Çok sağol arkadaşım sana ve diğer arkadaşlarımıza biraz da olsa umut olabilmek için yazdım. Daha önceki bebeklerim tüptü bana doğal yolla gebe kalma ihtimalimin hemen hemen hiç olmadığını söylemişlerdi. 3 doktor böyle söyledi. Ben de evlatlık için başvurdum. Çünkü kayıplarım ve yaşadıklarım hem beni hem eşimi öyle yıpratmıştı ki. Bu arada Rabbim mucizemizi gönderdi. Hep korkularla geçirdim haftaları hala da öyle ama bu haftalara ilk kez gelebildim. Bu arada daha önceki gebeliklerimde kullanmamıştım bu gebelikte clexan 0.4 kullandım çünkü bende mthfr bileşik mutasyon (pıhtılaşma) çıktı. onun dışında elevit marincap ve 20. haftadan sonra osteocare isimli ilaçları aldım. 23. haftadan itibaren kasılmalarım olduğu için Magnorm isimli ilacı almaya başladım. Birkaç kutu vajinal fitil (donaxyl) kullandırttılar 1 ay ara ile. Ama en önemlisinin dua etmek ve sabır olduğuna inanıyorum. Tedavi doktorlar ilaçlar hepsi biryere kadar. Umudunuzu ve dualarınızı bırakmadan devam edin arkadaşlarım. İnşallah gelecek haftalarda da sizlerle hayırlı haberlerimizi paylaşırız. Ben hep tüm melek annelerine de dua ediyorum. İnşallah hepimiz için güzel günler gelecek.
şu an çok yeni acın sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor ama zamanla hafifliyor sadece o kadar ama rüyalarında senin yaşamında bir yerin yarım ben hep 3 kızım 1 oğlumu anıyorum onlarda beni rüyalarımda öpüyor .belki diyceksin kafayı yemiş ama inan acım biraz hafifliyor neyse....benim suyun gelmesi aynı haftalarda 13,14. haftalarda mthfr homozigot kanda pıhtılaşma var o yüzden iğne aspirin kullanmam gerekli vücudum bebeği düşman görüyormuş,o nedenle suyu geliyor rahimağzı yetmezliği yok diyor,son düşüklerim 1 ay daha devam etti su geldikten ben de şaşırdım artık...istersen üniversite hastenesine git orda en azından genetik tahlillerin yaptırırsın.canım tekrar geçmiş olsun görüşmek üzere...allah yardimcin olsun seni cok iyi anliyorum diyebilirim dortane bebk kolay degil allah sabrini veriyor haklisin ama bebegimi gorunce dustugunu hisetigim an kimse beni susturamadi olamaz oyle bir aci allahim bir daha kimseye yasatmasin senin sebebini nasil ogrendin suyunun bittigini ben nasil suyunun bitigini cok merak ediyorum hic bir dr soyleyemedi bebegin bobreklerinden yada tikaniklik vardir dendi ama suyu akmadimi ki akinti seklinde sizim sizim sizdi simdi hatirlayinca bunun teshisini nasil koydunuzzzz offf
ben de mthfr homozigotum aynı iğne kullandım son düşüklerimde 0,3 fraxaparin aspirin becozm c doktorum bunlara ek olarak hamile kaldığında bir daha prednol diye düşük dozda kortizon vereceğini söyledi.senin kullandığın osteocare da mı acaba kortizonlu bir ilaç,bir de marincap ?dediğin gibi herşey duayla vakti zamanı gelince oluyor bak seninle son yazışmamızda yine böyle konuşmuştuk gelişmeleri burdan paylaş görüşürüz....
