Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Arkadaslar dun bir yazi okudum.
Eger kilo cok cok fazla degilse ve zayiflamamizin saglikli ve daha kalici olmasini istiyorsak haftalik ideal miktar 500 gramla 1 kilo arasiymis.
Hadi biz ona en fazla 1,5 diyelim.

O yuzden Beril seninki gayet iyi, ki kilon da cok fazla degil.
Hem dun de yazmistim bazen incelme daha fazla olsa da tartida direk gostermeyebiliyor. Onemli olan da beden olarak da incelmek zaten yoksa porsuruzz:))

Allah ferahlık versin yüreğine canım...

süper canım

harika

Hemen bildirimimi de yapayım;

Geçen hafta: 110.8
Bu hafta: 109.7
Fark: 1.1
Yüzde: %0,99

Çok mutluyum ebrum(LaDyLiNe) ilk hedefimize doğru yaklaşıyorum şükürler olsun..

tebrik ederim canım...

süper darısı bize...

Benim kilom:

Gecen hafta:62.2
Bu hafta: 61.5
Fark: 700 gr
Yuzde 1,13

tebrikler xcanım 50 lere az kaldı....

Gecen hafta 59,2
Bu hafta 58,4
Fark 0,8
%1,4

seni de tebrik ederim canım gitgide eriyorsun....

günaydın kızlar geçen hafta kilom 81.4 bu hafta 81 giden 400 gr pek iç açıcı değil dimi
neyse biraz işim var sonra görürşürz.

olabilir canım vermişsin yine...

hayirli cumalar
guzel bir hafta sonu gecirirsiniz insallah
g. hafta 76.2
b.haft 75
fark 1.2
yuzde 1,57

sonucu pak begenmedim acikcasi sanki bu hafta daha bir inceldim gibi hissediyordum

kilo veren arkadaslar tebrikler

daha ne olsun kuzum 75 i gördün...

Kızlar birsey itiraf edeyim ben gecen hafta 76.6 idim ya izmirden bir döndüm 77.7 yim tüm emeğim boşa gitti lütfen sehir dılına ya da herhengi bir yere gittiğimizde diyetimizi bozmayalım bu hafta 76.4 üm aslında 1300 verdim ama geçen haftaki kiloma göre sadece 200 gr vermiş sayılıyorum,zor veriyoruz hemen alıyoruz.

son kilom :76.4 -200 gr.

Harikasınnn :)))
tebrikler canım ..moralininde yerine gelmesine sevindim..

Teşekkür ederim canım benim. Evet çok şükür moralim iyi bugün. Sizlerin de sayesinde..

Gunaydin herkeseee
Tebrik ederim Tugbacimm
Cok emin adimlarla hedefine dogru gidiyorsun masallah

Günaydın balım Çoook teşekkür ederim

Benim kilom:

Gecen hafta:62.2
Bu hafta: 61.5
Fark: 700 gr
Yuzde 1,13

Maşallah kuzuma maşallah bu hafta herkes çok iyi

Tugbis Betul Derya tebriklerr kizlar masalllah bende simdi uyandim toparlanip bildirimimle geri donucem

Gecen hafta 59,2
Bu hafta 58,4
Fark 0,8
%1,4

Canımın içi biz de seni tebrik edelim harikasın Spor da yaptın ya, kendini çok daha zinde hissettiğine eminim bu hafta.

günaydın kızlar geçen hafta kilom 81.4 bu hafta 81 giden 400 gr pek iç açıcı değil dimi
neyse biraz işim var sonra görürşürz.

Ortiimm ama moral bozmak yok demiştik. Lütfen.. Üzülmeni anlıyorum ama, neticede geçen haftakinden daha hafifsiiinnn bu hafta çoookkk daha sıkı tutalım istersen ikimiz senle ve önümüzdeki hafta listeleri kasıp kavuralım çok ciddiyim :82:

hayirli cumalar
guzel bir hafta sonu gecirirsiniz insallah
g. hafta 76.2
b.haft 75
fark 1.2
yuzde 1,57

sonucu pak begenmedim acikcasi sanki bu hafta daha bir inceldim gibi hissediyordum

kilo veren arkadaslar tebrikler

Bunu nasıl beğenmezsin kızarmış tam buğday ekmeğim ya? Hem bak inceldiğini hissediyorsun, sonuç çok ama çok iyi

