- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #291.881
sütümde azalma olmaz değilmi çalışan anneyim sağıyorum sütümüTabi katılabilirsin canım bende takıma bebeğim 5,5 aylıkken katılmıştım.
1. Sayfa da takım kurallarımız var. Uyarım dersen kendini tanıtarak işe başlayabilirsin.
Bebişine ve sana sevgiler
SchonerDuft
Inanın hepsini yapıyorum ya sutum var ama sanırım ogluma yetmiyor. Peki sizinkiler ikizmi masallah Kac dakika emıyorlar yada benim olan doymuyor ben anlamadımDinlenmen gerek canım süt İçin başka yolu yok. Birde uzmanlar bol su İçin sütünüz olur diyorlar ya bende hiç öyle olmadı. Gözümü doldura doldura yersem daha masadan kalkmadan göğüslerime süt indiğini hissederdim. Pirinç ve mısır gibi nişastalı ürünler süt yapıyor. Kuru incir de çok kaliteli süt yapar. Kendine komposto yapabilirsin. İncir de koy içine. İncir biraz yağ bırakıyor kompostoya ama inanılmaz süt yapar ve bebeğini nasıl etkilediğine tanık olursun. Onun dışında dereotununda süt yaptığı söyleniyor.
Bol sütlü günler
Bu arada bende 2 çocuk birden emziriyorum bol bol da süt var. Yiyelim içelim güzelleşelim
Merhaba hg. Benim bebegım de ıkı aylık bende emzırıyorum ama dun bende basladım dıyetesütümde azalma olmaz değilmi çalışan anneyim sağıyorum sütümü
Bebeğini emzirmeyi bırakmadığın sürece azalma olmaz. Çok katı diyetler yada zorlayıcı sporlar sana uygun değil.sütümde azalma olmaz değilmi çalışan anneyim sağıyorum sütümü
Dikkat ediyorum yedıklerımede ama ya bizimkisi tembel asırı yogun ıcerıklı sut ıstıyor ilk basta sütüm yorgun gelsede haliyle sonradan azalıyor. Ve kızarıp bozarıyo beyefendi. Ve sureklı ilgiliyim zTen seviyorum kokluyorum acayip bısey Allah herkese nasip etsin. Bana kalsa 24 saat kucagımda dursun isterim.Akşam açlık hafiften geldi uyuyacağım için hiçbişey yapmadım. Dün hava güzeldi çarşoda tempoluyürüdümalacaklarım vardı hızlıca hepsini halledeyim diye çok susadıö normalde 2 lt ortalama su içiyorum ilk defa bukadar oldu 500 ml sular yetmedi 1.5 lt aldım içtikçe içesim geldi
Canım kucağa alıştı diye düşünme çok yanlık bence annesine ihtiyacı var 9 aydır yapışıktı sana şimdi de ayrılmak istememesi çok normal büyüyünce zaten pek kucaklanmıyılarmış sarıl gitsin her istediğinde al kucağına sen de doy kuzuna oda doysun sana.. Humananın 1 bardağı yanlış hatırlamıyorsm 200 kcal falandı ben 4 5 bardak içerdim 1000 kolori sadece ondan akınca şişiriyor.. Süt için yiyecekönerileride var ama bunlara dikkatedip asıl önemli şeyuyuyupdinlenmen mis gibi süt yapar çocuk uyuyunca sen de yat bırak kalsın ev işleri varsa yardım albi yakınından yoksa haftada 1 2 yarım gin yardımcı almaya bak bol bol su iç bol bol emzir süt hiiç eksik olmaz ozaman.. Bol sütlü günlerin olsun inşallah bebiş kna kana içsin
Reglhaftası ödem tutmuşsundur kuzum regl bitince net kilon belli olur. Ben kalori sayarak gitmiştim işe yaradı tabi sporlada desteklemek lazım haftada 5 gün 1 er saat spor yapmıştım yoğun kilo verme sürecimde 8 10 kilo gittikten sonra azcık şımardım son 2 kilo dha vereyim yetecek fazla bile vermiş oluyorum ama amaç garantilemek
Kilo alımı nasıl? Günlük çiş sayısı, kaka sayısı?Inanın hepsini yapıyorum ya sutum var ama sanırım ogluma yetmiyor. Peki sizinkiler ikizmi masallah Kac dakika emıyorlar yada benim olan doymuyor ben anlamadım
Dogdugu zamandan beri mamada veriyorum belki biraz sabredip vermesem sütüm daha da fazlalasırdı memeden süt az gelınce sinirleniyor baslıyo aglamaya bende kıyamıyorum sık sık emzırıyorum ama doymuyor yanı o kesin. Mama dan 125 cc cok rahat ıcıyo yetmiyor aglıyor yine. Ve mama ıctıgı icinde cıs kaka sayısında normalKilo alımı nasıl? Günlük çiş sayısı, kaka sayısı?
