Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Canım akşamı değiştireceksen eğer

8 yk sebze yemeği( 1 kilo sebze için 2 yk zeytinyağıyla bir tatlı kaşığı silme tuzla pişiriyorsun)
Yağsız salata
Bir kasa yoğurt ye:)
Bu şekilde değiştir. Bir de ekmek istersen sadece 1 dilim kepek/çavdar/tam buğday ekmeği yiyebilirsin ama yemezsen daha iyi olur :)

Ortalama benim menüler 1000-1200 kalori arasında değişiyor sanırım 1200 kalori vardır ki buda normaldir. Birazdan listemi yazacağım çıkar ortaya:)

Düzenini bozmak istememiş olabiilir :) çikolatayıda yiyememiş bünye kabul etmemiş.Ben dün 3ü bir arada kahve içmeye meylettim bir yudum aldm o şeker o krema öyle ağır geldi ki... Sağlıklı beslenince ağır geldi:) Eskiden oogünde 3 bardak içerdim:)

Çoooookk güzel menü canım. Harika. Hatta acıkmadığına bahse girerim.

Boşver sen onu bunu bak ne kadar şanslısın ki sana destek veren bir eşin vartadını çıkar ve 38 beden olduğunu hayal et bence canım tabiki hedeflerimize ulaşana kadar. Sonrasında hayal etmeyeceğiz yaşayacağız zaten:)))

Edacım bu hafta sonu canım biraz sıkkındı doğru dürüst öğünlere dikkat bile edemedim. Gerçi çok bir şey de yemedim ama 2 parça sütlü tatlı yemiştim bugun o sıkıntı oldu işte
benim de almak istediğim 1000-1200 kalori arası zaten.yalnız ben nesfit sevmiyorum pek. klasik Türk kahvaltısını daha çok seviyorum ama yarın nesfitle başlayacağım

Bugünkü menüm

Alınan Kalori
Sabah
1.00 x 1 Porsiyon (30gr) Nestle Nesfit Sade (154 kcal) 154 kcal Getir
2.00 x 1 Adet Ceviz (27 kcal) 54 kcal Getir
1.00 x 1 Adet Yeşil Elma (55 kcal) 55 kcal Getir
Ara
Öğle
1.00 x 100gr Tavuk Izgara (132 kcal) 132 kcal Getir
1.00 x 1 Porsiyon (200gr) Çoban Salata (84 kcal) 84 kcal Getir
1.00 x 1 Su Bardağı (200ml) SEK Light Ayran (53 kcal) 53 kcal Getir
1.00 x 1 Dilim (30gr) Tam Buğday Ekmeği (Ekmek) (64 kcal) 64 kcal Getir
Ara
5.00 x 1 Adet Fındık (9 kcal) 45 kcal Getir
Ara 2
Akşam
1.00 x 1 Adet Yumurta (Haşlanmış) (80 kcal) 80 kcal Getir (menemeni yağsız yaptığımdan menemen olarak yazmadım)
2.00 x 1 Adet Domates (14 kcal) 28 kcal Getir (menemene koydum.)
1.00 x 1 Dilim (30gr) Tam Buğday Ekmeği (Ekmek) (64 kcal) 64 kcal Getir
1.00 x 1 Adet Domates (14 kcal) 14 kcal Getir
1.00 x 1 Adet Salatalık (11 kcal) 11 kcal Getir
Ara
1.00 x 1 Adet Yeşil Elma (55 kcal) 55 kcal Getir henüz yemedim 1 saat sonra
Alınan Kalori Toplamı1058 kcal
Spor: Dışarıda çok yürüdüm. Spor yapamadım yorgunum maalesef.
Su:2 litre+ 1 sade soda
Çay: yok:18:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar dün bi çikolata yiyim dedim dememz olaydım bi kare attım agzıma bi midem bulandı niye ole oldu yha
Halada midemi bulandırıyo akşıma geldikce
Hani istifar edesin gelirse edemssin yha ole oldummm

Ay canım benim demek ödülünü de yiyemedin. Neyse artık yemeyi ver cuma günü tekrar denersin
Gerçi uzun zamandr kaçamak yapmadın sen. Muhtemelen bünyene bir anda ağır geldi:)

