- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #286.641
Tadı kendine özgü benzetemiyorum bir meyveye içinde çekirdekleri var sertAfiyet olsun canım dikenli incir ilk defa duydum nette baktim hemen ananas gibi tadi nasil bilmiyorum :)
Tedavisi sadece fizik tedavi oda çok zor bir süreç yaşadık uzun yıllar sonra yaşı geçti diye bize rapor verilmedi mecburen bıraktık hem işitme okulunu hemde rehabilitasyonu çünkü ciddi anlamda pahalı. Kök hücre tedavisi de çıktı ama su an büyük risk deneme . Sağol kuzumCanım benim bu hastalıkla ilgili net olarak bildiğim şey şu “bu kalıcı bir hastalıktır” zaten kesin tanısı bile 2-5 yaş arasında konuyor. Bu süre bile kaybedilmiş hücrelerin yeniden geliştirilememesi için yeterli.
Bu hastslıkta 1-2 farklı biçim var ama yaygın olanı spastik tip olanıdır. Kaslar beynin hasarlı noktasından uygun olmayan emirler alır sertleşir,daha tutuk olur kasılma hali gibi. Birde bu hastalığın sebep olduğu yan hastalıklar vardır algılama, görme duyma, ağız ve ağız içi hastalıklar vs. İşte bu yan hastalıklar geciktirilebilir , süreç yavaşlatılabilir önceden önlem alınarak. Fizik tedavi hep hayatlarının içinde olmalı kas güçsüzlüğüne yenileri eklenmesin diye. Bu tedavinin amacı mevcut kas güçsüzlüğü kasılma gibi durumlara uyum sağlamayı kolaylaştırır. Umudunu kırmak gibi olmasın ama bir hayale sürüklenmekte çok doğru değil. O yüzden bildiğim kadarını paylaştım.
Fakat bizler her zaman Allahtan gelecek mucizelere inanan insanlarız umudumuzu kesmeyelim gelişmeleri takip edelim. Zor durumlarımızdan faydalanmak isteyenlere meydan vermeyecek kadarda okuyup araştıralım.segus sen daha iyi bilirsin canım
Hmm bunu mu demek istemiştir acaba diyorsun. Bir araştırayım ama bu yıllardır var zaten belki başka birşey e denk gelirim araştırırkenAsıl soruyu anlamamışım canım doktoru nasıl bulurum demişsin sanırım bunlar özel rehabilitasyon merkezleridir suyla tedavi yada astronot tedavi denilen yöntemler uygulanıyordur. Antep’teki tüm rehabilitasyon merkezlerini araştırabiliriz. Zaten binlerce yoktur ya
Abla çok hakim değilim ama Bu durum için ergoterapist te alıştırabilirsin onlarda bu tedaviler ile ilgileniyor daha çok günlük yaşama alıştırıyor onunda mutlaka faydası olur çok geçmiş olsunTedavisi sadece fizik tedavi oda çok zor bir süreç yaşadık uzun yıllar sonra yaşı geçti diye bize rapor verilmedi mecburen bıraktık hem işitme okulunu hemde rehabilitasyonu çünkü ciddi anlamda pahalı. Kök hücre tedavisi de çıktı ama su an büyük risk deneme . Sağol kuzum
Biraz daha iyi en azından az uz toparladımÇok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın
Evet canim 14 yilda bu durum ucuncu oldu. annem baharatli biber dolmasi yapmisti ondan iki tane yemistim olan oldu,ve bu hep biber dolmasindan oldu nadir ucuncu dokunusu bana..Eğer allerjik bir durum varsa çok zor bende şişiyordum taş gibi oluyordu bulgur ve karabiber yediğim de özellikle daha kötü oluyordum. Baharat yeme bir hafta ağrılarını takip et ya da alerji testi yaptır kuzum . Çok geçmiş olsun
kendimiz o eğitimleri pratik olarak verdik bardağı getirip eline verirsem suyu içebilir zorlanır ya da biraz dökebilir duvara demirler yapmışız sürünerek ya da emekleyerek tutunup ayakta çapraz bacak şeklinde de olsa durup sandalyeye alıyoruz yemekte veriyoruz günlük hayata bayağı adapte durumunda internet elinin altında film izler vs ama yine de araştırayım mersinde var mı böyle birşey diye sağol kuzumAbla çok hakim değilim ama Bu durum için ergoterapist te alıştırabilirsin onlarda bu tedaviler ile ilgileniyor daha çok günlük yaşama alıştırıyor onunda mutlaka faydası olur çok geçmiş olsun
dikkat et kuzum ya salgın var sanki herkes hastaBiraz daha iyi en azından az uz toparladım
normalde baharat yiyor musun ? kimyon rahatsoız etmezse kimyon serp yoğurdun içine şişliğe azcıkta olsa iyi gelir . meyveyi tüketme bir iki gün basit şeyler ye . sütü laktozsuz ya da yarım yağlı içEvet canim 14 yilda bu durum ucuncu oldu. annem baharatli biber dolmasi yapmisti ondan iki tane yemistim olan oldu,ve bu hep biber dolmasindan oldu nadir ucuncu dokunusu bana..
Sabah tartildim 77,7(( çok sinir oldum gecen cuma 75,7 dum bugun kabak detoksu yapacam hem vc icin iyi olur,bide seftali de iyi kabiz yapiyo onu kesfettim yememeye calisacagim..bol erik yiyorum su bol iciyorum yarina ice rahatlamis oluyum sabit cikmaya bile raziyim karnim hala sis,sen hep derdin karnim sis die simdi iyi anladimm..
