- 15 Haziran 2014
- 31.696
- 43.840
- 598
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #217.581
Ayy yakin arkadasın falan yok mu ki kiyafet ödünç alabilecegin gerci arkadastan kiyafet alip giymeyi de hic sevmem benüstüme göre kıyafet yok dolabımda ya küçük ya büyük 1 gün için masrafta yapmak istemiyorum sonuçta nişan bir pantolon bir bluz ile gitcem mecburen hiçte huyum değil bu şekilde bir nişana katılmak@SekerPancarii kaptinn
netten bi baakym bende bnm normal der büyük ihtimalll
bende spordanda ödem oluyo diye biliyorum ama yine de tereddüte kaldm simdi
oooo nigiziiiillllşahane gidiyo kilo alıp veriyorm
3ten 2 ye düştü stajerler 2 lise öğrencim var biri kız biri erkek ateş barut diyorum17 yaşlarında ikiside ....
thy ikramları hoşuma gidiyordu benim atlasta varmıymış ikram uçuş kaç saat sürüyor ....
günaydın
üstüme göre kıyafet yok dolabımda ya küçük ya büyük 1 gün için masrafta yapmak istemiyorum sonuçta nişan bir pantolon bir bluz ile gitcem mecburen hiçte huyum değil bu şekilde bir nişana katılmak@SekerPancarii kaptinn
beden uymuyor boyları benden kısa ya da uzun yada zayıflar kuzum birde bende sevmem kıyafet almayı kimseye .. ben tek olduğum için abla kardeş te yok annem var onunkilerde olmuyor kadın benden zayıfAyy yakin arkadasın falan yok mu ki kiyafet ödünç alabilecegin gerci arkadastan kiyafet alip giymeyi de hic sevmem benama ablamdan alıyorum bazen bende olmadiginda bizimde esimin dayisinin oglunun düğünü var 10 gune salonda siyah diz hizasında elbisem var ama 38 beden 57 kiloyken almistim 2 sene once simdi bol geliyo biraz ama yinede giycem kina gecesine de ablamdan bisey bakcam
geline bakınSana normal demeyecek de bana mı diyecek kaptanım
Kara kurusun sen de
3 saati biraz geçik sürüyor
Tabi aktarmalı falan olunca o buluyor yine bir 5-6 saati
Çok beklemeli olanlar da var
Ama İzmirden hiç direkt yok
Mecbur İstanbula gideceğim otobüsle
Birbirlerine mi bakıyorlar
Ahahah
Tam arada kalmanın sıkıntısı değil mi
Önceki aldıkların büyük, kilo vermişsin ama eski kıyafetlerin de küçük
Olsun o yüzden canını sıkma
Geline bakın siz dersin bir şey diyen olursa
Aslinda bi tane gömlek alabilsen topukluyla hemen şiklaşiyo kiyafet ayy bide nisanmiş düğünde giyinip kuşanicam ben dersinbeden uymuyor boyları benden kısa ya da uzun yada zayıflar kuzum birde bende sevmem kıyafet almayı kimseye .. ben tek olduğum için abla kardeş te yok annem var onunkilerde olmuyor kadın benden zayıf
geline bakın
pantolon gömlek yada bluz giycem tarzım da değil böyle gitmek ...
karayolundan daha az sürüyor sonuçta aktarma da kötü in bin bekle uç berbat oluyor ...
ya evet gülüşüyorlar arada dostlardır umarım yoksa tek kalmaları sakıncalı
maşallahhh devamı gelir inşallaaahhhDünkü menum
Sabah sekersiz nescafe
Kahvalti: 1 dilim t.b.ekmegi, 1 yumurta , salatalik ve kahvaltılıklardan az az
Ara: 2 kuru kayisi
Öğle: 2 minik nektari, 1 kase yogurt, 1 kasik yulaf ezmesi
Aksam: haşlanmış 2 but ve biraz patetesinden, yogurt, salatalik domates
Kizimin dondurmasindan iki kere yaladimay cok guzeldi
Spor 20 dk fitness, 60 dk yürüyüş
bebeğim büyük gelenlerden birini terziye götür pens fln attır olmaz mı öyleeüstüme göre kıyafet yok dolabımda ya küçük ya büyük 1 gün için masrafta yapmak istemiyorum sonuçta nişan bir pantolon bir bluz ile gitcem mecburen hiçte huyum değil bu şekilde bir nişana katılmak@SekerPancarii kaptinn
bence de tek öğün ve kontrollü yemek en güzeliBida bütün gune aslaaa aslaaa yaymicaammm kacamaklariogle yemegi yerine donduma gibi falan olacak kacamaklarim akilsiz kafam simdi bu az yemeyle ben bu hafta 51.9 bile olurdum
sana da normal diyecek bigünnnnnSana normal demeyecek de bana mı diyecek kaptanım
Kara kurusun sen de
3 saati biraz geçik sürüyor
Tabi aktarmalı falan olunca o buluyor yine bir 5-6 saati
Çok beklemeli olanlar da var
Ama İzmirden hiç direkt yok
Mecbur İstanbula gideceğim otobüsle
Birbirlerine mi bakıyorlar
Ahahah
Tam arada kalmanın sıkıntısı değil mi
Önceki aldıkların büyük, kilo vermişsin ama eski kıyafetlerin de küçük
Olsun o yüzden canını sıkma
Geline bakın siz dersin bir şey diyen olursa
alıntıdır;
Şeker yediğinizde vücudunuzda ne oluyor ?
