Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Amin canim...huzur ...mutluluk....su siralar oyle ihtiyacim var ki anlatamam...en azindan bu takim benim kafami dagitiyor..kilolarima kafayi taktim aksi takdirde isin icinden cikamiyorum :'(

inan bana kilo insanın yaşıyacağı en basit dert.Allah dert vermesin.bazen insanı bir vuruyor kasırga gibi.geriye birşey bırakmıyor.tek dert kilo olsun gider

inan bana kilo insanın yaşıyacağı en basit dert.Allah dert vermesin.bazen insanı bir vuruyor kasırga gibi.geriye birşey bırakmıyor.tek dert kilo olsun gider
iste tamda su anda o kasirganin tam ortasindayim....
Bilmiyorum nerelere surukleyecek hayatimi...belki bu gunlerde gececek biliyorum...ama eski ben gibi olacakmiyim ben yoksa aklimin kabullenemedigini kalbim yuzume vuracakmi...ben kafayı kilolarla bozmazsam eger icinde bulundugum durum ...beni her gecen gun , gunden gune mahvedecek...imtihan dunyasi suphem yok rabbimin vardır bi bildiği ...Mevlam neylerse eyler nasıl eylerse guzel eyler...allah kimseyi esi yuvasi ve çocuklarıyla imtihan eylemesin...amin..

ölümden gayrı herşeye bir çözüm vermiştir Allahım.sanada o güzel çözümlerden nasip eylesin tatlım

bugünü 50 gr ekmek 6 yemek kaşığı sebzeli et ve 1 bardak ayranla bitirdim.ara öğün yarım armut ve yarım elma yedim.bugün yiyeceğim herşeyi yemeye çalıştım.ancak bugünüm çok karmaşıktı.nasıl geçirdim bilemedim.bu saatede internete giremezdim.sabah 6 da kalktığım için bu saate halim kalmıoyor.dedim ya bugünüm karma karışık

bugün 1.5 saat sporumuda yaptım.9000 bin adım attım.inanın 10000 bin adım bitmez derdim inanın bitiyor. 2 gün önce 15000 adım atmışım.okadar adım attığımın farkında bile deyildim.biraz aletlerlede yapıyorum gerilme hareketlerinide ekledim.en sonda spor arkadaşımda bir kahve içip sohbetimide yaptım.hatta dönüşte masama almak istediğim örtüyü bile buldum nihayat masa örtümü değiştirdim eskimiş gözüme batar olmuştu.mutfağınkinide değiştirdim.sanki ev yenileniverdi.bukadar işimin arasında onuda haletim.yürüyüşün faydası.çevre analizi yapıp alacaklarımı araştıra biliyorum.yaşasın, yürümek kadar güzel birşey yok.Allahım iyiki ayaklarımı salam vermiş.sitreslendimmi artık yağmur çamur demiyor kendimi atıyorum yürüyüşe.okuduğum kitabın biri şöyle diyordu ne olursa olsun yürüyün.artık tüm hava şartları için kıyafet var.çıkın ve yürüyün.engüzel terapi.birde tavsiyem futbol sahası gibi sahalarda yürümeyin.dolap beygiri gibi dönüp durmak tur saymak insanı sitrese sokuyor.2 tur atın ve değişik yollardan yürüyün.statyumlarda insanı karabasan basıyor.ne öyle dön dolsş yine aynı yer.neyse hatunlar bugünüde kapadım.Allah hepinize hayırlı geceler nasıp eder.yarına eksilerle uyanır ve mutlu olursunuz

bisey sirucam gunluk ev islerindede pedometreni kullaniyormusun..bende tlfonuma yuklamistim 2 ay once sadece disari cikinca yanina aliyorum gunluk 3 bin adimi gecmiyor yani i derece..

bisey sirucam gunluk ev islerindede pedometreni kullaniyormusun..bende tlfonuma yuklamistim 2 ay once sadece disari cikinca yanina aliyorum gunluk 3 bin adimi gecmiyor yani i derece..

hayır ev işlerinde yanıma almıyorum.1 saat 20 dakikalık yürüyüş 9000 adım yapıyor.bende bukadar olmaz demiştim ancak padometreyi elimde tutum.her adımımı saydı .durunca hemen saniyesinde durdu.15000 adımım yaklaşık 5 km denk geliyor.doktor benim kilomu boyumuda girmiş padometreye çünkü bacak boyuda adımı etkiler.benim boyum kısa adımımda küçük oluyor.160 cm boyundayım.adım aralığım 33.c cm civarında.senin yüklediğin hesaplayamamış olbilir.telefon gerçek padometre gibi hasas olmaya bilir.birde normal harekette atmıyor yürüyüş hareketinde atıyor.

