- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #97.561
günaydın hatunlar.bugün sabah tam buğday ekmeğimden sandiviç yaptım.350 cal lik .2 gündür basit şeyler yaptım.çünkü et ve makarna vardı.bugün kurufasulye ve pilav yapacağım.onlardan yerim.yarın diyetisyen günüm.ortanca çocuğumuda götüreceğim.daha 14 yaşında.ergenliğe yeni girdi.üstelik sporcu.ama birden kilo aldı.şişman deyil.172 cm boyu var ama 77 kiloya çıktı.ergenlikte böyle ani kilo alımları oluyormuş.sporcu olduğu için çok sıkı bir kız ama tedbiri elden bırakmamalı.kiloya yatkın bir çocuk.sadece anne sütüyle 6 aylıkken 10 kiloydu.1 yaşına geldiğinde 18 kiloydu.boyuda çok uzun olduğundan kilolu durmuyordu.ama doktorun boy kilo çizelgesinde onun oranı yoktu.bu yüzden doktor devlik hastaliğı olabilir demişti.bir sürü teste girdi.1 yaşında kemik yaşı 6 ay büyük çıktı.ama devlik hastalığı falan yok.sadece uzunboylu yapılı bir çocuk.öyle 2 metreye falan çıkmadı.bu yüzden konturolü elden bırakmamalıyım.büyük kızımda 20 yaşında oda 172 boyunda ama o çok kilo almıyor.babaya çekmiş.evlendi.çocuk yapınca alırmı bilmem.benim ailem kiloya yatkın bir aileydi.halalarımın hepsi sişman ama annem deyil.keşke anneme çekseymişim.şimdi kiloyla uğraşmazdım.hepsininde boy kısacık ama kilo 100 den aşağı deyil.yan, şişman bir genetiğe sahibim.
sabah sabah bilgisayarın başında neişin var be kadın diye düşünüyorsanız TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorum.az önce bahsetiğim ortanca çocuğum olan kızım sınava girdi.8 sınıf.iyibir çocuk dersaneye gitmedi kendi başına çalıştı.yani nereye girerse girsin kendi emeğinin sonucu olacak.matematik ve fene ben çalıştırdım diyerlerine yine birlikteydik ama kendi çabası daha çok oldu.dersaneye geçen senede gitmedi 96 ortalama yaptı bu senede gitmedi yine ortalaması 96 tı.süper zeke deyil ama ilerde çabalamayı bırakmazsa iyi bir bölüm okuma şansı çok olan bir çocuk.bu yüzden dersaneye gitmedi.kendi başına yapamazsa ünüverstede çok zorlanır.lisede bile.çocuklar şişirme notlarla ve dersane ezberiyle olduğundan daha yüksek notlar alıp gittikleri okullarda başarı sağlıyamıyor.ite kaka bitiriyorlar.bu yüzden kendi çabası nereyse oraya gitsin.başaracağına inanıyorum.
benim kızimda 1 yaşında 17 kiloydu çok korkuyodum obez olcak diye ama şimdi boya verdi şükür bide sadece tatlı şeyler yedirebiliyorum bizim yediklerimizi yemiyo ancak bir kase çorba oda zorla20 aylık şu anda
Bir öğretmen olarak başarılar diliyorum:)
Günaydın şeker kızlar
50 düz 50 ters olaraktan 100 mekiğimi çektiiiim sabah sporu olsun demi amaaşimdide çıkıyorum dışardaki işler beni bekliyor
alorı nedır? Kılo alma ve zayıflama...
Kalori bir enerji birimidir. Biz besinler için kullansak da aslında kalori terimi, enerji içeren her şey için kullanılabilir. örneğin bir litre benzin 7.750.000 kalori içermektedir. Fizikteki tanımına göre kalori (cal) kabaca, 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece yükseltmek için gerekli olan enerji miktarıdır, fakat besinlerle ilgili kalori miktarından bahsederken alışılmış olarak bir kalori denildiğinde aslında 1000 kalori, yani bir kilokaloriden (1kcal=1000cal) bahsedilmektedir. örneğin 68 kalori içerdiği söylenen bir elma aslında 68000 kalori=68 kilokalori içermektedir. Kısaca, bu sitede kalori dediğimizde aslında kilokaloriyi (kcal) kastediyoruz.
