Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

merhaba,
cuma zayıflama yarışmalarına katılmak istediğimi söylemiştim buraya davet edilmişim.az önce birinci sayfadan kuralları okudum biraz gözüm korkmadı değil.
öncelikle kendimi tanıtayım. 28 yaşındayım öğretmenim 7.senemi çalışıyorum 5yıllık evli ve bir kız annesiyim.kocaelide oturuyorum sabahçıyım ve kızım ben çalışırken kreşte duruyor malum gurbetlik bakacak kimse olmayınca benim 1,5 luk kızım biraz erken okullu oldu. 70kiloyum ve 1.70 boyundayım. evlenince bir ara kilo almıştım ama eşim askere gidince çok güzel verdim hatta yine burada 3,takımda vermiştim 58kiloya kadar düşmüştüm tabi sonra hamilelik falan derken fırladım yazın ramazanda 65e düştüm ama son zamanlarda aşırı bir iştah ve tatlı isteği ile 70i gördüm arık dur demem gerektiğini kendime çeki düzen vermem gerektiğini biliyorum ama tek başıma yapamıyorum ne zaman diyet yapmalı dikkat etmeli diyorum gözüm mutfağa düşüyor.

öncelikle sizlere bir sorum var dediğim gibi çalışıyorum ve kızım yaramaz hani bol paylaşım kuralı varya günde 5paylaşım ve paylaşılan menülere yorum ben bu kadar pc başında olmaya yetişemeyebilirim bu konuda bana esneklik tanırsanız sizlerle kilo vermeyi çok istiyorum ama olmaz kurallar sabit derseniz girip boşuna diskalifiye olmim. sizden cevap bekliyorum.

akşam 7 den sonra çay ve su hariç hiç bir şey yeme yorumum senin için de geçerli :)

akşam 7 den sonra çay ve su hariç hiç bir şey yeme yorumum senin için de geçerli :)

becerebilsem benim iştah akşamları açılıyo genelde:)
haklısın bende dikkat ediyorum normalde ama bugün niyetliydim o yüzden süt içtim canım

Allah kabul etsin canım bende hastalığım geçsin tutmayı düşünüyorum günün kısasında borçların bir kısmını tutabilsem diye düşünüyorum ama düşüncede kalıyor genelde:)

hocam hoşgeldiniz inşallah birlikte zayıflayacağız

ben bugünkü menümü yazayım
Sabah saat 08:30
2dilim ekmek
1 kaşık menemen
1 yumurta
5 zeytin
2 limonlu çay

öğlen
saat:16.00
1,5 gözleme 2 bardak çay

arada 1 ceviz 3 badem

akşamda meyve yemeyi düşünüyorum
ilk gün çok abartmayayım:)
1,5 litre su

Hoş geldin canım
Sen gel canım birlikte kilo verdikçe, esnkliğimizde duruma göre şekil kazanr
7 den sonra çay ve su hariç hiç bir şey yeme 3 gün sonra emin ol kilon aşağı ivmelenecek.
söz veriyorum :)

Tamam canım hep birlikte akşam 7 sonrası yemeyelim..
Canım menü güzel ama suyun az olmuş ve spor ve kitap da yok

amin canım. aynen bende ameliyat olduktan sonra daha net anladım.ama namazlarımı hiç kılmıyorum oruc tutuyorum çok şükür. pazartesi perşembeleri tutmaya özen gösteriyorum
E hazır oruca başlamışken namaza da başla canikom, namazsız oruç olurmu

Geçmiş olsun canım..Allah acil şifalar versin

KIZLAR ORUÇ OLDUGUM İÇİN SONRASINI YAZIYORUM
İFTAR
1 bardak lıght ayran(içinde zencefil,zerdeçal,tarçın ve çörekotu)

yarım saat sonra
2 hurma(kuru)
2 ceviziçi

akşam
1 tabak dolusu atam göbek biberli limonlu
1tabak dolsu mercimek çorba(patatessiz)
yarım kase yogurt

