- 22 Şubat 2017
- 5.229
- 14.638
- 198
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #277.781
Geç bir cevap olabilir ama az önce bi haber sitesinde İbrahim Saraçoğlu nun önerileri vardı buna göre tatlıyı sahurda yememek daha iyi olabilir kopyaladım yapıştırıyorumKızlar bende oruç tutmaya karar verdim birşey soracam keşkül aldım onu sahurda yemeyi düşünüyorum gün içinde krizim tutmasın diye akşam da hurma yicem sizce nasıl olur
Sahurda tatlı birşey yemeli mi dedim de zaten 1 2 lokma sonra tıkandımBurdayım geldim canım, geçmişi anca bitirdim.
Ne için öneri istiyordun canım, bişey mi kaçırdım?
Akşam a mercimek çorbayı bıraksaydın burdakiler sadece ton balığı ile öğleni geçiriyorlarMenüm
Sabah 11:00 1 tane Arap ekmeğiyle yapılmış tost( beyaz peynir, domates,maydanoz ve iki inçe dilim kaşar peyniri), domates, salatalık, biber
13:30 kahve(sütlü)
16:30 1 kase mercimek çorbası, 1 büyük tabak tonbalıklı salata
19:00 avuç içi kadar kuruyemişli müsli ( ballı olduğu için kurabiye tadı veriyor:))
19-21 arası 4 bardak çay.
Su 2.5 lt
Spor 45 dk yürüyüşSchonerDuft
Çoklu alıntıla canım sohbeti kaçırmaBurdayım benÇok muhabbet dönüyor valla ,hepsini okuyana kadar ben ne yazıcağımı unutuyorum
Menü idare eder kuzu. Akşam yetti ise yeterli yedikleeinMenülerimi bir türlü düzene sokamadım ben ya ramazanda geldi ne yapacağım bilmiyorum
Sabah
1 yumurtadan omlet,kk peynir ,domates ,3-4 zeytin
Ara
Kahve sade ama tek şekerli
Öğlen
Tavuk suyu çorbası ve biraz sebzeli bulgur pilavı
Bir kase yoğurt
Akşam
Bir yeşil elma ve yine yoğurt
Ve tekrar kahve içtim
Bu arada kahvemi şekersiz içemiyorum ,çok da seviyorum kahve içmeyi tatlandırıcı mı kullansam
Doğru kilo veremiyoruz aç kalınca sürekli yeter Ki kalori almak gerekli.Canımcım ben gelene kadar sen gidiyorsun sen ÜNLÜLER dendin dimikatmer ye anamın katmerinden her katında 1 ton tereyağ olsun
Afiyet olsun canım akşam yoğurt falan yeseydin bari aç kalıyorsun gibi geliyor bana. Vücudumuza göre belli kalori miktarlarının altında kalınca kıtlık sinyali veriyormuş yağ yakamıyormuşuz belki bu konudaSchonerDuft daha bilgi sahibidir açıklayabilir sana
Bu Arap ekmeği ne oluyor eğer sıfır kalori falansa bize doğru koli koli yolla
Afiyet olsun canım ben stevya zero küp şeker kullanıyorum stevya doğalmış eşimin diyetisyeni önermişti Migros'larda var Hatta her yerde var
Çok olmamış afiyet olsunBugün 950 kalori aldım dünde 1000 kaloriden azdı yarın 1300-1400 arası almayı planlıyorum
Bugünkü menüm şöyleydi
8:00
1 bardak süt 100
10:00
1 haşlanmış yumurta 70
3 topik mozarella 20
1 dilim ızgara hellim 60
4-5 minik domates 20
1 etimek üstüne 1 tk süzme yoğurt 55
Çay
14:00
150 gr tavuk sote 300
Yeşil salata 60
Ara
1 fincan şade nescafe içine yarım çay bardağı laktozsuz kakaolu süt ile tatlandırarak 30 kal diyelim
18:30 -19:00 arası
10 şapka mantar ızgaraKK34:çok olmuş) 40 kal
Semizotu ve domatesten oluşan salata 60 kal
Ayran 60 kal
21:00
1 avuç kiraz ( avcuma çok sığsın diye saplarını çıkardım)50
23:30
1 kaşık laktozsuz yoğurt 10 yaban mersini 40 kal
( yazınca böyle çooook görünüyor ama ancak doyuyorum yeterince doymazsam canım tatlı istiyor)
Toplam 950 kalori
Akşam 40 dk survivor parkuru
15 dk kürek
100 jumping jack
Toplam 70 dk spor ekliyorumSchonerDuft
Biz açık ekmek diyoruz ona yufka gibi yuvarlak kalori değeri düşük ama yinede sen tam tahıllı ekmeklerden ye o beyaz unla yapılıyorArap ekmeğini ben de bu sene keşfettim:). Benim küçük kızım çok seviyor, onun için alıyorum genelde. Almanya’da yaşıyorum ben, buradaki Türk marketlerinde bulunuyor. Lavaş benzeri bi ekmek çok ince, ama kalorisini bilmiyorum gerçekten.
Bugün acıktım gece, ama yemedim sahura kalkacağım için. Normalde pek sahura kalkmam, uyanır tiroid ilacımı bi bardak suyla içer uyurum. Ama bu sene çocuklar da tutacaklar o yüzden kalkıcaz gibi görünüyor. Allah kolaylık versin inşallah herkese...
Sağol kuzumGeç bir cevap olabilir ama az önce bi haber sitesinde İbrahim Saraçoğlu nun önerileri vardı buna göre tatlıyı sahurda yememek daha iyi olabilir kopyaladım yapıştırıyorum
"
Sahurda tatlı tüketiminin gün içerisinde baş ağrsıına yol açabileceğine dikkati çeken Saraçoğlu, "Çay içilebilir ama çok fazla içilmemeli, çünkü vücuttan su attırıyor. Brokoli, karnabahar çok fazla tüketilmeli. Mercimek, ıspanak folik asit açısından çok iyi ancak çok fazla yağ kullanılmamalıdır" dedi.
