himm sen karataycisin bu ara pek gelemedim bilmiyordum karatay ci olduğunu yorumu ona göre yapmalıydım. Sağlık açısından kızaran yağ trans tag oluyor yinede ben olsam yapmazdım. 2 arkadaşım karatay la 3 yengem de dukan la zayıfladı ve verdiklerini fazlasiyla aldılar ben o yüzden düz sağlıklı besleniyorum ekmeği 1 dilim de olsa yerim hayatımdan çıkaramam sanırım. O yüzden bulasmıyorum hiç.
maşallah süper bi sonuç gelecek desene.
he canım kitap adı açlık oyunları hemide yoksa öbür açlık değil hem ben aç değilim ki
Döne min güzel elleriyle yaptığı ekmekten yemek isterdim.
Bizde hep zeytintağlı ve iç baklalı yapılır. Bir kere kuşbaşı etli limonlu yaptım, eşim zeytinyağlı yemek sevmiyor, hatta sıcak yer, ısıttırır tekrar. Enginar bizim de vardı ama ayıklaması çok zordu, annemle babam oturup bütün gece ayıklarlardı, artık satılıyor. O kadar ayıklanması zor olduğuna göre bir hikmeti vardır diye düşünürdüm hep, gerçekten sağlıklıymış. Ama Elif inEnginari deli gibi sevmiyorum sağlık açısından her yıl mevsiminde yerdik dolaba da vakumlatip atardım. Taki bu yıla kadar evimin Karşısı enginar tarlaları birgün yürüyüş yaparken enginarlarin fabrika atıklari olan dereden sulandigini gördük eşimle tiksindik almıyoruz çünkü kimyasal atıklar var. Üstelik fiyatlar tane 4- 5 lira çok saçma.
İç bakla ile z.yağlı dolma harcı hazırlayıpveya garnitür bezelye ile veya 4 e bölüp zeytinyağ ve limonla pisirip minik doğrayıp salataya katardim.
Ben bir yerde pişmişini yedim çok hoşuma gitmedi ama bence onlarda yapamamış .Bi de enginar kalbi satılıyor kavanozda gördünüz mü
Geçen kuşkonmaz ararken gördüm de almadım konserve sevmiyorum ben
Kuşkonmazı taze bulunca rahatladım
Resimlerim denk geldiğimde.
Bizde hep zeytintağlı ve iç baklalı yapılır. Bir kere kuşbaşı etli limonlu yaptım, eşim zeytinyağlı yemek sevmiyor, hatta sıcak yer, ısıttırır tekrar. Enginar bizim de vardı ama ayıklaması çok zordu, annemle babam oturup bütün gece ayıklarlardı, artık satılıyor. O kadar ayıklanması zor olduğuna göre bir hikmeti vardır diye düşünürdüm hep, gerçekten sağlıklıymış. Ama Elif ineliya nın dediği gibiyse of of vay halimize iyi ölmüyoruz yaa
Fırına vakit olmadığı için kızartmak zorunda kaldım ama çok yağ koymadım altı yapışmasın diye çok az koydum, bende dukan yaptım öncesi sağlıklı zayıfladım öncesi diyetisyenle zayıfladım ama hepsinde geri aldım neden gittiğim yöntemden dolayı mı? Zayıflama yöntemimden dolayı mı? Hayır tabi ki gece gündüz yediğim için aldım, ekmekler tatlılar hamur işleri pizzalar her şey yedim her saat gece vs vs tabi ki aldım geri, gittiğimiz yol bizi geri döndürmüyor gittiğimiz yolda istikrarlı bi şekilde koruma yapıp bunu yaşam tarzı haline getirmememiz bizi başa döndürüyor, ben gidiş yoluna takılmıyorum amacım bunu artık yaşam biçimim haline getirmek diyet kafası da değilim artık sağlıklı besleniyorum dincim, sabah güzel uyanıyorum vücudumun verdiği tepkilere bakıyorum sorunsuz herşey ve artık her zaman bu bilinçle besleneceğimhimm sen karataycisin bu ara pek gelemedim bilmiyordum karatay ci olduğunu yorumu ona göre yapmalıydım. Sağlık açısından kızaran yağ trans tag oluyor yinede ben olsam yapmazdım. 2 arkadaşım karatay la 3 yengem de dukan la zayıfladı ve verdiklerini fazlasiyla aldılar ben o yüzden düz sağlıklı besleniyorum ekmeği 1 dilim de olsa yerim hayatımdan çıkaramam sanırım. O yüzden bulasmıyorum hiç.
