- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #97.801
harikasin ..bence yemeklerini bu aksamdan yap yarin belki icinden gelmez insaniz bazen usenebiliriz...belkide yemeğimide buğün akşamdan yapar dolaba koyarım.hızımı alamaz çorbamıda yaparım.evde esmer pirincim var 3 yemek kaşığı pilavım var onuda çorbaya kulanabilirim.yada erişteyle yapabilirim.değişiklik olur.dur hemen pırasamı çıkarıp azıcık suda pişireyim.ama pırasada pirinci var.çorbaya olmaz.şimdi doktor bana buğday ruşeymi veya yulaf kepeğim var onu kulanabilirim
harikasin ..bence yemeklerini bu aksamdan yap yarin belki icinden gelmez insaniz bazen usenebiliriz...
ben buralardayim biri msj yazinca bana email geliyor ..musait olunca aninda bakıyorum msja...kimsecikler kalmamış eşim nöbetçi olduğundan bugün rahat rahat yazdım.iki yere birden doldurdum.kendi diyet günlüğümüde yazıyorum ya işte vakit geçivermiş.iki yerede bilgi verdiğimden oradamı yazdım buradamı bazen karıştırıyorum.menülerimi yazıyorum ya.bakalım 1 ay sonra kendi diyet günlüğümde bütün yediklerimi yazıp sonra kontrol edeceğim.aynısını birde doktor için tutuyorum.doktora okadar ayrıntılı yazmıyorum.sadece kaçamağım var ise onu yazıyorum.yaptığım yemeklere neler koyduğumu yazmıyorum.çünkü verdiği diyet listesinde hepsinin oranı var.
günah çıkarır gibi oldum.sıkıysa diyeti bırak.insan kaçamak yapmaya bile korkuyor.çünkü size diyet günlüğüme ve doktoruma ne derim.
diyetime samimiyetle uyuyorum arkadaşlar inanaın ne yersem yazıyorum.bugün buraya 1 yumurta büyüklüğünde tavuk gögsü yedüğümü yazmayı unutmuşum.kendimi suçlu hisetim.
ben buralardayim biri msj yazinca bana email geliyor ..musait olunca aninda bakıyorum msja...
Tavuk göğsünü takma kafaya oda nazar boncugu olsun..
:-D :-D :-D ilahi omursun oyle bi yazmissin ki bende tatli olandan yedinde vicdan azabi cekiyorsun sandim...et olan tavuk gögsünden yedim.tatlı olanından deyil.kötü örnek olmasın.
:-D :-D :-D ilahi omursun oyle bi yazmissin ki bende tatli olandan yedinde vicdan azabi cekiyorsun sandim...
bizimde martta spor salonu acılacakmış bakalım sabırsızlıkla bekliyorum hemen yazılcam böyle evde spor yapamıyorum cünküevimle spor salonumun arası nerdeyse 2300 adım.düşünsenize gidip gelmem 4500 adım yapıyor.market yolu bile gidip dönmek epey bir adım yapıyor.birde tenpolu giderseniz sporunuzu artırırsınız.hiç yapamadınız evde yürüyün.gençlik spor merkezine spora gidiyorum.buraya taşınmadan önceki yerimdede gençlik spor merkezinin airobiğine gidiyordum.orda bize bir tişört vermişlerdi arkasında koşa biliyorken koş sloganı yazıyordu.ben artık 43 yaşında bir hatun olarak koşmuyorum yürüyorum.bu senede hayatımda farklılık yaptım kışın airobiğe gitmek yerine yürüyüş ve ağırlık kaldırmayı seçtim.kilolu olabilirim.şu anda söylediğim kiloya kimse inanmıyor.okadar varmısın diyorlar.üstelik 10 kiloyuda 6 ay gibi bir sürede aldım.
