Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

D vitamini eksikliği
Ya dengesiz kilo alımı yapıyormus şimdi okudum.. zaten sinirlerim tepemde bi de hastaneyle uğraşıyorum.. Bugünkü halimizede şükürler olsun

canım yıllarca d vitamini iğnesi vurulmuş biri olarak söylüyorum canını sıkma.çaresi var.Allah çaresiz dert vermesin.doktor iğne neyim vermedi mi.bolca güneşlen artacaktır d vitaminin

bende iyiiym canım ne olsun evdeydim tüm gün

bende oğlumu eğledim yine.bu arada eski okulumdan 1 arkadaşta toplandık birsürü şey yedim.şimdi de kendimi berbat hissediyorum.ya aslı benim motivasyonum bozuldu.eve geldiğimden beri not defterime yeni kararlarımı yazıyorum.motivasyonum tekrar geldi ama sen beni çantalasana iyice aklım başıma gelsin.

aslı ben kendime güvenmiyorum bu hafta.diyorum ki bu hafta kilo bildirimi yapmasam izinli olsam haftaya yani 4 mayısta kilo bildirimi yapsam olur mu.78 kilo sözü versem 4 mayısa.kendimi böyle motive etmeye çalışıyorum da.söz verdim sözümü tutmalıyım diye hiç kaçamak yapmam valla

canım eski zayıf fotolarını göz önüne koy
ya da beğendiğin vücutlu oyuncuların mankenlerin fotolarını buzdolabına as
yaz geliyor eski tatil resimlerine bak

canım eski zayıf fotolarını göz önüne koy
ya da beğendiğin vücutlu oyuncuların mankenlerin fotolarını buzdolabına as
yaz geliyor eski tatil resimlerine bak

oh şu çantalar iyi geldi.canım ben koşu bandını salona taşıdım.her fırsatta üstündeyim artık.manken gibin olacağın inşallah

Zayıflarken kalbinizi bozmayın

Hızlı kilo verdiren birçok diyet her bahar olduğu gibi yine herkesin gündeminde. Ancak hızlı kilo verdiren diyetler kalp sağlığı açısından tehlike yaratıyor

Uzun süren açlıklar, tek tip besinlerin alındığı diyetler ve tüm kış hareketsiz kalan bedenin birden egzersizle tanışması… Hızlı kilo vermek uğruna yapılan tüm bu davranışlar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor.

Sağlığı tehlikeye atmadan zayıflamanın en önemli kurallarından birinin verilen kilonun haftada 0,5-1 kiloyu aşmamak olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Utku Zor, kalp sağlığını zorlayan diyetlere dikkat çekti. Dr. Zor'a göre zayıflamak isterken kalp sağlığını bozan 5 hata şöyle:

1- Uzun süreli açlık tansiyonu ve kan şekerini etkiler: Kısa süre içerisinde fazla kilo vermek isteyenlerin yaptığı en önemli hatalardan biri şok diyetler. Bu diyetlerde uzun süreler aç kalınıyor ve öğünlerdeki yemek miktarları çok az oluyor. Öğün atlayarak yapılan diyetlerde ilk olarak metabolizma bu durumdan etkileniyor. Tansiyonda ani düşüşler ve kan şekerinde düzensizlikler meydana geliyor. Bu durumu takiben de aşırı halsizlik, baygınlık gibi sorunlar yaşanabiliyor.

2- Şok diyetten sonra hızla alınan kilo, diyabet riskini artırır: Şok diyetlerle verilen kilolar genellikle çok hızlı bir şekilde geri alınıyor. Yaza zayıf girmek sağlansa da sonbaharda diyetin bırakılmasıyla birlikte kilolar verilenden daha hızlı bir şekilde alınıyor. Ani kilo vermek ve ardından hızlı şekilde almak insülin direncine yol açarak şeker metabolizmasında dalgalanmalara neden olabiliyor. Bu tür dalgalanmalar da kişinin ileride şeker hastalığına yakalanma riskini artırıyor.

3- Ani kilo alıp vermek kalp krizi riskini artırır: Beslenme düzeninde yapılan ani değişiklikler, kolesterol profilinde de dalgalanmalar yaşanmasına neden oluyor. Kısa sürede yüzde 10 veya daha fazla kilo artışı olan orta yaşlı bireylerde ilerleyen yıllarda kalp krizi riskinin arttığı gözlemleniyor.

