Buse'ye gönder canım.
Karamel'cim hedefini 57 olarak belirtmişsin ama ben 60 olarak not alıyorum canım. Çünkü önünde uzun bir yol var. Makul bir hedef olması daha mantıklı geldi bana. 57 de olman gereken kilo zaten ama diyet uzun süre yapıldıktan sonra bıkkınlık getirebiliyor. Önce 60 olursun inşallah sonra eğer istersen hedefini 57 ye çekebilirsin.Kızlarrr :) Yazmam gereken bilgiler varmış galiba hemen yazıyorum :))
Şu anki kilom :100
Hedef:57
Boyum 1.68
Yaşım :17
Sorun yok canım zaten bugün tek tek saydım biçok kişinin mesajlarını. Ama seninkisini saymak zor oldutamam ebrucum gönderdim onu da. sen yoksun diye geçen 2 günü buseye göndermiştim saymışsın tek tek yordum seni :26:
Kızlar şimdi diyetisyenden çıktım, telefondan yazıyorum. Tartıda 80.2 çıktım. 500 gr yağdan gitmiş!
Karamel'cim hedefini 57 olarak belirtmişsin ama ben 60 olarak not alıyorum canım. Çünkü önünde uzun bir yol var. Makul bir hedef olması daha mantıklı geldi bana. 57 de olman gereken kilo zaten ama diyet uzun süre yapıldıktan sonra bıkkınlık getirebiliyor. Önce 60 olursun inşallah sonra eğer istersen hedefini 57 ye çekebilirsin.
Sorun yok canım zaten bugün tek tek saydım biçok kişinin mesajlarını. Ama seninkisini saymak zor olduİnsan aktif olunca mesaj sayısıda çok oluyor
Tesekkür ederim canim,
bir ara ise yariyor derken, belli bir süre sonra ise yaramadimi?
Ne kadar zaman sonra duraklama oldu?
Karamel'cim hedefini 57 olarak belirtmişsin ama ben 60 olarak not alıyorum canım. Çünkü önünde uzun bir yol var. Makul bir hedef olması daha mantıklı geldi bana. 57 de olman gereken kilo zaten ama diyet uzun süre yapıldıktan sonra bıkkınlık getirebiliyor. Önce 60 olursun inşallah sonra eğer istersen hedefini 57 ye çekebilirsin.
Sorun yok canım zaten bugün tek tek saydım biçok kişinin mesajlarını. Ama seninkisini saymak zor olduİnsan aktif olunca mesaj sayısıda çok oluyor
günaydın canım hoş geldinseni 2 gün önce ben davet etmiştim, ismini de yazarsan seviniriz. ben ve tuba (dontpanic) kaptan yardımcılarıyız. adım buse, 23 yaşında, bekarım, şuan çalışmıyorum, 1.58 boyunda, şuan 51.1 kiloyum. 68 kg ile başladım. altta ticker ımdan da görebilirsin. umarım sen de bir an önce hedefine kavuşursun.
aramızda kalori sayma diyeti yapan yok. ve kaptanımız ebru (ladyline) bu konu da ne der bilemiyorum.her akşam burada menülerimizi, yeme saatlerimiz, içtiğim yeşil çay ve bitki çayları, içtiğimiz su miktarı ve yaptığımız spor şeklinde paylaşıyoruz. benim yukarda paylaştığım menüye bakabilirsin.
yolun düzenli kilo verirsen 5-6 ay kadar, yolu gözünde büyütme. ve benim tavsiyem kalori saymayı bırak. sağlıklı beslen, bu sana kilo verdirir. diyetisyenle kilo veren 2 arkadaş var yanlış hatırlamıyorsam grubumuzda. birisi venüskadını, diğeri de limonlu brokoli (emoş). onların menülerini takip ederek, nasıl beslenirsen kilo vereceğin konusunda bilgi edinebilirsin. kaptanımız da sana yardımcı olur zaten yeme şeklini düzeltmen için.
sen kalori sayarak kilo veriyorsun belki ama acaba yağdan mı veriyorsun, kas mı, su mu? bunu bu şekilde bilemezsin. mesela pilav yağ depolatır, ya da yiyeceğin herhangi bir tatlı. bu durumda sen yağ yakmak isterken vücuda yağ almış olursun. bu da demek olur ki tartıda gördüğün eksiler, çoğunlukla yağ değil.bu şekilde yapmayı acil bırakmanı öneririm. menülerinde karbonhidrat da olmalı (sebze), protein de olmalı (et,süt,yoğurt,yumurta). öğleden önce de meyve yiyebilirsin. öğleden sonra yenilen meyvenin şekerini vücut depoluyor maalesef.