Canım zaten her hafta nesfit yok. Amaç bünyeyi standarda alıştırmamak sürekli metabolizmayı en yüksek şekilde çalıştırmak. Bu hafta idare et.250 yada 450 grlıktan al. Gayet rahat yeterli oluyor bir hafta için. Zaten sonraki haftalar normal kahvaltıya döner. Doamtes salatalık zeytinler reçeller pekmezler falan istediğin gibi olur. İstersen önceki menülerimden biriyle başla paylaşabilirim tekrar?

işte bu günkü yediklerim:
sabah:1 incir ve bol su
kahvaltıda:2 dilim cavdar ekmeği
1 kaşık yağ ile kavurduğum biber ve domates sosu üzerine (tabii bunu eşim ve ben yedik,hepsi de bittmemişti.)
ara:yok
öğle:2 kaşık bulgur pilavı,az yoğurt,3-4 salatalık turşusu,bir parça tavuk, çeyrek gözleme
ara1 parça çikolata,neskafe
akşam:2 parça sütlü irmik tatlısı

Çok saçma dengesiz bir menü oldu ama az yedim dikkat edemedim kendime
akşam 07.00den sonra hiçbir yemedim.
kalori:1050 civarı
Su:2 lt
bitki çayı:2 fincan

MErvecim inan çok şanslısın eşin sana çok güzel destek oluyor. Ödül yemeyin bile diyet olmuş ama eminim karnın doymuştur belki gözün tam doymasada vejeteryan pizza yemişsin say kendini. Seni gerçekten tebrik ediyorum. Böyle devam edersen çok yakın zamanda hedef kilonaulaşacaksın ve en güzeli bayrama kadar toplam verdiğin kilo 8-9 olur ve seni gören herkes aha böyle olacak. Sen şuan zaten mutlusun daha mutlu olacaksın en güzelide zayıfladığında pizza mizza canın her neyden çekti ve yediysen o yüksek kalorili yiyeceklerden kilo almayacaksın çünkü ertesi gün dengelemeyi öğreneceksin. Çünkü kilolar gidince koruma diyetine gireceksin zaten koruma diyetini günlük hayatında sürekli uygularsan hiç bir sıkıntı kalmayacak. Benim daha zayıf versiyonumsun şuan ve yakında bende senin gibi olacağım ve hedefime yaklaşacağım. KEndimi görüyorum sende. Başak burcu olduğumuzdan olabilir belki Takım arkadaşlarım mutlu oldukça bende mutlu oluyorum. Bu mutluluk bulaşıcı maşallah :)

Tamam canım, evde nesfit var ama eşim çikolatalı almış yarın meyveli-tahıllı da alacağım. bu haftayı nesfit kahvaltılarıyla tamamlayacağım sonra tekrar senden yardım isterim.zaten senin menunu uygulamaya çalışacağım.Yaşam koçum gibi oldun bu arada:))

Evet şekerler her şey bir yana zayıflıyoruzzzzzz:)

0.25 x 100gr Köy Peyniri (260 kcal) 65 kcal
1.00 x 1 Dilim (50gr) Börek Çeşitleri (132 kcal) 132 kcal :18:
1.00 x 1 Dilim (30gr) Kek Çeşitleri (113 kcal) 113 kcal :18:
0.50 x 1 Su Bardağı (200ml) Kefir (Yarım Yağlı) (120 kcal) 60 kcal
1.00 x 1 Adet (20gr) Kuru İncir (57 kcal) 57 kcal
1.00 x 1 Adet (250gr) Alabalık (Pişmiş) (310 kcal) 310 kcal
0.25 x 1 Adet (250gr) Alabalık (Pişmiş) (310 kcal) 78 kcal
1.00 x 1 Porsiyon (100gr) Yeşil Salata (Yağlı) (139 kcal) 139 kcal
0.25 x 1 Adet (200gr) Bim Osmanoğlu Profiterol (424 kcal) 106 kcal
Alınan Kalori Toplamı1060 kcal :18::18::18::18::18::18::18:

