- 24 Kasım 2015
- 5.532
- 9.090
- 198
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #288.661
Canim son bir ay gidemem diyetisyene sabah uykulu uykulu 4:30_5:00 tarlaya gidiyorum hic birsey hazirliyamiyorum hatta yemek yemeye bile vakit bulamıyorum ogun saatlerim hic uymuyor,kaldiki yanimda bozulacak birsey goturemiyorum sicaktan bozuluyor, ama su son tam bugday ekmegimi bitireyim ekmegi birakacagim ben anca karatay paklar 5 saatte bir yersem veririm kg bide bunu deneyim.sabahlari bi haftadir kuru erik yemiyorum yiyemedim bayram yogunlugu dolayindan unuttum hemen kabizlik oluy,arada kavun karpuz yedim bahcemizden o vc cikardi sukur..okullar acilsin duzene girdiriyim hemen dr hem tedaviye,simdi gitsem bir ay git gel hastaneden nefret eder oldum, rabbim hastanenin yoklugunu gostermesin dermansiz dert vermesin dusurmesin rabbim ins...Hay o komşunu ne edeyim ben . Bir yerde yanlış vardır illaki buna sağlık sorununu da katıyorum. Tarlada çalışmak demek enerji kaybı demek sıkılaşma illa mi olmuştur . Ama neden kiloya yansımıyor dersek belki spor hareket ödem yapıyor vücutta. Kabızlık zaten berbat birşey direk yansıyor tartiya ben sana özel birşeyler önerecem . Birdr öyle deneyelim ama imkanın varsa 1 2 ay diyetisyene git özel bir diyetisyene git
Ya ekmekten kısarsan wc sıkıntı olmasın sana . Düşünelim sana ne yapabiliriz. Pilav ekle menülere dicem demeye korkuyorum ya kilo alırsanCanim son bir ay gidemem diyetisyene sabah uykulu uykulu 4:30_5:00 tarlaya gidiyorum hic birsey hazirliyamiyorum hatta yemek yemeye bile vakit bulamıyorum ogun saatlerim hic uymuyor,kaldiki yanimda bozulacak birsey goturemiyorum sicaktan bozuluyor, ama su son tam bugday ekmegimi bitireyim ekmegi birakacagim ben anca karatay paklar 5 saatte bir yersem veririm kg bide bunu deneyim.sabahlari bi haftadir kuru erik yemiyorum yiyemedim bayram yogunlugu dolayindan unuttum hemen kabizlik oluy,arada kavun karpuz yedim bahcemizden o vc cikardi sukur..okullar acilsin duzene girdiriyim hemen dr hem tedaviye,simdi gitsem bir ay git gel hastaneden nefret eder oldum, rabbim hastanenin yoklugunu gostermesin dermansiz dert vermesin dusurmesin rabbim ins...
Bende bilemedim simdi diyetisyen ekmegi yemez isen bagirsa nasil posa olacak vc ye cikacaksin diyordu ama arada yerim bi alistiriyim onceden yemediydim alisirim yine gerci iki gun elim ayagim titrer,bu ekmegi birakirsam has balda yemem bakalim iki gune biter ekmegim..Ya ekmekten kısarsan wc sıkıntı olmasın sana . Düşünelim sana ne yapabiliriz. Pilav ekle menülere dicem demeye korkuyorum ya kilo alırsan
Karbonat koyabilirsin kuzum benimkide taş gibi olunca daha denemedim pankek yapiyorum yumus yumus oluyor kimizaman tatli kimi zaman sebzeli falan.. bebek biskuviside hipp kecisutlu aldim arada sirada onu veriyorum mecbur kalinca
Lifli beslenirsen wc sorun olmaz canım ekmek şart değil. Sen zaten sebzeleri seviyorsunBende bilemedim simdi diyetisyen ekmegi yemez isen bagirsa nasil posa olacak vc ye cikacaksin diyordu ama arada yerim bi alistiriyim onceden yemediydim alisirim yine gerci iki gun elim ayagim titrer,bu ekmegi birakirsam has balda yemem bakalim iki gune biter ekmegim..
Afiyet olsun canımSabah
2 yumurta
1 dlm tb ekmegi
Ogle
Ayran asi bi kase
Aksam
Tam cipuradan az eksik
Salata
Cok sagol canimmmmLifli beslenirsen wc sorun olmaz canım ekmek şart değil. Sen zaten sebzeleri seviyorsun
Daha önce notlarıma bir veb sitesinden indirdiğim bilgiyi paylaşıyorum canım
Sevgiler
Lifli gıdalar kalp rahatsızlıkları, inmeler, kabızlık gibi sindirim sistemi sorunları, diyabet ve obezite gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde tavsiye edilen yiyeceklerdir.
En çok lif (posa) içeren yiyecekler, meyveler ve sebzeler şunlardır; Kayısı, elma portakal, muz, böğürtlen, kiraz, şeftali, greyfurt, ananas, armut, üzüm, Buğday kepeği Yulaf kepeği Kuru havuç , gevrek ekmek kepekli çavdar unu , bezelye, soya fasulyesi, patlamış mısır, fıstık, kuru şeftali, badem, mercimek, arpa unu, müsli, üzüm , ceviz, kepekli makarna, soğan, çilek, erik, mandalina, brokoli, havuç, mısır, bezelye, domates, kabak,patatestir.
İncir- avokado- armut - hindistan cevizi - dutgiller
Bezelye - enginar - bamya - kabak- Brüksel lahanası - şalgam
Fasulye - nohut - mercimek - kuruyemişler
Ek gıdaların kıvamını arttırmak İçin haşlanmış Yulaf, haşlanmış pirinç, irmik kullanabilirsin.Verdigim ek gidalari kivamlastirsin diye biskuvi daha iyi olur dedim ama beceremedim ama umutluyum yine deneyecem
Canim ben blw usulu gittim kizim simdi herseyi yiyor disleri yokken cigniyordu. Bence muhallebi gibi biseyler yapip verme onun yerine patatesi havucu parmak seklinde yapip ya tost makisine bas yada buharda hasla eline ver kesfederek yesin ne kadar kisi varsa muhallebi kivamli sebze pureleri falan veren cocuklari cigneme becerisini okadar gec kazandi yutmada ayni sekilde sorun oluyor ek gida isini birazcik daha arastirirsan senin icin daha kolay olur.Verdigim ek gidalari kivamlastirsin diye biskuvi daha iyi olur dedim ama beceremedim ama umutluyum yine deneyecem
Yaaa @kaptiin gecmis olsun , gözun aydın canım Allah anali babali saglikla buyutmeyi nasip etsin. . Yaa ne sevimlidir simdi maasallah baloglusa..
Hakkında hayırlısı canım rahat etceksen olur inşallah :)kızlr okudum alıntıldım ama hepsi gitti .
iş görüşmesine çağrıldım. muhasebe bürosu adam 38 gündür personel arıyormuş düşük bir ihtimal ama bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?