5i 1 yerde bitki çayını da bırak bence, yeşil çay metabolizman için yeterli ve en sağlıklısı. bu konuda kaptanımızın da burdaki çoğu arkadaşımızın da düşüncesi bu yönde. ve içinde sinameki olan çayları tüketmemeye çalışıyoruz. çünkü sinameki bağırsakta besin emilimini sağlayan kılcal tüyleri de dışkıyla attırdığından bir süre sonra bağırsak tembelliğine neden oluyor.
bugün denk geldiğimizde sana takım kurallarını da burdan bildireceğimyaşını da yazarsan seviniriz
DERS ÇALIŞMAKTAN MİDEM BULANDI
Öncelikle hoş geldin canım aramıza. Ben sana kurallarımızı yazayım. Eğer senin içinde uygunsa okuduktan sonra, okuyup kabul ettiğine dair geri bildirim yapman lazım.
Tesekkür ederim hosbuldum
Adim kisaca Nur21 yasimdayim, bekarim, yurt disindayim, ögrenciyim.
1.57 boyunda, bu sabah itibariyle 78 kiloyum, gecen pazar 80 kg ile basladim
Hedefim insallah 59. fakat senin boyun benden az uzun ve 51 kilo olduguna göre hedefime ulastikdan sonra, dahada cok kilo veririm belki
Kalori sayarak kilo veriyorum fakat sadece kaloriye dikkat etmiyorum besin degerlerine dikkat ediyorum. dengeli beslenmeye calisiyorum.
Misal cok az ekmek tüketiyorum ve siyah ekmek haric tüketmiyorum.
Pilavi cok sevmeme ragmen 1 haftadir agzima sürmedim, pirinc ve makarna, patates gibi seylerden uzak durmaya calisiyorum.
Bol sebze tüketmeye dikkat ediyorum.
Aclik hissimi meyve ile degil, sebze ile dindirmeye calisiyorum.
Özellikle aksamlari meyve yemeMeye calisiyorum, cünkü sekere dönüsüyor.
Sabah kahvaltilarimda genelde 1-2 haslanmis yumurta bulunduruyorum, bu beni tok tutuyor ve kolestrol problemim olmadigindan sorun olmuyor.
doktorun söyledigine göre de cok saglikliymis, bu beni daha cok sevindiriyor
Baligi cok seviyorum ve bol limonlu balik ve salata tüketiyorum.
Bu troid rahatsizligimada iyi geliyor.
salatama yaklasik 1 yemek kasigindan fazla yag dökmüyorum.
5i 1yerde cayini 2-3 gündür icmiyorum, cünkü bende baya siskinlik yapti, sürekli karnimdan gurultular geliyordu.
rahatsiz ettigi icin suan sinav dönemimde biraktim, fakat daha sonra yine baslamak istiyordum taaki senin dedigini okuyana kadar.
Eskisinden daha cok hareket etmeye, yürümeye calisiyorum.
Vakit buldukca leslie ile yürüyorum veya disarida yürüyorum.
Yine sinav dönemimde oldugum icin cok fazla vaktim olmadigimdan 2 hafta daha az hareketli gececek
Suan aklima gelenler bunlar.
yesil cayin cesitleri varmis, hangisi daha faydali ve saglikli oldugunu biliyormusun veya buradakiler hangi cesidini kullaniyor?
biliyorum o duyguyu birazdan bende gidip ders çalışmaya başlıycam uzun süredir çalışamıyorum
DERS ÇALIŞMAKTAN MİDEM BULANDI
tekrar hoşgeldin nur :) çoğu şeyin bilincindesin zaten bu çok güzel :)5i bir yerde çayını ben uzun süre kullandım ilk aylarda baya faydalı gibiydi ama sonra faydaasını görememeye başladım bende yeşilçay içiyorum çok daha iyi. aktardan alabilirsin sade yeşilçay olarak ben bu hafta çaykurun yeşilçayını içmeye başladım yurtdışında olduğundan bulmanın imkanı yok tabi :) aktar tarzı bir yerden alabilirsin :)
yarın sınavım var ya pazar pazar sınav koymuşlar psikolojim bozuldu
Tesekkür ederim.
Caykurun poset siyah cayini gördüm ama yesil cayina bakmam lazim
Birde bir sorum var, bu yesil ca ymidede sisiklik yapiyor mu veya cok wcye getiriyor mu ?
burcuu benimde var yalnız değilsin bide saatler ileri alınıyo unutmaa sınava geç kalmayalım :)
tuvalete çıkmada etkisi oluyo. benim midemi rahatlatıyo mesela. şişkinlik çok hissetmedim en az 3-4 bardak içiyorum. bulamazsan aktardan falan bakabilirsin canım
aynen benimde, atlaticaz insallah
burcuu benimde var yalnız değilsin bide saatler ileri alınıyo unutmaa sınava geç kalmayalım :)
tuvalete çıkmada etkisi oluyo. benim midemi rahatlatıyo mesela. şişkinlik çok hissetmedim en az 3-4 bardak içiyorum. bulamazsan aktardan falan bakabilirsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?