4- Protein diyetleri kolesterolü dengesini bozabilir: Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen tek tip beslenmenin uygulandığı diyetler ilk etapta hızlı kilo vermeyi sağlıyor. Ancak uzun süre yapıldığında vücutta pek çok dengenin alt üst olmasına neden olabiliyor. Sadece proteinden zengin gıdaların alınması kolesterol profilini olumsuz etkileyebiliyor. Hayvansal gıdaların sık olarak tüketilmesi kolesterol ve doymuş yağ oranını artırıyor. Bu diyetlerle kilo kaybı yaşansa da kişilerin kötü kolesterol düzeyleri artıp, iyi huylu kolesterol düzeylerinde düşüş yaşanıyor. Ayrıca fazla protein alımının diyabet riskini artırdığı yakın zamanda açıklanan çalışmalar ile gösteriliyor.

5- Spora aniden yüklenmek kalp krizi riskini artırır: Kış boyunca hareketsiz kalanların bahar aylarında zayıflamak için spora başlaması ve vücuda hızlı bir şekilde yüklenmesi kalp krizine bile neden olabiliyor. Özellikle 40 yaşın üzerindeki bireylerde tansiyon ve kolesterol yüksekliği gibi sorunlar da yaşanıyorsa spora başlamadan önce mutlaka bir kardiyoloji hekimine muayene olmaları öneriliyor.

KALP SAĞLIĞINI KORUYARAK ZAYIFLAMAK MÜMKÜN

1- Şok diyetlerden kaçının: Ani kilo alıp vermeler kolesterol ve şeker metabolizmasında dalgalanmalara neden olabiliyor. Bu durum da şeker hastalığı ve kalp krizi gibi risklerini beraberinde getirebiliyor.

2- Hedefiniz uzun vadede kilo vermek olsun: Sağlıklı diyetin en önemli kurallarından biri hızlı kilo vermemek. Amacınız haftada en fazla 1 kilo vermek olsun. Ayda 4 kilo ve üzerinde kilo vermeyi vadeden diyetlerden uzak durun. Unutmayın ki hızlı verilen kilolar kısa sürede fazlasıyla geri alınıyor.

3- Beslenme alışkanlıklarınızda kalıcı değişiklikler yapın: Yediğiniz yemek miktarlarını azaltmak yerine kalori dengesi yapın. Öğünlerinizdeki karbonhidrat ve protein değerlerini dengede tutun. Bu durumu da hayat boyu devam ettirmeyi hedefleyin.

4- Akdeniz diyetini uygulayın: Sağlıklı yaşamı desteklediği gösterilen tek diyet Akdeniz diyetidir. Sebze, meyve, kuru baklagil, balık ve zeytinyağının bolca yenildiği, kırmızı et tüketiminin ise az olduğu bu diyet, hem lezzet hem de sürdürülebilirlik açısından etkili.

5- Egzersizi hayatınızda devamlı kılın: Egzersiz yapmak denildiğinde aklınıza çok karışık egzersiz programları gelmesin. Günde 30-45 dakika tempolu bir yürüyüşü haftada 4-5 kere tekrar etmeniz sağlığınızı korumak veya iyileştirmek için yeterli. Daha yüksek tempoda yapılan sporun kalp ve damar sağlığı açısından fazladan bir faydası olduğu bilimsel olarak gösterilmiyor.

6- Spora başlamadan önce doktor kontrolünden geçin: Spora başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçmek gerekiyor. Özellikle 40 yaşından sonra sporun yüksek tempoda yapılmaması gerekiyor. Yakın zamana kadar egzersiz geçmişiniz yoksa ve kolesterol, tansiyon, sigara kullanımı, diyabet gibi sorunlarınız varsa spora başlamadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçin.

ALINTIDIR

benim neden kilo aldığım belli oldu

Dengesiz yağlanmanın nedeni

İngiliz uzmanlar, fazla kilolarla ilgili çok bilinmeyen gerçekleri ortaya koydu

Buna göre, İngiliz estetisyen Michael Prager ve duruş uzmanı Ivana Daniell’a göre, kadınların vücudunun bir tarafında daha fazla olan yağlanma ağır çantalardan kaynaklanıyor.