Canlarım ciğerlerim, ben sabah namazından sonra hiç uyumadım. Ancak spor+kahvaltıyı halledebildim bi de sizi merak ettim gelip bi bakayım dedim.. Birazcık daha dinlenip uyanırım yine. Sizi seviyorum inşallah ebru'muz sonuçları gördüğünde çok mutlu olur

***13. TAKIM 294. ETAP ***.

aysecig (61 /0/0/%0) Geri dönmek üzere ayrıldı.
beril77 (76.2 /75/1.2/ %1.57)
betuld (62.2/61.5/0.7/%1.13)
blitz86 (70.9 /0/0/%0) Geri dönmek üzere ayrıldı.
dontpanic (110.8/109.7/1.1/%0.99)
GUL1978 ( 76.6/76.4/0.2/%0.26)
gurbet_dmr (81.4 /81/0.4/%0.49)
lafraise(59.2/58.6/0.8/ %1.35)
tugkay2000 (63.3 /0/0/%0) Geri dönmek üzere ayrıldı.

13.TAKIM ORTALAMASI:% 0.97

5.Takım 294. Etap
*JUJU* ( 88,10 / 87,30 / 0,80 / % 0,91 )
aysunayy ( 67,20 / 67,20 / 0,00 / % 0,00 )
dalin26 ( 84,70 / 83,00 / 1,70 / % 2,01 )
biricikoglumertug ( 79,20 / 77,70 / 1,50 / % 1,89 )
ZES ( 81,10 / 80,70 / 0,40 / % 0,49 )
garfield06 ( 69,80 / 69,50 / 0,30 / % 0,43 )
birsen-deniz ( 67,60 / 66,60 / 1,00 / % 1,48 )
cornella ( 72,60 / 71,10 / 1,50 / % 2,07 )
gibisankiacaba ( 90,20 / 90,10 / 0,10 / % 0,11 )
ukyo ( 73,90 / 73,40 / 0,50 / % 0,68 )
Gamze_M ( 72,00 / 69,40 / 2,60 / % 3,61 )
Yeni Üye Hedef Kilo 64
busramnmn ( 66,00 / 65,70 / 0,15 / % 0,23 ) Yeni Üye Hedef Kilo 59 2.Haftasında dahil olduğundan kilosu 2 ye bölündü
chentiq ( 62,70 / 63,30 / -0,20 / % -0,32 ) Yeni Üye Hedef:57 3. haftasında dahil olduğundan kilosu 3 e bölündü
5.TAKIM ORTALAMASI ( 0,77 )

LaDyLiNe canım sana yük oluyorum ama kontrol edermisin bizim listeyi...:26:

tebrik ederim kızlar ben hariç hepinizin maşallahı var inşalalh dereceye gireriz.

ortim gerçekten moralim çok bozuldu o kadar dikkat ettim yine az oldu takıldım kaldım sinirim bozuldu.sanırım spor yapamamamın etkisi var.neyse sağlık olsun....

Cok guzel yapmissin hem uyumamakla hem de spor yapmakla

Juju Ladyline su an yok
Ben listeyi kontrol ettim
Uyelerin ortalamasi dogru hepsi ama toplami 13.59 buldum ve 13e bolunce ortalamaniz 1.05 cikiyor?

Son düzenleme:
tebrik ederim kızlar ben hariç hepinizin maşallahı var inşalalh dereceye gireriz.

ortim gerçekten moralim çok bozuldu o kadar dikkat ettim yine az oldu takıldım kaldım sinirim bozuldu.sanırım spor yapamamamın etkisi var.neyse sağlık olsun....
Bak sen de diyorsun neyin eksik oldugunu
Haftaya sporla taclandirirsin menulerini o zaman super bir sonuc elde edersinn )

Bu hafta ortalamamiz iyi
Onemli olan da bu
Dereceye girmek de tabi ki onemli ama bu hafta herkes cok iyiydi
Herkesi tebrik ediyorumm

5. takımın ortalaması 1,05 olması lazım Betül'cüm eline sağlık.

***13. TAKIM 294. ETAP ***

aysecig (61 /0/0/%0) Geri dönmek üzere ayrıldı.
beril77 (76.2 /75/1.2/ %1.57)
betuld (62.2/61.5/0.7/%1.13)
blitz86 (70.9 /0/0/%0) Geri dönmek üzere ayrıldı.
dontpanic (110.8/109.7/1.1/%0.99)
GUL1978 ( 76.6/76.4/0.2/%0.26)
gurbet_dmr (81.4 /81/0.4/%0.49)
lafraise(59.2/58.6/0.8/ %1.35)
tugkay2000 (63.3 /0/0/%0) Geri dönmek üzere ayrıldı.

