- 20 Ocak 2012
- 25.928
- 34.600
- 798
- 43
Betül senin Cemileee televizyondaa :))
Cemile kim kız diyecektim ki aşağıdaki mesajı gördüm

Evim Şahanede izledim aksesuar alısverisini ordan yaptılar tophanedeymis merkezi ordan..
Allahım yaaa seyretmedik program bırakmamışlar akşama kadar. Evde oturup toto büyüteceğinize çıkın dışarı yürüyün koşun biraz hareket edin

Ay bakamadim videolara ama brnm
Spora baslamam lazim yaaa
Guzek evime yakin bir spor salonu olsun istiyorummm pilates icin.
Bir tane var sadece bayanlara ozel olan ama o portakal. Sevmiyorum pek orayi
Aslinda zaten gerekli motivem olsa evde de yapiliyor videolar, disarda yuruyus flnn
Bencede Betül illaki spor salonuna gitmeye gerek yok. Bence en basiti temiz havada tempolu bir yürüyüş. Evde sizi tutan bişey yok. İstediğiniz zaman çıkabilirsiniz dışarı. Bence bunu değerlendirin. Çünki ben diyet yaparken kızı bırakıp çıkamıyordum dışarı ama her fırsatı değerlendiriyordum.
Neden ben burdayken kimsecikler olmuyor ya
Neyse konumuza dönelim. Kızlar, evde de uygulayabileceğiniz 21 dakikalık çok güzel bi egzersiz programı buldum. Yine kk'de bi gün bi topicte okumuştum. Nasıl kilo verdiğini anlatan kişi bulunduğu yerde sanırım kanada'da yaşıyordu "Booty camp" denen bi kardiyo programına katıldığını ve yine yanılmıyorsam haftada 2 gün 1'er saat bu programı uygulayarak 1 ayda 12 cm inceldiğini yazmıştı. Bu videoda da o tarz egzersizler yer alıyor. Bizim klasik egzersizlerden biraz daha farklı bir yönü var zaten izlerseniz anlycaksınız. Ben bazı günler bunu yapmayı düşünüyorum. Siz de yapın.. Gerçekten kardiyo yapmak inanılmaz bi incelme sağlıyor ben sadece haftanın 3 günü spor salonunda bu şekilde 2 haftada bile inanılmaz değişmiştim bütün kıyafetlerimden hissedebiliyordum.. Ve sanırım bu videodaki hareketler bizim bildiğimz klasik egzersizlerden daha zorlayıcı olduğu için daha fazla kalori yakılmasını sağlayacaktır..
Denise Austin: Strength Boot Camp Workout - YouTube
Ayrıca bu video da var. 12 dakikalık daha kısa bir video ama yine etkili hareketler. Yukarıdaki video ile aynı kişi gösteriyor zaten. Bu alanda yurt dışının Ebru Şallı'sı bu kadın :))))
Denise Austin: Abs & Lower Body Workout - YouTube![]()
Bunlar Lesli ye benziyor canım. İkinciside kızların dediği jillianı anımsatıyor. Bence bunlar hedefe yaklaşıldığı zaman yapılmalı. Özellikle kaslara yönelik çalışmalar. Kilo verme döneminde yürümek ve koşmak lazım.
Birde Jillian Michaels e bak istersen ben onu daha cok begeniyorum hep soyluyorum bu kadini ama gercekten etkili bir kere yapinca bile heryerin agrimaya basliyor daha basarili gibi bana gore
Telefonda oldugum icin link atamiyorum direk youtube uygulamasinda aciyor cunku bilg actgmda atarim
Sen şuan onu yapabilirsin Ecem çünki hedefine çok az kaldı. Ama Tuğba için çok erken. Önce onun yürüyüşle başlaması lazım.
menüm arkadaslar:
sabah:1 dilim köy ekmeği
peynir,zeytin,domates ,bal,1 yumurta
ara:2 hurma
öğlen:1 kase bulgur pilavı
akşam:3 köfte,az yoğurt
45 dakika aletli spor,2.5 lt su,form çay
Afiyet olsun Gül'cüm. Takıma ilk geldiğin günden beri kahvaltında bal var canım. Bu kadar sık yemek ne kadar yiyorsun miktarını bilmiyorum ama kilo vermeni etkiliyor olabilir. Bence balı artık kahvaltından çıkarman lazım. Öğlen bulgur pilavı yemişsin onun yerine daha doyurucu bir sebze yemeği yiyebilirdin. Sporun ve suyun güzel olmuş. Form çaya gelince onun yerine yeşil çay iç daha sağlıklı. Form çayını önermiyorum ben. Bir süre sonra barsak tembelliğine sebep oluyor.
