- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #78.921
geçmiş olsun emine, iyi bak kendine yahu hep hasta hep hasta,bi sen bi de aslı.....günaydın kızlar.bugün spora gitmedim.karnımda bir ağrı var biraz düzelirsem koşu bandında yürüyeceğim 30 dk.
hadi inşaallah,olmayacak bişey değil biraz sıksak hepimiz daha güzel sayılar görecez deee...kızlar dün oğluşumun arkadaşının doğum günü vardı.kendimle gurur duydum çünkü hiç bir şey yemedim ne yaş pasta ne kuru.sadece kahve içtim.ama eve geldiğimde 2 dilim pizzayı da mideme indirdim.incecik dilimli ve sebzeliydi o yüzden pek bir sakınca görmedim çünkü öğlen de yememiştim.aslında benim hatam tüm gün aç kalıp akşam çok yemek.tüm gün yiyip de akşam az yesem harika kilo vereceğim.neyse bu hafta artık sabah öğle daha iyi yiyip akşamları çorba ve salatayla geçiştirmeyi düşünüyorum.artık 70 leri görmek istiyorum bu cuma
hoşgeldin canım,ben iyiyim ama sanırım sen pek iyi değilsin,inşaallah sıkıntıların biran evvel düzelir.günaydınnnnn kızlarrrrrr ben geldimmmmmmmm nasılsınız
Emoş lütfen bozma kendini ,evet çok güzel kilo verdin ama yeterli değil,hala sağlık sınırları içine giremedik,lütfen salma kendini.daha sağlam durmaya çalışalım ve daha çok spor yapalım.kızlar dün benim için felaketti.oysa çok kararlı başlamıştım güne.ama yiyecekleri görünce bunuda yiyeyem bidaha yemem diyorum delircem ya.öküz gibi yedim dün...valla utanıyom yazmaya..kardeşimin gününde herkes aa çok zayıflamışın ,herkes seni konuşuyo, neler yiyon içiyon ,popo yüz kalmamış dedikçe şımardım herhaldenolcak yaaaakızın bana kızın olayacak yoksa atılacagım takımdan yaaa.zaten cumartesi nöbette yedim birsürü.dünde ipin ucu kaçtı.bazen yeter fazla vermeyeyim bunada şükür,burda sabitleyeyim diyom ama olmamalı .çünkü bunu dedigimde 5 kilo alıyom otamatik olarak.nolcam bilmiyom:18::18::18:neyse ben çıkıyom kızlar makina durdu çamaşırlar serilcek.
ayyy emoş kolay gelsin,bugün ben de senin gibiydim,işi tam bitirdim dedim bir de baktım ki küçük oğluş eline bi kalem almış duvarları çizmiş bi güzel,sildim ama çıkmadıbaşka çare yok annem.bak sabah kahvaltıdan sonra evdekiler postaladım kahvaltı masasını toparla yıka kaldır.hafta sonu tuvalet banyo temizleyemedim fırsatım olmadı oraları temizledim makinaya çamaşır attım .odaları toparladım yemek koyulacak ocaga ütüler var çamaşırlar serilip toplanıp katlanacak.ev süprülecek.arada fırsat olursa ders çalışılacak.çocuklar yemege gelir doyrulup gönderilecek.bulaşıklar yıkanacak.akşama yemek hazırlanacak.çocuklar okuldan gelecek dersleri çalıştırılacak...bazen aglamak geliyo içimden daha kendi derslerim çalışılacak.haziranın ilk haftası sınav var.45 gün var
inşaallah güzel devam eder canım.selamlaar :80: ben geldim
bugünkü sınavım da gayet güzel geçtiisıra önümüzdekiler deee
güzel başladık bakalım sonu nasıl gitcek
Ayyy Oyaaaa bu türküyü annem çok sever,bayramlarda kapıya davulcular gelir bizim buralarda,annem onlara hep bu türküyü çaldırırdı...bir türkü daha geldi aklıma
makaram sarı baglar lo kız söyler gelin aglarrrrrr niye ben ölmüşmüyem lo asiyem karalar baylaaaarrrr:))))))
tey tey
çok beğendim yazıyı ve hüzünlendim=(
selam kızlar nasılsınız
aldığım ilaç gribimi geçirdi ama boğazıma fayda etmedi boğazım şişmeye başladı
yarın nöbetçiyim allahtan içerde nöbetçiyim
canımbak hatanı kendin bulmuş çözüm de üretmişsn çok güzel. iraden de çok iyi gerçektenn
hadi bakalım inş görürsün...
selam aslı,bende biyandan mesaj yazıyorum biyandan da oğlumun dersine yardım ediyorum,ve birazdan da greyfurtumu yemek için çıkıyorum,yarın görüşürüz inşaallah bye.
