- 1 Nisan 2016
- 12.736
- 40.288
- 598
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #303.041
Duygusal açlığın nedenleri?
Köse, duygusal açlığın nedenlerini de şöyle sıraladı:
“Duygusal açlığı tetikleyen sebepler çeşitli. Örneğin, iş değiştirmek, işten atılmak, yeni bir işe başlamak, finansal baskı, para sıkıntısı, çeşitli sağlık problemleri, tükenmişlik sendromu, aşk acısı, ilişki çatışmaları, mobbing gibi durumlar kişileri duygusal açlığa itebiliyor.
-8 adımda duygusal açlığı yenin-
1- Tatlı kriziniz ya da aşırı yeme isteğiniz geldiği zaman, bu stresi yumuşatmanız gerekli. Bunun için kendinize 10 dakika süre tanıyın. Çok çikolata yemek istiyorsanız ‘10 dakika sonra yiyeceğim’ diyerek zaman kazanın. Bu arada dışarı çıkın, hava alın çalışıyorsanız ofisinizde müzik dinleyin. Ev hanımı iseniz mutfaktan çıkın, ortamdan hemen uzaklaşın. Kendinizi 10 dakika sonrası için şartlandırın. Bu süre içinde yeme isteğiniz geçebilir.
2-Yeme günlüğü tutun. Her gün yediklerinizi yazın. Bu ne kadar gereksiz abur-cubur yediğinizi fark etmenizi sağlayacak. Yemek saatleri dışında yedikleriniz duygusal açlığınızı gösterecek.
3-Tok olduğunuz halde duygusal yeme isteğimiz devam ediyorsa çevrenizdekilerin desteğini isteyin. Size ikram yapmamalarını, diyette olduğunuzu söyleyin. Kendinize destek olmalarını isteyin. Eşiniz ya da çocuğunuza bir süre kek börek yapmayacağınızı anlatın ve onların da desteğini alın.
4-Çok canınız çekiyorsa yiyin. Yeme isteğinizi kontrol edemiyorsanız stresiniz daha da artacaktır, o zaman bir miktar yiyebilirsiniz ama mutlaka porsiyonu azaltın.
5 – Pazartesi başlanılan ancak Çarşamba günü bozulan diyet için üzülmeyin. Bir sonraki gün de motivasyonunuzu bozmadan diyetinizi sürdürün. Diyetinizin bozulduğu günün ertesi gününü yeni bir pazartesi günü olarak ilan edin. Tekrar diyete dönün.
6-Diyette yoyo döngüsü dediğimiz kilo alıp verme-tekrar diyete başlama durumu her zaman fazla kilo almanızı sağlar ve vücut yoyo döngüsü sırasında vücut kilo vermeyi daha zorlaştırır. Bu durumdan kurtulmak için diyetisyenden ya da beslenme uzmanından destek alıp diyetinize devam edin.
7-Stres ve duygusal açlık için yoga gibi gevşeme hareketleri stresi azaltır kendinizi iyi hissettiren aktiviteler yapın.
8-Duygusal açlığınızı tadımlık lokma ile yenemezsiniz. 1 dilim tadımlık baklava 250 kaloridir. Tadımlık ikramlardan uzak durun.”
AhahhahaGül gül sen tabiii bende bugün listelere haftaya hedefim 59 yazsaydım bende gülerdim böyleooohhh senin keyfin yerin de tabiî biz burda her grama göbek atalım hanfendi bide sabah tartıda 60 ı görmüş bizle dalga geçer gibi beğenmeyip surat asıyor istemem yan cebime koy tabii bende bidakine böyle havalı davranım barii 60 a filan gelince aaa tüühhh hayallah tartıda 60 yazıo çok üzüldüm filan diim bari bizde cooll takılmayı bilmiyoz hemn gobek atyrz eksiye düşünce
Duygusal açlığın nedenleri?