Doyup doymadığını bunlardan anlarsın.
Benim 2 numara 3 yaşını 3 ay geçti küçükte 1 yaş 2 aylık. Hamileliğim boyunca emzirdim ortancayı sonrasında ikisi birlikte devam ettiler emmeye.
2 - 3 saat arayla öğün yapmalısın. Yoğurt, hoşaf, meyve, ceviz badem gibi sağlıklı yağlı tohumlar, her sabah yumurta peynir gibi hem senin vücudunu destekleyecek hem kaliteli süt yapacak şeylerle beslenmelisin
G gunes2018
Bu paylaşımlar seninde işine yarar canım
Canım bebeğin çene kuvvetine göre değişir. Benim oğlanlar 2 aylıkken 10 dakikada doyuyorlardı. Sonrası meme keyfi. Ama saatte 1 yada 2 saatte bir emzirmek gibi bir kuralım yoktu. Çocuk ne zaman isterse emzirdim. Gak dese memeye guk dese memeyeKac dakika emıyorlar
Masallah ya nazar deymesın bende her ıstegınde veriyorum hatta sütüm akıyor dısarıya ama yetmiyor yınedeCanım bebeğin çene kuvvetine göre değişir. Benim oğlanlar 2 aylıkken 10 dakikada doyuyorlardı. Sonrası meme keyfi. Ama saatte 1 yada 2 saatte bir emzirmek gibi bir kuralım yoktu. Çocuk ne zaman isterse emzirdim. Gak dese memeye guk dese memeye
Gelişimleri boyları hep üst sınırın üstündeydi. Hiç mama vermedim 6 aylık olana kadar
Canım 2 aylık bebek ne kadar mama yiyeceğine kendi karar verir az geldiğini düşünüyorsan 150ml hazırla mamayı. Biberon rahatlığına alışmış. Ben büyük oğlumda doğduğundan itibaren mama vermeye başlamıştım biberonu çok sevdi ve memeden hiç hoşlanmadı üstüne birde emzik alışkanlığı olunca memeden nefret etti. Sadece uyurken emzirebildim 5 ay boyunca uyudukça emzirdim.Dogdugu zamandan beri mamada veriyorum belki biraz sabredip vermesem sütüm daha da fazlalasırdı memeden süt az gelınce sinirleniyor baslıyo aglamaya bende kıyamıyorum sık sık emzırıyorum ama doymuyor yanı o kesin. Mama dan 125 cc cok rahat ıcıyo yetmiyor aglıyor yine. Ve mama ıctıgı icinde cıs kaka sayısında normal
Afiyet olsun canım. Cappuccino içerek kilo verişinden çok hoşlanıyorumGünaydin kizlar bugünki menümü paylasiyorum
Sabah bir muz bir cappucino
öglen Hindi gögüslü Yesil salata
aksam bir Tabak danaetli Corba
aksamüstü bir cappucino daha
Doktorunla sütünün yetmediği fikrini paylaştın mı? Yorumu ne oldu?Masallah ya nazar deymesın bende her ıstegınde veriyorum hatta sütüm akıyor dısarıya ama yetmiyor yınede
Hedefin yine 59 olmak mı?Yıldız adım adana dan 5 aylık bir kızım var hamile olmadan önce 59 kiloydum 73 kilo ile doğum yaptım sezaryan doğum şimdi 63 kiloyum göbeğim var
Emzirme kampını arastırdım. Ama oda suan mumkun degil bı oglum daha var on yasında okulu var aslında sureklı emzırıyorum. Ama alıstı tabi biberona ve beni emmeyı daha cok seviyor sukur ama doymuyor yada bana oyle geliyor biraz zorlasam belkide biberona hıc gerek kalmıcak. Esimde ıkı gun evde us yapmasam tantana yapar ısı gucu de bosveremıyorum. Yardımcı olacak kımsede yok maalesefCanım 2 aylık bebek ne kadar mama yiyeceğine kendi karar verir az geldiğini düşünüyorsan 150ml hazırla mamayı. Biberon rahatlığına alışmış. Ben büyük oğlumda doğduğundan itibaren mama vermeye başlamıştım biberonu çok sevdi ve memeden hiç hoşlanmadı üstüne birde emzik alışkanlığı olunca memeden nefret etti. Sadece uyurken emzirebildim 5 ay boyunca uyudukça emzirdim.
Eğer illa anne sütü ile beslensin istiyorsan emzirme kampı diye tarif ettikleri durumu uygulaman gerekir. Bebeği her istediğinde emzireceksin ve kendini besleyeceksin. Ağlamalarına sabırla dayanacaksın 2-3 günde sütünde çoğalır bebekte biberonu unutur.