iyi akşamlar kızlar.annemdeydim yeni geldim.annem yurt dışına çıkıyor ve inanılmaz duygusala bağlamış durumda.ha bire ağlıyor.bu arada sevgili oğluşumun peşinde koşmaktan omzumu kapıya vurdum ezdim resmen.hala dokunamıyorum canım yanıyor
birim kilo için birim saatte harcanan enerji miktarını gösterir tablo. şu şekilde okunur :
80 kiloluk bir insanın bir saat bisiklete binmesi : 80 x 60 x 0,169 = 811 kcal enerji harcamasına sebep olur. sayılar, ırsi metabolik özelliklere, hava ve çevre koşullarına ve cinsiyete bağlı olmakla birlikte hangi aktivitenin ne kadar enerjetik olduğunu anlamak açısından yardımcı olabilir.
uyumak 0,017
rahatça uzanmak 0,022
televizyon seyretmek 0,022
yemek yemek 0,023
iskambil oynamak 0,025
ayakta durmak 0,027
oturarak yazmak 0,029
ütü yapmak 0,033
bilardo oynamak 0,042
kano (gezinti) 0,044
halı süpürmek 0,045
yemek pişirmek 0,045
bahçe tırmıklamak 0,054
egersiz bisikleti (20 km/s) 0,057
araba kullanmak 0,058
cam silmek 0,059
ortalığı toplamak 0,062
alış-veriş yapmak 0,062
yerleri silmek 0,062
jimnastik 0,066
step (20 adım/dak) 0,071
yürüyüş (asfalt) 0,080
yürüyüş (çim) 0,081
bisiklete binmek 0,082
yürüyüş (hafif eğim) 0,082
golf oynamak 0,085
kano (yarış) 0,103
yerleri silmek (bez ile ovmak) 0,109
bahçe işleri (çim biçmek) 0,112
tepe tırmanışı (yüksüz) 0,121
bahçe işleri (kazmak) 0,126
yüzme (yavaş kulaç) 0,128
tepe tırmanışı (5 kg yükle) 0,129
basketbol 0,138
boks (antrenman) 0,138
tepe tırmanışı (10 kg yükle) 0,140
step (40 adım/dak) 0,143
tepe tırmanışı (20 kg yükle) 0,147
yüzme (hızlı kulaç) 0,156
ip atlamak (70 atlama/dak) 0,162
yüzme (kurbağalama) 0,162
koşmak (10 km/s) 0,163
ip atlamak (80 atlama/dak) 0,164
bisiklet 0,169
yüzme (sırt üstü) 0,169
ip atlamak (125 atlama/dak) 0,177
step (60 adım/dak) 0,213
boks (maç) 0,222
tablonun kabaca yorumundan çıkabilecek ilk sonuç, bacak kası gibi büyük kasların yoğun olarak kullanıldığı aktivitelerin daha çok enerji tüketimine yolaçtığıdır.
tabloda bulunmamakla birlikte ortalama bir vucut geliştirme antremanının katsayısı bir erkek için 0,272'dir.
bir kilogram vücut yağı yaklaşık 8000 kcal değerindedir. bu durumda 80 kilogramlık bir insanın bir kilo verebilmek için hiç yemeden yaklaşık 20 saat durmadan yürümesi gerekiyor. ama durum bu denli korkutucu değildir. normal aktivitede insan günde 2000 kaloriyi zaten tüketmekte olduğundan yapmamız gereken şey sadece gün başına kalori harcamamızı arttırmak veya girdiyi yani besin yoluyla alınan kalori miktarını kısmak. ya da en iyisi her ikisini de birlikte yapmak olmalıdır. bu yolla;
günde 3000 kalori harcamayı hedeflersek bunun için günlük aktivitemize 1000 kalori eklemek gerekiyor. bunun için her gün iki saatlık bir faaliyet (örneğin bahçede çalışmak) yeterli olacaktır. bu ise 120 gr'lık bir kilo kaybına eşittir. aynı anda aldığımız besinlerden 80 gramlık bir kesinti yapabilirsek (örneğin üç öğünde toplam yaklaşık 640 kcal değerinde 150 gram beyaz ekmek tüketmekten vazgeçersek ) günde 200 gr vücut yağı kaybetmemiz mümkün olabilecektir. bu da2 saat egzersiz ve disiplinli bir diet ile beş günde 1 kilo demektir. bu da toplam on kilo vermek için 2 ya da 2.5 aylık bir sürece karşılık gelir.
görüşmek üzere canım
geçmiş olsun kötü olmuş
annen neden yurtdışına gidiyor canım orda mı yaşıyor
yok canım umreye gidiyor.esas o yüzden duygusala bağladı ya.rahmetli babam çok gitmek istemişti ama gidemedi annem gidiyor şimdi ve her dakika babacığımı anıyor.
anladım canım
allah kabul etsin
amin canım.canım eşim geldi.yemek hazırlayacağım ben çıkıyorum.yarın görüşmek üzere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?