evet canım o olabilir dediğin gibi ben Ankaradaydım ama tayinimiz çıktı yozgattayız.bakalım artık Ankaraya git gel yaparım burda da bir doktor bulurum hayırlısıyla o günleri görürsem inşaallah benim için rahat bir hamilelik geçirmek önemli sorunsuz bu sefen olur inş. gurbetteyim hayırlısı vardır bir zamanı canım .doktorum hacettepede sinan beksaç başka doktorlarada gittim ama nedense onlar beni ikna edemedi hep birde dikiş kalmış o denensin felan diyorlar rahim de problem yok diyorlar felan filan işte dua et lütfen ...Şimdi gördüm canım mesajını. Osteocare içinde D Vitamini, kalsiyum magnezyum çinko var. Marincap ise balık yağı omega 3 içerien bir ilaç. Sana kortizon verilmesinin sebebi düz kas antikoru olabilir. Bu arada sen de Ankaradasın sanırım. Doktorun kim?
evet canım o olabilir dediğin gibi ben Ankaradaydım ama tayinimiz çıktı yozgattayız.bakalım artık Ankaraya git gel yaparım burda da bir doktor bulurum hayırlısıyla o günleri görürsem inşaallah benim için rahat bir hamilelik geçirmek önemli sorunsuz bu sefen olur inş. gurbetteyim hayırlısı vardır bir zamanı canım .doktorum hacettepede sinan beksaç başka doktorlarada gittim ama nedense onlar beni ikna edemedi hep birde dikiş kalmış o denensin felan diyorlar rahim de problem yok diyorlar felan filan işte dua et lütfen ...
bende tüp bebek yöntemiyle kavuştuğum 14+5 günlük bebeğimi 2ay önce suyumun birden gelmesiyle kaybettim.. sebebi neydi söylemediler bile,hastanede sabahladık,sabah benim dr um gelince anlattım benim dr umun söylediği tek şey bidahakinde dikiş atarız oldu..bakmadan etmeden söyledi.. çok korkuyorum bidaha yaşarmıyım?? rabbim hayırlısıyla kucağımıza alamamızı nasip etsin inşş..
bende tüp bebek yöntemiyle kavuştuğum 14+5 günlük bebeğimi 2ay önce suyumun birden gelmesiyle kaybettim.. sebebi neydi söylemediler bile,hastanede sabahladık,sabah benim dr um gelince anlattım benim dr umun söylediği tek şey bidahakinde dikiş atarız oldu..bakmadan etmeden söyledi.. çok korkuyorum bidaha yaşarmıyım?? rabbim hayırlısıyla kucağımıza alamamızı nasip etsin inşş..
şu an çok yeni acın sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor ama zamanla hafifliyor sadece o kadar ama rüyalarında senin yaşamında bir yerin yarım ben hep 3 kızım 1 oğlumu anıyorum onlarda beni rüyalarımda öpüyor .belki diyceksin kafayı yemiş ama inan acım biraz hafifliyor neyse....benim suyun gelmesi aynı haftalarda 13,14. haftalarda mthfr homozigot kanda pıhtılaşma var o yüzden iğne aspirin kullanmam gerekli vücudum bebeği düşman görüyormuş,o nedenle suyu geliyor rahimağzı yetmezliği yok diyor,son düşüklerim 1 ay daha devam etti su geldikten ben de şaşırdım artık...istersen üniversite hastenesine git orda en azından genetik tahlillerin yaptırırsın.canım tekrar geçmiş olsun görüşmek üzere...
Merhaba. Konunun üzerinden çok zaman geçmiş. Merak ettim acaba tekrar hamile kaldınız mı? Nasıl bir tedavi uygulandı? Bende sizinle aynı şeyleri yaşadım ve maalesef bende de tam olarak bir neden bulunamıyor...
merhaba , evet çok zaman geçti maalesef şimdi de hamilelik olmuyor gittim doktora normal her şey diyorlar acaba ben stres mi yapıyorum bilmiyorum yaşadıklarım aklımdan çıkmıyor.siz de nasıl oldu? yardımcı olacağım bir şey olursa sorabilrsin gerçi kelin ilacı olsa..
ama Allah büyüktür.....