Prager, yaptığı yağ alma ameliyatlarında genellikle vücudun bir bölgesinde yağ depolanmasının daha yoğun olduğunu söylerken Daniell ise bunda moda olan büyük çantaların önemli bir etken olduğunu savunuyor.

Zira, büyük çantaların sebep olduğu yamuk duruş, bir süre sonra yağ dağılımının da dengesini bozuyor. Ağır çantaları da tıpkı ağırlık kaldırmak gibi algılayan vücut, o bölgede yalnızca kas ve iskelet sisteminin değil yağ dağılımının da değişmesini sağlıyor.

Uzmanların önerisi, küçük çanta ve çantayı her iki el arasında sık sık değiştirerek taşımak.

alıntıdır

heheh ilginçmiş vallaaaaaaaaa=))))))))

iyi aksamlar kizlar butun gun kosturdum durdum.
daha yeni oturdum desem yalan sayilmaz:)
bugunku menum
sabah: haslanmis yumurta,sekersiz cay
oglen :1 dilim ekmek ince bir dilim peynir..
aksam : 2 y.kasigi pirinc pilavi 3 y.kasigi kadar bezelye
az once 2 kucuk salatalik yedim..
spor ve su yok malesef cay ve kahve ictim ama sekersiz!

Son düzenleme:
sabah-öğle
2-3 sucuk
domates
1 kk kadar peynir
2 zeytin
2 bardak çay

ara
1 elma

akşam
1 kase çorba
salata

ara
1 bardak çay
küçük bir dilim börek

aynalar yukardaki paylasimin icin tsk faydali bilgiler edindim..
kizlar kilo bildirimi ne zaman?

rica edrm canım
canım kilo bildirimi cuma günü ben sana kuralları yazayım
her gün 7 tane msj yazma zorunludur canım
1 hafta deneme süresi oluyor

KURALLAR

1. Her gün menü, yapılan egzersizlerin yazılması zorunludur. Menüler mavi renkle yazılır amaç dikkat çeksin.
2. Her gün 7 mesaj yazmak zorunludur. Bu kurala uyulmadığı taktirde takıma ‘ 30 defa üzerime düşen görevi yapmadım cezalıyım’ yazılacaktır.
3. Haftada en az 3 gün haber vermeden takıma uğramayan diskalifiye olur.
4. Her cuma öğle saat 12 ye kadar kilo bildirimi yapılır. 3 defa kilo bildirimi yapmayan diskalifiye olur. Cuma 12 den önce internete girilemeyecekse Perşembe akşamı kilo bildirimi yapılır.
5. 3 hafta üst üste kilo veremeyen diskalifiye olur.
6. İzin hakkı vardır. Daha önce haber verilerek izne çıkılır. Dönüş tarihi açık şekilde belirtilir. Belirtildiği tarihte dönülmediğinde diskalifiye olunur. İzin nete girme şansınızın asla olmadığı zamanlar alınır.
7. Yeni üyelerin 1 hafta deneme süresi vardır. Bu süre içinde kararlılığından ve paylaşımından emin olunan üye takıma alınır.
8. Çizelgeler sıra ile yapılır. Bu görev aksatılmaz.
9. Kırmızı rengi sadece kaptan ve yardımcısı kullanır. Diğer üyeler kullanamaz. Kırmızı yazılar takımla ilgili önemli bilgileri içerir.
10. Takımdan kendi isteği ile ayrılanlar aradan 6 ay geçmeden hiçbir takıma geri giremez.
11. Diskalifiye olan üye hiçbir takıma bir daha giremez.
12. Yaptığımız sporlar mor renk ile yazılacak ki dikkat çeksin.

canım yıllarca d vitamini iğnesi vurulmuş biri olarak söylüyorum canını sıkma.çaresi var.Allah çaresiz dert vermesin.doktor iğne neyim vermedi mi.bolca güneşlen artacaktır d vitaminin

Verdi suya katıp içecekmisim.. Akşam bitane içtim diğerini ne zaman içicem bilmiyorum çünkü fazla olunca toksit gibi algilanip vücuttan atılıyormus

Güzel olmuş afiyet olsun isminiz ne bu arada ben saliha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…