İbrahim Adnan Saraçoğlu, hem sahurda hem de iftarda özellikle kızartma yemeklerinden uzak durulmasının sağlık açısından büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekledi."
Amin inşallah, rabbim herkesin orucunu kabul etsin inşallah. Valla ilk sahuru hakkıyla yaptımSahihuban
Allah kolaylık versin canım sabrını versin. Niyetlerinizi kabul etsin Rabbim. Çocukların ihtiyaçlarını takip edeceksin iftara hazırlanacaksın bi de misafirler davetler olursa ooooooo çok iş olur. Kendini çok enerjisiz bırakma. Sahursuz tutmayın bence kalkın yeyin cicim. Yarın eşim geliyor hafta başına kadar evde olacak sahura ben kaldırırım hazırlarım yiyeceklerini.
Bu Arap ekmeği acaba bizim köy tipi yufka ekmeklere mi benziyor.
Bence tatlı ağır olmadığı sürece nefsini köreltecek kadar yenilebilir. Sonuçta için alıyorsa ye gitsinSahurda tatlı birşey yemeli mi dedim de zaten 1 2 lokma sonra tıkandım
Akşam a mercimek çorbayı bıraksaydın burdakiler sadece ton balığı ile öğleni geçiriyorlar
Çoklu alıntıla canım sohbeti kaçırma
Menü idare eder kuzu. Akşam yetti ise yeterli yedikleein
Doğru kilo veremiyoruz aç kalınca sürekli yeter Ki kalori almak gerekli.
1 hurma yedim bakalım sağol kuzum
Çok olmamış afiyet olsun
Biz açık ekmek diyoruz ona yufka gibi yuvarlak kalori değeri düşük ama yinede sen tam tahıllı ekmeklerden ye o beyaz unla yapılıyor
Sağol kuzum
bayağı hemdeNeye guldun kız okadar komıkmı
bence iftarda ye canım ne kadar gecede yesen gün içinde kan şekerin düşeceği için vucut isteyecektir.Niye bana kimse öneride bulunmuyor
Dünde kimse can vermesisormicam bende
GünaydınGünaydın kızlar
kusura bakmayın dün yazamadım
biraz gecikme olacak hastane işlerinden dolayı malum..
menüm : sabah 1yumurta 1peynir5zeytin1dilimekmek saltalık domates k.biber..
öğleden sonra 3 gibi
makarna çorba ekmek
bal tereyağ tadımlık
akşam yemek yiyemedim
ara öğünler yok ..
spor 20dk idi sayılırsa...yarıda kaldı annemin hastaneye kaldırıldığını duyunca
Neden canın sıkkın ki. Deseydin bize gitmeden sana psikolojik baskı yapardık yiyemezdin yaptığın spor yediklerini karşılamaz 30 dk daha yap bence
yoğunbakımda halaBir gelişme var mı canım ?
Geçmiş olsun canım. Önceki gece senin yaşadığın belirsizliğe annenin yaşadığı ağrılara göre bugün yine iyisiniz sanırım. Çok çok geçmiş olsunyoğunbakımda hala
doktorunu bekliyoruz
bilgi almak için
durumuna göre ya eve çıkacak ya da servise odaya çıkacak..
bir damar açıldı bir damar 100de 100tıkalı ..ona da 20gün sonra müdahale edeceklermiş..
Ben pek halkını sevemedim canım bilemiyorum sen ne düsunürsünBende 2 yıl kaldım eşimle Yen'i evliyken
Vaaay rakip grubun Kaptan-ı bana dolma teklif ediyor
Nasıl sıkıntı yok benim sabahki 80 dk sporuma karşılık 60 dk yazmıştım o nerede? Verin benim 60dk mıkesin rakip grubun Kaptan-ı silmiştir SchonerDuft
bayağı hemde
bence iftarda ye canım ne kadar gecede yesen gün içinde kan şekerin düşeceği için vucut isteyecektir.
Menün güzel değil tabiki çoook uzun aç kalmışsın. Aslında böyle telaşlı zamanlarda yemek en son aklımıza gelen şey oluyor. Ama çevremizde desteğimize ihtiyacı olan yakınlarımıza yardımcı olmanın yolu da iyi olmaktan geçiyor. Çantana kuruyemiş meyve vs. at canım belki bir öğüne zaman ayıramazsın ama küçük atıştırmalarla enerjini yükseltmiş olursunkusura bakmayın dün yazamadım
biraz gecikme olacak hastane işlerinden dolayı malum..
menüm : sabah 1yumurta 1peynir5zeytin1dilimekmek saltalık domates k.biber..
öğleden sonra 3 gibi
makarna çorba ekmek
bal tereyağ tadımlık
akşam yemek yiyemedim
ara öğünler yok ..
spor 20dk idi sayılırsa...yarıda kaldı annemin hastaneye kaldırıldığını duyunca
Günaydın dostlarhepinize hayirlı ramazanlar allah orucunuzu kabul etsin zoru kolau etsin inşallah
sağolasin canim bundan sonra sizede soylerim ama gündeki arkadaşların baskisı çok daha baskin geldi sözünü dinledim kuzu dün aksam dizi izlerken 20 dk daha spor yaptım dambılla calistim 20 şerden 3 set squat yaptım trambolinde zıpladım orda zaten kan ter icinde kaldim fazla zıpkamisim heralde bi ara tavana carpıcam diye korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?