Köse, duygusal açlığın nedenlerini de şöyle sıraladı:
“Duygusal açlığı tetikleyen sebepler çeşitli. Örneğin, iş değiştirmek, işten atılmak, yeni bir işe başlamak, finansal baskı, para sıkıntısı, çeşitli sağlık problemleri, tükenmişlik sendromu, aşk acısı, ilişki çatışmaları, mobbing gibi durumlar kişileri duygusal açlığa itebiliyor.
-8 adımda duygusal açlığı yenin-
1- Tatlı kriziniz ya da aşırı yeme isteğiniz geldiği zaman, bu stresi yumuşatmanız gerekli. Bunun için kendinize 10 dakika süre tanıyın. Çok çikolata yemek istiyorsanız ‘10 dakika sonra yiyeceğim’ diyerek zaman kazanın. Bu arada dışarı çıkın, hava alın çalışıyorsanız ofisinizde müzik dinleyin. Ev hanımı iseniz mutfaktan çıkın, ortamdan hemen uzaklaşın. Kendinizi 10 dakika sonrası için şartlandırın. Bu süre içinde yeme isteğiniz geçebilir.
2-Yeme günlüğü tutun. Her gün yediklerinizi yazın. Bu ne kadar gereksiz abur-cubur yediğinizi fark etmenizi sağlayacak. Yemek saatleri dışında yedikleriniz duygusal açlığınızı gösterecek.
3-Tok olduğunuz halde duygusal yeme isteğimiz devam ediyorsa çevrenizdekilerin desteğini isteyin. Size ikram yapmamalarını, diyette olduğunuzu söyleyin. Kendinize destek olmalarını isteyin. Eşiniz ya da çocuğunuza bir süre kek börek yapmayacağınızı anlatın ve onların da desteğini alın.
4-Çok canınız çekiyorsa yiyin. Yeme isteğinizi kontrol edemiyorsanız stresiniz daha da artacaktır, o zaman bir miktar yiyebilirsiniz ama mutlaka porsiyonu azaltın.
5 – Pazartesi başlanılan ancak Çarşamba günü bozulan diyet için üzülmeyin. Bir sonraki gün de motivasyonunuzu bozmadan diyetinizi sürdürün. Diyetinizin bozulduğu günün ertesi gününü yeni bir pazartesi günü olarak ilan edin. Tekrar diyete dönün.
6-Diyette yoyo döngüsü dediğimiz kilo alıp verme-tekrar diyete başlama durumu her zaman fazla kilo almanızı sağlar ve vücut yoyo döngüsü sırasında vücut kilo vermeyi daha zorlaştırır. Bu durumdan kurtulmak için diyetisyenden ya da beslenme uzmanından destek alıp diyetinize devam edin.
7-Stres ve duygusal açlık için yoga gibi gevşeme hareketleri stresi azaltır kendinizi iyi hissettiren aktiviteler yapın.
8-Duygusal açlığınızı tadımlık lokma ile yenemezsiniz. 1 dilim tadımlık baklava 250 kaloridir. Tadımlık ikramlardan uzak durun.”