- see more at: http://www.kalori.biz/kalori-nedir.html#sthash.dtwaxudc.dpuf
hatunlar bu bilgiyide paylaşmadan gitmeyim dedim.extra cal yakma tiyosu vereyim soğuk su.2litre su 2000 gr denk gelir.bunu 6 derecede olduğunu düşünelim ve vücut midede bunu 36 dereeye cıkartmak zorunda dolayısıyla 30-6=30 derece 30x2000=60000 cal enerji harcar buda 60000ni 1000 bölüp kcal çevirirsek =60 kcal yapar.yani sadece suyumuzu serin içsek bile yaklaşık 10 gr kaybederiz.mesela salatalık 10-20 arasında bir kalori verir ama vücut bunu sindirmek için daha çok cal harcar.yani bir suyla 60x30=1800 kcal yani yaklaşık 250 gr veririz.bir ayda fazladan 250 gr az deyil.senede 3 kilo yapar.işte hatunlar minicik hesaplar birikince kocaman bir bedene denk geliyor.birde bunlara verdiğinden daha çok enerji yakan yiyecekleri ekledinşizmi senede 5-6 kiloyu vermek kolaymış gibi görünüyor.denemesi bedava hatunlar.basit bir fizik hesabı
Ayy evde çikolata var ve yiyemiyorum kızım önümde götürüyor maşallah:)
sabah sabah bilgisayarın başında neişin var be kadın diye düşünüyorsanız TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorum.az önce bahsetiğim ortanca çocuğum olan kızım sınava girdi.8 sınıf.iyibir çocuk dersaneye gitmedi kendi başına çalıştı.yani nereye girerse girsin kendi emeğinin sonucu olacak.matematik ve fene ben çalıştırdım diyerlerine yine birlikteydik ama kendi çabası daha çok oldu.dersaneye geçen senede gitmedi 96 ortalama yaptı bu senede gitmedi yine ortalaması 96 tı.süper zeke deyil ama ilerde çabalamayı bırakmazsa iyi bir bölüm okuma şansı çok olan bir çocuk.bu yüzden dersaneye gitmedi.kendi başına yapamazsa ünüverstede çok zorlanır.lisede bile.çocuklar şişirme notlarla ve dersane ezberiyle olduğundan daha yüksek notlar alıp gittikleri okullarda başarı sağlıyamıyor.ite kaka bitiriyorlar.bu yüzden kendi çabası nereyse oraya gitsin.başaracağına inanıyorum.
Ohhhyeme işte. ben bugün itibari ile yeni bir başlangıç yaptım. ve belki kızacaksınız ama ben karatay felan yapamıyorum. Dukan yapacam ve istediğim kiloya geldiktenten sonra normal yaşantımda karatay yaparım.