Bir parça çikolata, mutluluk hormonu salgılmaya yardım ediyor. Peki, daha fazlası vücudumuzda neler yapıyor? Dr. Sinan Akkurt, fazla şeker tüketiminin bilinmeyen zararlarını anlatıyor.
Sık acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı, konsantrasyon güçlüğü… Dr. Sinan Akkurt, tüm bunların çok fazla şeker tükettiğinizin belirtileri olabileceğini söylüyor! Şeker bağımlılığından kurtulmanın pratik yolları ve tedavi şekilleri olduğuna dikkat çekiyor…
Şekerin aslında bir ihtiyaç değil, psikolojik ya da fiziksel bir bağımlılık maddesi olduğuna dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, insan bedeninin gereksinim duyduğu üç ana besin maddesinin karbonhidrat, yağ ve protein olduğuna, şekerin dördüncü madde olmadığına işaret etti. Uyuşturucu maddeler gibi etki gösteren şekerli gıda tüketme bağımlılığının pek çok hastalığa davetiye çıkardığına değinen Dr. Akkurt, herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar için yetişkinler için günlük iki çeşit meyveden oluşan bir porsiyon, çocuklar için ikişer çeşit meyveden oluşan iki porsiyonun doğal şeker içeriği ile yeterli olduğunu kaydetti. Bunun yanında makul ölçüde doğal ev yapımı bal, pekmez, kuru meyve gibi doğal içeriklerin de masum kabul edilebileceğini, örneğin nadir tüketilen bitter çikolatanın makul karşılanabileceğini söyledi. Öte yandan sınav öncesi ya da önemli bir görüşme öncesi zihin açar, enerji verir diye alınan fazla çikolata ya da şekeli gıdaların tam tersine konsantrasyonu bozacağını ifade etti. Dr. Sinan Akkurt, başta paketli ürünler olmak üzere aşırı şeker tüketiminin tedavi gerektiren bir rahatsızlık olduğunu belirtti.
Dr. Sinan Akkurt, sürekli şeker tüketiminin neden olabileceği rahatsızlıklar arasında obezite, diyabet gibi bilinenlerin yanında depresyon, anksiyete, konsantrasyon güçlüğü, migren, damar tıkanıklığı, kanser gibi risklerin de bulunduğuna işaret etti. Aşırı şeker tüketiminin başlangıçta çok sık acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı ile kendini gösterdiğini kaydeden Dr. Akkurt, bu şikayetleri olanların hayatından şekeri çıkarmak için acilen harekete geçmelerini önerdi.
Şeker bağımlılığı tedavi edilebilir
“Şeker bağımlılığından kurtulamıyorsanız, öncelikle insülin direnci, reaktif hipoglisemi araştırılmalıdır. Ayrıca candida mantarı ve adenovirüs 36 gibi oluşumlar sürekli açlık hissine yol açabilirler, bunların da araştırılması gerekir. Gıda bağımlılıklarının tedavisinde biorezonans metodundan da destek alınabilir.” diyen Dr. Sinan Akkurt, psikolojik destek de alınabileceğini belirtti. Ayrıca şu önerilerde bulundu:
- Şeker yerine bal, pekmez, elma suyu kullanarak hazırlayacağınız atıştırmalıklarla alternatifler oluşturabilirsiniz.
- Çocukları da, kendinizi de şekerli gıdalarla değil, sağlıklı gıdalarla ödüllendirin.
- En bağımlı olduğunuz, gördüğünüzde dayanamadığınız şekerli yiyeceği başlangıçta 21 gün için bırakın. Bu sürenin ardından ona karşı eskisi kadar iştah duymayacaksınız.
- Duygusal açlığınızı gidermenin yollarını arayın. Stres yönetimi ve olumlu düşünme teknikleri ile ilgili kitaplar okuyun, eğitim ve profesyonel destek alın.
- Güne kahvaltıyla başlamak, bütün gece açlıktan sonra güne dengeli bir başlangıç için önemlidir. Kahvaltıyı ihmal etmeyin!
Dr. Sinan Akkurt öneriyor:
Sürekli tatlı krizlerine giriyorsanız tarçının kan şekerini dengeleyici özelliğinden yararlanabilirsiniz. Sütünüze, çayınıza, hatta suyunuza tarçın ekleyip içmeyi ya da dilimlediğiniz elmanın üzerine tarçın serpip yemeyi deneyin, tatlı krizlerini yendiğinizi görecesiniz.
