- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #62.041
selam kızlar napıosunuzzz
ayy dayanın az kaldı valla yoruldunuzz..eşimin var daha okuması gereken kağıtlarrr..evt cnm ya ben de göremiyorum güncellemedm uzun zamandır ondandır muhtemelen.. ben de okuldan gelip direk notları girdim bir kısmı tamam notların.bgnkü sınavı okıcam akşam da onları da gecerm off yoruldum artk.h.sonu da analizleri yapcam
vayy ben hep yiyip yyip zayıf kalanlara imrenmişimdirrrBAŞLICA HASTALIK SEBEPLERİ
Fazla yemek:Çok yemek yenildiği zaman midenin daha çok enzimeihtiyacı olur. Enzimleri yapmak vücut için çok güçtür ve kıymetli maddelergerektirir. Normal bir insan için 250 gr yemek yeterlidir. Bunu hazım ettirmek içinkalp hiç zorlanmadan rahat çalışır. 2 kat yemek yenirse, kalbin yemeği hazımettirmesi ve fazlalıkları çıkarttırması için 4 kat daha fazla çalışması gerekir. Bu dakalp için çok ağırdır. Mesela bir araba düzgün bir yolda hiç zorlanmadan harcadığıbenzinin 2 katını taşlı, bozuk, dik yolda harcar. Mesafe aynı ama harcadığı benzinfarklıdır. Böyle zorlanarak devamlı çalıştığında motor harap olduğu gibi insanınkalbi de devamlı ve çok çalışmaktan harap olur ve çabuk eskir. Genç insanlardaorganlar kuvvetli olduğu için yenilen yemekleri hazım edebilir ve fazlalıklarınıçıkarabilir. Fakat organların üzerine fazla yük bindiği için çok çalışmaktan çabukeskir, kuvvetini kaybeder, zamanla fazlalıklarını çıkaramaz olur, depo yapar,vücudu yağ ve kireç toplamaya başlar.Bazı insanlar çok yemelerine rağmen hep zayıf kalır ve bu durumlarının iyiolabileceğini düşünür. Hâlbuki hal öyle değildir. Çok yiyip zayıf kalanlar çok yiyipşişmanlayanlardan daha kötü durumdadırlar. Çünkü şişmanlar karışık ve yanlışyedikleri yemekten oluşan zehirlerin bir kısmını, vücudun topladığı yağlardadepolayarak, bu zehirlerin organları tahrif etmesini kısmen önleyebilmektedirler.Ancak çok yiyerek zayıf kalanlarda zehirli maddeler sürekli vücut içinde dolaşır.
merhaba aslıııııı..iyi yapmişsiniz canım bende yarınyapicim temizlikkkselam kızlar nasılsınız
oya, ilkin, hazal sizi görüyorum nasılsınız
biz okuldan gelinc ebir temizliğe giriştik yeni gelebildim
selam cnm h.geldin ben de okuldan gelince nete giriştim notları girmek için bitmedi hla.pzt sonmusselam kızlar nasılsınız
oya, ilkin, hazal sizi görüyorum nasılsınız
biz okuldan gelinc ebir temizliğe giriştik yeni gelebildim
ben nette geziniyorum:)
selam cnm h.geldin ben de okuldan gelince nete giriştim notları girmek için bitmedi hla.pzt sonmus
:) ahh ahh keşke ben de rahat raht gezineblsm su işler btse de
merhaba aslıııııı..iyi yapmişsiniz canım bende yarınyapicim temizlikkk
selam cnm h.geldin ben de okuldan gelince nete giriştim notları girmek için bitmedi hla.pzt sonmus
e gidin yani bi gidemedniz sivasaeğer caymazsak haftasonu sivasa gitcez biz inş
kolay gelsin cnaım benim bu öğretmen görüşleri kaldı onlarıda yazdım mı bitti işim çok şükür
sağol canımmmm=)şerbetçi otu da neymiş kiiiEmziren arkadaşların dikkatine
Anne Sütü:
Anne sütünün gereğinden az oluşması da, gereğinden fazla oluşması da sıkıntı verebilir.
- Süt Artırıcı: Badem, buğday çimi, arpa unu, havuç, mercimek, yer elması, anason, kimyon, rezeyan, fesleğen, ve şerbetçi otı.
- Süt Azaltıcı: Enginar, maydanoz, nane ve adaçayı
amin cnmallah kolaylık versin canım
eğer caymazsak haftasonu sivasa gitcez biz inş
kolay gelsin cnaım benim bu öğretmen görüşleri kaldı onlarıda yazdım mı bitti işim çok şükür
ben geldım kızlar napıyosunuz :2::2::2:
ben okudugum ve ilgimi çeken şeyleri paylaşıyorum:) sen ne yapıosun
ben geldım kızlar napıyosunuz :2::2::2:
e gidin yani bi gidemedniz sivasa
hoşgeldin canım yorgunum valla
sen nasılsın canım
demi yılan hikayesine döndü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?