herkesten çok özür dilerim ve bana bir ceza verilmesini istiyorum. bu hafta içi jillian haricinde lesslie mi yapayım 3 mil? evet saçmaladım bugün ama kendime hakim olamadım gerçekten yarına daha başka olacak söz veriyorum
annem burda bahane değil biliyorum ama gerçekten o kadar baskıcı oluyo ki, o kadar ısrarcı ki. ben gidince yemezsin zaten zayıflamışsın diye duygu sömürüsü yapıyo sürekli... akşam da bir yere çay içmeye gittik. normalde biliyorum annem yer ama ben yemiyorum diye yemiyo hiç bişi. e misafirim gibi sonuçta tamam anne ortaya profiterol alalım mı dedim hemen atladı tamam diye. bir mutlu oldu ki... ben 4 toptan birini yedim yine de sadece ama malesef acayip vicdan azabı çekiyorum...

Çay: 1 yeşil çay ve 9lu çay
Spor: Jliian 3/1 ( çok çok zorlandım)
Su: 2 lt

canım bence yarın sabahtan ıtıbaren dunu(yani bu gunu )unut ve yola devam et daha fazla hırsla:)tabii,telfiye de menün ve biraz daha sporla git ama kendini şartlandırma çünkü beynimiz bizden aldığı sinyalleri değerlendiriyor maalesef.

kilo veremediğimi görünce bir de 1 haftaya adet olacağım için olsa gerek biraz motivasyon eksikliğim var şu ara. konsantrasyonumu yitirdim. o sebeple beni kamçılacayacak bir olaya giriyorum: yoğurt kürü deniyeceğim...
tarçınlı zencefilli zerdeçallı... yarına temiz bir sayfa açıyorum kendime... sizlerden de özür diliyorum gerçekten. siz bu kadar çaba harcarken benim yaptığım çok saygısızca bir şey

Canım menün hiç olmamış maalesef.Turşu diyetin resmen düşmanı. İçindeki tuz vücuda ödem olarak geri dönüyor. Pilav ve tavuk okey ama gözleme ? olmamış.
İrmik tatlısı olmamış.

İçimden geldi yazmaya başladım çok uzun oldu :)
Dilerseniz sonuna kadar okuyun... Mervecim bu kadar içten yazmama sen sebep oldun. İstikrarından ötürü tekrar tebrik ederim.

Arkadaşlar diyette olmazsak normal günümüzde kalori hesabıyla tatllılar börekler çörekleri hüpletebiliriz fakat diyet döneminde yememeliyiz. Bunu hep söyledim hep söyleyeceğim. Kalorisi aynı olsa dahi 3 beyaz turşular tatlılar hamurlar bunlar vücuda girince çok çabuk acıktırıyor. Yediğimiz şeylerin yakılması bile değişiyor. Yani kötülük yapıyorsunuz kendinize.

