Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

canım suyu kaynat bir tutam kekik at altını kapat suyun..az demlensin..bardağa katarken çay süzgeci kullan biriki damla limonda damlatabilirsin
afiyet olsun şeker

çook geçmiş olsun canım.istersen yarın bi dra git.ballaı limuonlu ıhlamur iç.bide zencefil.birebir çok iyi geliyo öksürüğe.hemde bi taşla iki kuş vurmuş olursun.çünkü zencefil yağ yakıyor.ve karaciğeri temizliyor.allah acil şifalar versin güzelim.a.s.

günaydın millet
nerelerdesiniz yahuuu bakın yeni bir hafta başladı bileee

günaydın fıstık bayanlar,
siyahcım başınız sağolsun allah sabır versin
aynalar geçmiş olsun tatlım
rose kemerin faydasını görmene çok sevindim hadi bakalım kızının dediği gibi zayıfla bebişe zemin hazırla bakalım

akrepcim yeni bir hafta başladı ama tek düşündüğüm şey yarınki 19 mayıs tatili.ohh be haftasonu dinlenememiştim zaten evde işimde çook.ilaç gibi oldu yaniii inş değerlendiririm.hiç halim yoook kolumu kaldırmaya bile

Yaza formda girmek istiyor, ancak yeni bir diyete başlamak için enerji mi bulamıyorsunuz? Sizler için, Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç'tan öneriler aldık. Kazanç'a göre baharın tüm olumsuz etkilerinden kurtulup yaz aylarına formda girebilmenin yolu mutfaktan geçiyor. Yediklerinizin yararını ve nasıl işe yarayacaklarını anlamak için, Banu Kazanç'ın önerilerine göz atın:
Limon: C vitamininden çok zengindir. Detoks etkisi vardır. ıçerdiği zengin C vitamini nedeni ile yağ yakımını hızlandırır. Özellikle salatalarınızı bol limonlu tüketmeye özen gösterin.
YAĞ YAKAR
Kivi: Kivi de içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücutta depolanan yağların yakılmasına büyük ölçüde yardımcı olur.
Yeşil Çay: Vücutta kanın daha hızlı dolaşmasını sağlar. Bunun yanı sıra içeriğindeki kateçin maddesinin ödem atıcı etkisi vardır. Günde iki fincan yeşil çay içebilirsiniz.
Brokoli: Güçlü bir antioksidan olan brokoli, zengin B ve C vitamini içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Haftada iki-üç defa brokoli yemeyi ihmal etmeyin.
Yeşil sebzeler: ıçerdikleri zengin potasyumdan dolayı vücutta su toplanmasını önlerler. Tansiyonu düzene sokar ve metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlarlar. Günlük mönünüzde en azından bir öğün yeşil yapraklı sebze yemeyi unutmayın.
Baharatlar: Baharatlardan özellikle biberiye ve kekik, metabolizmanın çalışmasında çok etkilidir. Biberiye, et yemeklerine ve salataya konulabilir. Biberiye yağı ise salatalarda kullanılabilir. Aynı şekilde kekik de et yemeklerine ve salatalara konulabilir. Zencefil de metabolizmanın çalışması için önemli bir bitkidir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

GÜNDE BıR DıLıM
Ananas: Ananasta bulunan enzimler balık, tavuk ve kırmızı etteki proteinin daha kolay parçalanmasına yardımcı olur. Böylece vücut aldığı proteinden daha fazla yararlanır. Ananas aynı zamanda vücudun enerjisini artırarak daha fazla yağ yakılmasına da yardımcı olur. Günde bir dilim ananas yemenin faydası çok büyüktür.
Elma: Elmanın içinde bulunan pektin, tokluk hissi yaratıp uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar. Böylece gereksiz atıştırmalar önlenmiş olur. Günde bir-iki tane elmayı hiç rahatsızlık duymadan yiyebilirsiniz.

KARACıĞER DOSTU
Enginar: Karaciğer dostu olarak tanıdığımız enginarın özelliği bol magnezyum içermesidir. Magnezyum yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca bağırsakların çalışmasını sağlar.
Kırmızı acı biber: Acı biber, vücut ısısını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Rahatsız olmadığınız sürece yemeklerinizde kullanmanızı tavsiye ederim.
Yaban mersini: Güçlü bir antioksidan olan yaban mersini, yüksek miktarda C vitamini içerir. Yaban mersini yağ hücrelerinin yakılmasında da büyük önem taşır.

