- 19 Ekim 2009
- 11.217
- 749
- 413
- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #49.541
afiyet olsun canımm gayet güzel bir menü bayram için çizgiyi aşmamışssın süpersabah yemedim
öğle
4 kaşık et düdklüde pişirdik
salata
1 dilim ekmek
1 bardak kola
ara
1 bardak çay
akşam
3 kaşık kuru fasulye
2 kaşık pilav
salata
1 dilim ekmek
ara
1 küçük revani
bayramınız mübarek olsun:)))
Bayram'da yediklerimize dikkat
Kısa sürede aşırı tuzlu ve yağlı gıda tüketimi tansiyonu yükseltiyor, kalp krizi riskini artırıyor...
Uzmanlar, bayramda kısa zamanda fazla besin tüketildiğini, bunun da hem kalp hem de tansiyon açısından yük getirebildiğini söylüyor.
Bayram ikramlarının tamamının bitirilmemesi gerektiğini hatırlatan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Adalet, bayramda tansiyon kontrolünün daha sık yapılması gerektiğini belirterek kalp ve tansiyon hastalarına şu uyarılarda bulundu:
´´Bayramlarda ikramlar nedeniyle tuz ayarı yapılamıyor. Tansiyon hastaları buna dikkat etsinler. En azından bayramda tansiyon kontrolünü daha sık yapabilirler. Beklenmedik yükselmeler olursa ilaç dozunu geçici olarak artırabilirler. Kısa sürede aşırı tuzlu ve ağır gıda tüketimi, tansiyon yüksekliği ve kalp krizi riskini tetikliyor. Kalp yetersizliği olan hastalarda her şey yolunda giderken, bayramda aşırı tuzlu yiyecek ve içecek alınması veya ziyaretler nedeniyle ilaçların aksatılması, acile nefes darlığı yüzünden başvuruları artırabilir.´´
Adalet, erişkin yaştaki her 3 kişiden birinin yüksek tansiyon hastası olduğunu vurgulayarak, yüksek tansiyonun sinsi bir hastalık olması nedeniyle insanların farkına varamadığını kaydetti.
Prof. Dr. Kamil Adalet, anne veya babada yüksek tansiyon hastalığı varsa çocuklarda düzenli takip gerektiğini aktararak, gençlerin de tansiyon kontrolü yaptırması gerektiğini ifade etti.
.: Son Havadis :. .: Doru ve lkeli Haber; Ana Sayfa :. sitesinden 01 Kasim 2011 Pazar tarihinde yazdırılmıştır.
arkadaşalr bayramınız mübarek olsun
birazdan babannemlere gidecez bayramınızı kutlamak istedim
saol fıstık seninde bayramın kutlu olsunnnnnnn hepbirliktesevidklerimizle nice güzel bayramlaraHerkese iyi bayramlarr.. sevdiklerinizle nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle!!:))
hepinize iyibayralar kızlarrr
06.11.2011 sayımı kızlar
fiyona_07 0
elifezgi 9
aynalar 10
pinkcat87 0
melekayse 11
origin 3
mihracee 21
nazco ve emidaf izinli
ezgicim hoşgeldin seni görüyorum aşağıda nasılsın bebişler nasıl
hımsss tamam canım ben direk online olup paylaşım yapanları yazacağımmm olurmuuuu
aynen öyle canımmmm el birliğiyleeee bozmaya çalışıyorlar çok mücadele ediyorum((( offf zaten zor tutuyorum kendimii inş.. kötü şeyler olmaz D
canımm cila attıraiblirsinnn eğer röflelerin çok açık sarıysaaa koyu cila attır çok koyu sarıysa açık cila attır çok güzell yapıyor cilaa
iyiyim aslı sağol bebişler de iyi de bi tanesi emziğini tükürüp duruyo ve bi türlü uyumuyo, yanıbaşımda beşikleri arada sallıyorum.resimlerini profile koyucam ama henüz uğraşmaya vaktim olmadı. ikizler tek yumurta diye anlamıştım ama birbirleri ile çok alakasızlar. büyüğü ile babası da parka gittiler.ben de çay içiyorum.
dünkü menümü yazıcam ama öncelikle yeni bir mesaj sayfası açayım :)
senin zayıflaman daha kolay buradaki fazlalıkları çıkarsan iş tamamdır.. ama bende onları çıkaramıyorum işte sorun bu:) akşam kendimi gaza getrdim bu sitede takıldım bişeler okudum resimlere baktım bugün yeniden diyet programıma döndümm.. olucak inşallahh bayram sonrası da kendime bir tartı aldım mı tamamdır.
canlarımm bir geçmiş yapayım birde sayım yapıp geleyimm:)))
dünkü menümüde yazayım
dün niyetliydim kızlarr birazzz dengesizzzzzzz olduu idare edin( ve ben anladımki bayramda kilo alacağım ((
sabah=sahur(gece 1 de)
1 gözleme 1 bardak ayran
akşam
yarım kepçe çorba
1 kepçe kuru fasulye
2 yk pilavv
turşuu
2 çatal revani
ara
meyve(1 elma,1 erik,1 mandalina)
sucuklu yumurta
kaşarlı tost (3 dilim ekmekten)
ayrıyetten ekmek
şekerli çay
tarçınlı şekerli süt 1 su bardağı
arada çukulata
yeşil çay
öğlen
türlü
şehriye pilavı
az yoğurt
ekmek
ikindin
kavurma, pilav , az yoğurt, 2 şekerpare, 1 dilim baklava, 1 lokum, çaylar şekerli
akşam: peynir-7-8 zeytin, kavurma, 2-3 minik poğaça
eve gelince 1 tane 3ü bir arada kahve, çukulata
kızlar çok yediğim halde utanmadan yediklerimi yazdımmaksadım yüzsüzlük yapmak değil yaz yaz bitmeyen menüyle kendimi cezalandırmak ve neler yemiş olduğumu farf etmek. şimdilik çoğu yediğimin miktarını yazamadım, çünkü sayamadım
etrafa vermiş olduğum zarardan dolayı özür
ay saolsun anlayışlıdır eşim gitmem merak etme hiçbirşeye gitmeye niyetim yok :)) bu gidişlede mezunda olmaayacağım zaten hehe
sabah menüm canlarımm
1 haşlanmış yumurta
3 yk ciğer kavurma
3 dilim domates
1 zeytin
3-4 çatal salatalık
1-2 çatal peynir
1/4 gözleme
şekersiz çay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?