2,5 litre su
1.5 saat spor (725 kalori)
150 mekik

Son düzenleme:
Sabah : 1yumurta
2 dilim beyaz ekmek
Şekersiz çay

Ara. : 2 adet kuru kayısı
Şekersiz çay

Öğle. : karnabahar sote
1 kase yoğurt
Salata

Ara. : 2 adet kuru kayısı
Şekersiz çay

Akşam. : 1/4 kase mercimek çorbası
3 kaşık susuz kutu fasülye
1 dilim beyaz ekmek
Salata
4 adet karnabahar turşusu
2 adet yalancı cevreye ( kalorisi az diye düşündüm )

3 lt su

canım bence menün güzel. ama tavsiyem beyaz ekmek yerine bugday kepek veya çavdar tercih et. birde akşam menünü daha hafif tut öğle yemeğiyle akşam yemeğinin yerini degiştirirsen daha iyi olur. tabi bu bana göre

Canım ayrana değilde iki kaşık yoğurda yapılıyor ama sanırım sen oruç olunca ayrana çevirmişsin ve light ürünleri tavsiye etmiyorum hayatım özellikle yoğurdun içindeki yağa biz bayanların ihtiyacı var ve yağlarımız yakmada kullanıyor onu vücudumuz..

Menümü önce yazayım cevaplardan sonraya ırakınca yazamıyorum zamanım kalmıyor..

Sabah kalk saati: 05:00

5:30 gibi yoğurt karışımı ve yürüyüşe çıkış, tam 50 k yüksek tempolu yürüyüş

Sirkeli ballı sıcak su

Kahvaltı:
Antep peyniri, kahvaltı sosu, zeytin, zahter ve zeytinyağı, ekmek, maydanoz, nane,roka, bitki çayı(ıhlamur,kauk tarçn ve birkaç tane karbiber)

Öğle:
Okulda yedim,öğretmenlere yemek verdik, ben koordine ediyordum ve dün çook yoruldum çook ama değdi
1 tantuni, bol yeşillik, salata, süsbibri turşusu, acılı şalgam, turp.

Akşam:
2 kaşık şehriya çorbası, bir kaçtane yaprak ve lhana sarma,1 er tane biber ve patlican kuru dolması, süsbiberi turşusu.

Kitap: Vitaminlerin faydaları
Spor:50 dk tempolu yürüyüş ama toplamda epey yürüdüm..Sonra yürüyşden eve döndüğümde evi süpürüp sildim kahvaltıya kadar ve toz aldım..Ütü yaptım..
Su:3 litre (dışarda olunca çok içemiyorum ama unutmamaya özen gösteriyorum)

canım aktardan alırken ayranda olabilir dedi. aslında aynı şey degil mi ya ikiside yogurt sonuçta sadece biri sulu.bide nette çok araştırdım hep light yogurt diyordu :S

hoşbulduk inşallah bu sefer desteklerinizle hep birlikte zayıflarız:)

teşekkürler o zaman yarın başlıyorum menülerimi paylaşmaya.

bayanlar benim gibi emzirerek diyet yapmaya çalışan var mı?
birde özellikle yapılan diyet var mı karatay dukan falan...

son olarakta bu iştah ve tatlı isteğimi engelleyecek tavsiyesi olan var mı bana?????

canım aktardan alırken ayranda olabilir dedi. aslında aynı şey degil mi ya ikiside yogurt sonuçta sadece biri sulu.bide nette çok araştırdım hep light yogurt diyordu :S

Ne karıştırıyorsunuz yoğurda?

Menüme ilgili söylediklerine sonuna kadar katılıyorum canım, iş yerimde ve gittiğim yerde esmer ekmek bulamayınca mecbur kaldım ama çok pişmanım hala Şişli'yi üzerimde akşama da kazımın okuldaki öğretmenleri gelecek biz ancak öğretmenler günlerini kutluyoruz da :) öğlen hiç bir şey yemedim ki akşam bir şeyler yerim diye.

bayanlar benim gibi emzirerek diyet yapmaya çalışan var mı?
birde özellikle yapılan diyet var mı karatay dukan falan...

son olarakta bu iştah ve tatlı isteğimi engelleyecek tavsiyesi olan var mı bana?????

Ben az kalorisi tatlılar yapıp akşam yemeğin yerine yavaş yavaş ve düşük porsiyonda onu tüketmeni tavsiye edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…