Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

bizim hocada spordan 2 saat önce hafif bişiler meyve yada yogurt falan yiyin tok olmayın ama açda olmayın diyooo

birim kilo için birim saatte harcanan enerji miktarını gösterir tablo. şu şekilde okunur :
80 kiloluk bir insanın bir saat bisiklete binmesi : 80 x 60 x 0,169 = 811 kcal enerji harcamasına sebep olur. sayılar, ırsi metabolik özelliklere, hava ve çevre koşullarına ve cinsiyete bağlı olmakla birlikte hangi aktivitenin ne kadar enerjetik olduğunu anlamak açısından yardımcı olabilir.

uyumak 0,017
rahatça uzanmak 0,022
televizyon seyretmek 0,022
yemek yemek 0,023
iskambil oynamak 0,025
ayakta durmak 0,027
oturarak yazmak 0,029
ütü yapmak 0,033
bilardo oynamak 0,042
kano (gezinti) 0,044
halı süpürmek 0,045
yemek pişirmek 0,045
bahçe tırmıklamak 0,054
egersiz bisikleti (20 km/s) 0,057
araba kullanmak 0,058
cam silmek 0,059
ortalığı toplamak 0,062
alış-veriş yapmak 0,062
yerleri silmek 0,062
jimnastik 0,066
step (20 adım/dak) 0,071
yürüyüş (asfalt) 0,080
yürüyüş (çim) 0,081
bisiklete binmek 0,082
yürüyüş (hafif eğim) 0,082
golf oynamak 0,085
kano (yarış) 0,103
yerleri silmek (bez ile ovmak) 0,109
bahçe işleri (çim biçmek) 0,112
tepe tırmanışı (yüksüz) 0,121
bahçe işleri (kazmak) 0,126
yüzme (yavaş kulaç) 0,128
tepe tırmanışı (5 kg yükle) 0,129
basketbol 0,138
boks (antrenman) 0,138
tepe tırmanışı (10 kg yükle) 0,140
step (40 adım/dak) 0,143
tepe tırmanışı (20 kg yükle) 0,147
yüzme (hızlı kulaç) 0,156
ip atlamak (70 atlama/dak) 0,162
yüzme (kurbağalama) 0,162
koşmak (10 km/s) 0,163
ip atlamak (80 atlama/dak) 0,164
bisiklet 0,169
yüzme (sırt üstü) 0,169
ip atlamak (125 atlama/dak) 0,177
step (60 adım/dak) 0,213
boks (maç) 0,222

tablonun kabaca yorumundan çıkabilecek ilk sonuç, bacak kası gibi büyük kasların yoğun olarak kullanıldığı aktivitelerin daha çok enerji tüketimine yolaçtığıdır.
tabloda bulunmamakla birlikte ortalama bir vucut geliştirme antremanının katsayısı bir erkek için 0,272'dir.

bir kilogram vücut yağı yaklaşık 8000 kcal değerindedir. bu durumda 80 kilogramlık bir insanın bir kilo verebilmek için hiç yemeden yaklaşık 20 saat durmadan yürümesi gerekiyor. ama durum bu denli korkutucu değildir. normal aktivitede insan günde 2000 kaloriyi zaten tüketmekte olduğundan yapmamız gereken şey sadece gün başına kalori harcamamızı arttırmak veya girdiyi yani besin yoluyla alınan kalori miktarını kısmak. ya da en iyisi her ikisini de birlikte yapmak olmalıdır. bu yolla;

günde 3000 kalori harcamayı hedeflersek bunun için günlük aktivitemize 1000 kalori eklemek gerekiyor. bunun için her gün iki saatlık bir faaliyet (örneğin bahçede çalışmak) yeterli olacaktır. bu ise 120 gr'lık bir kilo kaybına eşittir. aynı anda aldığımız besinlerden 80 gramlık bir kesinti yapabilirsek (örneğin üç öğünde toplam yaklaşık 640 kcal değerinde 150 gram beyaz ekmek tüketmekten vazgeçersek ) günde 200 gr vücut yağı kaybetmemiz mümkün olabilecektir. bu da2 saat egzersiz ve disiplinli bir diet ile beş günde 1 kilo demektir. bu da toplam on kilo vermek için 2 ya da 2.5 aylık bir sürece karşılık gelir.

aa bi dersten kalınca niye sınıf tekrarı ki anlamadım
Öyle diş hekimliği bütün fakülteleri alttan alma falan yok...
kızlar annem gitti az önce eşim bırakmaya gitti offf ne güzel alişmiştik çok zor geliyor=((((
Yaaa ben de annemi çok özlüyorummmmm
kızlarr yaaaa ben böyleeeee masum masum duruyorummm gülmüyorum bileeee herkez soruyoo ne olduu eskiiii haline dön nolur diyeeeeeeeeee canım hiç bişiiiii yapmak istemiyor kiiiiii

