- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #77.401
seçeneğim yoktu be ablacım akşam yemeğinde vardı mercimek köftesi yemekhanede.bende özlemişim,yemiyordum epeydir,dayanamadım:26:ama yinede nöbetlerde iyi tutuyorum kendimi maşallahvalla kapuçinoyu takma sen ama mercimek köftesi3 tanesi 150 kaloriymiş bide yersen ögleye ye ama nöbette sürekli hareket yakmışındır muhtemelen..bu nöbetlerde yeme düzeni altüst oluyo zaten
ya öyle deniyoda .......
her zamanlara ayrı zorluk ama saglıkları yerinde olsunda.
benim oglan cumartesi dersane sınavına gitti.normalde bşarılı bi çocuk.yazılıları 90 ve üzeri gelir.sadece 1 tane mat yazılısı 85 geldi şimdiye kadar 4.sınıf ögrencisi.cumartesi 60 sorudan 20 yanlışla geldi.ay hasta oldum bide bildiginden emin oldugum şeyler hatta dogru açı ile geniş açıyı gitmeden bana kendi anlattı.aaa yanlış yapmış...
ay başım agrıdı midem bulandı.ama delirdim.hadi kızmayım diyom ama her ne kadar başkasına boşver başkasıyla kıyaslama desekte öyle olmuyo kızlar.çocuklar büyüdümü hep yarış içinde oluyolar.ve hayatta öyle olmak zorundalar.ah benim veletlerde yarışçı ruhu hırs yok delirecegim.o kadar zeki ki eşeksıpası azcık çalışsa rahat birinci olcak.ögretmenler şaşırıyolar çalışmadıgına.diyorumki sadece günlük ödev yapıyo.ne tekrar ne ertesi güüne hazırlık yapmıyo..oooff ne uzattım ya neyse annelik zor canım heryaşta her anlamda.iyi bi evlat iyi bi vatandaş.dinini kültürünü bilen saygoılı oooofff zor yani.
yaa kızlar o kadar kilo verdim ama benim bu bacaklar hala istediğim incelikte değiller kalınlar yaaa ne yapıcam ben bunları inceltmek için bi bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen..
menum akşama devamını yazacagım
kaffaltım
2 etimek=1 dilim ekmek
5 zeytin
1 parça peynir
ara
1 tane pirinç çıtırı(mavi yeşilin 1 tanesi 23 kalori)
yeşil çay
öğle
karışık içi az ama bir tost
1 bardak ayran
domates,salatalık yeşillik
gerisini akşama yazarım
canım deli gibi albeni istiyor..ama yemeyecegim hayatımda sanırım ilk kez bu kadar iradeliyim yemek konusunda..incirle bastıracagım duygumu eger 500 gr verebilrisem cumartesi kendimi minik bişiyle ödüllendirecegim
öle canım her yaşın ayrı bi zorluğu var ama şu an ben tuvalete bile korkarak gidiyorum sürekli tedirginim düşecek kafasını gözünü patlatacak diye en azında yürüse biraz daha rahatlarım..tabi ki o zman da düşecek ama en azından kendini biraz sakınmaya başlar bodoslama dalmaz duvarlara yerlere :)))
şimdi sana bişey anlatacam emoşum ama beni yanlış anlama tabiki çocuğunu çok salmıyacaksın gerekli baskıyı üstünde kuracaksın ama çocuğu yarış haline sokmak psikolojisini çok farklı etkileyebilir...bizim evimizin karşısında velinin kuzeni oturuyordu 2 oğlu vardı biri 17 yaşında psikolojik bunalıma girdi sebebide lise sona geçmesi sınav stresi falan falan sonra ders notları düşmeye başlamış ailesi de bi baskı baskı kuzenlerin şu notu almış sen bu notu kuzenlerin deneme sınavında şu kadar dereceye girmiş sen şölesin derken çocuk antideprasan kullanmaya başladı 17 yaşında düşün yanii...sonra üni.kazandı ziraat mühendisliği bölümünü bir sınava geç kaldığı için sınava giremediği için o dersten kalacam diye kendini evlerinin balkonunundan aşağıya attı ve bizim evimiz 7.kat....ben 4 aylık hamileydim bu olay yaşandığında hala da dün gibi çocuğun yerdeki hali gelir gözümün önüne...çok fazla baskı da iyi değil yanii....
allah kimseye evlat acısı yaşatmasın....dediğin gibi önce sağlık
olabilir canım benim kızda çok yedimi hepsini çıkartıyor...hemde böle fışkırta fışkırtao yüzden az yediriyorum:))
bence tost yerine sebze olsa daha iyi olurdu. çünkü tost daha çabuk kan şekerinin düşmesine neden olabilir. tost yediğimzide kendimizi az yemiş gibi sanıyoruz oysa kan şekeri yükseldiğinden ani oalrak daha çabuk acıkıyoruz
ayşeciğim dohtorun yürüyüşe izin vermiş yürüyüş yapsana birde ayağını zorlamadan yapılabilecek sporlar var onlardan yap canım karın çalış kol çalış ne bilem kafa göz ne bulursan çalış işte :))
23 yaşıma geldim Bende anlamıyorum doyduğumu :) :) annem yemeği öğrettiği gibi doymayıda öğretSEymisanlamıyorlar bunlar galiba doyduklarını=)
öle canım her yaşın ayrı bi zorluğu var ama şu an ben tuvalete bile korkarak gidiyorum sürekli tedirginim düşecek kafasını gözünü patlatacak diye en azında yürüse biraz daha rahatlarım..tabi ki o zman da düşecek ama en azından kendini biraz sakınmaya başlar bodoslama dalmaz duvarlara yerlere :)))
şimdi sana bişey anlatacam emoşum ama beni yanlış anlama tabiki çocuğunu çok salmıyacaksın gerekli baskıyı üstünde kuracaksın ama çocuğu yarış haline sokmak psikolojisini çok farklı etkileyebilir...bizim evimizin karşısında velinin kuzeni oturuyordu 2 oğlu vardı biri 17 yaşında psikolojik bunalıma girdi sebebide lise sona geçmesi sınav stresi falan falan sonra ders notları düşmeye başlamış ailesi de bi baskı baskı kuzenlerin şu notu almış sen bu notu kuzenlerin deneme sınavında şu kadar dereceye girmiş sen şölesin derken çocuk antideprasan kullanmaya başladı 17 yaşında düşün yanii...sonra üni.kazandı ziraat mühendisliği bölümünü bir sınava geç kaldığı için sınava giremediği için o dersten kalacam diye kendini evlerinin balkonunundan aşağıya attı ve bizim evimiz 7.kat....ben 4 aylık hamileydim bu olay yaşandığında hala da dün gibi çocuğun yerdeki hali gelir gözümün önüne...çok fazla baskı da iyi değil yanii....
allah kimseye evlat acısı yaşatmasın....dediğin gibi önce sağlık
yaa kızlar o kadar kilo verdim ama benim bu bacaklar hala istediğim incelikte değiller kalınlar yaaa ne yapıcam ben bunları inceltmek için bi bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen..
23 yaşıma geldim Bende anlamıyorum doyduğumu :) :) annem yemeği öğrettiği gibi doymayıda öğretSEymis
bebeğim yanındabi sürü yeşilliğim sebzem vardı artı
karbonhidrat+süt ürünü en tok tutan seymiş bebişimm..
oyam ya birazda psikolojik hedefe kilitlendim ya beynim tok oldugu için hiç bii cok acıktırmıyor beni..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?