- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #81.221
tuğbacım ekmek hiç yok ama arada sırada lahmacunu ve lavaşı öneriyor karatay hoca,dengeli bi besin diyo lahmacun için,ama bana inan ekmeği hiç aramıyosun sadece ilk gün kahvaltıda biraz zorlandım ben ama ekmek yerine ağzıma ceviz,badem veya fındık alıyorum arttık hiiiç aramıyorum,1 gün yap daha ilk günden farkı göreceksin,yemek porsiyonlarına gelince bi sınır yok ama dengeli olması şart,1 porsiyon yemek yediysen 1 porsiyonda bulgur pilavı ye ama pilavı 1 öğünde ya akşam ya da öğlen,istediğin kadar yoğurt,salata(yağsız olmayacak) yiyebilirsin bunların glisemik indeksleri 0 olduğu için öğlen yemeğine 1 porsiyon meyve ekleyebilirsin hoca en çok çilek erik ve muzu öneriyor ama gerçekten 2 günden sonra 2 öğün bile yetiyor ama sen yoğun çalışıyosun 3 öğün iyi olur,kalorihesabı yapmıyoruz.
aynennn yawrum heem eleştiriyorlar sürekliii sürekliii hemde kabul etmiyorlarr
yokk aldatırmıyım hiçç vaktim olsa zaten sizinle geçiricem ama fırsat olmuyo kii
poğaçayla hayat süren tek canlı ivet benimmm haklısınnn:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:
bak mesela tuğbacım bu menünü karatay diyetine uydurmak için o 3 dilim ekmeği yemeyeceksin,bu yediklerine ek 2 yumurta ve 1 çaybardağı dolusu kuruyemiş(ceviz,badem veya fındık)yiyeceksin ve bi güzeeell doyup enerjik bir 4-5 saat geçireceksin:)))bu arada da sevgili leptin işini yapmak için zaman bulacak ve yağlarını yakacak.
zaten en çok acıktıran şu hamurişleri oluyo.. bende düşünüyorum bu diyeti yapmayı.. çünkü hamurişi, ekmek benim bağırsaklarımın 1 numaralı düşmanı...
naber saliş??? niye yoksun bu aralar?
saliha kesinlikle yap,ben araöğünlü beslenirken yiyordum ama çok acıkıyordum ve de sabahları çok afedersin tuvalete çok zor çıkıyordum,şimdi hem güzel doyup hem kilo verip hemde sabahları tuvalete zor yetişiyorum:))))))))))))) .
bir de saliş kitabı mutlaka oku çok güzel açıklamalar var sadece zayıflamak için değil sağlıklı yaşamak isteyen herkese lazım olacak bilgiler bunlar.
menüm:
sabah=yok geç kalktım kahvaltıyı öğle saatinde yaptım.
öğle=sucuklu yumurta(5 dilim sucuk -bir yumurta-yarım tk tereyağı-bol baharat)-bir kk beyaz peynir-domates salatalık-küçük dilim çavdar-8 badem
ara=bir elma-bir çatal soslu spagetti
ara= garden ıce diye bir tatlı(3 top dondurma yanında meyveler)-2 çatal waffle (arkadaşım yedi ben de 2 çatalcık kadar aldım :26:)
akşam= fırında küçük bir balık-salata-küçük dilim çavdar-ıce tea şeftali
3lt kadar su...
menü biraz fazla gibi görünse de doktorumun kontrolünde
anladım canım.kahvaltıyı ekmeksiz nasıl yaparım bilmiyorum ama denemek lazım.söylediğin gibi kuruyemişler ekmeğin yerini doldurabilir.ama 1 dilim olsun yesek olmazmı:26:tuğbacım ekmek hiç yok ama arada sırada lahmacunu ve lavaşı öneriyor karatay hoca,dengeli bi besin diyo lahmacun için,ama bana inan ekmeği hiç aramıyosun sadece ilk gün kahvaltıda biraz zorlandım ben ama ekmek yerine ağzıma ceviz,badem veya fındık alıyorum arttık hiiiç aramıyorum,1 gün yap daha ilk günden farkı göreceksin,yemek porsiyonlarına gelince bi sınır yok ama dengeli olması şart,1 porsiyon yemek yediysen 1 porsiyonda bulgur pilavı ye ama pilavı 1 öğünde ya akşam ya da öğlen,istediğin kadar yoğurt,salata(yağsız olmayacak) yiyebilirsin bunların glisemik indeksleri 0 olduğu için öğlen yemeğine 1 porsiyon meyve ekleyebilirsin hoca en çok çilek erik ve muzu öneriyor ama gerçekten 2 günden sonra 2 öğün bile yetiyor ama sen yoğun çalışıyosun 3 öğün iyi olur,kalorihesabı yapmıyoruz.