önemli olan kendi çabasıdır insanın. bende bu yaşıma kadar ne yaptıysdam kendi çabamla yaptım. belki mükemmel bir konumda degilim ama çogu insanın yerimde olmak istediğine eminim. en önemliside bunları kendim başarmış olduğum için ekstra bir özgüvenim var. ve istedikten sonra başaramayacağım bişey olmadıgını biliyorum tabii tek ben degil beni tanıyanlarda artık biliyor
Yulaf kepegini yiyebiliyomusun dukan da ben onu yiyemedigim için birakmistim
1 haftalık liste 1 a4 kağıda sığdığına göre sorun yok gibiKızlar Listemi yaptım bakın bakalım nasıl olmuş. pazartesi başlayacağım inşallah
Eki Görüntüle 938269
1 haftalık liste 1 a4 kağıda sığdığına göre sorun yok gibi
sabah: 2 dilim ekmek 5 zeytin 1 kaşık labne
ara: 1 yeşil elma
öğlen: 1 kase çorba 4-5 kaşık yoğurt 2 dilim ekmek
ara: 1 portakal 1 mandalina 2 çikolata kaplı lifli bisküvi 5 badem
akşam: 200 gr az yağlı et salata 1 bardak kefir
ara: 1 çb leblebi 2 yk kuru üzüm
kaçamaksız bir günün hafifliği
2.5 litre su içildi 40 dk yürüyüş yapıldı
Kahvalti 10.30
Biraz suzme biraz da normal beyaz peynir
1.5 haslama yumurta
5 dilim patates kizartma
2 lokma sade pide birini recele batirdim yedim
Bol sekersiz cay
Ara 15.00
Bir tabak yogurtlu brokoli bol yogurtlu
1 tane havuc
Ara 18.00
1 mandaina
1 nescafe-ikram edildi geri ceviremedim-
Aksam 19.30
Bir kase yogurtlu brokoli....
Yarim kuru sogan)))
1 tane yesil sivri biber...
1 tane lahana sarmasi
Yorumlarinizi bekliyorum......
Günaydın kızlar ben bugün 5 gunde 5 kilo diyetine başladım bakalım cumaya kadar dayanabilecekmiyim en azından orda yapicagim kaçamakları dengelirim
Bugünkü menumu yaziyim
Sabah
Haşlanmış patates
Ara
Haşlanmış patates
Öğlen
Haşlanmış patates:)
Aksam
Haşlanmış patates
2 lokma tavuk
bugün
sabah: 1 yumurta 5 zeytin 25 gr yağsız krem peynir 2 dilim tam tahıllı ekmek
ara: yok
öğlen: 5-6 kaşık barbunya 1 kase mercimek çorba 2 dilim ekmek 5-6 kaşık yağsız yoğurt
ara: yarım elma 1 mandalina 1 küçücük muz yarım paket diyet bisküvi
akşam: 100 gr haşlanmış tavuk salata yarım kase düğün çorbası
ara: 1 çb leblebi 2 yk kuru üzüm
ve bir gün daha kaçamaksız sonlandıcanımmm çoooook çikolota çekiyor:18::18::18::18:
Günaydın şeker kızlar
50 düz 50 ters olaraktan 100 mekiğimi çektiiiim sabah sporu olsun demi amaaşimdide çıkıyorum dışardaki işler beni bekliyor
ehehheehe bencede sorun yok bak dolu dolu liste işte
canım bu diyette öğle yemeği ve ara öğünler yok mu?
bana pek sağlıklı gelmedi be tatlım.kilo vermek önemli ama sağlık her şeyden daha önemli.2 kez acil ameliyata alınmış biri olarak,daha dikkat edip daha çok araştırarak bu diyetleri yapmanızı öneririm.
Ohhhyeme işte. ben bugün itibari ile yeni bir başlangıç yaptım. ve belki kızacaksınız ama ben karatay felan yapamıyorum. Dukan yapacam ve istediğim kiloya geldiktenten sonra normal yaşantımda karatay yaparım.
önemli olan kendi çabasıdır insanın. bende bu yaşıma kadar ne yaptıysdam kendi çabamla yaptım. belki mükemmel bir konumda degilim ama çogu insanın yerimde olmak istediğine eminim. en önemliside bunları kendim başarmış olduğum için ekstra bir özgüvenim var. ve istedikten sonra başaramayacağım bişey olmadıgını biliyorum tabii tek ben degil beni tanıyanlarda artık biliyor
dukan diyetini yapacaksan dikat et.ben 70 kiloyla yaptım 4 kilo kadar verdim.bırakınca 83 kiloya çıktım.şimdi tekrar kilo vermeye çalışıyorum.10 kilo fazlayla.
diyer dediğinede katılıyorum. insanın kendi başarısı kadar tatmin edici birşey yoktur herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?