Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

günaydın herkeseee :) sabah yulaf ezmesi hazırladım ama öğlen yicem, öğlene kadar bol su, akşam ton balıklı salata. dün bi paket cips gömdüm de ödül niyetine :) bugün dengeleme yapıyorum

Kalorisiz sütlü tatlılar da var irmik süt bal :) yulaf ezmesi sabahları seni öğlene kadar tok tutar akşam da sebze yemeği

bunlara kalorisiz demeyelim de çoğu bildiğimiz sütlü tatlı ile kalorileri yarışır yani.. yulaf, irmik, bal gayet kalorili besinler.. rafine şekersiz tatlılar diyebiliriz :KK51:

arkadaslar bikdirim geldi bende bi biraya soruyum dedim.kilo problemim var ama gruba katilamicam 2 yasinda ilgi bekleyen bi bebegim var.sadece bi soru sorup cikicam.
1.68 boyum 78 kiloyum.keske 65 kiloma geri donsem diyorum.yediklerime dikkat edemiyorum.bu hafta 2 kere leslie 3 mil yaptim.botle boyle yediklerime de dikkat etmek istiyorum artik ama sütlu tatlulara dayanamiyorum yapiyorum.cocugum da seviyo bahanesiyle.
gecen bisey ogrendim.karbonhidrat kilo aldirir evet biliyorum.ama protein ne kadar yersek yiyelim kilo aldirmazmis oylemi ???
ve bu proteini gunde ne kadar almaliyiz.her gun evde balik et tavuk da pismiyo bizde.bi de bende safra kesesi tasi vardi hamileyken sonra kayboldu ama doktor bana yine de sen yumurta haslamasi yeme dedi.e sabah tek domates zeytin peynir salatalikla olur mu ??? acikcasi sabahlari ben sutle nesquik coco lar varya onu karistirip yemeyi daha cok seviyorum.ama bu seferde erkenden acikiyorum.valla napcm bilmiyorum.aydinlatirmisiniz beni bilen arķadaslar.

bana kalırsa sabah domates salatalık çarliston biber peynir ve maydonozdan kaşık salatası yap yanında bir-iki dilim ekmekle ye gayet doyurucu olur. proteini yeterli miktarda alman ama çok da yüklenmemen gerekir ne kadar yersen ye kilo aldırmaz diye birşey yok çünkü :KK43: her gün olmasa da haftada bir tavuk et balık yapsan 2 gün öyle geçer bir gün de yeşil mercimek kuru börülce nohut falan haşlayıp salatana ekleyebilirsin onun dışında bezelyede de protein var ve tabiki çiğ kuruyemiş güzei bir protein kaynağı

menünü düzenlerken kalorilerine mutlaka dikkat etmelisin, akşamları erken ve hafif yemeye çalış ve mutlaka hareker etmeye devam et diyetisyenim haftada en az 3 gün egzersiz demişti bana

bu arada bana kalırsa arada gevrekle, yulaf lapasıyla kahvaltı etmenin, sütlü tatlılar atıştırmanın (porsiyon kontrolü şart) hiç bir zararı olma düzenli egzersiz yaparsan

arkadaslar bikdirim geldi bende bi biraya soruyum dedim.kilo problemim var ama gruba katilamicam 2 yasinda ilgi bekleyen bi bebegim var.sadece bi soru sorup cikicam.
1.68 boyum 78 kiloyum.keske 65 kiloma geri donsem diyorum.yediklerime dikkat edemiyorum.bu hafta 2 kere leslie 3 mil yaptim.botle boyle yediklerime de dikkat etmek istiyorum artik ama sütlu tatlulara dayanamiyorum yapiyorum.cocugum da seviyo bahanesiyle.
gecen bisey ogrendim.karbonhidrat kilo aldirir evet biliyorum.ama protein ne kadar yersek yiyelim kilo aldirmazmis oylemi ???
ve bu proteini gunde ne kadar almaliyiz.her gun evde balik et tavuk da pismiyo bizde.bi de bende safra kesesi tasi vardi hamileyken sonra kayboldu ama doktor bana yine de sen yumurta haslamasi yeme dedi.e sabah tek domates zeytin peynir salatalikla olur mu ??? acikcasi sabahlari ben sutle nesquik coco lar varya onu karistirip yemeyi daha cok seviyorum.ama bu seferde erkenden acikiyorum.valla napcm bilmiyorum.aydinlatirmisiniz beni bilen arķadaslar.
Tabii ki proteinin de ölçülü olması gerekiyor. En saglikli protein yumurta aslında. Haslama yeme dediyse, diger cesitleri serbest mi? Haftada 1 kere yumurta yemeyi deneyin bence rahatsiz etmiyorsa. Haftada bir kere domates ve biberi tavada pisirirsiniz, yumurtasiz menemen gibi. Haftada bir gun domates ve biberin içine beyaz peynir de koyarsiniz eriyince güzel oluyor.
Haftada 3 kere sutun icine yulaf, muz, kuru uzum, 1 cay kasigi bal yemeye çalışıyorum.
Ayrica peynir, zeytin, domates salatalil yeşillik, 2 ceviz gibi bir tabak da gayet doyurucu oluyor inanın. Doymayız diye düşündüğümüz icin doymuyoruz malesef 😔
Her gun 1 kase yoğurt yiyin mutlaka. Diyete katkısı oldugu söyleniyor. 2 fincan yesil cay için.
Sutlu tatli da haftada 1 kere yiyin mesela. Tamamen yasaklamayın. Cocuguniz da 2 yasinda, sutlu de olsa devamli her gun tatli yemesi cok iyi birsey degil. İleride bizim gibi olmasinlar 😔
Aksam da et tavuk balık şart değil illa. Bence haftalik liste yapın kendinize. 2 gun sebze yemeği, 2 gün bakliyat, 1 gun tavuk 1 gun balik 1 gun et mesela. Veya kendinize gore değiştirebilirsiniz. Boyle yaparsaniz bebeginiz de cok sağlıklı ve dengeli beslenmis olur. Kuru fasulye, nohut, yesil mercimek gibi bakliyatları haslayip buzlukta bulundurun, akşamları salatanizin icine bir avuc koyabilirsiniz. Yogurdunuzu kendiniz mayalayabilirsiniz saglikli olur.
Ne guzel leslie de yapiyormussunuz. Biraz beslenmenizi duzene koyup karsiligini alinca zaten daha fazlasini yapmak istersiniz

