- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #78.881
Allah kavuştursun canım inşallah seni çok iyi anlıyorummm inan kii bende anneme gidiyorum 2 gün çabucak geçiyooo rüya gibi sonra gerçek hayata geri dönüyorummmm malesefffff
Spor yapmak kişiyi obezite, kalp hastalıkları, tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklardan koruyor. Ayrıca, kilo vermeyi sağlıyor ve solunum ile bağışıklık sistemlerini güçlendirip iyi kolesterolü yükseltiyor.
Sağlık için haftada 3 gün 30-35 dakika, kilo vermek içinse haftada en az 4 gün 45 dakika egzersiz yapmak gerekiyor.
YAĞ YAKMAK İÇİN YÜRÜYÜN
Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu İnce, “Yağ yakmak için en az 15-20 dakika spor yapılmalı. İdeal olan; düşük veya orta yoğunlukta 45-50 dakikalık yürüyüştür” diyor. Metabolizmayı hızlandırdığından yürüyüş ve koşma gibi egzersizlerle birlikte ağırlık kaldırılması da tavsiye ediliyor. Bilinçsiz yapılan sporun yarardan çok zarar getirdiğine dikkat çeken Özyurt ile İnce, “Sağlıklarını korumak amacıyla spor yapanların bunu haftada en az 3-4 kez gerçekleştirmeleri gerekiyor. Kişinin spora yönelme amacı kilo vermekse koşu ve yüzme gibi kardiyo egzersizlerden yararlanılmalı ve bu tablo ağırlık çalışmalarıyla desteklenmeli” diye konuşuyor.
AÇ KARNINA YAPILMAMALI
Sabah sporunu seven ve “Ancak bu saatlerde spor yapabilirim” diyenlerin karınlarının tok olması isteniyor. Bu durumda olanlara kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapmaları öneriliyor. Zaman sorunu kişiyi kalktıktan sonra 1 saat içinde spor yapmaya zorluyorsa biraz karbonhidrat, kuru üzüm, 2-3 kuru kayısı, 2 ceviz tüketilmesi öneriliyor.
Öğlen spor yapanlar için sağlam bir kahvaltı şart! Kahvaltıda tam tahıllı ekmekle hazırlanan peynirli sandviç, domates ve salatalık iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor.
Spordan 1 saat önce süt ile meyve, yoğurt veya sadece meyveden oluşan ara öğün tüketmek yararlı oluyor. Spora akşam iş çıkışında gidenlerin bir sandviç ve meyve suyu tüketmeleri isteniyor. Spora aç gidildiğinde, çok enerji harcanıyor. Bu da, spor sonrasında çok yemeye yol açıyor.
Spordan sonra muz ve domates suyu
Spordan sonra boşalan deponun, muz ya da meyve suyu gibi glisemik indeksi yüksek besinlerle doldurulması gerekiyor.
E vitamini ihtiyacının giderilmesi için de, günde 10-15 adet fındık ya da badem tüketilmeli.
Spordan geç saatte çıkılması halinde (saat 21.00 gibi) akşam yemeği yenilmemeli. Alternatif olarak meyve suyu ve sandviç veriliyor.
Spor sırasında, 15-20 dakika aralıklarla, 1 çay bardağı su tüketilmesi gerekiyor. Kalp kası açısından önemli olan sodyum ve potasyumun kaybı suyla yerine konulamadığı için, domates suyu tüketimine ağırlık vermek de şart!
az önce 3 tane hanımeller yedim
merhaba kızlar nasılsınız
ben yorgunum hava kapalı insanı boğuyor
bugün ev arkadaşımın günü var hazırlık yapıyoruz bi bakam dedim
siz nasılsınız
kızlar ben çıkıyorum kuzimeeee gidicemmmm allah izin verirse yarın görüşürüz öpüyorumm çokkk allaha emanet olunnnn
iyiki hayatımdasınızzzzzz
uzakta mı yaşıyor canım validen
Öyle diş hekimliği bütün fakülteleri alttan alma falan yok...aa bi dersten kalınca niye sınıf tekrarı ki anlamadım
Yaaa ben de annemi çok özlüyorummmmmkızlar annem gitti az önce eşim bırakmaya gitti offf ne güzel alişmiştik çok zor geliyor=((((
kızlarr yaaaa ben böyleeeee masum masum duruyorummm gülmüyorum bileeee herkez soruyoo ne olduu eskiiii haline dön nolur diyeeeeeeeeee canım hiç bişiiiii yapmak istemiyor kiiiiii
Geçmiş olsun kız
kime yaptın niye yaptın kıs?
ben diş buğdayı diye biliyorum =) ama bizimkinin diş çıkaracağı yok hehehhe hafif kabarık gibi ama bilmiyorum=) alla alla yine mi ishal oldun yediğin bişi dokunuyor sana heralde canım ya bi takip et ne dokunuyor acaba...
sözde hiç bişey olmamış gibi davranarak seni yola getirmeye çalışıyor akklınca..işte tipik erkek :))yok ya biraz önce aramıs açmadım sms atmıs musait oluca arar mısın birşey soracagım diye. tabiki hiç musait olmayacagım. böğğğ
bugün ki menum
sabah
yok
öğle
1 kase düğün çorbası
tavuklu sezar salata
ara
sade soda
akşam yok
bugün spora gidicem 2 saat biliyorsunuz.
kızlar hiç sormayın yeni bir iş vardı müdürüm şartnemeyi sen oku bana bilgi verirsin malityetleri çıkartırsınd edi
ben daha önce hiç şartname okumamıştım. bazı şeyleri atlamışımtabi öyle olunca maliyeti de olması gerekenden düşük çıktı ve fiyat da olması gerekenden düşük verildi. müdürüm kalkıp bişey demedi ama kendimi şu an o kadar kötü hissediyorum ki. 50 sayfayı okumaya üşenip atlaayarak okudum ondan oldu
başka müdür olsa sı..ar sıvardı ama bişey demeyince daha kötü hissediyorum şu an
kızlar sizce ben geçen gün yazdıgım 2 satlik sporumda ne kadar kalori harcıyorumdur. ben 700-800 arsı diye tahmin ediyorum
toplamda 50 dk bisiklet
20 dk koşu bandında yürüyüş var mesela
ve diger ağırlık kaldırma sopa çevirme mekik vs.
tahmiminz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?