Canım benim teşekkür ederim kendi durumumu gördüm yazdıklarında. İnşallah kolayca atlatabilirim. Hemen uygulamaya başlıyorum işe yeme günlüğü ve “10 dk sonra yerim” telkini ile başlayacağımCanm bununla ilgili vidyolar var terapistlerin izle mutlaka yararı oluyor duygusal açlığı bastırmak için token yiyorsun bunu yenmenin metotlarını anlatıyorlar benim tek kilo alma sebebim budur yoksa sağlk lı beslenme ve spora önem veren biri olarak hayat boyu fit kalırdım mutluyum akşama kadar aç dursam aç olduğumu anlamam ama stres,üzüntü istemediğim bir olay vs. Olduğu zaman kendimi tatlı fast-food aklına ne gelirse sipariş verirken bulurdum neler neler yerdim üst üste ve son derece tok iken habire yerdim sanki yiyince herşey yoluna giricek oysa kendi bedenime eziyet ediyorum ve ben kendimi çok güçlü sanarken benimde de bir zaafım bir bağmlılıgm varmış kendime başa çıkma yöntemi olarak yemek yemeği edinmişim dedim daha bu yıl bunu yendim ondan birdaha kilo almıycagmı düşünüyorüm çünki benim herşeyle yüzleşip başa çıkacak gücüm var yeşillerim in hazzı 10dakika sonra gidicek ve beni daha mutsuz edicek kendime yapay bir mutluluk edinmeye çalışyorum üstelik sadece bir kaç dakika sonra yerini büyük mutsuzluğa bırakıcam yeşillerim bunları her dolaba gittigde söyledim ve yüzleşip ve yendim şimdi yiyeceklere bakanca hiçbir anlam ifade etmiyor resmen bir duygusal bağ kurmuşum ve o bağı kopar atmışım bunu anlyrm
Ahahhahaben cool mu takiliyom inşallah canım en kısa zamanda 60 gel geç sen yaparsin o potansiyel var sende benden daha cool bir şekilde burun kıvır o zaman
Canm o 10 dakika en mucize si zaten daha bugün eşim çikolata önüme getirip koydu ye birşey olmaz sen çok seviyosun diye ısrar ediyor bırak ben 10dakika sonra yiycem dedim ve 10 dakika sonra çikolatayı yeme isteğinin yerini tam tersine ilginç bir şekilde bunu yemek ne kadar saçma ne kadar mutsuz olmana neden olacak birşey gibi düşünmeye baslyrsn ve götürüp bırakyorsun ve kendinle grur duyuyorsun bunu başardgn içinCanım benim teşekkür ederim kendi durumumu gördüm yazdıklarında. İnşallah kolayca atlatabilirim. Hemen uygulamaya başlıyorum işe yeme günlüğü ve “10 dk sonra yerim” telkini ile başlayacağım
iyi geceler canmİyi geceler takım arkadaşlarımmutlu haftasonlari
Canım ya boyun kaçAynen ya ben daha dune kadar 60 diyodum sen aklıma soktun 58 i sonradan dedim doğru yine eninde sonunda 60 olurum diye ben 170 olsam aman derim 68 yeter yada 70hiç fazlada gözüm yok bunu verene kadar canım cikiyo zaten
Cnm bence boyun biraz spor biraz da genetikle alakası var.... biz 3 kızız 2 ablam var biri 1.58 boyunda diğeri 1.62 filan bi tek ben uzunumAh canım ah hayaller hayatlar böyle minnak boyum olursa sonuç bu ne güzel kız yerdim ha bire boyumda uzun benim arkadaşım var uzun boylu o da hande gibi 62 kilo hiçte almaz devamlı yer çok gıcık oluyorum derim kendisine o da sen ömür boyu diyet yap der offkader keşke lisede basketbolu çok oynasaydım belki faydası olurdu
Birde telefona müziği nerden indiriyorsunuz bildiğiniz program var mı
Kurayım bende 3 5 tane inse yeter bana teşekkür ederimCanım bende myt diye bir program var en son oradan indirdim en azından çabuk indi.
Keşke canım, aslında bu hafta carşanba 300 gram vermişdim, ve cuma 2 günde o 3 gramı geri almisim.Canm keşke perşembeden haber verseydin ozamn oda olurdu
wi-fi den ağzım yandı diye.Canım cuma günleri öğleye kadar kilo bildiriminde bulunamayacaksan lütfen kendi isteğinle ayrıl canım aksi takdirde biz diskalifiye etmek zorunda kalacağız sonra hiçbir takımda yarışamazsın. Ya izne ayıralım yada kendi isteğinle ayrıl internet sorunun düzelince devam edersin
mesajın arada kaynamış. takıma katılmak istiyorsan 1.sayfada kurallarımız yazıyor uyarım dersen kendini tanıtmak ile başlayabilirsin tabi başka takıma katılmadıysanBen de geldim
kız ben 3 kilo vercem demişim nasıl bi gaza geldi geldiysem çoşmuşsummmWooohhhhoooarkadaşlar iyice gaza geldim hazr biride alntıyı karstrpbizi silmiş iken ben hedefimi 1 kiloya çıkardm hayydiii var mı arttıran ?
Dün çok sormuştun sırrını vermemişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?