düşünmek çok kötü bir düşünce.

Canım menülerimi şu şekilde belirliyorum.Her sabah kalkıp bugünkü antrenmanımı düşünüyorum ne zaman yapıcağımı belirliyorum.Antrenmanıma kadar yüksek karbonhidrat ağırlık besleniyorum.Antrenman sonrası karbonhidrat alımım azalıyor protein alımım artıyor.Haftada 1 gün 4000-4500 kalorilik diyet ve 180 gr protein şeklinde ayarlıyorum diğer günler 2000-2200 kalorilik diyet ve 100-130 gr arası protein şeklinde ayarlıyorum.

Ben kaçıyorum akşam gelirim tekrar.Menüsünü yazan arkadaşlar vaktim yoktu yorumlayacak.Gelince halledicem.

Hepimiz bu günü güzel bitirelim hadi bakalım

afiyet olsun gayet güzel

naber zeynep neler yapıyon, ne zamandır karşılaşamamıştık
iyi canım ne olsun.bende değişen pek bişey yok,kızımın büyümesi haricinde.nerdeyse 14 aylık oldu.tambir canavar :111:

diş iiçin ben dentinoks kullanıyorum.buz dolabında saklıyorum bağırınca ağrı kesiciden sonra diş etlerine parmağımla sürüyorum.buz gibi rahatlatıyor.

ben gençken kariyer diyordum ama şimdi hiç gözüm yok.

haşhaşlı çörek yada tosunum yapabilirsin.tarifleri nette var.tosunum yeşil mercimekle yapılıyor.muhteşemdir.yani ben çok severim.ben ne sevmemki zaten
herşey tamamda hamburger nerden çıktı nurgülbu defa sana ceza vereceğim,tamam mı!!! 200 mekik.istediğin şekilde yapabilirsin.bundan sonra kaçamaklara af yok duyrula

Haklısın canım sonuçta dediğim gibi sen bu şekilde kilo verebiliyorsan sen diyetin zaten budur.

Hamburgeri ne zaman yedin canım? Bir de nasıl bir hamburger ki bu?

afiyet olsun gayet güzel

herşey tamamda hamburger nerden çıktı nurgülbu defa sana ceza vereceğim,tamam mı!!! 200 mekik.istediğin şekilde yapabilirsin.bundan sonra kaçamaklara af yok duyrula

ay sorma yaa ders çalışmak ne sıkıcı şey biliyosun. eşimle pazar günü alışverişimizde hamburger ekmeği, karşar gibi bi peynir var ama daha sarı dilimli ondan ve hamburger köftesi almıştık ya benim canım çok istedi dedi ona yaptım yemicektim ama dayanamadım işte tmm. karışık mekik çekerim akşama. hakettim

Aşure Günü geldi çattı. Diğer tatlıların kalori değerleri göz önünde bulundurulduğunda aşure hem oldukça masum hem de besleyici kalıyor

Birbirinden farklı bir sürü lezzetin bir araya gelerek muhteşem bir tat oluşturduğu aşurenin aynı zamanda ne kadar yararlı olduğunu Beslenme ve diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu anlattı:

AŞURE NEDEN FAYDALI?
İçeriği oldukça yoğun olduğu için diyet yapanların kaçtığı aşure, aslında diğer tatlıların kalori değerleri göz önünde bulundurulduğunda çok masumdur. Ayrıca glisemik indeksi düşük; besleyiciliği ve yararı çok yüksek bir tatlıdır.

Aşurenin içerisinde yer alan besinler ve özellikleri:

Baklagiller (buğday, nohut, kuru fasulye, pirinç): Buğday ve baklagillerin tanelerinin dış kısımları, yüksek miktarda kalp damar sağlığını koruyan, kolesterol düşüren ve özellikle kan şekerini düzenleyen posa içerir.
Özellikle kalp damar sağlığı problemi yaşayanların ve diyabet hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken bir besin. Baklagillerin iç kısımları nişasta içerdiği halde dış kısımlarının posalı olması nişastanın kana karışmasını yavaşlatarak sağlıklı beslenmeye yardımcı olur. Şekeri düşük tutar.
Baklagiller doymamış yağ asitleri içerir. En çok protein, kalsiyum, çinko, magnezyum, demir mineralleri içeren tahıllar kuru fasulye ve nohuttur. Ama dış kabuğu sindirilemeyen posalar (fitat ve tanenler) içerdiği için kalsiyum ve demir emilimi düşüktür. Doğru pişirilirse, yeterli miktarda ıslatılırsa fitat ve tanenlerin etkisi kaybolur. Demir ve kalsiyumu engelleyici etkisini kaybeder. B ve E vitaminlerinden çok zengin olmasına rağmen; B 12 için ciddi bir kaynak değildir.

Kuru kayısı, kuru üzüm gibi kuru meyveler: Baklagillerle ve proteinlerle birleştiği takdirde içerdiği şeker kana çok yavaş karıştığı için verdiği lezzet sağlığınızı olumsuz yönde etkilemez. Glisemik indeksi düşüktür.

Fındık, susam, ceviz gibi kuruyemişler: Fındık, susam, ceviz, yağlı tohumlardır. B grubu vitaminler, mineral, yağ ve protein içeriği çok yüksektir. Doymamış yağ, e vitamini, magnezyum, flavonoit (antioksidan) içerir. Kalp hastalıkları ve kanserden korunmak için düzenli tüketilmesi gereken bir gruptur.

Tarçın: Kan şekerini dengeler.

gençken ne demek kız, kariyer gençken yapılacak diye bişey yokki. ayrıcanada devlet memurusun zaten yapma başka bi plan bence
haline şükret.
haşhaşlı çöreğin nasıl yapıldığını biliyorum sorunum o değil zaten milföyden ve yufkadan yapılan börek yapacağım (bulursam foto koyayım) onun yanına yaparsam çok mu olur diyom, çünkü salata ve tatlı ve aşure olacak. bi yandanda dolabımda haşhaş var eskşehirden getirdiydi kayınpeder onuda değerlendirmek istiyom, bu konuda kararsız kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…