Bizim burda koy biberine benzer aci biber var biz ona cilgalan biberi deriz annem o aci biberden dolma yapmis ve icini hazirlarken ev yapimi aci biber salcasindanda koymus ve baharatlar katmis guzel acili olmus,anneme dedim biber dolma ne istemem gonderme dedim kızımla gondermis,cocuklarda anne yiyelimmi dedi aci galiba derken tadina baktim iki üç goturdum,çocuklara da verdim yogurtla yediler,sonra yiyen senmisin karnim agrimaya basladi yuruyuse ciktim geldim hastalandim beni yataga dusurdu terleye terleye bu durumu atlattim isin garibi bobreklerim cok agridi..dun test etmek icin o biber dolmasinda aksam bir tane yedim beni hasta eden buymuydu yoksa baska birseymi die ve gercektende aci baharatli dolma biberi dokunmus bana dun kendi karnimin fotosunu.ne cektim sok oldum bilgin 9 aylık gibi karnim sisti dikkat edecegim ins.bir dahakine kendime ozel sebzeli dolma yaparım...ben bu regl de cok fazla kg ciktim bugun kabak detoksu yapacagim yarina 75,7 cikmaya raziyimGeçmiş olsun canım ne olmuş sana öyle. Şu yaptığınız kürler varya belki onlar sebep olmuştur
Baharat olarak ne kullandın ki her zaman kullandığın şeylerden farklı bişey mi kullandın
Normalde baharati etsiz cig.kofteye ince bulgura ben katar doldururum o da sisiriyo ama oyle dokunmuyo, sutte icmiyorum en iyisi kefir iceyim bide 4 gundur seker hapini biraktim hemen sismeye kabiz oldum,birakmamin sebebi regl ken reglimi azaltiyo die ama yine ayni oldu bi dr gitmem lazimki her tahlili yaptirsamda ona göre adim atsam..yarin diyetisyen randevum var ogle sonu eger kg yuksek cikarsa gitmicem ne yuzle gideyimnormalde baharat yiyor musun ? kimyon rahatsoız etmezse kimyon serp yoğurdun içine şişliğe azcıkta olsa iyi gelir . meyveyi tüketme bir iki gün basit şeyler ye . sütü laktozsuz ya da yarım yağlı iç
haftada bir gideceğin bir diyetsyene gitsen nasıl olur bu böyle olmaz yıllardır 2 verim 2 alıyorsun vücüutta yoruluyor haliyleNormalde baharati etsiz cig.kofteye ince bulgura ben katar doldururum o da sisiriyo ama oyle dokunmuyo, sutte icmiyorum en iyisi kefir iceyim bide 4 gundur seker hapini biraktim hemen sismeye kabiz oldum,birakmamin sebebi regl ken reglimi azaltiyo die ama yine ayni oldu bi dr gitmem lazimki her tahlili yaptirsamda ona göre adim atsam..yarin diyetisyen randevum var ogle sonu eger kg yuksek cikarsa gitmicem ne yuzle gideyimburda zikzak kalori diyetini uygulamak istiyorum ama bi yarinki duruma bakalim..
gücünden düşersin öyle birşey yapma yavaş gitsin illa zorlamak istiyorsan kabak detoksu yap 2 3 günGünaydın kizlar isveç diyetini deneyeniniz oldumu 13 gunde 20 kilooo şooks biraz bakindim yapanların hepsi neredeyse 7 gunde 5 8 kg vermis hedefe giden yolda son kilolarimı bununla versem nasil olur 1 hafta sıksam disimi looop diye gitse kilolar .. guvenemedim size bi sormak istedim ustatlarım el atin bana
bende bu ara aynı düşüncedeyim ama daha önce denemiş biri olarak hiç kolay değil o diyet ve çok güçsüz hissediyosun kendiniGünaydın kizlar isveç diyetini deneyeniniz oldumu 13 gunde 20 kilooo şooks biraz bakindim yapanların hepsi neredeyse 7 gunde 5 8 kg vermis hedefe giden yolda son kilolarimı bununla versem nasil olur 1 hafta sıksam disimi looop diye gitse kilolar .. guvenemedim size bi sormak istedim ustatlarım el atin bana
Canım sen benden daha guzel acıklamıssın.Canım benim bu hastalıkla ilgili net olarak bildiğim şey şu “bu kalıcı bir hastalıktır” zaten kesin tanısı bile 2-5 yaş arasında konuyor. Bu süre bile kaybedilmiş hücrelerin yeniden geliştirilememesi için yeterli.
Bu hastslıkta 1-2 farklı biçim var ama yaygın olanı spastik tip olanıdır. Kaslar beynin hasarlı noktasından uygun olmayan emirler alır sertleşir,daha tutuk olur kasılma hali gibi. Birde bu hastalığın sebep olduğu yan hastalıklar vardır algılama, görme duyma, ağız ve ağız içi hastalıklar vs. İşte bu yan hastalıklar geciktirilebilir , süreç yavaşlatılabilir önceden önlem alınarak. Fizik tedavi hep hayatlarının içinde olmalı kas güçsüzlüğüne yenileri eklenmesin diye. Bu tedavinin amacı mevcut kas güçsüzlüğü kasılma gibi durumlara uyum sağlamayı kolaylaştırır. Umudunu kırmak gibi olmasın ama bir hayale sürüklenmekte çok doğru değil. O yüzden bildiğim kadarını paylaştım.
Fakat bizler her zaman Allahtan gelecek mucizelere inanan insanlarız umudumuzu kesmeyelim gelişmeleri takip edelim. Zor durumlarımızdan faydalanmak isteyenlere meydan vermeyecek kadarda okuyup araştıralım.segus sen daha iyi bilirsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?