MENÜM
Kahvaltı (geç yaptım)
1 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
Öğle
1 kâse pul biberli yoğurt
2 yemek k. kadar yağsız kuşbaşı tavuk
Akşam
1 kâse pul biberli yoğurt
1 kâse bezelye
+2,5 Lt su
+3 bardak yeşilçay
+yaklaşık yarım saat aerobik
Bezelye haricinde menün çok güzel olmuş. Bezelyeni glisemik indeksi yüksek. Bu nedenle diyette uzak durmamız gereken yiyeceklerden. Su ve spor güzel olmuş. Afiyet olsun.
Menüm
Sabah
Yarım haslanmıs patates
Ögle
Yagsız Tost
Aksam
2 catal tavuk
2 catal makarna
2 lt su
Bugün menünün çoğunluğu karbonhidrat. Farkındasın dimi. Ayrıca patatesin glisemik indeksi yüksek. (Pirinç, patates ve bezelye glisemik indeksi yüksek yiyeceklerden) Tost ve makarna. Sağlıksız ve bol karbonhidratlı bir menü olmuş. Su için tebrik ediyorum 2 litre senin için güzel. Ama yine spor yok

Faydalı bilgiler vermeye devamBazı yiyeceklerin zayıflama sürecine destek olduğu bi gerçek..
Elma yemek zayıflatırmı?
Elmanın faydaları hakkında çok şey söylendi. Kısaca toparlamak gerekirse yüksek oranda bitkisel lif içermesi ve ol sulu olması, elmayı ve özellikle yeşil elma, ara öğünlerde açlık bastırıcı yiyecek olarak kullanılan değerli bir meyve türüdür. Orta boy bir yeşil elmanın % 85 i su; %5 i ise suda çözülebilen bitkisel liflerden oluşmaktadır. Elmada bulunan flavonoidler, kanseri önlemekte, kalp, akciğer, damar hastalıklarının ortaya çıkma riskini önemli ölçüde düşürmekte, kolesterol den kaynaklanan sıkıntı ve sorunları da hafifletmektedir.
Yumurta yemek zayıflatırmı?
İyi bir protein kaynağıdır. ABD deki bir araştırmada sabah kahvaltılarında 2 adet haşlanmış yumurta yiyen kişilerin gün sonunda 400 kalori daha az yemek yediği görülmektedir. Kilo kontrolü amacıyla da bolca kullanılabilecek olan tavuk yumurtası, omega 3 yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir.
Karnıbahar yemek zayıflatırmı?
Kanıbahar da bolca lifli yapıda olması ve çok düşük kalori ve enerhi ihtiva etmemesi nedeniyle diyet uygulayanlarca sık bir biçimde tüketilmesi tavsiye edilen bir sebzedir. Karnıbahar yiyemeyenler için brokoli br ıspanak ta denenebilir.
Yoğurt yemek zayıflatırmı?
Yoğurt bir süt ürünüdür ve kalsiyum minerali bakımından oldukça zengindir. Kalsiyum kanda, yağ yapımı ve depolaması sürecini bayağı ağırlaştırmakta ve metabolizmayı hızlandıran yiyecek vazifesini görmektedir.
Yulaf ezmesi zayıflatırmı?
Özellikle sabah kahvaltılarında yağsı süt ile yulaf ezmesi tüketilirse daha düşük bir vücut kitle endeksine sahip olacağınızı müjdeleyebilirim. Yulaf ezmesi, çavdar ile birlikte tahıllar arasında en düşük kaloriye ve en yüksek kepek oranına sahip yiyecektir. Yulaf ezmesi içerisindeki kepekler, bolca bitkisel lifler barındırır. Uzun süreli tokluk hissi ve metabolizmayı hızlandırmak için yulaf ezmesi tüketmenizi tavsiye ediyorum. Yulaf ezmesi aynı zamanda son derece besleyicidir. İçerisinde çok yüksek oranda bulunan protein nedeniyle çocuklar için boy uzaması amacıyla boy uzatan besinler olarak kullanılabilir.