Girls slm :)
Hepinize bol kilo vermeli bir gün diliyorum efem. Yarın tartı günükorkunç. Ben de ile gitmeden 1 saat sabah sporumu yapıyorum. Bugünkü menüm
Kahvaltı
Yulaf ezmesi
Muz
Sıkma portakal
Ara
Kahve
Öğlen
4 ykk bulgur
Fasulye yemeği bi tabak
cacık
Kabak ızgara
Ara süt ve beş adet badem
Akşam
Menemen
Çay
Salata
Domates
bencede keşke mesajını akşam görseydim de yeşil çay falan alırdım kendime akşamdan bişeyler yapar içerdim cidden çok moralim bozuluyo 4 gündür kilomda gram oynama yok ne ileri ne geriben mezunum olabiler böyle şileerrrrrrr
bence sende spordan dolayı ödem oluştu sen ödem atıcı çay dene
nerden bakılıyo ona kuzu bende bakim hemencik
wuuhh ne yogun bigün
bencede akşam hafif beslen bugün kalori sayımı yapma azar azar ye herseyden
Dünkü menum
Sabah sekersiz nescafe
Kahvalti: 1 dilim t.b.ekmegi, 1 yumurta , salatalik ve kahvaltılıklardan az az
Ara: 2 kuru kayisi
Öğle: 2 minik nektari, 1 kase yogurt, 1 kasik yulaf ezmesi
Aksam: haşlanmış 2 but ve biraz patetesinden, yogurt, salatalik domates
Kizimin dondurmasindan iki kere yaladimay cok guzeldi
Spor 20 dk fitness, 60 dk yürüyüş
Ayy yakin arkadasın falan yok mu ki kiyafet ödünç alabilecegin gerci arkadastan kiyafet alip giymeyi de hic sevmem benama ablamdan alıyorum bazen bende olmadiginda bizimde esimin dayisinin oglunun düğünü var 10 gune salonda siyah diz hizasında elbisem var ama 38 beden 57 kiloyken almistim 2 sene once simdi bol geliyo biraz ama yinede giycem kina gecesine de ablamdan bisey bakcam
Yapıyorum bakalım işte şeker orucu
Bugün 5. gün
1 haftada bırakmayı düşünüyordum ama 21i tamamlasam mı acaba
Acaba cidden tadı garip gelecek mi 21 gün sonunda
Keşke gelse
Size de derim bakalım sonuçları sonuna kadar yaparsam
Çok radikal bir değişim olur benim için
valla bırakabilrsen ne alaa şahane olurYapıyorum bakalım işte şeker orucu
Bugün 5. gün
1 haftada bırakmayı düşünüyordum ama 21i tamamlasam mı acaba
Acaba cidden tadı garip gelecek mi 21 gün sonunda
Keşke gelse
Size de derim bakalım sonuçları sonuna kadar yaparsam
Çok radikal bir değişim olur benim için
sen bugün spora gitme akşamda yeşil çay fln iç bak düzelir eminim kiher zamanki gibi mükemmel
bencede keşke mesajını akşam görseydim de yeşil çay falan alırdım kendime akşamdan bişeyler yapar içerdim cidden çok moralim bozuluyo 4 gündür kilomda gram oynama yok ne ileri ne geri
süper
aiyy bende sevmem öyle kimseden almayi ama en yakın arkadaşımla alıyokoda bazenleri benim yüzüm yumusak kim ne isterse veririm arkadaşlarım hep benden isterlerdi ama ben bitek o arkadaşımdan isterim oda çok nadir ay bi arkadaşım var kıyafetlerimi alıp alıp yıkamadan getiriyodu sonunda taşındıda artık alamıyo
valla bırakabilrsen ne alaa şahane olurkeşke bende yapabilsem de kahveye attıgım şeker elimi kolumu bağlıyo malesefff o olmasa hiç kullanmıyorum şeker normalde
sen bugün spora gitme akşamda yeşil çay fln iç bak düzelir eminim ki
naptınnn perşembe günü fazla mı yediiinnnnbugün gitmicem kuzum aynen akşamda öyle yapmayı düsünüyorum bide kaç gündür sabit diye sabah azcık fazla yedim takıldı kaldı kilomhani yapıyolar ya öyle bi öğün fazla yiyolar korkudan sabah yiyim dedim kilo olarak dönmesin inşallah etki eder
zabaağnan hani düşerdi kilomdüşmedi niyekine beni bul didiydin
valla bırakabilrsen ne alaa şahane olurkeşke bende yapabilsem de kahveye attıgım şeker elimi kolumu bağlıyo malesefff o olmasa hiç kullanmıyorum şeker normalde
sen bugün spora gitme akşamda yeşil çay fln iç bak düzelir eminim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?