KAS YAPAR
Kıvırcık salata: Potasyum açısından çok zengin olan kıvırcık salata ya da marul, kas yapımına yardımcıdır. ıçerdiği zengin potasyum sayesinde, kas yapımını ve yağ yakılmasının hızlı olmasını sağlar.
Kereviz: En büyük özelliği sindirimi kolaylaştırmasıdır. Bu sebeple diyet yapanların haftada iki defa kereviz yemelerinde fayda var.
Domates: Potasyum bakımından zengin olup, içerdiği likopenden dolayı sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlar. ıçindeki zengin vitamin ve mineraller de, insanı tok ve zinde tutar. Her öğünde bol miktarda domates tüketin.

HAFTADA ıKı KEZ KIRMIZI ET YETER
Balık: Omega 3 ve Omega 6 açısından çok zengin olup, kalp damar sağlığı açısından da çok yararlıdır. Ayrıca balığın metabolizmayı hızlandırma özelliği de vardır. Haftada mutlaka iki-üç defa, ızgara olmak şartıyla, balık çeşitlerinden yemeyi unutmayın.
Kırmızı et: ıçerdiği kaliteli protein sayesinde metabolizmayı çalıştırır. Sağlıklı bir metabolizma için haftada iki defa kırmızı et yemeniz yeterli.
Tavuk: Tavuk da içerdiği zengin protein sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Haftada iki-üç defa tavuk yemelisiniz.

Yağ yemezseniz kilo veremezsiniz
Yağsız bir diyet olmaz. Çünkü gerektiği kadar yağ alınmazsa, sindirim sistemi problemleri ortaya çıkar. Ayrıca kilo da verilemez. Diğer taraftan da yağı fazla tüketirsek hızlı bir şekilde kilo alırız. Bu sebeple yemeklerinizi yağsız değil, az yağlı yapmalısınız ve salatalarınıza bir çorba kaşığı zeytinyağı koymalısınız. Yemeklerde şu yağ karışımını da kullanabilirsiniz: 1 kg. zeytinyağı + 1/2 kg. soya yağı + 1/2 kg. fındık yağı + 1/2 kg. mısır özü yağı.

Şok diyetlerden uzak durun!
Sağlıklı ve metabolizmanız için gerekli besinleri tüketirken, aşağıdaki noktaları da es geçmeyin:
* Şok diyetler vücutta insülin salınımını bozar, metabolizmayı yavaşlatır. En önemlisi de vücutta yağ kaybı yerine kas kaybına neden olur. Metabolizmanızın iyi ve hızlı çalışması için, şok diyetlerden uzak durun.
* Beslenmenizde proteinli yiyeceklere yer vermeyi unutmayın. Proteinden zengin yiyecekler yağların hızlı yakılmasını sağlarlar.

HAFTADA ÜÇ YUMURTA
* Ekmek ve peynirin yanı sıra haftada üç gün mutlaka yumurta yiyin. Çünkü yumurta enerji veren amino asitler üretir.
* Yemekte lokmalarınızı uzun uzun çiğneyin. Bu, yediğiniz yiyeceklerden daha fazla tat almanızı ve aşırı yemekten kurtulmanızı sağlar.
* Eğer sürekli atıştırıyor ve sürekli yeme ihtiyacı duyuyorsanız, öğünlerinizin sayısını sekize, dokuza çıkarın. Bu şekilde beslenmek hem metabolizmanızı çalıştırır, hem de size 'Sürekli yemek yiyebiliyorum' duygusunu vererek rahatlamanızı sağlar. Ama bu sık öğünlerde porsiyonlarınızı küçük tutmayı unutmayın.
* Yemekler arasında bir buçuk-iki saat aralık bırakın. Çünkü yiyeceklerin hazmı bir buçuk-iki saat sürer. Ayrıca bu sistem, vücutta kan şekeri dengenizi sağlayarak hızlı zayıflamanıza yardımcı olur.
* Makarna ve bulgur pilavı gibi karbonhidrat yiyecekleri sadece öğle yemeğinde tüketin. Kabuklu patatesi tercih edin.

