• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bende anlamıyorum "mutlaka" ekmeği neden tüketiyoruz gerçekten? Bir arkadaş demişti şimdiye kadar ekmek yemiyordum diyetisyene gittim ekmek yemeden kilo verilmez demiş. Ama mantığını kavrayamadim doğrusu.

Ekmek sadece alışkanlık. Annelerimizin küçükken bizi alıştırdıkları bir beslenme şekli. Benim küçük kızım kahvaltıda ne olursa olsun ekmek yemeyenlerden. Eskiden ben de ekmeksiz hiçbir şey yiyemezdim. Ama şimdi günlerce ekmek yemesem de yaşayabiliyorum. Bence o diyetisyen çok normal gelmedi bana. Yok bence öyle bir şey. Ben küçükken çernobil de nükleer santral kazası olunca çaylara radyasyon karıştı diye evde çay içilmemiş. Ben ilk çayımı içtiğimde 18 yaşımdaydım. Ondan önce sıcak suya şeker atar içerdim. Şerbet derler bilirmisiniz bilmem. Mesela şu an çay içmeden kahvaltı yapabiliyorum. Tamamen beslenme alışkanlığıyla ilgili bu işler.

Mesainin bitmesine az kaldı ama bende açlıktan öldüm. Başım ağrımaya başladı. Umarım eve gidince kendimi kaybedip saldırmam hiçbir şeye :KK17: Allahtan evde kaçamak yapacak yiyecek yok :dua::dua:

Ben de bugun kahvaltıda coştum biraz kaptanım, umarım akşamı hafif kapatırım:110:
Mesainin bitmesine az kaldı ama bende açlıktan öldüm. Başım ağrımaya başladı. Umarım eve gidince kendimi kaybedip saldırmam hiçbir şeye :KK17: Allahtan evde kaçamak yapacak yiyecek yok :dua::dua:
Keşke yanında bişeyler götürseydin, ama bi yandan da iyi olmuş.. bunu fırsata çevirebilirsin:KK66:

Ekmek sadece alışkanlık. Annelerimizin küçükken bizi alıştırdıkları bir beslenme şekli. Benim küçük kızım kahvaltıda ne olursa olsun ekmek yemeyenlerden. Eskiden ben de ekmeksiz hiçbir şey yiyemezdim. Ama şimdi günlerce ekmek yemesem de yaşayabiliyorum. Bence o diyetisyen çok normal gelmedi bana. Yok bence öyle bir şey. Ben küçükken çernobil de nükleer santral kazası olunca çaylara radyasyon karıştı diye evde çay içilmemiş. Ben ilk çayımı içtiğimde 18 yaşımdaydım. Ondan önce sıcak suya şeker atar içerdim. Şerbet derler bilirmisiniz bilmem. Mesela şu an çay içmeden kahvaltı yapabiliyorum. Tamamen beslenme alışkanlığıyla ilgili bu işler.

Olabilir.. şimdi baktım birkaç bişey buldum ama dogrulugu tartışılabilir tabi..

Screenshot_2020-04-21-17-21-07-149_com.android.chrome.webpScreenshot_2020-04-21-17-21-43-574_com.android.chrome.webpScreenshot_2020-04-21-17-19-43-814_com.android.chrome.webp

Bende anlamıyorum "mutlaka" ekmeği neden tüketiyoruz gerçekten? Bir arkadaş demişti şimdiye kadar ekmek yemiyordum diyetisyene gittim ekmek yemeden kilo verilmez demiş. Ama mantığını kavrayamadim doğrusu.
Ekmek dayatma gibi geliyor 2 dilim ekmek bir kase çorbaya eşdeğer kalorisi çorbayı tercih ederim ve çok şükür yemedigimde daha.iyiyim gercekten

marbling marbling geçen gün kabartma dediiin ve bende bugün uydum sana :) uzuun zamandır aklımdaydı ramazan gelmeden yapıyım dedim :)

Kahvaltı saat 10 da
10 tane keçi patisi /kabartma :)
Domates salatalık Taze soğan

Saat 13.00 de
3 fındık

Saat 18.00 da
1 tane güveçte türlü
2 domates 2 biber

Ve 18.30 da
1 dilim rulo pasta yedim valla

2 litre su
5 dakika twister

Ben de sabah cozuttum iyice ama sonrasında toparladım sayılır..

12.00
2 küçük dolma, 1 yufkadan ıspanaklı gözleme, 5 yeşil zeytin, 1 çay kaşığı bal, yarım ceviz, yeşil çay..
üstüne 1 elma.:oha:

17.00
1 kase komposto ile kapanış..

Şimdi yeşil çay içeceğim, akşam da siyah çay içerim.

2.5 litre su, 1 saat yürüyüş

marbling marbling geçen gün kabartma dediiin ve bende bugün uydum sana :) uzuun zamandır aklımdaydı ramazan gelmeden yapıyım dedim :)

Kahvaltı saat 10 da

Saat 13.00 de
3 fındık

Saat 18.00 da
1 tane güveçte türlü
2 domates 2 biber

Ve 18.30 da

2 litre su
5 dakika twister
:confused: kacamaklarla dolu süper bir gun
Afiyet olsun canım yarın hafif gecirirsen sıkıntı olmaz

12.00
2 küçük dolma, 1 yufkadan ıspanaklı gözleme, 5 yeşil zeytin, 1 çay kaşığı bal, yarım ceviz, yeşil çay..