merhaba hatırladım tabi başın sağolsun Allah başka acı vermesin inşaallah ... sinan hocayada gitmiştin demi sen oda perinatolog ,canım ben o kadar doktor gezdim ki anlatamam özgür deren,lütfü bey arada daha farklı doktorlar yaşadığımız yerde 3 tane oldu doktor inan Aydan biri yi biliyorum hem arkadaşım hem yakınım gitmişti.sana doktorun nasıl bir tedavi izledi anlatabilirmisin .kullandığın ilaçlar nelerdi?inşaallah bizlerde anne olur hayırlısıyla bebeklerimize kavuşuruz görüşmek üzere......Canım merhaba.beni hatırlarmısın bilmem.benimde 4 kaybım vardı.en büyüğü 14 haftalıktı ve benimde suyum gelmişti onda.5.kez hamile kaldım ama maalesef onuda 35 haftalıkken kalbinin durması sonucu kaybettik.ama çok şükür o kadar büyüdüğünüde gördüm.Sinan hocada ısrar etme bence çok.Ben son gebeliğimde Perinatolog Aydan biriye gittim.Bide onunla görüşmeni tavsiye ederim.çok tavsiyede bulunacak bi durumum yok belki ama ilk kez son ayı gördüm diyorum en azından.züğürt tesellisi belkide bilmiyorumRabbim bu durumu yaşayan herkese sabırlar ve bu acıları hafifletecek(zira unutmanın imkanı yok) hayırlı sağlıklı evlatlar versin
canım ne denir ki tekrar başın sağolsun Rabbim bir daha göstermesin acısını ...o korkular hiç bitmiycek maalesef,Aydan biri ye arkadaşım daha çok asistanlar ilgilendi doğumumda bile sonra gördüm felan demişti ama çok zaman oldu 7,8 sene felan gazi hastanesindeydi.bende burda hamilelik olmayınca klomen kullandım ama olmadı maalesef,aydan birinin sana verdiği bağışıklığı baskılayan ilaç düşük dozda kortizonmuydu?banada en son bu ilaç verilceği söylenmişti diğerleri aynı ilaçlar..canım sen daha ümitli ol çünkü;sen 35 leri görmüşsün şükür ben kendimi hiç düşünemiyorum ...Allah ım en iyisini bilir...Sağol canım.Rabbim bi daha yaşatmasın.Bundan ayrılmak çok çok daha zor oldu.Hareketlerini hissettim son aya geldik tam artık kıyafet falanda almıştım.Zaten dr da 38 de başlatıcam doğumu demişti.Ama ne olduysa 35.haftada kalbi durmuş karnımda.Hala atlatamadım tekrar denemeyi hem çok istiyorum hem de tahmin edersinki inanılmaz korkuyorum.Aydan biri ye giden yakınların memnun mu merak ettim.Ben sinan hocaya gitmiştim evet ama memnun kalmadım.Bende 1 sene beklemiştim gebelik için olmadı.Bu arada rahimden perde ameliyatıda oldum ben aydan hocaya.İşte 1 sene bekledik gebelik olmayınca klomenle başladık.O ay olmadı.Bi sonraki ay hamile kalmıştım.Hamile kalınca diğer dr ların verdiği ilaçlardan farklı olarak bağışıklığı baskılayan bi hap verdi.Belki bağışıklığınla alakalı bi durum bilmiyoruz dedi.Diğerleri işte clexan,progestan, folbiol falandı.Vitamin vermedi mesela yine farklı olarak.İlk 4 ay öyle geçti.4 ay sonra sadece clexan ve gyno ferra sanolla devam ettim.Her gittiğimde ayrıntılı ultrasona giriyodum tahillerim şeker testim tansiyonum herşey normaldi.Ama kısmet olmayınca olmuyo maalesef
canım ne denir ki tekrar başın sağolsun Rabbim bir daha göstermesin acısını ...o korkular hiç bitmiycek maalesef,Aydan biri ye arkadaşım daha çok asistanlar ilgilendi doğumumda bile sonra gördüm felan demişti ama çok zaman oldu 7,8 sene felan gazi hastanesindeydi.bende burda hamilelik olmayınca klomen kullandım ama olmadı maalesef,aydan birinin sana verdiği bağışıklığı baskılayan ilaç düşük dozda kortizonmuydu?banada en son bu ilaç verilceği söylenmişti diğerleri aynı ilaçlar..canım sen daha ümitli ol çünkü;sen 35 leri görmüşsün şükür ben kendimi hiç düşünemiyorum ...Allah ım en iyisini bilir...