Enginari deli gibi sevmiyorum sağlık açısından her yıl mevsiminde yerdik dolaba da vakumlatip atardım. Taki bu yıla kadar evimin Karşısı enginar tarlaları birgün yürüyüş yaparken enginarlarin fabrika atıklari olan dereden sulandigini gördük eşimle tiksindik almıyoruz çünkü kimyasal atıklar var. Üstelik fiyatlar tane 4- 5 lira çok saçma.
İç bakla ile z.yağlı dolma harcı hazırlayıpveya garnitür bezelye ile veya 4 e bölüp zeytinyağ ve limonla pisirip minik doğrayıp salataya katardim.
İşte yaşam şekline dönüştürmek lazım benim arkadaşlardan biri filan yaptı zayıf hala..
Diğeri Karataydan zayıf ama diğerleri biraz kilo aldı
Ben zAten zayıflarsam Ayça Kaya gibi her cuma ve her pazartesi diyette olcam haftasonu için iyi taktik
Plastık kuzum adın ne mahsuru yoksaKesinlikle canım 30 yaşın en çok bu halini sevdim Yen'i fark ediyorum :) 30 lara gelirken daha bilinç daha farkındayım her şeyin önceden olsa olsun yemek mutlu ediyor derdim ama etmiyor farkındayım bağımlı gibiydim hiç farkı Yok bağımlılıktan ben bu bağımlılıktan kurtuluyorum ve dönmeyeceğim her gün bunu aşılıyorum bilinç altıma, sabah kalktığımda bol ekmekle yediğim kahvaltı beni mutlu etmeyecekti hatta hantal olacaktır ama bugün süper enerjiyle geldim resmen sporu arttırdıkça eskisi gibi mutluluk hormonum çalışmaya başladı bana bu hazzı hiç bir yemek vermez aldığım kilolar yediğim yemekler beni mutsuz çekilmez bi kadın haline getirdi ama eski plastic dönüyor :))
Plastık kuzum adın ne mahsuru yoksa
Ya genceciğiz beee yaaaEvet inşallah ben inanıyorum eski beslenme hatalarını yapmayacağız artık
Ye ye nereye kadar yeterince yedik valla
Yaşta ilerliyor artık kilo verip hep korumak istiyorum ben
Kız plastık nıye dıyon hem karataycısın
Ben kırklandım bu seneeeeeYa genceciğiz beee yaaa
Eski toprağız biz
Kız plastık nıye dıyon hem karataycısın
Ceyda güzel ısım
Hadi bakalım süper menüErken menümü de yazayım akşam yine yazarım :)) ama buna uyuyorum erken yazınca :))
Sabah: 2 haşlanmış yumurta
1 domates
5 yeşil zeytin
Maydanoz
Ara öğlen Yok
Limonlu yeşil çay içildi
Akşam : kıymalı enginar + salata
Şu ana kadar 1,5 lt su ve limonlu Yeşilçay içildi
Tadılat öyle bıtecek gıbı degıl Nalanberilceee canım tam sana yazıyordum kahvaltıya misafir gelince her şey kaldı apar topar kalktım tadilat nasıl gidiyor canımcığım cumaya az kaldı dediğini duyar gibiyim keyifler nasıl bugün yine koşturuyor musun enerjine hayranım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?