büyüktür benim midem.hiç acımam valla.2 tabağı direk indirebilirim midemene kadar büyük miden varbi insanın öğün miktarı yumruğu kadar olmalıymış diye biliorum.. eskiden 3 ekmeği direkt işkembeye indiriyordum heralde mide almaz çünkü
inşallah dediğin gibi ekmeğe ihtiyaç duymam.zaten ben sadece kahvaltıda ekmek tüketen biriyim.oyüzden vazgeçmek zor biraz.ama yarın denicem inşbak mesela tuğbacım bu menünü karatay diyetine uydurmak için o 3 dilim ekmeği yemeyeceksin,bu yediklerine ek 2 yumurta ve 1 çaybardağı dolusu kuruyemiş(ceviz,badem veya fındık)yiyeceksin ve bi güzeeell doyup enerjik bir 4-5 saat geçireceksin:)))bu arada da sevgili leptin işini yapmak için zaman bulacak ve yağlarını yakacak.
fındık,badem,fıstık gibi kuruyemişeler çok faydalıdır,omega 3 içerir ve zayıflamay yardımcıdırlar ancak kavrulduklarında trans yağ içerirler ve zararlı hale gelirler,kavrulmamış olalarından yiyin!!!
evde zeytinyağı veya tereyağıyla yaptığımız,az unlu dahis olsa,çorbalar çok sağlıklıdır ancak blenderla ezdiğimizde işlenmiş gıdaya dönüşürler ve glisemik indeksleri artar!!!
hertürlü işlenmiş gıdadan uzak durun!!!
şekerin ilk bulunduğu yıllarda eroin gibi burundan çekilen bir uyşturcu olduğunu biliyor musunuz?Karatay hoca araştırmaları referans göstererek şekerin ve şekerli herşeyin sadece zehir olduğunu belirtiyor,çocuğunu seven anne-babalar onları şekerden uzak tutsun.
büyüktür benim midem.hiç acımam valla.2 tabağı direk indirebilirim mideme
yok canım be de zati yiyecek potansiyelim var dedim.yioyorum demedim.aman aslıcım yanlış anlaşılmasın yanebiraz sessiz ol aslı duymasın
anladım canım.kahvaltıyı ekmeksiz nasıl yaparım bilmiyorum ama denemek lazım.söylediğin gibi kuruyemişler ekmeğin yerini doldurabilir.ama 1 dilim olsun yesek olmazmı:26:
tuğbacım ben de ekmeği çok seviyorum ve çok yerdim buna rağmen ben artık istemiyorum sen de yemesen DÜĞÜNE kadar daha çok kilo verirsin ve öğün arlarında daha az acıkırsın,bence bir gün diyete tam uy ve farkı hemen gör.inşallah dediğin gibi ekmeğe ihtiyaç duymam.zaten ben sadece kahvaltıda ekmek tüketen biriyim.oyüzden vazgeçmek zor biraz.ama yarın denicem inş
salihacım bunlar kitaptan edindiğim bilgiler.blendırla ezmesek midede ezilecek zati bunlar :26::26:
maya derken unlu mamüllerin mayalılarını mı kastediyosun yoksa yoğurt,sirke tarzı fermente olanları mı?eğer unlu mamüllerse zaten yasak ama diğerleri doğal olmak şartıyla serbest.maya yasağı varmı karatayda.. biraz önce tvde bi adam kilo verenlerin mayalı şeylerden uzak durması gerektiğini söyledii
anladım neslicim.haklısın.yarın karatay günütuğbacım ben de ekmeği çok seviyorum ve çok yerdim buna rağmen ben artık istemiyorum sen de yemesen DÜĞÜNE kadar daha çok kilo verirsin ve öğün arlarında daha az acıkırsın,bence bir gün diyete tam uy ve farkı hemen gör.
salihacım bunlar kitaptan edindiğim bilgiler.
maya derken unlu mamüllerin mayalılarını mı kastediyosun yoksa yoğurt,sirke tarzı fermente olanları mı?eğer unlu mamüllerse zaten yasak ama diğerleri doğal olmak şartıyla serbest.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?