Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

kilo bildirimi 58,4..........ayy çok mutluyummm.amacım 20sine kadar 58 olmaktı sanırım olicikkkk sonrada 55 kop koppp=))))

Rezene
Bir bazı durumlarda iki metreye kadar boylanabilen çok yıllık bir bitkidir. İnce gövdesini donanmış yaprakları karakteristiktir. Tüysüz ve içi boş yapıda olan rezene gövdesi ince uzun yapraklar taşır. Yapraklar ince dalları andırır. Erken zamanlarda rezene yeşil ve otsu görünümde olsa da ilerleyen zamanlarda sararır ve çalıya benzer bir forma dönüşür.
Rezene bitkisinin Çiçekleri şemsiye yapısında ve sarı renktedir.
Ana yurdunun Anadolu olduğu bilinen bu bitki tarihler boyunca insanlar tarafından bilinmekte ve değişik şekillerde kullanılarak tüketilmektedir.

Rezenenin etken maddeleri:
Uçucu yağ bakımından zengin rezene bitkisi, anethol, fenchon, metilkavikollar, flavonlar ve cumarinler barındırır. Özellikle tohumunda bol miktarda depolanan etken maddeler, Rezenenin ilgili hastalıkların iyileştirilmesinde çok etkili bir şifalı bitki olmasını sağlamıştırlar.
Rezene bitkisinin potasyum ve sodyum açısından çok zengin olduğu ise bilinen bir gerçektir.

Kullanım alanları:

• Sindirim sistemiyle ilgili sorunu olan kişiler,
• Mide ve gaz rahatsızlığı bulunanlar,
• Soğuk algınlığı olanlar,
• Öksürüğü kesilmeyen kişiler,
• Emzirme döneminde olan anneler için anne sütünü arttırmayı isteyen anneler,
• Bebeğinde devamlı gaz durumu olan aneler,
• Yoğun stres ortamından çalışanlar,
• Günlük olaylardan dolayı sinirlenen ve sinirlerini yatıştırmak isteyen kişiler için iyi bir şifa kaynağıdır.

Hazırlanışı:
Rezene bitkisinin yağı, buharı, tentürü, öğütülmüş tohumları, çayı ve tazeyken dal ve yaprakları kullanılagelen kısımlarıdır.

Rezene çayı:
kök, gövde, yapraklar ve tohumundan çay demlenebilir. Rezenenin kök çayı idrar artırıcı etkiye sahiptir.
Tohum gövde ve yapraklarından elde edilen çay ise yatıştırıcı etkilerinin yanı sıra iyi bir hazım kolaylaştırıcıdır.

• Özellikle rezene tohumundan elde edilen çay emziren annelerde ve bebeklerinde mide düzenleyici ve gaz giderici olarak kullanılır.
  • Uyumayan bebeklere rezene çayı verilerek rahatlamaları sağlanabilir.
  • Diğer yandan rezene çayı ılık haldeyken yüze uygulanabilir. Bu yöntem sivilcelerin azalması ve cildin daha pürüzsüz olması için kullanılır.
  • Özellikle yeni doğum yapmış annelerde ılık bir banyodan sonra alınan rezene çayı anne sütünün gelmesini sağlar. Aynı zamanda sütü artırıcı etkiye de sahiptir.
  • Yine ılık haldeki rezene çayı gözlerin yıkanmasında ve gözlerin rahatlatılmasında kullanılmaktadır. Eski devirlerde rezene çayı gözlerin tedavi edilmesinde kullanılmıştır.

ben sanırım 99 u hiç göremicem hepiniz mezun olceksiniz ben böyle kalıcam burda obez obez(
umutsuzluğa kapılma gayet ölçülü ve güzeldi menülerin bence...ben onu yesem 55 olmuştum valla...ben daha çok yiyorum...ama metabolizma meslesi biraz sanırım...hormonlarla da alakalı..hem sen bence bu hafta reglinden dolayı böyle oldun bence akşam emoşun şu ödem söktürücü karişimlarından yap..ona çok iyi geliyo sana da iyi gelebilirrrr

ben sanırım 99 u hiç göremicem hepiniz mezun olceksiniz ben böyle kalıcam burda obez obez(

canım senin mutlaka spor yapman lazım.. hormonlarınla ilgili problemin olduğu için.. bazıları az yiyerek kilo veriyor ama bazıları sporla diyetlerini desteklemek zorunda... hele akşamları 1 saat yürüyüş yapsan her hafta garanti iki kilo vericeksinnn