Canım yaaa oluyor bazen böyle kısa zamanda düzelirsin hayatında farklı birşeyler yap hiç yapmadığını bişey yap seni mutlu edebilecek . Ayrıca baban aç kaldınız eşine yakınsın kaldırsın ya da kendi hazırlasın valla ben çok inat bir insanımdır da o cadıya inat kalkmazdım yapmazdım hiç bişey o eninde sonunda yapardı....

dün sigara böree yedim 3 tane ya benim bu mevsimlerde hep bozulur motor :)))çabuk üşütüyorum midemi heralde

ayy kötü olmuş keşke bişey söleseydi yaa insan belirsizlikte kalıyor böle oluncada..neyse artık bi dakine dikkat edersin artık...

500-600 arasıdır canım diğer yapılan hareketler çok kalori yaktırmıyor ama vücudun sıkılaşmasına ve şekle girmesine daha çok yarıyor...

bugün seda sayanin programında cemil ıpekçi vardi.. Ben bu adamı böyle bilmiyordum..çok zarif içten ve o kadar hoşsohbet ki insan her kelimesini dinlemek istiyor.. Kendinin kadın grubunda olduğunu kabul ediyor siyah ojeleri vardi.. Çok kendiydi.. Insanlar yaptığım hırsızlığı yada kötülüğü konuşmuyorlar gözümdeki sürmeyi tırnağımdaki ojeyi konuşuyor.. Kadınlar için çok güzel şeyler anlattı adabi muaserete dair

Evli olsan da olmasanda bunu okumalısın....
Bu akşam eve geldiğimde Eşim Akşam yemeğini servis ediyordu. Elini tuttum ve ona söyliyeceğim şeyler olduğunu söyledim. Masaya oturdu ve sessizce yemeği yemeye başladı. Ve yine Gözlerinde o korkuyu gördüm.

Bir an da kasıldım ağzımı acamıyordum ama düşüncelerimi söylemem lazımdı. Ben boşanmak istiyorum. Sinirlenmedi Sözlerime karşılık vermedi, sadece sebebini sordu.

Bir cevap veremedim ve buna çok sinirlendi elinde ki Çatal Bıcakları fırlattı. Bana bağırdı ve Adam olmadığımı söyledi. Bu akşam tek kelime konuşmadık. Eşim bütün Gece ağladı. Farkındaydım Evliliğimiz ne olacağını merak ediyordu, ama onu tatmin edecek birşey söyliyemiyecektim. Ben jane'e aşık oldum, eşimi sevmiyorum artık.

Bu vicdan azabıyla bir Evlilik sözleşmesi hazırladım, Evi, Arabayı ve Şirkettin 30% ona vercektim. Sözleşmeye kısa bir süre baktı ve yırttı. 10 yıl hayatımı paylaştığım bu Kadın bana yabancı olmuştu. Onun harcadığı zamana ve enerjiye üzülüyordum, ama geri dönemezdim, Jane'e çok aşık olmuştum. Sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı, bu benim beklediğim bir tepkiydi. onun ağlaması benim hafiflememe sebep olmuştu. Bir süredir aklımdan geçiriyordum boşanmayı, bu fikir bende saplantı haline gelmişti ve şimdi bu duyguyu daha da güclü hissediyordum ve doğru karardı.

Bir sonra ki akşam eve geç gelmiştim ve Eşimi Masada yazı yazarken gördüm. Çok uykum vardı ve Akşam yemeğini yemeden uyumaya gittim. Jane ile geçirdiğim o kadar saat beni yormuştu. Bir ara uyandım ve onu hala yazı yazarken gördüm Masa da. Ama bu benim Umrumda değildi ve başımı cevirip uyumaya devam ettim. .

Ertesi sabah bana Şartlarını yazı halinde sundu. Benden hiç birşey istemiyordu, sadece boşanmamızı ilan etmek için 1 ay müsade istedi ve bu zamanda normal bir Aile gibi davranmamızı istedi. Bunun sebebi Oğlumuzun 1 ay sonra Sınavların olması ve bu dönemde ona bu yükü bindirmemekti. Bu kabul edilebilinir. Birşey daha vardı, benden onu Evlilik Gecesinde onu kapıdan içeriye nasıl taşıdığımı hatırlamaktı, ve 1 ay boyunca her sabah onu Yatak odasında Kapıya kadar taşımamı istedi. Kafayı yediğini düşündüm, ama son günlerimizin iyi gecmesi acısından, kabul ettim.

Sonra bu şartlardan Jane bahsettim, yüksek ses ile gülüp bunun çok sacma olduğunu ve eninde sonunda Boşanmayı kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.

