- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #291.361
“Herşey geçer” diyorlar ya
Herşey geçer düzelir canım. Kendine iyi güzel bakmalısın ki çocuğunada faydan olsun. Sağlıklı mutlu yetiştirmenin yolu sağlıklı ve mutlu olmak.
Öpüyorum
çok iyi yaptın şişeden içiyorsan 1 lt suya limon sıkıp posayı da içine atıp içersen ödem atar ve yağ yakımına destek vermiş olursun .
ve spor sonrası mutlaka protein tüket 1 çay bardağı az yağlı süt olabilir yeşil mercimek olabilir 4 yk yoğurt olabilir
Çok iyiTeşekkür ederim tavsiyeniz için. Limonlu suyu yapacağım mutlaka, süt, yoğurt, ayran üçlüsünden birini mümkün olduğunca tüketmeye çalışıyorum ben de.
Canım özürde ne demek, öyle şey mi olur. Mide ağrısı sırt ağrısı yaşadım 2 kez ve hemen acile gittim safra kesesi iltihaplanmış hemen ameliyat dediler. Önce kabullenemedim, inanamadım sonra durumun aciliyetini kavrayınca hemen yatış yaptık aynı gün safra kesem alındı. Basit bir ameliyat kapalı yapılıyor ve çabukta iyileşiliyor bende iyiyim toparlandım. Benim iyileşme sürecimi uzatan kendimi çökmüş hissetmektendi.Kuzum ben kaçırmışım çok özür
Ameliyat olmuşsun geçmiş oldun durum nedir bir de neyden ameliyat oldun kardeşim
Merhaba ben yapıyorum. Zaten paketli gıdaların hiçbirisi evde yapılanın sağladığı faydayı sağlamıyor. Hatta içindeki koruyucu maddeler sebebiyle zararlı bile olabiliyor.Kızlar evde kefir yapan varmı aranızda nasıl yapıyorsunuz bende denemek istiyorum,hazır marketlerde satılanlardan sevmedim tadını kendim yaparsam belki tüketebilirim
Kefir mayası yok nereden bulabilirim?cam kavanoz ve tahta kaşık kolay.Merhaba ben yapıyorum. Zaten paketli gıdaların hiçbirisi evde yapılanın sağladığı faydayı sağlamıyor. Hatta içindeki koruyucu maddeler sebebiyle zararlı bile olabiliyor.
Mayanızı buldunuz mu? Kefir mayanız var mı? Bir de cam kavanoz, plastik süzgeç ve tahta kaşığa ihtiyacınız olacak. :)
Teşekkür ederim, çok hoş buldum. Eğer büyük bir ilde yaşıyorsanız süt ürünleri satan büyük bir mağazadan ya da aktardan alabilirsiniz, ikisi de mümkün değilse internetten sipariş verebilirsiniz, ben internetten almıştım mayamı.Kefir mayası yok nereden bulabilirim?cam kavanoz ve tahta kaşık kolay.
Bu arada gurubumuza hoşgeldin inşallah istediğin kiloya zorlanmadan ulaşirsin
Çok teşekkür ederim canım Bursa'da yaşıyorum burda sut aldığım yerden sorayım vardır yüksek ihtimal, mutlaka deniycem tadını severmiyim bilmiyorum ama sırf faydalı diye tuketeyim,hazır sütle mi yapıyorsun sen?çok sordum kusura bakmaTeşekkür ederim, çok hoş buldum. Eğer büyük bir ilde yaşıyorsanız süt ürünleri satan büyük bir mağazadan ya da aktardan alabilirsiniz, ikisi de mümkün değilse internetten sipariş verebilirsiniz, ben internetten almıştım mayamı.
Yapması kolay, en büyük hedefimiz mayayı öldürmemek :) canlı organizmalar ve sevgiyle büyüyorlar :) şaka bir yana ben gerçekten çok seviyorum mayalarımı ve büyütüp çoğaldıklarında mutlu oluyorum.
Isıtıp soğuttuğunuz süte mayayı atıp 24-48 saat (mayanın türüne ve damak zevkinize göre mayalanma süresini ayarlamalısınız) karanlık bir dolapta bekletiyorsunuz, süt yoğurt gibi mayalanmış oluyor, sonra onu plastik bir süzgeçte süzüyorsunuz, kefir mayası taneleri süzgeçte kalıyor, onları alıp içi su dolu cam bir bardakta buzdolabında bekletin. Bu kadar :)
Çok teşekkür ederim canım Bursa'da yaşıyorum burda sut aldığım yerden sorayım vardır yüksek ihtimal, mutlaka deniycem tadını severmiyim bilmiyorum ama sırf faydalı diye tuketeyim,hazır sütle mi yapıyorsun sen?çok sordum kusura bakma
Sevmesende içmen lazım senin bende sadesini sevmeden içiyorumÇok teşekkür ederim canım Bursa'da yaşıyorum burda sut aldığım yerden sorayım vardır yüksek ihtimal, mutlaka deniycem tadını severmiyim bilmiyorum ama sırf faydalı diye tuketeyim,hazır sütle mi yapıyorsun sen?çok sordum kusura bakma
Sümeyye ciğim ekmek olmamış akşam corba ve ekmek birlikte çok kalori eder.Bugünkü menüm kızlar
08:00
Yarım has.yumurta
Az peynir
Maydanoz domates
3,4 zeytin
1,5 dilim kepekli ekmek
Çay
11:00
1 dilim ananas
13:30
2 kaşık kiymayla pişirilmiş 2 kabak tan değişik bi yemek :)
Bol salata
Yarım kase yogurt
16:00
1 çay bardağı süt
1 minik muz
18:00
1 kase mercimek corbasi
Bol salata yarım kase yogurt
Yarım dilim kepekli ekmek
Su: 2,5 litre olur
Spor:30 dk lesli 15 dk plates 15 dk elektrikli inceltici kemer :)
SchonerDuft drdotty ❤
Gün sonun da paylaşıyoruz canım yediklerimiz bitince :)Bu arada günlük menümüzü ne zaman paylaşıyoruz ? Günün sonunda mı yoksa güne başlarken karar verip, o menüye bağlı mı kalıyoruz?
Ben de çok takıntılıyim canım yogurdumu kendim yapıyorum,her şeyin organik ve köyden olanlarını bulmaya calisiyorum,kefirinde çok faydalı olduğunu bildiğim için kendim yapmak istiyorum hazır olan hem sağlıklı değil hem de tadını hiç sevmedim,çok teşekkür ederim güzel bilgiler içinEstağfurullah, istediğiniz gibi sorabilirsiniz. Ben hazır gıdalar konusunda ve hatta pek çok gıda ve kimyasal konusunda biraz takıntılıyım, bu konuları seviyorum ve seve seve yanıtlarım. Çok çok güvendiğiniz, açık süt satan yer varsa açık süt alabilirsiniz, yoksa günlük süt alıp, direkt cam şişesinde mayalayabilirsiniz.
Ben çiğ süt kullanıyorum, güvenilir ve kimyasalsız. :) siz de hangisini uygun görürseniz o şekilde yapabilirsiniz. Hazır sütler daha kolay oluyor tabi. :)
Bir yudum aldım afedersin çıkartacak kadar kotu oldum,ama kendim evde yaparsam belki tadı daha güzel gelirSevmesende içmen lazım senin bende sadesini sevmeden içiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?