HERKESE SELAMLAR....
sevgili takımım izin aldığım dönemde belli gelgitler yaşadık ailevi sorunlardan dolayı..ve bazı değişim kararları aldık...sanırım en yakın zamanda farklı bir şehirde farklı bir hayata başlayacağız..inş hakkımızda hayırlısı olur...o yüzden de devam ve kilo verme konusunda istikrar sağlayacağımı şu dönemde pek sanmıyorum...yanlız yanlış anlaşılmasın...bu sadece topik ve devamlılık anlamında yoksa kilo verme serüvenim aynen devam edecek emin olun ve başarı öykülerine de resmimi koymadan bırakmak benim için büyük bir yıkım olur o konuda merakınız olmasın:))şimdiye kadar bana olan desteğinizden dolayı tekrar teşekkür ederim...ben hep destek ve yardım gördüm bu takımdan..beni kilolarım ve görünüşümle yargılamayan müstesna insan topluluğum benim inş bi an önce sizler de hedeflerinize ulaşırsınız ve bu üzerimizdeki paket paket margarinlerden krutulursunuz...bugün itibariyle 69.2yim...sıkıntı ve karatay sonunda direnci yıktı zannımca..yanlız önümüzdeki bikaç haftada da aynı tempoyla bir yoğunluk beni bekliyor...anlayacağınız devam ve paylaşım anlamında çok da dahil olamam artık..o yüzden de takımdan ayrılmak istiyorum...yoksa takımdaki herkes benim için çok değerli...sizlerin beni anlayışla karşılayacağından eminim...arada tekrar uğrarım fırsat buldukça...Kendinize çok iyi bakın 14.takım ve hedefe ulaşmadan bırakmak yok....sevgiyle kalın...

Son düzenleme:

evet yapıcam. eve giderken aktara ugrayacağım. mısır püskülü kiraz sapı vs alıcam. haftasonu da sadece brokoli kereviz havuç ve meyve yicem.

ay bilemiyorum valla yaaaaaa...çevremde doğum yapmiş ark.larımdan yok benimki gibi gece uyumayanı

siz ona değilo size uyum sağlasın.. böyle yaparsan ne zaman öğrenecek akşam olunca uyuması gerektiğini.. akşam yatma saatiniz gelince ışıkları kapa bebiş uyanık olsa bile yakma ışığı gece olduğunu bilsin yani yavaşyavaş alışır.. ben kardeşlerimi akşam koşturur oyun oynatır yorulmalarını sağlardım.. daha bebeklik dönemlerinde onlara yönelik egzersiz hareketlerini yapar yorulmalarını sağlardım.. kollarını bacaklarını esnetme haeketleri vss

evet çok haklısın mutaka o koşu bandını eskitmem gerekiyor.

hoşgeldinn fatoşşşşş kız arada bi slm ver

canım hakkınızda hayırlısı olsun...izin alsan olmuyor mu?hangi şehre gidiyorsnunzzz

evet yapıcam. eve giderken aktara ugrayacağım. mısır püskülü kiraz sapı vs alıcam. haftasonu da sadece brokoli kereviz havuç ve meyve yicem.
bencede al biraz önceeee ve salihanın dediği gibi spor yap canımmmm

kız sen nediyosun ışıkları 11 de söndürüyoruzzz yok anam inat benimki bi de düşün bak gece 11 de de yıkadık yani mayışması lazım yok cingöz gibi benimkiiii..ne yapsak kar etmiyoo bu cadıyaaaa

bide türk kahvesi iç şekersiz o da metabolizmayı hızlandırıyo hemde kalorisizz...bana drum yanındaki hemşire demişti zayıflatıyo diye

imkanın varsa dışarda dolaş daha fazla kalori harcıyorsunn.. mesela iş dönüşü 1 saatlik yürüyüş yapp.. iş yeriyle ev arası ne kadar uzaklıkta yada servis mi kullanıyorsun

işyeri ile ev arası yüzlerce km:) evim sarıyerde aşkı memnunun çekildiği caddede işim üsküdar altunizadede.)))) sahilde yürünmüyor bu sogukta ama şunu yapabilirim havanın çok soguk yada sağanak yagıslı olmadıgı ve benim 6 da çıkabildiğim günlerde işyerinden üsküdara yürüyebilir(30 dk sürüyor) ordan motora binip beşiktaşa geçer ordan da tekrar otobüse biner sarıyere giderim.

6 da bile işten çıkınca eve gitmem 2 saat eve gidince de yorgunluk vs spor zor geliyor ama haklısın yapmak lazım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…