Sağol canım.Rabbim bi daha yaşatmasın.Bundan ayrılmak çok çok daha zor oldu.Hareketlerini hissettim son aya geldik tam artık kıyafet falanda almıştım.Zaten dr da 38 de başlatıcam doğumu demişti.Ama ne olduysa 35.haftada kalbi durmuş karnımda.Hala atlatamadım tekrar denemeyi hem çok istiyorum hem de tahmin edersinki inanılmaz korkuyorum.Aydan biri ye giden yakınların memnun mu merak ettim.Ben sinan hocaya gitmiştim evet ama memnun kalmadım.Bende 1 sene beklemiştim gebelik için olmadı.Bu arada rahimden perde ameliyatıda oldum ben aydan hocaya.İşte 1 sene bekledik gebelik olmayınca klomenle başladık.O ay olmadı.Bi sonraki ay hamile kalmıştım.Hamile kalınca diğer dr ların verdiği ilaçlardan farklı olarak bağışıklığı baskılayan bi hap verdi.Belki bağışıklığınla alakalı bi durum bilmiyoruz dedi.Diğerleri işte clexan,progestan, folbiol falandı.Vitamin vermedi mesela yine farklı olarak.İlk 4 ay öyle geçti.4 ay sonra sadece clexan ve gyno ferra sanolla devam ettim.Her gittiğimde ayrıntılı ultrasona giriyodum tahillerim şeker testim tansiyonum herşey normaldi.Ama kısmet olmayınca olmuyo maalesef
canım Rabbim sana sabır versin inş hayırlı sağlıcakla cogugun olur.Bende 2 tane kayıp lodu 1. 14 haftada suyum patladı, 2.sindede 6 aylıkken su kesem çıktı erken doğum oldu araştırmadım henüz neden diye oluyor.Sizin 5 kayıbınızın nedenleri belli oldumu ?
Sağol canım inşallah kimse yaşamasın böylesi acıları bi daha.Canım dr otopsi istedi sebebini öğrenmek için ama ben istemedim.yani sebebini bilmiyorum kendisiyle beraber gitti sebebide.8 ay gözümden sakındığım bebeğime dokunsunlar istemedim.8 senedir dr a gidiyorum araştırılıyo ama sonuç yok bunun sebebide kalsın dokunmasınlar istedik eşimle.Görünürde bi sıkınısı yoktu kordon dolanması falan gibi normal bi bebekti yani.kan sulandırıcı iğne falan kullanıyorum her hamilelikte ama yok yok olmuyo bi türlü daha vakti gelmedi demek.Sende rahim ağzı yetmezliği falan varmı
Dr rahim ağzı yetmezliği dedi, ama bu benim içime sinmiyor.Rahim filmi çektirimde ne oldugunu ögrenim diyorum.Sen şuan gebelik düşünüyormusun, Allah yardımcımız olsun ben 2 kayıptan sonra korkularım oldu ondan dolayı hala araştırmadım bu hfta sonu dr gidicem Haziranda devlet hastanesine gidimde arastırım canımm
merhaba , evet çok zaman geçti maalesef şimdi de hamilelik olmuyor gittim doktora normal her şey diyorlar acaba ben stres mi yapıyorum bilmiyorum yaşadıklarım aklımdan çıkmıyor.siz de nasıl oldu? yardımcı olacağım bir şey olursa sorabilrsin gerçi kelin ilacı olsa..
ama Allah büyüktür.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?