13.TAKIM ORTALAMASI:% 0.64

İzinde olanlari da mi sayip boluyoruz??

5. takımın ortalaması 1,05 olması lazım Betül'cüm eline sağlık.

Cok guzel yapmissin hem uyumamakla hem de spor yapmakla

Juju Ladyline su an yok
Ben listeyi kontrol ettim
Uyelerin ortalamasi dogru hepsi ama toplami 13.59 buldum ve 13e bolunce ortalamaniz 1.05 cikiyor?

sağolun kızlar genel toplama yenileri eklemeyi unutmuşum....

Eline sağlık betül uğrasmıssın ben de izinli olanlar sayılmaz ama bilemedim şimdi....:26:

Tesekkur ederim
Ben izine ayrilanlari eklemeden hesaplamistim ama onlari da eklemek gerekiyormuss:)) ortalamamiz baya dusuyo oyle olunca ama ne yapalimm:)
Herkes biraz daha hedefine yaklasti bu hafta oyle dusunelimm:)

Mideniz mi aç yoksa ruhunuz mu?

Uzman Diyetisyen Rabia Yurdagül

Fiziksel açlık ve duygusal açlık olmak üzere iki tür açlık vardır. Fiziksel açlık mide açlığıdır. Bazı durumlarda ise örneğin yemek yedikten 10 dakika sonra, aç olmadığımız halde kendimizi bişeyler yer durumda buluruz. Bunun nedeni duygusal yemedir. Fiziksel olarak aç olmadığımız durumların dışında üzüntü, öfke, stress, yalnızlık, can sıkıntısı gibi içinde bulunduğumuz duygusal durumların tetiklemesi ile atıştırırız.
Duygusal ve fiziksel açlık benzer hislermiş gibi algılanabilir ancak, ayırıcı noktalarını bilmek açlığınızın hangi kökenli olduğunu öğrenmenizi sağlar. Bu ayrımı yapmanızı sağlayacak aşağıdaki adımlar doymamacasına aç olduğunuzu hissettiğinizde, iştahınızın gerçekten fiziksel bir ihtiyaçtan mı kaynaklandığını, yoksa duygusal kökenli mi olduğunun farkına varmanızı sağlayacak ve duygusal olarak aşırı yemenin önüne geçmenize yardım ederek, sürekli kilo değişiklikleri ile karşı karşıya kalmanızı engelleyecektir.

Duygusal ve fiziksel açlık arasındaki farklar

1.Duygusal açlık ani gelir. Birinci dakikada besinle ilgili hiçbir düşünce yokken, bir sonraki dakika ciddi bir açlık hissedilir. Fiziksel açlık ise aşamalıdır. Mide guruldar, yavaş yavaş artan işaretlerle yemek yeme zamanının geldiği sinyalini verir.
2.Duygusal yemede açlık hissi çikolata, pasta, hamburger gibi tek bir yiyeceğe karşı gelişir. Böyle bir şeye ihtiyaç olmadığı halde, bu ve benzer besinleri yeme gereksinimi hissedilir. Fiziksel açlıkta ise yiyecek seçimleri esnektir, kişi alternatiflere açıktır.
3.Duygusal yeme boynun yukarı kısmıyla alakalıdır. Krizler ağız ve beyinde başlar. Ağız pizzayı, çikolatayı tatmak ister, beyin arzu edilen yiyecekle ilgili düşüncelerle doludur. Fiziksel yeme mide ile ilgilidir. Mide guruldar, boştur, ağrılı tepki verir.
4.Duygusal yemede ısrar ve aciliyet vardır, fiziksel yemede sabır vardır, besin daha sonrada tüketilebilir.
5.Duygusal yeme ruh hali değişikliği ile beraber gelir. Patrondan azar işitmek, çocukların okuldaki başarısızlığı, eşlerin tartışması gibi ruh hali dalgalanması ile başlar. Fiziksel açlıkta ise son yemek saatinin üzerinden 4-5 saat geçmiştir, baş ağrısı veya enerji düşüklüğü hissediliyordur ve bu fiziksel yemeyi başlatır.
6.Duygusal yiyiciler ne ölçüde yediklerine dikkat etmezler, otomatik olarak besini tüketirler, yediklenin büyük veya küçük olması, az veya çok olması farketmez. Fiziksel yemede ölçülü seçimler ve yemede farkındalık vardır. Çataldaki besine, ağza alınan besine ve midedeki besine karşı farkındalık vardır. Sandviçin yarısını veya tamamını yemenin seçimi yapılabilir.
7.Duygusal yemede sınır yoktur. Ağrı hissedilse bile yemeye devam edilir. Fiziksel yemede ise sınır vardır. Midenin dolduğu hissedildiğinde durulur.
8.Duygusal yiyiciler yemek yemekten dolayı suçluluk duyarlar. Kendilerini daha iyi hissetmek için yerler ama sonrasında kendilerine kızarlar, kendilerine egzersiz yaparak ve yemek yemeyerek yediklerinin telafi edeceklerine dair sözler verirler. Fiziksel yiyiciler ise yediklerinin gerekli olduğunun farkındadırlar. Yemek yemenin ardından suçluluk ve pişman olmak yoktur. Yemek yemenin nefes almak gibi gerekli bir davranış olduğunu bilirler.