Yer fıstığı zayıflatırmı?
Yer fıstığı gün içerisinde fazla yemek yemenizi önleyen, mideyi dolu yapan, iştah kesen bir yiyecektir. Yer fıstığı sadece zayıflamak için değil, kilo kontrolü için de tüketilebilir.
Çorba içmek zayıflatırmı?
Çorbalar, iyi bir zayıflama ve kilo verme şeklidir.günde 2 kase sebze çorbası içen kişilerde 6 ayda verilen kilo miktarının 5-10 kilo arası olduğu görülmüştür. Çorbanın zayıflatıcı etkisinden azami derecede faydalanmak için her bir kase çorba ile birlikte 3-4 bardak su içiniz.
Balık yemek zayıflatırmı?
Avustralya da yapılan bir araştırmada balık etinin 38 yaygın besin türü arasında en fazla doyurucu (tokluk hissi oluşturan) yiyecektir Özellikle akşam yemeklerinde kırmızı et yerine balık eti yerseniz % 15 daha az kalori almış olursunuz. Balığın iştah kesici olmasının 2 nedeni vardır. Bunlardan birincisi, proteince zengin olmasıdır. Proteinler diğer besin gruplarına nazaran daha geç sindirilirler ve daha fazla midede dururlar. İkinci olarak ta balık eti kokusunun iştah kesici ve doygunluk sağlayıcı olmasıdır. Balık yemeği hazırlarken soya fasülyesi, zencefil ve limon gibi zayıflatan yiyecekler’den bolca faydalanınız.
Bulgur zayıflatırmı?
Yüksek oranda lifli yapısı ile bulgur pilavı, hem doyurucu ve tok tutucu, hem de düşük kalori miktarına sahip bir yiyecektir. Pirinç ve ekmek gibi kilo aldıran yiyecekler yerine bulgur tüketerek hem tahıllardan elde edilmesi gereken günlük karbonhidrat ve B6 ve E vitamini, demir minerali ve protein ihtiyacınız karşılanır, hem de bulgur içerisinde yer alan diyet fiberleri ile insülin dengesi sağlanarak kan şekerinin düşmesi engellenmiş olur. Bu da doygunluk hissi ve daha az kalori alımı demektir. Diğer bir ifadeyle bulgur yemek zayıflatırmı derseniz bunun cevabı olumludur.
Salata yemek zayıflatırmı?
Diyet denilince birçoklarının aklına diyet gelmektedir. Ancak salata olarak hayal ettiğiniz şey, domates ve üçbeş yeşillikten ibaret ise bu kesinlikle zayıflamak için işe yaramayacaktır. Doğru malzemeler ile yapılan bir salata, hem düşük kalorisi ile kilo almaya engel olarak, hem de içerisindeki lifler, bitkisel esansiyel yağlar ve proteinler ile doygunluk hissi ile sağlıklı bir beslenme ve diyet listesi oluşturacaktır. Amerikanın ünlü üniversitelerinden Penn State Üniversitesinde kadınların salata ile yemeğe başlamalarının öğün başı 120-150 kalori daha az alıma neden olduğu ve bunun 1 ayda 3 kilo kadar zayıflama sağladığı ortaya çıkartılmıştır.
İPUCU: Roka, tere veya ıspanak ı salatalarda ağırlıklı olarak kullanın. Bu otlar, marula göre daha fazla demir, kalsiyum, C vitamini ve folat içermekle kalmaz aynı zamanda lezzet verir.
Böyle faydalı bilgiler paylaştığın için teşekkürler Tuğba'cım. Şuan tam olarak okuyamadım. Ama en kısa zamanda bunun tamamını okuyacağım. Ellerine sağlık

süpermiss tugbacım ellerine saglık :)
karnıbahar ve yulaf ezmesi ve süt hiiic sevmemmmmmmmm karnıbahar hiic yemedim müslide hiç yemedim sütüde bebekken içmişimdir ne saglıksızım degil mi :))
Bencede çok sağlıksızsın Ecem. Hele ki süt mutlaka içmen lazım. Gerçi onun yerine yoğurt yiyebilirsin.