- 12 Aralık 2016
- 9.801
- 13.057
- 248
- 28
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #280.521
dondurulmuş meyveler çok zararlıymış sakın tüketmeyinkavunu donduracaksın blenadırdan geçeceksin üstüne az bal ekleyeceksin soğuk soğuk içeceksin
kendimiz dondurcaz ama oda mı kötüdondurulmuş meyveler çok zararlıymış sakın tüketmeyinkaptinn
ay bunu ilk kez duyuyorm ama zaten kendisi tatlı bide bal katarsam içinekavunu donduracaksın blenadırdan geçeceksin üstüne az bal ekleyeceksin soğuk soğuk içeceksin
aa ne zararı varmş kidondurulmuş meyveler çok zararlıymış sakın tüketmeyinkaptinn
bilmiyoum kikendimiz dondurcaz ama oda mı kötü
haberde görmüştüm bi ülkede çok kişi ölmüş ama simdi baktım göremiyorumaa ne zararı varmş ki
ya biz hoşaflk vişne seftali atıyoruz buzluga da bi zararı olmadı simdiye kadar acaba onlar farklı bişey mi yapıyo kibilmiyoum ki
haberde görmüştüm bi ülkede çok kişi ölmüş ama simdi baktım göremiyorum
Avustralya'da Mısır'dan ithal edilen donmuş nar yedikten sonra sarılığa (Hepatit A) yakalanan bir kadın hayatını kaybetti.ya biz hoşaflk vişne seftali atıyoruz buzluga da bi zararı olmadı simdiye kadar acaba onlar farklı bişey mi yapıyo ki
aa cok entresan ama bence meyveyle alakalı değil o mısır bilerek yapmştr kesinAvustralya'da Mısır'dan ithal edilen donmuş nar yedikten sonra sarılığa (Hepatit A) yakalanan bir kadın hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 64 yaşındaki adı açıklanmayan kadının "nadir ve trajik" olarak niteledikleri ölümü sonrası halka derin dondurucularındaki meyveleri tüketmeme çağrısında bulundu.
Güney Avustralya eyaletinde donmuş nar taneleri bağlantılı 20 vaka görüldüğü ancak diğer kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Creative Gourmet adlı şirket tarafından ülke genelinde şimdiye kadar 2 bin paket ürün satıldığı belirtiliyor.
Belirtiler 15-50 günde ortaya çıkıyor
Hepatit A, genellikle dışkı, cinsel ilişki ve virüs bulaşmış yiyecek ve nesnelere temas yoluyla bulaşıyor ve karaciğere zarar veriyor.
Hastalığın belirtileri 15-50 gün arasında ortaya çıkıyor. Hastalarda mide bulantısı, yüksek ateş ve ciltte sararma görülüyor.
Geçen yıl da donmuş böğürtlenlerden kaynaklanan sarılık salgını nedeniyle aynı şirketin bazı ürünleri toplatılmıştı.
Avustralya'da Mart ayında listeria bakterisi bulaşmış kavun yiyen yedi kişi hayatını kaybetmişti.
SchonerDuft
ithal dondurulmuş şeyler yememek lazım benceaa cok entresan ama bence meyveyle alakalı değil o mısır bilerek yapmştr kesin
neyse biz tarladan tplayıp kendimiz donduruyoz bişicik olmaz allahın izniyleithal dondurulmuş şeyler yememek lazım benceöyle anladım ben
Kaptinim ben nasıl görev dağılımına karar verecem görevleri bilmiyorumkidrdotty tebrik ederim kuzuuuum eminim ki cok basarılı olcaksın özelden sormak istediğin herşeyi sorabilirsin hiç cekinme
poncikbirgelincik yardımcılıktan cıkıcak onun yerıne Luluuu94 gelicek SchonerDuft ile beraber yardımcın olcaklar görev dagılımına sen karar verirsin bayramdan sonra hep beraber toparlıcaz takımı insallah
hemen yazıyorum mesajlaKaptinim ben nasıl görev dağılımına karar verecem görevleri bilmiyorumkiLuluuu94 benden eski o daha iyi bilir.
Keşke bana bir görev tanımı yapsan sonra biz bu işleri kendi aramızda paylaşsak
Nasıl olur
Teşekkür ederim canımhemen yazıyorum mesajla
Evet bizimkide öyle kanepelere divanlara tirmaniyor elinden tutunca koşuyor bile ama elini bırakınca dikeliyor bi kac dk ve cesaret edemeden oturuyor zamanı var demek ki iyi olsunlardaElinden tutunca dunyayi dolasiyor.disarda pusetinde tutamiyorum.ama elimizi cekince birkac adim.cok korkak.cokk.garantici benim kiz sanirim.
ayy asil sana masallah neredeyse beni gececeksin supersin yaa mezun olmussu tebrik ederim ve sanirim kaptan da olmussun durdurulamiyorusnBu habere çok sevindim kızın İçin yarın bayram oluyor Allah sağlıkla kavuştursun
Maşallah canım bende ideal kilomun altındayım
sag ol cnmm sende durumlar nasilTebrik.ederim canısı
ben oldugum yerde sayiyorumYakandayim 64.1 im bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?