Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

kızlar şimdi okula ödev teslim etmeye gidiyorum gelince ders çalışmam gerek öğlen gelirim tekrar bugün sık sık girerim Şeniz

kolay gelsin tatlım işin zor gerçekten yatılı misafir çok uğraştırıcıdır

hemde nasıl zor canım yaa
tüm düzenim ayaklar altın üstelik bir ay önce burdalardı..bu sefer de abarttılar iyice hafta sonuna gitmekten bahsediyorlar...egzersizlerimi bile yatağımın üstünde yapıyorum gece kapımı kapatıp düşün artık

neslıo hangı lıste hedef lıstesını kastedıyorsan yaparımda bugun acayıp yogunum...

seda sagol canım ınsallah bende 38 bedenı görurum...

kız tugba nasıl durdun yogurtla kız afferım sana basın agrımadımı?

akrep o nasıl mısafır anam yaa allahtan ben calısııyorum ...

s2000 sanada afferım kardes...

ben dun mayo baktım kızlar fıyatlar ucmus...göbegımde yağları erıtırsem bıkını erıtemezsem mayo gıycem ahhaha....

hadı görusuruz öptum kızlar

neslı senı okurken aklıma canım aılemdekı melıha geldı aynı onun gıbı yazmıssın...bayılıyorum ben bu şiveye yaa...

ooohhh çok rahatladım.1.5 saattir spor yapıyorum.150 kere yanlara esneme,200 yukardan armut toplama,150 kolları dirsekten büküp yüzümün ortasında açıp kapatma,100 kürek çekme,48 dakika tempolu bantta yürüyüş.yanlara adım alma ama bunu saymadım.birazda oynama zıplama.
ayy sedaa sence bu benim yaptığımda detoks sayılırmı.ama ben bunu uzun süre yapmayı düşünüyorum.en azından 1 ay böyle beslencem.ama sabhları kahvaltı yapcam sadece.bugün öğlen yeşil acı biberli salta ve yoğurt yiycem nasipse.
ya destinam sorma başım ağrıdı ama dün zatenyataktan kalktığımdan beri başım ağrıyodu.ağrı kesici içtim yinede geçmedi ama buna rağmen yemedim .aslında yedim .sık sık 2 saate bir felan saltlık elma tarzı bişeyler yedim.

1. Kilo fazlalığı nedir?
Vücutta yağ dokusu oranının artması sonucu ortaya çıkan bir tablodur. Diğer bir ifadeyle kilo fazlalığı, vücutta aşırı miktarda yağ depolanmasıdır.

2. Normal bir vücutta ne oranda yağ bulunur?
Erkeklerde yağ miktarı toplam vücut ağırlığının yüzde 12-15'i (yüzde 25'ini aşmamalı), kadınlarda yüzde 20-22'si (yüzde 30'u aşmamalı) kadardır.

3. Kilo fazlalığı ve şişmanlığın kadınlarda daha sık görülme nedenleri nelerdir?
• Gebelik sırasında alman kiloların bir kısmının doğumdan sonra vücutta kalması,
• Kadınlık hormonu östrojenin yağ dokusunu arttırıcı özelliği,
• Kadınların ev dışında fazla hareket etmemeleri, egzersiz yapmamaları,
• Kadınların metabolizma hızlarının erkeklere oranla daha düşük olması,
• Kadınlarda atıştırma eğiliminin fazlalığı ve ruhsal kaynaklı aşın yemenin ve tatlı-unlu tutkusunun daha çok olması.

4. Kilo fazlalığı ve şişmanlığın ölçümü yapılabiliyor mu?
Kilo fazlalığı ve şişmanlığın birçok ölçüm metodu mevcuttur. En sık kullanılan ve anlaşılır olanları, Beden Kitle ındeksi (BKı) ve bel çevresi ölçümüdür. BKı şu formülle hesaplanır:
BKı = Vücut ağırlığı (kg) / Boy uzunluğunun karesi (m)

Örnek verecek olursak; Ayşe Hanım'ın ağırlığı 70 kg, boyu ise 1.60 m ise BKı'si, 70/1.60X1.60 = 70/2.56 = 27.34 kg/m'dir.