Duygusal yemeyi nasıl önleyebilir siniz?

1.Dedektif gibi eğilimlerinizi izleyin. Alışkanlığı değiştirmenin en iyi yolu farkındalıktır. Öncelikle hangi duygusal durumda ne yemek istediğinizi tespit edin. Bağlantıları tespit etmenin en iyi yolu olayları dikkatlice gözlemlemektir. Örneğin yalnız kaldığınızda veya sıkıldığınızda patates kızartması mı yemek istiyorsunuz.
2.Duygularınızı kontrol altına alın. Hangi duygusal durumun sizi hangi yiyeceği yeme davranışına ittiğini bilirseniz, duygularınızı konrtol etmeniz daha kolay olabilir. Örneğin depresyondaysanız ve bu durumunuz sizi kocaman bir paket çikolatayı yemeye itiyorsa, depresyonun tedavisine yönelik bir kitap okuyarak veya spor yaparak (spor yapmak depresyonu önler) yeme duygunuzu kontrol altına alabilirsiniz veya canınızın sıkılmasının sizi yanlış seçimlere doğru yönelltiğini bilirseniz, sıkılmanızı önleyici arkadaşınızla görüşme, sevdiğiniz bir programı izleme, alışverişe çıkma, yürüyüş yapma gibi önlemler alabilirsiniz. Böylece her duygusal dalgalanma anında farklı çözümleriniz olur ve yemek yemeyi öneleyebilirsiniz.
3.Çevresel faktörleri kontrol altına alın. Örneğin stresli bir durum sizi çikolata yemeye yönlendiriyorsa ve stresli bir işte çalışıyorsanız çekmecenizde hiçbir zaman çikolata bulundurmayın.
4.Bağlantıyı sonlandırın. Duygusal durumla tüketilen besin arasındaki bağlantıyı yiyeceği tüketmeyerek koparın. Her defasında sinirli iken brownie yiyorken, bir sonraki sinir anında besini yemeyerek aradaki bağı zayıflatın. Besinle aradaki bağlantıyı koparmanın bir başka yolu ise zıt bir besini tüketmektir. Örneğin size kilo aldıracak ve kalori alımınızı artıracak bir besin yerine sağlıklı bir tercih yapın.
5.Egzersiz yapın. Egzersiz sadece kalori yakmayı sağlamaz, olumsuz ruh halini de düzeltmeye yardımcıdır. Tempolu bir yürüyüş yapmak endorfin salgılanmasını başlatır ve ruh halini düzeltir.
6.Öğün düzeninde bir rutin oluşturun. 6 öğünden oluşan, düzenli bir program duygusal dalgalanmalar nedeniyle yemeyi engeller.

Peki ya siz! Duygusal yiyici misiniz?

Mutsuz olduğunuzda, yalnız olduğunuzda veya sıkıldığınızda bişeyler mi yiyorsunuz? Kendinizi yiyeceklerle mi ödüllendiriyorsunuz? Stresli ve endişeli iken tüketmek istediğiniz spesifik bir besin mi var? Eğer bu sorulardan herhangi birine cevabınız evetse, duygusal bir yiyici olabilirsiniz. Duygusal açlığınızı önlemek için dengeli bir programla beraber, gerekirse psikolojik destek almayı ihmal etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…