Ve bunu sürekli söyler hale geldim.
Kendimden örnek veriyorum.
Ben günde bu 5 li çokanatlar bilir misiniz ? Hergün o 5 liden yediğim oldu.
Kurs çıkış açım diye gider simit sarayında (akşamın 9, 9,30 unda) bir dilim yaş pasta 2 dilim pizza yerdim.
Yediğim o keklerin çikolataların gofretlerin içtiğim kolaların haddi hesabı yok
bir ara cips manyağı olmuştum. Otobüsten indikten sonra 2 paket büyük ciplerden alıp parkta gizli gizli yerdim.
Akşam eve gitmeden önce burger kinge gider bir whoper + büyük patates kola + 6 lı nugget alır bir dünya sosu sıyırıp bitirene kadar yer üstüne eve gider annem anlamasın diye evde pişen yemeği yerdim. Bunları piskolojik olarak kötü olmadığım zaman yaptım.
Psikolojik olarak sıkıntıda olduğum zamanda böyleydim alışmıştım böyle yemeye.
Kaç kere diyet yaptım akapunktura gittim. Diyetistene gittim. Hiç birinde başarılı olamadım çünkü bu yukarda bahsetttiğim yiyecekleri hayatımdan çıkartmaya hazır değildim. Bir daha yiyemeyeceğim diye korkuyordum
ÇÜNKÜ BAĞIMLISI OLMUŞTUM.
Dışarıda hazır herşey inanın bağımlılık yapıyor.
Hamur işleri hüzel sevmeyen yoktur inanın oda bağımlılık yapıyor.
Çekirdek bağımlısı olmak ne demekse yukarıdaki bağımlılıkta böyledir.
Tam 109 küsür kiloyu gördüm yine KİLO VEREMEYECEĞİMİ düşünüyordum. En sonunda hasta oldum. Doktor şimdi zayıfla diyor. Çünkü hastalığımın nedenini bulamadılar stress ve kiloya bağıladır en sonunda. Artık sağlığım gitmişti. Duramıyordum. Doyma hissim gitmişti Karnım şiş patlamak üzere gibi olmadığım her vakit (aslında tok olduğum şişkin olmadığım vakit) kendimi aç hissediyordum ve yiyordum. Ne kadar kötü bir şey değil mi ? Yediğim çikolatanın şekerini fark edemiyordum artık.
İnanın tüm bunlar bağımlılık.
Tam bir aydır evet tam bir ay oldu. Hiç bir hazır gıda almadım vücuduma. Şuan o kadar rahatımki anlatamam. Hiç birini canım çekmiyor çünkü ben onlara karşı bağımlılığıma karşı koydum. Yemeyeceğim dedim ve yemedim. 1- 1,5 hafta sonra canım tatlı bile çekmez oldu. Çünkü yediğim meyveler tatlı hissimi bastırıyor. Canım hiç bir şey çekmiyor. Yanımda karşımda yeseler bile umurunda değil çekmiyor. Sadece bazen diyet psikilojisinden yiyemiyorum kötü diyorum. Ama biliyorum bir gün yine yiyebileceğim ama artık kendime kötülü yapmadan. Ben ömrümün sonuna kadar artık kilolu olmayacağım diyerek devam edeceğim ve devam edeceğim.
SİZDE BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ. YETERKİ İSTEYİN. HEM GÜZEL VE SAĞLIKLI HEMDE İSTEDİĞİNİZİ YİYEBİLECEĞİNİZ GÜNLER YAKINDIR.
Etrafımda bakıyorum zayıf insanlar benim yiyip kilo aldığım şeyleri yerken onlar almıyordu. Çünkü onlar benim gibi srekli onları yemiyorlar kısaca DENGELİ besleniyordu.
Burada hedefimize ulaşınca bizde bunu yapabileceğiz. HER NE KADAR DİYET GRUPLARINDA OLSAKTA DİYET YAPMIYORUZ. SAĞLIKLI DENGELİ BESLENMEYE ÇALIŞIYORUZ. Diyet yapıyoruz mantığını kafanızdan atın.ÇÜNKÜ BEN ANCAK SAĞLIKLI BESLENECEĞİM DİYEBİLDİKTEN SONRA KİLO VEREBİLMEYE BAŞLADI VE KİLO VEREBİLİYORUM. DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLENİP SAĞLIĞIMI GÜZELLİĞİMİ GERİ KAZANIYORUM. Bir daha asla nefsimin aç gözlülüğümün ve karamsarlığımın kölesi olmayacağım. Sinirlensemde stres yapsamda oradan uzaklaşacağım yada başka çözümler arayacağım.
Burada hep beraber kilo vermeye çalışıyoruz ve vereceğiz. Lütfen menülerinize yaptığım yorumlara kızmayın. Tek istediğim sizde benim bakabildiğim şuan gördüğüm pencereden bu yeme olayın görebilesiniz. Biz kilo aldıysak sebebi yaşamak için yemek değil , yemek için yaşamaktı. İNANMAK en önemli silahımız. Hadi kızlar.KADIN İSTERSE HERŞEYİ YAPABİLİR unutmayın.

Canım sana ceza vermiyorum. Sana ceza vermediğimiz için sevinmeyeceğine eminim. Çünkü cezayı hatanın bedeli olarak görmeye başladın
Az önce uzunca bir mesaj yazdım kendimle ilgili aslında kilolu herkes için. Onu sonuna kadar okumanı istiyorum. Belki daha farklı bakarsın bu olaya.
Diyet olgusundan hoşlanmadığını anladım.Bu nedenle okumanı istiyorum..

wayy maasallah maasallahh nazarlardan korusun Allah sizi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…