Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

geçen hafta : 59.4
bu hafta : 58
fark : 1.4
yüzde : 2.36

ebrucum yüzdeyi de hesapladım. bu hafta pek bişey yiyemediğimden baya bi kilo verdim uzun zamandır bu kadar verememiştim.

çok çok tebrikler. mezun oluyormuşsun. biz geldik sen gidiyorsun keşke daha çok tanısaydık birbirimizi

Nerde siniz kızlar yaaaaa? Nereye kayboldu herkes :44:

canım su az bide limonata olmamış sanırım hiç şeker atmadın mı?

doğrudur caım tebrikler

akşam çok fenal olmuş tubi yaaaa

Canım su için uğraşıyorum. Gerçekten çok zor oluyor. Limonata şeker attım. 4lt'ye yarım bardak.

10 cm çok güzel canım. Tebikler

4lt ye yarım bardak attım.

Bugün hedefim 2 litre

Nerde siniz kızlar yaaaaa? Nereye kayboldu herkes :44:

Ben buradayım Kaptan

Stevia hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok alasım geliyor.

STEVIA
Stevia, Paraguay ve Brezilya'da yetişen bir bitkidir. 1887 'de Paraguay yerlilerinin kullandığı şifalı bitkiler üzerinde inceleme yapan Güney Amerikalı bilim adamı Antonia Bertoni tarafından keşfedilmiştir. Paraguay kızılderilileri tarafından "Tatlı ot" ve "Ballı yaprak" ismiyle anılan ve tatlandırıcı olarak kullanılan stevianın sırrını çözmek için, 1931'de Bridel ve Lavieille adında iki Fransız kimyacı bitkinin yapraklarından elde ettikleri ekstre (öz) üzerinde çalışmaya başladı. Onların çalışmaları sonucunda beyaz kristal yapıda ve "Stevioside" adı verilen saf bir ürün elde edildi ve bu maddenin normal rafine şekerden 100 ile 300 kat daha tatlı olduğu fark edildi. 1971'de Çinli araştırmacı Dr.Tei-Fu-Chen Paraguay'ı ziyaretinde ilgisini çeken Stevia bitkisi üzerinde çalışmalar yaparak, kimyasal olmayan doğal yöntemlerle Stevia ekstresi (özü) elde edilmesinde ve yapraklarda bulunan keskin tadın kaldırılmasında başarılı oldu.

Paraguay ve Brezilya'da yüzyıllardan beri tatlandırıcı ve tedavi edici özellikleri nedeniyle kullanılan stevia (şeker bitkisi) , Japonya'da da otuz yılı aşkın bir süredir milyonlarca kişi tarafından tatlandırıcı ve gıda katkısı olarak kullanılmaktadır. Bu bitkiden elde edilen özütün, kan şekerini düzenleyici etkileri olduğu kabul edilmektedir. Stevia'nın insülin duyarlılığını ve hatta salınımını arttırıcı etkilerinin olduğunu gösteren bazı araştırmaların varlığı diyabet tedavisinde kullanımını destekler niteliktedir.

Stevia Ekstresi'nin en büyük özelliği bir doğal tatlandırıcı ve diyet gıdası olarak hiç bir şekilde kalori, yağ, sakarin ve toksik maddeler içermemesidir. Su bazlı olarak üretilir ve üretiminde alkol ya da herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz. Stevia Ekstresi kandaki şeker düzeyini yükseltmeksizin, şişmanlatmaksızın ve kalori vermeksizin içeceklerinizi veya gıdalarınızı tatlandırır. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kabızlık, depresyon ve asabiyete karşı olumlu etkileri vardır. Mide ve bağırsak florasını, asit alkali dengesini korur. Bir büyük fincan black (sütsüz) nescafe için 1 gr 'lık paket fazlasıyla yeterli olur ve alıştığınız şeker tadında herhangi bir fark ya da koku hissetmezsiniz

Diye yazıyor. Ben bitkiyi almaycağım (bitkisi de satılıyor) hazır tatlandırıcı hali var. Onu düşünüyorum.

Face de Dukan yapanların grubu var orda çoğu kişi kullanıyor ve diyetle birlikte kilo alan görülmedi sakıncalı olacağını düşünmüyorum.Bende splenda kullanıyorum aynı şeker gibi ama kalorisi yok ağızda acı bir tatda bırakmıyor onu da gönül rahatlığıla kullanabilirsin.

canlar listemize bakabilir misiniz

***4. TAKIM 317.ETAP***
topraks : (70,9/70,8/0,1 /%0,14)
bahar2106 60,2/60,2/0/%0) KilosuSabit

zeynep_canan 57,2/56,1 /1,1/1,92 )

cimcimesude 63,6/64,6 /-1/%-1,57)

gogo2405 70,7/70,3 /0,4/%0,57)
RrapunzelL 74,0 /79/-5/%-1,69) 313.etapta ayrılan üye geri döndü kilosu 4'e bölündü. Tartı değişikliğinden 4 kilo eklendi.
nurork 67,5/66,9 /0,6 /%0,89 )

gizemli_1105 96,5/96,5 /0 /%0 )
Yeni üye kilosu 3'e bölündü. Hedef 65

4.TAKIM ORTALAMASI % 0,03

Yemek yapmaya gitmiştim.Menüde sebzeli et sote,ajvar sos ve bazlama var :)))
Bazlama yemeyi düşünmüyorsun dimi Yoğurtta ekle bu menüye ya da ayran iyi gider.

Ben tatlandırıcıların her türlüsüne sıcak bakmıyorum. Sonuçta hepsi işlenmiş ve yapay. En güzeli kullanmamak. Mesela şuan ben şeker ve tatlandırıcı dahil hiç bişey kullanmıyorum.

Listeniz doğru canım. Tebrik ederim.

Bazlamayı yemeyi düşünüyorum çünkü Dukana uygun yulaf kepeğinden yapıldı diyetimi sabote edecek birşey yok menüde..Ajvar sos 1 çay kaşığı yağla yapıldı et sotada yarım çorba kaşığı yağ ile :))) dediğin gibi yanına ayran iyi gider misss :))))

Ama ama ben unuttum senin dukan yaptığını Alışacağız zamanla. Dukana alışığız da senin dukan yaptığını unutuyoruz Afiyet olsun bu arada. Benim iftarda da tavuk sote var. Bugün süper bir menüm olacak

karar defterini okudum

tatlandırıcıya bende karşıyım önceden şeker kullanırdım onuda bıraktım şimdi herşeyi şekersiz kullanıyorum

olsun önemli değil daha yeniyim yavaş alıırsınız :))Aslında dukandan bahsedeyim biraz en azından biraz fikir edinmiş olursunuz.
Bir gün saf protein bir gün sebze protein yapıyorum.Bugün sebze+protein günüm.Günde 2 yemek kaşığı yulaf kepeği hakkımız var ve onunla kek,börek,poğaça,tatlılar,ekmekler yapabiliyoruz.Yani izinli malzemelerle yaratıcılığı size kalmış olan herşeyi yapabiliyoruz.Hangi saatde istersek izinli gıdalardan sınırsız tüketebiliyoruz.Süt ve süt ürünleri günlük 1 lt. (Yağsız ve yarım yağlı olmak üzere) günlük 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1,5-2 lt su ve yeşilçay içmek gerekiyor.

karar defterini okudum..

bazlama mı çıkar onu menüden çıkar

bazlama diyetime uygun olarak yapıldı çıkartamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…