kendine bir padometre al boyunu ve kilonu girerek adımlarını hesapla.benim 9000 adımım 3 kilometreye denk geliyor hemen hemen.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar dün hiç giremedim ya ucak roter yaptı sisten dolayı bütün günümüz havaalanında gecti ne zormuş cocukla yolculuk valla neyse dün o yüzden diyetimede uyamadım artık önümüzdeki günlere bakıcaz:)

padometremde ben nerdeyse 1 saniyede 2 adım atıyorum.yürüyüşümün 15 dk normal yol yürüyüşü 15 dk yürüyüş bandında tenpolu hızlı yürüyüş 5 dk uzay yürüyüşü ki bu çok zor bir makine hem koların çalışıyor hemde merdiven çıkar gibi yürüyorsun onuda çok hızlı yapmaya çalışıyorum.10 dk ayaklarım havadaymış gibi yürüyorum.10 dk çok ağır bir bisiklet var onu çevirmeye çalışıyorum.bunlardan sonra karın kol bacak aletleri var sayıları 60 la 36 arasında değişen tekrarları yapıyorum.enson gerilme ve esnemeleri ekledik.ondan sonrada eve dönüş yürüyüşü var.aslında 2 saate yakın spor oluyor ama ben eve dönüşü pek eklemiyorum.aslında yokuş tırmanıyorum hemde yolun yarısı yokuş.bunların hepsini hesaplarsak.9000 adım hemen bitiyor.

evimle spor salonumun arası nerdeyse 2300 adım.düşünsenize gidip gelmem 4500 adım yapıyor.market yolu bile gidip dönmek epey bir adım yapıyor.birde tenpolu giderseniz sporunuzu artırırsınız.hiç yapamadınız evde yürüyün.gençlik spor merkezine spora gidiyorum.buraya taşınmadan önceki yerimdede gençlik spor merkezinin airobiğine gidiyordum.orda bize bir tişört vermişlerdi arkasında koşa biliyorken koş sloganı yazıyordu.ben artık 43 yaşında bir hatun olarak koşmuyorum yürüyorum.bu senede hayatımda farklılık yaptım kışın airobiğe gitmek yerine yürüyüş ve ağırlık kaldırmayı seçtim.kilolu olabilirim.şu anda söylediğim kiloya kimse inanmıyor.okadar varmısın diyorlar.üstelik 10 kiloyuda 6 ay gibi bir sürede aldım.

işte bu yüzden hatunlar yok çok şişmanın spor yapsam ne değişecek hep böyle şişman duracağım nasıl olsa deyip sitrese girmeyin.şişman kalsanızda şişmanlıktan kurtulamasanızda sporu yapın.en az senenin 4 ayı aktif yapın.faydasını seneler geçtikçe anlarsınız.selülit azalıyor.kas artıyor.30 zundan sonra hersene beli bir miktar kas kaybetmeye başlıyorsunuz.bu kası bir miktar yerine koyamazsanız.yaşlandığınızda sarkık ve kanbur bir hatun olursunuz.bununyanı sıra şu televizyonlara çıkan kötü kaynanalara benzersiniz.güzel bir yaşlı olmanın püf noktasıda genç ve güzelken spor yapmak.

sürekli yapamayıp sitres ve bunalımda yaşasanız bile senenin 4 ayı bile sizi kurtarır hatunlar.

sabah menüm=

1 domates
40 gr beyaz peynir
50 gr tambuğday ekmeği
4 zeytin
tatlandırıcı konmuş 1 bardak çay

kraliçeler gibi tabağımı hazırladım soframa oturdum ve sakincene yemeğimi yedim.
düzen olunca tatlı isteği olmadı.
çok şükür dünü geçirdim.daha doğrusu 2 tehlikeli gün atlatım.yemeye başlasaydım diyeti bırakabilirdim.çünkü insan böyle anlarda boşver diyor.Allahtan dün ev işi çoktu.kızda 5 gündür bende bir gece evine yatmaya gidiyor.hasta.onunla uğraşmak karne heyecanı yaşamak kafamı dağıttı.birde spora gidip dönüşte arkadaşla sohbet etmek toplanmamı sağladı.
akşam tantuni yaptım ve kendimde yedim.ekmeğini çok ince açtım.okadar ince ve küçük yapmışım.benim günlük ekmek hakım 100 gr geçemiyor.bu yüzden hamuru beyaz undan yoğurdum ama açarken kepekli unla açtım.ekmek hem yumşak hemde incecik oldu.lavaşım bana göre olunca 6 kişli 30 tantuniyi yedi.

ben bile 2 tane yiye bildim.diyet sınırımı geçmeden.tantuninin eti sebzeyle karıştığı için birde ev yapımı olduğu için hem sağlıklı hemde diyetime uygun oldu.buda diyet yaparken yediğim güzel yemeklerden biri oldu.yani diyeteyiz diye herşeyden mahrum olacak deyiliz ya.bir mutfak tartısı birazda hesap yapmak yetiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…