Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

“Herşey geçer” diyorlar ya
Herşey geçer düzelir canım. Kendine iyi güzel bakmalısın ki çocuğunada faydan olsun. Sağlıklı mutlu yetiştirmenin yolu sağlıklı ve mutlu olmak.
Öpüyorum

Çok teşekkür ederim. Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım. :) sağlıklı ve mutlu. :)

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Limonlu suyu yapacağım mutlaka, süt, yoğurt, ayran üçlüsünden birini mümkün olduğunca tüketmeye çalışıyorum ben de.

Kuzum ben kaçırmışım çok özür
Ameliyat olmuşsun geçmiş oldun durum nedir bir de neyden ameliyat oldun kardeşim
Canım özürde ne demek, öyle şey mi olur. Mide ağrısı sırt ağrısı yaşadım 2 kez ve hemen acile gittim safra kesesi iltihaplanmış hemen ameliyat dediler. Önce kabullenemedim, inanamadım sonra durumun aciliyetini kavrayınca hemen yatış yaptık aynı gün safra kesem alındı. Basit bir ameliyat kapalı yapılıyor ve çabukta iyileşiliyor bende iyiyim toparlandım. Benim iyileşme sürecimi uzatan kendimi çökmüş hissetmektendi.
Teşekkür ederim canım

Kızlar evde kefir yapan varmı aranızda nasıl yapıyorsunuz bende denemek istiyorum,hazır marketlerde satılanlardan sevmedim tadını kendim yaparsam belki tüketebilirim
Merhaba ben yapıyorum. Zaten paketli gıdaların hiçbirisi evde yapılanın sağladığı faydayı sağlamıyor. Hatta içindeki koruyucu maddeler sebebiyle zararlı bile olabiliyor.

Mayanızı buldunuz mu? Kefir mayanız var mı? Bir de cam kavanoz, plastik süzgeç ve tahta kaşığa ihtiyacınız olacak. :)

Bugünkü menüm kızlar

08:00
Yarım has.yumurta
Az peynir
Maydanoz domates
3,4 zeytin
1,5 dilim kepekli ekmek
Çay

11:00
1 dilim ananas

13:30
2 kaşık kiymayla pişirilmiş 2 kabak tan değişik bi yemek :)
Bol salata
Yarım kase yogurt

16:00
1 çay bardağı süt
1 minik muz

18:00
1 kase mercimek corbasi
Bol salata yarım kase yogurt
Yarım dilim kepekli ekmek

Su: 2,5 litre olur
Spor:30 dk lesli 15 dk plates 15 dk elektrikli inceltici kemer :)
SchonerDuft drdotty

Kefir mayası yok nereden bulabilirim?cam kavanoz ve tahta kaşık kolay.

Bu arada gurubumuza hoşgeldin inşallah istediğin kiloya zorlanmadan ulaşirsin

Kefir mayası yok nereden bulabilirim?cam kavanoz ve tahta kaşık kolay.

Bu arada gurubumuza hoşgeldin inşallah istediğin kiloya zorlanmadan ulaşirsin
Teşekkür ederim, çok hoş buldum. Eğer büyük bir ilde yaşıyorsanız süt ürünleri satan büyük bir mağazadan ya da aktardan alabilirsiniz, ikisi de mümkün değilse internetten sipariş verebilirsiniz, ben internetten almıştım mayamı.

Yapması kolay, en büyük hedefimiz mayayı öldürmemek :) canlı organizmalar ve sevgiyle büyüyorlar :) şaka bir yana ben gerçekten çok seviyorum mayalarımı ve büyütüp çoğaldıklarında mutlu oluyorum.