Uc gunluktu doktora goturduk kilo vermıstı mama vereceksin dedi. Saglık ocagi hemşiresıdd bol bol emzir dıyo emzırıyorum halbuki. Cok sukur gece gunduz emıyo ama yine mama ıciyor tabi doymuyor drmekkıAfiyet olsun canım. Cappuccino içerek kilo verişinden çok hoşlanıyorum
Doktorunla sütünün yetmediği fikrini paylaştın mı? Yorumu ne oldu?
Anne sütü en güzeli, doğalı ama sen yeterli hissetmiyorsan, bebek mutlu değilse tabiki mama vereceksin. Geceleri mama yerine emzirsen o bile yeter canım. Hiç üzülmeye gerek yok.
süt farklı birşey lafını bile edince azalıyor sen doymadığını düşünme hiç bende mama vermek istedim 4 çeşit mama denedim pirinç unu denedim hepsini kustu yemedi sadece anne sütü ile besliyorum şuanda kilo alımı da normal hı çok tombiş bir bebek değil ama zayıfta değil sağlıklı olsun da 5 aylık 7 kilo 3500 doğmuştu 3200 e düştü ilk 10 günde şimdi çok şükür bende azaldı doymuyor diyordum ama yetiyormuş yani emzir bence gerçekten emzirmekle artıyor sütUc gunluktu doktora goturduk kilo vermıstı mama vereceksin dedi. Saglık ocagi hemşiresıdd bol bol emzir dıyo emzırıyorum halbuki. Cok sukur gece gunduz emıyo ama yine mama ıciyor tabi doymuyor drmekkı
Benimkıde 3.350 dogdu bir aylıkken 4.500 Du suan da ıkı aylık 5.500 olmus tur inan ıkı aydır kafamda hem bu süt meselesi var belki biraz kafa rahat olsa sutum dahada artıcak ama yok taktım yani kilo alımı boyuda cok ıyı bebegımın ama Masallah ıstahi yerinde demekkı süt yetmiyor yapıcak bısey yok isterim hep sutumu alsın mama takviyesiz belki zorlasam oda olur ama sukur emiyor yınesüt farklı birşey lafını bile edince azalıyor sen doymadığını düşünme hiç bende mama vermek istedim 4 çeşit mama denedim pirinç unu denedim hepsini kustu yemedi sadece anne sütü ile besliyorum şuanda kilo alımı da normal hı çok tombiş bir bebek değil ama zayıfta değil sağlıklı olsun da 5 aylık 7 kilo 3500 doğmuştu 3200 e düştü ilk 10 günde şimdi çok şükür bende azaldı doymuyor diyordum ama yetiyormuş yani emzir bence gerçekten emzirmekle artıyor süt
şu dediklerini yapayım bende sürekli bişiler yeme istiyorum ve çekirdek alışkanlığı oldu meyve eskisi gibi yemiyorum kahvaltı düzenim yok olduCanım kuru hindistan cevizi döküyorum hani kekleri pastaları süslediğimiz. Biraz kakao bazen tarçın.
Geceden 1 bardak sütün içine 2 hurma koyuyorum sabah onu içiyorum çok lezzetli oluyor sütün içinden çıkan hurmalarda muhteşem
Elma, armut gibi meyveleri 1 bardak suyla blenderdan geçirip içine tarçın atıyorum bunlara chia tohumuda ekleyebilirsin
Dondurucuda limon suyu küplerim var, rendelenmiş şeftali küpleri, şekersiz vişne marmelatı küpleri, mürdüm eriği marmelatı küpleri onları suyu yada sodayı tatlandırmak için kullanıyorum.
Geceden kuru kayısı ve kuru üzüm ile karanfil 5-6 badem yada cevizi 1lt kavanoz içinde suya bırakıyorum. Gün içinde keyifli bir içecek benim için. Biliyorsun kola alışkanlığım var bunlarla yenmeye çalışıyorum.
Portakallı zencefilli su da çok ferahlatıcı.
İyiyim canım zaman herşeyin ilacı.
Eşim eve taktı kafayı.
Buraya taşındık annem öldü, sen ameliyat oldun içime sinmiyor, taşınalım diyor. Evi de çok sevdim aslında burayı alana kadar çok uğraştım biliyorsun.
Böyle işte canım bir sorun bitiyor, yenisi başlıyor.
Geçmiş olsun canım. Bebeği emzirmeye devam ediyor musun? Karın ağrısı sırt ağrısı kusma birlikte oluyorsa doktora görünmek gerek.
Dikkat et kendine, sana çok ihtiyacı olanları düşün.
En garantili yöntem kalori saymak. Zigzag ile ne kadar kilo verdim hatırlasana
HAYDİ TÜM TAKIM ZİGZAG KALORİ DİYETİ YAPALIM uygulayabilenler hedefe ulaşır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?