işte bu yüzden hatunlar yok çok şişmanın spor yapsam ne değişecek hep böyle şişman duracağım nasıl olsa deyip sitrese girmeyin.şişman kalsanızda şişmanlıktan kurtulamasanızda sporu yapın.en az senenin 4 ayı aktif yapın.faydasını seneler geçtikçe anlarsınız.selülit azalıyor.kas artıyor.30 zundan sonra hersene beli bir miktar kas kaybetmeye başlıyorsunuz.bu kası bir miktar yerine koyamazsanız.yaşlandığınızda sarkık ve kanbur bir hatun olursunuz.bununyanı sıra şu televizyonlara çıkan kötü kaynanalara benzersiniz.güzel bir yaşlı olmanın püf noktasıda genç ve güzelken spor yapmak.
sürekli yapamayıp sitres ve bunalımda yaşasanız bile senenin 4 ayı bile sizi kurtarır hatunlar.
Bugun kendimce kacamak yapmamak ve abartili yememek icin bi yontem buldum..iftara yakin eltimin evine gectim evden cikarken kendi kendime -yemin ederimki yasakli yemeklerden ve abartidan uzak durucam yemicem dedim- belki komik ama oldu bu sefer mutfaktakilere ve sofradakilerden canim istesede yemedim..yiyemedim yeminim var isin ucunda :)))
Kizlar yazdikca yaziyorum ama paylastikca inancim artiyo kilo vericeme dair
Bende ne haplar kullandım biriyle 65e kadar düştüm boyumda uzun ya 36 beden giyiyodum o zaman ama bırakınca hemen 80e cıktımşimdi uç diyetlerden ve moda diyetlerden korkuyorum.yediklerini hesapla boğazını tut mideni küçült hepsi bu.az yemeye alışıp çok uzun süre yemeğini ayarlarsan birden yemeye başlayamıyorsun.çünkü mide küçülünce ne dolduracaksın.ancak yeye zayıflalarda zaten kastan ve sudan gidiyor sonra kilo verdim diye yemeye geri dönüyorsun mide zaten kocaman habire yemeye devam ediyorsun hooop gelsin gidenin iki katı
bizimde martta spor salonu acılacakmış bakalım sabırsızlıkla bekliyorum hemen yazılcam böyle evde spor yapamıyorum cünkü
İyi yöntemmiş:)
Bende ne haplar kullandım biriyle 65e kadar düştüm boyumda uzun ya 36 beden giyiyodum o zaman ama bırakınca hemen 80e cıktım
Ben bugunde oruc tutucam diye aksam yatmadan biraz once 1 portakal ve biraz fasulye yedim 3 kasik kadar ana sonra tutmaktan vazgectim...
donbulcum harikasın canım paylaşımlarının hepsini okuyorum azmine de hayranım bence sen hepimizden önce mezun olursun bu gidişle
neyse yediklerime gelince
sabah: 2 dilim tam tahıllı ekmek 12.5 gr krem peynir 1 tatlı kaşığı labne 1 yumurta
ara: çikolota kaplı lifli bisküvi 23 gr
öğle: 60 gr dana eti salata 1 minik patates
ara: 6 hurma
akşam: 1 tabak karnabahar sarımsaklı yoğurt ve 60 gr dana eti
ara: 1 portakal
güzel bir gündü çokça yürüdüm ama hızlı tempo değil hiç yoktan iiidir diye düşnüyorumiyi geceler hanımlar yarın güzel bir hafta olsun hepimize
iste tamda su anda o kasirganin tam ortasindayim....
Bilmiyorum nerelere surukleyecek hayatimi...belki bu gunlerde gececek biliyorum...ama eski ben gibi olacakmiyim ben yoksa aklimin kabullenemedigini kalbim yuzume vuracakmi...ben kafayı kilolarla bozmazsam eger icinde bulundugum durum ...beni her gecen gun , gunden gune mahvedecek...imtihan dunyasi suphem yok rabbimin vardır bi bildiği ...Mevlam neylerse eyler nasıl eylerse guzel eyler...allah kimseyi esi yuvasi ve çocuklarıyla imtihan eylemesin...amin..
Günaydınnnnn mutlu sabahlar mutlu haftalar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?