Isıtıp soğuttuğunuz süte mayayı atıp 24-48 saat (mayanın türüne ve damak zevkinize göre mayalanma süresini ayarlamalısınız) karanlık bir dolapta bekletiyorsunuz, süt yoğurt gibi mayalanmış oluyor, sonra onu plastik bir süzgeçte süzüyorsunuz, kefir mayası taneleri süzgeçte kalıyor, onları alıp içi su dolu cam bir bardakta buzdolabında bekletin. Bu kadar :)

Çok teşekkür ederim canım Bursa'da yaşıyorum burda sut aldığım yerden sorayım vardır yüksek ihtimal, mutlaka deniycem tadını severmiyim bilmiyorum ama sırf faydalı diye tuketeyim,hazır sütle mi yapıyorsun sen?çok sordum kusura bakma

Estağfurullah, istediğiniz gibi sorabilirsiniz. Ben hazır gıdalar konusunda ve hatta pek çok gıda ve kimyasal konusunda biraz takıntılıyım, bu konuları seviyorum ve seve seve yanıtlarım. Çok çok güvendiğiniz, açık süt satan yer varsa açık süt alabilirsiniz, yoksa günlük süt alıp, direkt cam şişesinde mayalayabilirsiniz.

Ben çiğ süt kullanıyorum, güvenilir ve kimyasalsız. :) siz de hangisini uygun görürseniz o şekilde yapabilirsiniz. Hazır sütler daha kolay oluyor tabi. :)

Sevmesende içmen lazım senin bende sadesini sevmeden içiyorum

Naptınız kızlar eşimle avmye gittik dolandık tvlere baktık ne pahalı öyle tvler içimizde kaldı alamadık bir tv ..
Eski tvyi yaptırmaya kalksak bin tl masraf gidicek ve eski randımanı vermeyecek yine tvsiz kaldık iyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum

Sümeyye ciğim ekmek olmamış akşam corba ve ekmek birlikte çok kalori eder.
Sporuna bayıldım bende de elektrikli kemer var yıllardır duruyor kenarda aklıma geldi bende kulanayım ortaya çıkarayım. Yoğurt ölçün 4 yk olsun yarım kase de edebilir bilmiyorum. Geçen bir yazı okudum tam anlayamadım gerçi yoğurt ve salatayı bir arada yiceksen salata ölçüsünü az tutmak gerekli az tutarsan karın yağları eriyor ama yazısı tam okuyup tekrar bilgi vereyim. Suyu 3lt yapman lazım 500 ml limonlu su iç olmazsa kalan haklarını onla kullan ben spor yaparken genelde limonlu su içiyorum. Spordan sonra 1 çay bardağı süt içiyorum 16daki sütü öyle kullan ve.muzla süt birleşince kalorisi artıyordu drdotty yanlış mı anımsıyorum

Bundan sonra bende menü yazacam azcık azar işitirsem belki frenlerim dimi
Sabah 7.30
3 el yapımı poağaça gramları minik yarın gramlarına bakacam difrize atıyorum yapıp
1 kupa yeşil çay
Ara
1 mandalina 9 gibi
Öğlen 11.30 gibi
1 peynirli sıkma
30 gr kadar süzme peynir
Ev yapımı açık ekmek 2 avuç içi kadar
1.lokma doğal süt kaymağı kendi kaynattigimizdan
Anne yapımı siyah erik reçeli
Ara
Yok
Akşam 6. 6.30 gibi
1 tavuk kebab
Salata
1.kutu kola
Soğan piyaz
Ceyrek limon
1 dilim pide ekmek
1.minik.lavas

Saat 13 gibi annemle çarşıya çıktık 2ye kadar yürüdük ortalama 60 dk
Akşam
Eşimle avmye gittik 6 gibi gittiysek 9.15 gibi çıktık dolandık
Is yerinden anneme yürüdüm 10 dk
Tüm günüm böyle geçti
Berbat bir menü olduğu için yazdım

Ben de çok takıntılıyim canım yogurdumu kendim yapıyorum,her şeyin organik ve köyden olanlarını bulmaya calisiyorum,kefirinde çok faydalı olduğunu bildiğim için kendim yapmak istiyorum hazır olan hem sağlıklı değil hem de tadını hiç sevmedim,çok teşekkür ederim güzel bilgiler için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…