Öğle yemeğinde yoğurt vardı. Gözlerim kapanıyor resmen şimdi :işsiz::işsiz:

ben gelişmeleri biraz daha zaman geçince sizinle paylaşacağım şimdilik düzenimi oturtma aşamasındayım.:KK6:

dünkü menüm

kahvaltı 8.30
1 sade poğaça
yarım zeytinli poğaça
200 ml şeftali suyu

ara
şekersi türk kahvesi 3 badem draje

öğle yemeği
1 kase mercimek çorbası
1 tabak nohutlu pilav
2 küçük hasanpaşa köftesi
yoğurt

ara yok

akşam
3-4 dilim ekmek
peynir
domates
4 dilim hindi füme

kağıt helva

spor yok suyu da pek bilmiyorum

bugünkü menüm daha iyi dünkü pert gene :işsiz:

dünkü menüm

kahvaltı 8.30
1 sade poğaça
yarım zeytinli poğaça
200 ml şeftali suyu

ara
şekersi türk kahvesi 3 badem draje

öğle yemeği
1 kase mercimek çorbası
1 tabak nohutlu pilav
2 küçük hasanpaşa köftesi
yoğurt

ara yok

akşam
3-4 dilim ekmek
peynir
domates
4 dilim hindi füme

kağıt helva

spor yok suyu da pek bilmiyorum

bugünkü menüm daha iyi dünkü pert gene :işsiz:
Gerçekten zor bir gun olmus. Gecmis olsun 😔

Iyi aksamlar.
Kahvaltı
2 tost ekmeğinden kaşarlı tost
Domates
Salatalik
Peynir

Ara öğün
Yarim muz bir avuç böğürtlen

Akşam yemeği
2 küçük lahmacun
2 bardak ayran

Toplam su 3 litre yatana kadar 4 olur.

Eskiye kıyasla aç geziyorum resmen.
Eskiden yemek değil ama abur cubur çok tuketirdim, kahvenin yanimda mutlaka çikolata, köme bir sey olurdu artik kahvelerime su eşlik ediyor.
Dera çalışırken bir seyler okurken mutlaka bir sey atıştırırdım o da yok. Oldum olası cok yemek yemem zaten bana kilo aldıran o abur cuburlardi onlari da biraktim gibi :)

Iyi aksamlar.
Kahvaltı
2 tost ekmeğinden kaşarlı tost
Domates
Salatalik
Peynir

Ara öğün
Yarim muz bir avuç böğürtlen

Akşam yemeği
2 küçük lahmacun
2 bardak ayran

Toplam su 3 litre yatana kadar 4 olur.

Eskiye kıyasla aç geziyorum resmen.
Eskiden yemek değil ama abur cubur çok tuketirdim, kahvenin yanimda mutlaka çikolata, köme bir sey olurdu artik kahvelerime su eşlik ediyor.
Dera çalışırken bir seyler okurken mutlaka bir sey atıştırırdım o da yok. Oldum olası cok yemek yemem zaten bana kilo aldıran o abur cuburlardi onlari da biraktim gibi :)
Aliskanliklarinizi değiştirmeniz cok guzel. Sira yeni ve daha saglikli aliskanliklar kazanmakta.
Diyet süresince kasar peyniri cok tavsiye edilmiyor. Tosunuzu beyaz peynir ve domatesle yapabilirsiniz. Beyaz tost ekmegi yerine, tam bugday veya cavdar gibi tahilli ekmekler tercih edebilirsiniz

12de 1 bardak sut, 3 kasik yulaf, 1 cay kaşığı bal, 1 kucuk muz, 1 kaşık kuru üzüm

14te bir mandalina

16da 1 tabak zeytinyağlı taze fasulye, 2 kasik yoğurt

18de şekersiz türk kahvesi, 1 gun kurusu, 1 ceviz

20de 3 köfte(firinda yağsız pisirdim), 3 parmak patates, boolca yoğurtlu semizotu

Su 1.5 oldu. Yatana kadar 2yi geçer

4 saat hic oturmadan temizlik yaptım. Spor olmaz ama her yerim ağrıyor 🤣 gece yürüyüşe cikarsam yazarım

Back
X