Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

defne+papatya+kirazsapı demledim mmm mis oldu içiore :)

afiyet olsun canım

yine kimseler yok:44:
ben de bütün gün dışardaydım.gezdik tozduk,istanbulun tozunu attırdık bugün.ama yorulmuşum epey.sonra ugrarım inş.yine şimdilik esen kalın

canım sen hep dışardasın geziyorsun spor oluyor ne güzel ama sen boğazını tutamıyon eğer diyetine uysan var ya bu hareketlilikle sen çok güzel kilolar verirsin

45 dakika leslie yapmış bulunuyorum :)

maşallah süper

kimse beni kale almıyor muu ?

menüm:
sabah=yok geç kalktım kahvaltıyı öğle saatinde yaptım.
öğle=sucuklu yumurta(5 dilim sucuk -bir yumurta-yarım tk tereyağı-bol baharat)-bir kk beyaz peynir-domates salatalık-küçük dilim çavdar-8 badem
ara=bir elma-bir çatal soslu spagetti
ara= garden ıce diye bir tatlı(3 top dondurma yanında meyveler)-2 çatal waffle (arkadaşım yedi ben de 2 çatalcık kadar aldım
:26:)
akşam= fırında küçük bir balık-salata-küçük dilim çavdar-ıce tea şeftali
3lt kadar su...

menü biraz fazla gibi görünse de doktorumun kontrolünde

Son düzenleme:
06.05.2012

aynalar *** 7+
emidaf *** İZİNLİ
1.73 *** 7+
pisiq *** 7+
tedis *** İZİNLİ
rainandthesun *** 7+
melekaysee *** 7+
oyagibi *** İZİNLİ
nilipus *** 7+
realincir *** 7+

sabah-öğle
1 kk kadar peynir
domates
salatalık
biber
1 tatlı kaşığı reçel
2 zeytin
1 dilim ekmek
1 bardak çay

ara
1 elma
tarım kase yoğurt

akşam
2 kase çorba
salata

neslicim ya,bu karatay diyeti nasıl bişey tam olarak?anlatırmısın?benim beslenme şeklime uygun görünüyor da ondan merak ettim.bide açlık çekmiyomuşsun.bu kısmı da ilgimi epey bi çekti

Tuğbacım bu aslında bi beslenme ve hayat tarzı olarak nitelendiriliyor,4 tane çok basit kuralı var:
1-herşeyin doğalını yiyeceksin işlenmiş bütün yiyecekler yasak(marketlerdeki konserveler,tahıl gevrekleri,hazır çorbalar...vs)
2-şekerli ve glisemik indeksi yüksek hertürlü gıda yasak(ekmek,şeker,unlu mamüller,reçel...vs)
3-ara öğün yok,başlarda 3 ana daha sonra vücut alışınca 2 ana öğün var
4-bu ana öğünlerde doyana kadar uygun gıdalardan yiyeceksin.

bu kuralların hepsinin gerekçelerini karatay hoca kitabında çook güzel açıklamış,sen bir doktor olarak okuduğunda daha iyi anlarsın ama ben dilimin döndüğünce anlatayım:şekerli yiyeceklerin hepsi yasak çünkü şeker vücuda gereksiz kalori verirmiş ve serbest hücre dolaşımını ve çoğalımını hızlandırırmış yani kanser riskini arttırırmış,glisemik indeksi yüksek yiyecekler yasak çünkü bunlar vücuttaki insülün dengesini bozarmış ve çabuk acıkmamıza neden olurlarmış,ara öğünler yok çünkü yemekten sonra salgılanan insülünün depoladığı enerjiyi yakmak için ortaya çıkan leptin hormonu yemekten 4 saat sonra ortaya çıkarmış ama biz 2-3 saatte bir ara öğün yaparsak bu hormon hiç çıkmazmış ve her aradan sonra insülün salgılanırmış bu da hem sık acıkmamıza hem de enerjinin sürekli depolanmasına neden olurmuş,doyana kadar serbest gıdalardan yiyebilirisn çünkü beynin kıtlık alarmına geçişini önlüyormuş .hatam olduysa eğer anlatımlarımda affet ancak bu kadar anlatabildim bence kitabı mutlaka okumalısın.şimdi 1 günlük örnek 1 menü
sabah(hep aynı)
2 yumurta(köy tavuğu ve rafadan veya kayısı kıvamında veya tereyağıyla hızşı omlet olacak çok pişirilmeyecek)
avuç içi kadar peynir(ama krem peynir olmayacak)
9-10 zeytin
1 ince belli çybardağı kadar ceviz,badem veya fındık(kavrulmamış olacak)
domates,biber istediğin her türlü yeşillik
öğlen
doğal olan her türlü et,sebze veya baklagilin yemeği
bulgur pilavı
ayran-yoğurt-salata
akşam da öğlen gibi ama en geç 7 de yemiş olacaksın
yemekten sonra sadece çaylar serbest,bir de öğünler arasında en az 4-5 saat olacak ki fazlası bile oluyo inan hiç acıkmıyosun aklın yemeklerde kalmıyo,bir de günde 1 porsiyon meyveyi öğlen yemeğine ekleyebilirsin ama ara kesinlikle yok.yine aklına takılan olursa sorabilirsin haaa bu arada ben bu diyete 78,5 le başladım 1 hafta oldu bugün tartıda 76,5i gördüm

direk travma canım..merdivenler yuvarlandım ayagım ters dondu

tatlım annenlerin gitmesiyle birlikte telafi yapman lazım pek begenmedim menunuuu

aa süper vermişsin cnm..bazı noktalarına kesinlikle katılıyorum

günaydın kızlarrrrrr..ya benim kız anormal huysuz dün gece de uyandı 1,5 saat ağladı gazımı vardı neydi anlayamadım offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…