Eşimle boşanma konusunu açtığımdan beri Fiziksel temasda bulunmadık. Bu sebepten ilk gün onu kucağıma alıp kapıya götürdüğümde tuaf bir duygu yaşadım. Oğlumuz arkamızda duruyordu ve alkış yapmaya başladı 'Babam Annemi kucağında taşıyor' bu onu çok sevindirmişti, Sözleri canımı acıtmıştı... Yatak odasından Evin Kapısına kadar 10 metre taşıdım. Eşim gözlerini kapatı ve kulağıma'Oğlumuza boşanmamızdan bahsettme' diye fisildadı. Bende başımı öne eğerek tamam dedim, ve içime bir üzüntü çöktü. kapı önünde onu bıraktım Eşim Otobüs durağına gitti ve onu İşe götürecek olan Otobüsü bekledi. Bende tek başıma Ofise gittim.

2. gün bu oyunu oynamak bize daha kolay gelmişti. eşim başını Göğüsüme yasladı, ve onun kokusunu duydum. Birden Eşime uzun süredir bakmadığımı anladım. Ve onun Evlendiğim zama ki kadar Genc olmadığını farkettim. Yüzünde hafif cizgiler oluşmuş saclarına ak düşmüştü. Gecen yıllar öylesine yanından geçmemişt, O an kendime ona bununla neler yaptığımı sordum.

4. Gün onu kucağıma aldığımda bir güven duygusu yaşadım. Bu bana Hayatının 10 yılını Hediye eden Kadın.

5. gün bu güven duygusu daha da büyümüştü. bundan Jane bahsettmedim. Günler geçtikce onu taşımak daha da kolaylaşmıştı, belki de bu sayede yaptığım antreman dan dolayı dı bu.

Bir Sabah onu ne giyeceğini düşünürken izledim. İsyan ederk her gün kıyafetlerin biraz daha bol geliğini söyledi. Birden onun ne kadar süzüldüğünü ve kilo verdiğini farkettim. Demek ki onu her sabah daha kolay taşıyabilmemin sebebi buydu. Birden yüzüme yumruk gibi vurdu. Bu kadar Acıyı ve Üzüntüyü Kalbinde taşıyordu. farkında olmadan başını okşadım. O an Oğlumuz da geldi ve ' Baba Annemi taşıman lazım ' dedi. Bu hayatımzın bir parcası olmuştu, Babasının Annesini odadan Kapıya taşıması. Eşim Oğlumuzu yanına çağırdı ve ona sıkı sıkı sarıldı. Ben başımı cevirdim, son anda kararımdan vazgecmek istemiyordum. Onu kucağıma aldım ve Yatak odasından Kapıya kadar taşıdım. Elini enseme koymuştu ve ben onu sıkı sıkı tutmuştum. Tıpkı Evlendiğimiz gün gibi.

Artık Huzursuzlanmıştım bu kadar kilo vermesinden. Son Gün onu kuçağım da taşıdığımda hareket etmedim. Oğlumuz okuldaydı ve Eşime Hayatımızda ki yakınlığın ne kadar eksildiğini söyledim. Ofise gittim arabadan fırladım kapıyı kilitlemeden bunun için zaman yoktu. Her anın kararımı değiştirmesinden korkuyordum ve Merdiven den yukarı koştum, yukarı varınca Jane kapıyı actı. Ona Karımdan boşanmayacağimi söyledim.

Şaşkın bir ifadeyle elini anlıma koydu ve ' Senin ateşin mi var' diye sordu. Üzgünüm Jane ama ben artık boşanmak istemiyorum dedim. Evliliğimizin renksiz kalması sevgi eksikliğinden değil, birbirimizin değerini unuttuğumuzdan dı. Şimdi aklıma geldi ki, ona Evlendiğimiz Gün kapıdan içeri taşıyınca ömrümün sonuna kadar Sadakat yemini verdiğimi........ Jane olayı anlayınca yüzüme bir tokat attı ve kapıyı kapatarak ağlamaya başladı. Hemen aşağa koşup ilk Çicekciye gidip Eşime bir Buket çicek aldım, üzerinde ki Karta da'''Seni her Sabah hayatımın sonuna kadar taşıyacağim'''' .

Eve vardığımda yüzümü bir gülümseme kapladı, elimde Çiceklerle yatak odasına gittim ve Eşimi yatağın üstünde Ölü buldum. Eşim aylardır Kanser ile savaşıyordu ve ben Jane ile ilgilenmekten bunu farketmemiştim. Fazla yaşamayacağını bildiği için, beni Oğlumun bana negativ tutumundan korumaya çalışmıştı . En azından Oğlumun gözünde iyi bir Eş olarak kalmamı istemişti.

İlişkide ki küçük şeylerdir önemli olan. Villalar, arabalar çok paralar değil . bunlar hayatı kolaylaştırır ama asla Mutluluğun temeli olamazlar.

İlişkine zaman ayır ve ilişkinin güven ve huzur anlamına gelecek şeylere meşgul ol.

Mutlu bir beraberlik yaşa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…