5. Bel çevresi niçin önemli?
Hangi kiloda olursanız olun karın bölgenizi çevreleyen yağ birikimi ve göbeklenme sorunu sizi sinsice bekleyen tıkayıcı bir koroner kalp hastalığının ilk habercisi olabilir. Karın çevresinde biriken yağlar kolaylıkla damarlarınızda dolaşan yağlara dönüşebilmekte, koroner damarları daraltmakta-tıkamakta, kalp krizlerine sebep olmaktadır.

6. Kilo fazlalığı ve şişman ebeveynlerin çocuklarının şişman olma olasılığı nedir?
Anne ve babanın sadece biri şişmansa çocukların şişman olma olasılığı yüzde 40'tır. Anne ve babanın her ikisi de şişmansa çocuğun şişman olma olasılığı yüzde 80'dir.

canım çok sevindim bukadar spor yapmana harikasın kaydirigubbakcemile5
tabi canım yoğurt ve meyve dışında birşey yememişsin birkaç gün yap toksinleri fazla suyu at ama sürekli böyle beslenme bence tatlım yemekte yemen lazım bari öğlenleri ye yoksa bırakınca hemen geri alırsın verdiklerini hem sağlığından olursun zaten hergün bukadar spor yaparsan çok rahat verirsin güzelim

bak neslihan allahta razı değil bu hafta senin şu sarıkartlı listene.ısrar etme işte gelmiyo.bırak haftaya kalsın inatçı karı.

teşekkürler fıstığım.bundan sonra böyle nasipse.amn gülüm ben şimdi yemeye bi başlarsam tutamamkendimi.böyle iyi yapabildiğim yere kadar yapayım.böyle yapmazsa ben ayda 2 kilo bile veremiyorum.gelirse gels,in napayım.ramazandan sonra sil baştan daha sağlam adımlarla ilerlerim artık.eğer bu şekildede veremezsem sadece suyla yaşayacam bu gidişle.kaydirigubbakcemile3

ya fena oldum anam bir sonraki sayfaya gecemiyom hata veriyor sizde oluyormu bilmiyorum su lsiteleri tam dort defa yaptim dordundede gitti

canım bu defa vereceksin sporada başladın hergün böyle yaparsan eminim çok yararını göreceksin

DAHA HIZLI BıR METABOLıZMA ıÇıN 7 ıPUCU

Öğünlerinizi parçalara ayırın

Metabolizmayı hızlandırmak için günlük öğünlerimizi küçük paçalar halinde 5 ve 6 küçük parçalara ayırın.3 veya 4 saatte bir 200–400 kalori tüketin. Vücudumuz besinleri sindirmek için daha fazla enerji harcayacak ve metabolizma hızlanacaktır.

Hareket edin

Haftanın 4 ve daha fazla günü 30 ila 60 dakika fiziksel aktivite yapın (yürüyüş, koşu, bisiklete binmek, ip atlamak). Sabahları güne Pilates yaparak başlayabilirsiniz.

Fitness yapın

Kaslar bizim en iyi dostlarımızdır. Dinlenik metabolik hızımız gün içinde harcamamız gereken kalori miktarının %60 ile %70’ini oluşturur ve de kas kitlemizle doğrudan ilişkilidir. Kaslar vücudumuzda yağlardan daha fazla kalori harcarlar. Ne kadar kas o kadar çok kalori harcarsınız hem de uyurken.

Uyuyun

Uykusuzluk insanı acıktırır ve de metabolizmayı etkiler. Uykusuzluk kortizol hormonunun salgılanmasını etkiler. Bu hormonda iştahtan sorumludur. Her gece 8 saat uyumaya özen gösterin.

Yağsız protein ve karbonhidrat tüketin

Yağsız et, balık tüketin ve tahıl, bakliyat, sebze ve meyve tüketin. Bunlar size enerji verecektir ve daha fazla hareket etmenizi sağlayacaktır.

Su tüketin

Bol bol su tüketin. Metabolizmanın enerji kaynaklarında suyun önemi çok büyüktür. Günde 8–10 bardak su için eğer spor yapıyorsanız daha fazla su tüketmeniz gereklidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…