Su içmeden diyet olmaz
* Bol su içmeyi unutmayın. Günde iki buçuk-üç litre su içmelisiniz. Su olmazsa, hangi diyeti yaparsanız yapın kilo veremezsiniz. Yağların parçalanması ve zayıflamak için su şart!
* Kafein, gazlı ve şerbetli içecekler ödeme yol açar. Kahve ve kola gibi içecekleri mümkün olduğunca az tüketin. Günde bir kutu light kola ve iki fincan kahvenin üzerine çıkmayın. Gazlı içecekler ve kahve, vücudun susuz kalmasına yol açar ve sindirim sisteminin iyi çalışmasını engeller.

gunaydın kızlar

bugun bır gazetede okuduklarımı kopyalamak ıstedım ben hepsını okudum ara sıra da tekrar okuycam unutmamak ıcın...

hayırlı sabhalar. nassnız bakeemmm. ben bomba gibiyim çoook şükür.
sabah 4 bardak sıcak suyumu içtim.ardından 2 kayısı yedi,m .üsütne bi bardak daha sıcak su içtim.şimdide ülker keloks klardan aldım dün.kahvaltı yerine onu yedim şimdi.1 kase yani.birazdan işlerimi bitirip kemrimide takcam.sonrada yürüyüş ve yanlara eğilme yapcam.haydiyin görüşürüz baaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....
yada
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gunaydın kızlar
yenı bır hafta yenı bır baslangıchihoyyyt
dun pıknıge gıttık bıraz abarttım bu haftakı kacamagım olsun dedım yedım-tatlicadiarzu-
ama bugun tekrar dıkkat etmeye basladım bakalım-tatlicadiarzu-
tugba aldıgın kemerın ınsallah faydasını gorursun canım zaten yemenede dıkkat edıyorsun bakalım gorecez senı
kızlar bu arada trtde doktor kubılayı ızlıyorumda mılletı nasıl zayıflatıyor oyle:1shok:

günaydın kızlar,hihoyyyt anca gelebildim bu sabah çok işim vardı koşuşturmaktan öldüm
kahvaltıda yapamadım tabii şimdi bir fincan form çayımı içiyorum
ardından yarım simit ve dilim peynirle kahvaltımı yapacağım
a.s.a.s.

slmmmm.... unutmadim sizi hafta sonu yogun dun aksam cok hastaydim buyuk bi ihtimale hafta sonunun kosturmasi..... raporu sonra veririm cok yogunum hepinizi kocaman:1hug:

merhaba hosgeldınız

dılerım ıyı bır baslangıc olur sızın ıcın...

eylülce ve aynalar ikinizede çok geçmiş olsun
hoşbulduk s2000 ve destina inşallah alınırım canım, ben bu takımı sevdim şu kilo çizelgesiyle biraz daha uğraşayım yardım edersen sevinirim akrepkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

akrep gelırmı bılmem ama ben elımden gelenı yaparım zaten forumda acıklamalı bır cızelgede var oraya bır bak ıstersen olmazsa aşama aşama gıt bız yardımcı oluruz...

takımı sevdıgın ıcınde tşk 3 haftadır bırıncı olduk ..dılerım böyle devam eder..

gunaydın kızlar

bugun bır gazetede okuduklarımı kopyalamak ıstedım ben hepsını okudum ara sıra da tekrar okuycam unutmamak ıcın...
bılgıler cok guzel canım tesekkur ederım bende fırsat buldukca okuyacagım-tatlicadiarzu-
kahvaltı cok onemlım canım metobolızmanın erken calısması ıcın erken kahvaltı yapmanı tavsıye ederım yapamıyorsanda enazından agzına bırseyler at kurukaysı, kuru ıncır gıbıkaydirigubbakcemile5
form cayınında fazlası zararlı bagırsaklara-tatlicadiarzu-
slmmmm.... unutmadim sizi hafta sonu yogun dun aksam cok hastaydim buyuk bi ihtimale hafta sonunun kosturmasi..... raporu sonra veririm cok yogunum hepinizi kocaman:1hug:

gecmıs olsun canım
herfırsat buldugunda gel beklerız-tatlicadiarzu-

kızlar bende evın temızlıgını yenı bıtırdım bıraz dınleneyım aksam yemegını hazırlıcam cocuklar uyurken
offf bu evın ıslerı hıc bıtmıyor-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…