17.00

Ohh iki gündür dolma yiyorsun gözüm ustunde:sinirli: üstüne de gözleme ohh ya bizde burada kendimizle cebellleselim
:110::63::63:
Valla Antep usulü dolma yapacam olacağı o olacak:rolleyes: valla külliyen zararsiniz bu nasıl menüler ya 😭😭😭😭

Ben de bugun kahvaltıda coştum biraz kaptanım, umarım akşamı hafif kapatırım:110:

Keşke yanında bişeyler götürseydin, ama bi yandan da iyi olmuş.. bunu fırsata çevirebilirsin:KK66:

Fırsat değil canım aslında o kadar uzun süre aç kalınca insanın dengesi şaşıyor. Eve nasıl geldim bilmiyorum. Hatta bir ara işten eve bayılmadan giderim inşallah dedim kendi kendime. Normalde çok aramam açlığı ama sabah kahvaltıda sadece bir tane haşlanmış yumurta yemiştim. Dolu dolu kahvaltı yapsam önemli olmazdı. Ama elim ayağım titriyordu resmen eve geldiğimde. Şükür saldırmadım hiçbir şeye. Ama şu an yine kurt gibi açım.

Olabilir.. şimdi baktım birkaç bişey buldum ama dogrulugu tartışılabilir tabi..

Eki Görüntüle 2623262 Eki Görüntüle 2623263 Eki Görüntüle 2623261

Mutlaka faydası vardır karbonhidratın ama bizim şuan yediğimiz un bile farklı. Eski unlar daha farklıydı. Mesela pirinç örneğinde olduğu gibi biz pirincin en son ve kötü halini tüketiyoruz. Bir ara araştırmıştım bu konuyu ama şu an net hatırlamıyorum. Normalde pirinç faydalı bir yiyecek. Ama o kadar çok işlemden geçiyor ki bize kala kala nişastası kalıyor. O da tabii bir yarar sağlamıyor. Ekmek de aynı şekilde. Beyaz ekmek zaten başlı başına tehlikeli. Yiyeceksek bile ki ben yaklaşık 8 yıldır tam buğday ya da çavdar ekmeği yiyorum. Arada bir taze fırından yeni çıkmış beyaz ekmek kaçırırım. Onu da covid 19 çıktıktan sonra tamamen bıraktım. Tabii ki miktarı da önemli. Ben sadece ekmekle karnını doyurabilen bir insanım diyeyim sen anla :KK70: :KK70: :KK70:

Kahvaltı saat 10 da

Saat 13.00 de
3 fındık

Saat 18.00 da
1 tane güveçte türlü
2 domates 2 biber

Ve 18.30 da

2 litre su
5 dakika twister

Oooooooo bizim kız coşmuş vallahi :KK62::KK62::KK62: Kabartma ne pişi gibi bişey mi? İlk kez duydum. Kapanış için seni tebrik ediyorum muhteşem bir kapanış yapmışsın. Bu hafta kaçamak yapmıyorum yaaaaaa ohhhhh istediğim gibi sopalayacağım sizi :KK70::KK70::KK70::sinirli::sinirli:

12.00

17.00

Komposto ne kompostosuydu? Şeker var mıydı içinde? Kahvaltı batmış zaten de çok sağlıksız olmuş bugünün. Ama yürüyüşün süper bu arada ben akşam eve geldiğimde tartıldım 73.6 çıktım :olamaz::olamaz:

Oooooooo bizim kız coşmuş vallahi :KK62::KK62::KK62: Kabartma ne pişi gibi bişey mi? İlk kez duydum. Kapanış için seni tebrik ediyorum muhteşem bir kapanış yapmışsın. Bu hafta kaçamak yapmıyorum yaaaaaa ohhhhh istediğim gibi sopalayacağım sizi :KK70::KK70::KK70::sinirli::sinirli:
Komposto ne kompostosuydu? Şeker var mıydı içinde? Kahvaltı batmış zaten de çok sağlıksız olmuş bugünün. Ama yürüyüşün süper bu arada ben akşam eve geldiğimde tartıldım 73.6 çıktım :olamaz::olamaz:
Eee şeyyy eee kemm kümm :KK70: yok canım pişi çok yağlı oluyor bu nerdeyse hiç yağ çekmiyor. Tavsiye ederim. Yoğurt un tuz karbonat ile yapılıyor. Mayalanma derdi de yok :) ahh bugünden beri eşim gidiyo geliyo eskisi gibi çay keyfimiz yok diyip duruyo :) gitmiş bana tuzsuz çekirdek almış diyo gel bak senin için aldım nolur yalvarırım eşlik et :)))

Eee şeyyy eee kemm kümm :KK70: yok canım pişi çok yağlı oluyor bu nerdeyse hiç yağ çekmiyor. Tavsiye ederim. Yoğurt un tuz karbonat ile yapılıyor. Mayalanma derdi de yok :) ahh bugünden beri eşim gidiyo geliyo eskisi gibi çay keyfimiz yok diyip duruyo :) gitmiş bana tuzsuz çekirdek almış diyo gel bak senin için aldım nolur yalvarırım eşlik et :)))

Senin menülerde çekirdek eksik zaten :KK70: :KK70: Biliyorum o söylediğini biz ona parmak diyoruz. Üçgen üçgen kesip uç kısımlarından da bıçakla ayırınca ayak parmağı gibi oluyor. Kayınvalidem çok yapar ve benim kızlar bayılır. Kendisi izmirli yaaaa bağnak der bide :KK70::KK70::KK70:

Back
X